BIG GAMES BET

Βέλγιο - Γαλλία: Αμφίρροπος ημιτελικός στο Τορίνο, σε απόδοση που αξίζουν τα γκολ

Ο Αντουάν Γκριεζμάν και ο Καρίμ Μπενζεμά στο ματς Γαλλία - Φινλανδία
Ο Αντουάν Γκριεζμάν και ο Καρίμ Μπενζεμά © 2021 LAURENT CIPRIANI/ASSOCIATED PRESS

Βέλγιο και Γαλλία μετά την απογοητευτική πορεία τους στο Euro 2020, ψάχνουν εξιλέωση μέσω του Nations League, με μία πρόκριση στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Στο Αλιάντς Στέντιουμ του Τορίνο Βέλγιο και Γαλλία ( (07/10 21:45, OPEN TV, COSMOTE SPORT 1, LIVE από το SPORT24) διασταυρώνουν τα ξίφη τους με έπαθλο μία θέση στον τελικό του Nations League. Το ζευγάρι θεωρείται εξ ορισμού αμφίρροπο όπως μαρτυρούν και οι αποδόσεις των μπουκ, με τη νίκη των "τρικολόρ" να προσφέρεται οριακά φαβορί στο 2.61

Το Βέλγιο όντας στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης κατέβηκε στο Euro με υψηλές φιλοδοξίες, ωστόσο η πορεία του σταμάτησε στους "8" πάνω στη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία. Ακολούθως έκανε τρεις νίκες για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου απέναντι σε Εσθονία, Τσεχία και Λευκορωσία με συνολικά γκολ 9-2.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ στα τελευταία 31 παιχνίδια της για όλες τις διοργανώσεις έχει γνωρίσει μόλις δύο ήττες. Αυτήν από την Ιταλία στο πρόσφατο Euro και από την Αγγλία στο Nations League, σε έναν όμιλο ωστόσο που οι "κόκκινοι διάβολοι" πρώτευσαν με ρεκόρ 5-0-1 και 16 γκολ ενεργητικό.

Ψάχνοντας τον πρώτο του τίτλο

Το Βέλγιο εδώ και μία δεκαετία διαθέτει την καλύτερη φουρνιά ποδοσφαιριστών, που είχε ποτέ, ωστόσο δεν έχει καταφέρει να κάνει την υπέρβαση σε κάποιο μεγάλο τουρνουά, φτάνοντας ως το τέλος της διαδρομής. Όπως δήλωσε και ο Αξελ Βίτσελ, μπορεί το Nations League να μην έχει την ίδια λάμψη και αξία όπως το παγκόσμιο κύπελλο ή το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, είναι όμως μία εξαιρετική ευκαιρία για το Βέλγιο να πανηγυρίσει τον πρώτο τίτλο της ιστορίας του.

Σε μέτρια φόρμα η Γαλλία

Στον αντίποδα, είναι πασιφανές πως ο Ντιντιέ Ντεσάν δεν διάγει τις καλύτερες ημέρες του στον πάγκο της Γαλλίας. Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές βίωσαν έναν αποκλεισμό σοκ στο Euro από την Ελβετία, που αναπόφευκτα προκάλεσε τριγμούς. Η μέτρια φόρμα των "τρικολόρ" επιβεβαιώθηκε και στα προκριματικά του Mundial με τις ισοπαλίες κόντρα σε Βοσνία και Ουκρανία, μέχρι που ήρθε το 2-0 επί της Φινλανδίας και έσπασε ένα σερί πέντε αγώνων χωρίς νίκη.

Η θετική πλευρά των πραγμάτων είναι ότι η Γαλλία στα τελευταία 14 παιχνίδια της, επίσημα και μη, γνώρισε μόνο μία ήττα κι αυτή στα πέναλτι. Όσο για την πορεία της στο Nations League, η Γαλλία πέρασε στο Final Four αήττητη (5-1-0) σε όμιλο με Σουηδία, Κροατία και Πορτογαλία.

Σημαντική η απουσία του Καντέ, επιστρέφει ο Μπαπέ

Ο Ντεσάν θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Νγκολό Καντέ, καθώς ο άσος της Λίβερπουλ προέρχεται από κορονοϊό. Αντίθετα, επιστρέφουν οι Μπαμπέ, Παβάρ και Λούκας Ερναντές.

Σε ό,τι αφορά στο σχηματισμό της Γαλλίας, ο Ντεσάν προσανατολίζεται να διατηρήσει το 3-4-3, που χρησιμοποίησε κόντρα στη Φινλανδία. Ο Γάλλος ομοσπονδιακός τεχνικός έμεινε ικανοποιημένος με τη συνεργασία Μπενζεμά - Γκριεζμάν και δίπλα τους αναμένεται να προσθέσει τον Μπαπέ αντί του Μαρσιάλ. Σε ό,τι αφορά στο κενό του Καντέ, το πιθανότερο είναι πως παρτενέρ του Πογκμπά θα είναι ο Ραμπιό.

Στο Βέλγιο η τοπ επιθετική τριάδα Λουκάκου - Ντε Μπρόινε-Αζάρ θα δώσει κανονικά το «παρών». Αξιοσημείωτες απουσίες στην αποστολή των "κόκκινων διαβόλων" είναι οι Μέρτενς και Πρατ. Για το σύστημα ασφαλώς δεν υπάρχει καμία αγωνία, αφού ο Μαρτίνεθ, παίζει σταθερά με τρεις στόπερ

Τι λέει η παράδοση

Το ρεκόρ είναι 30-19-25 υπέρ του Βελγίου. Στο τελευταίο πάντως επίσημο παιχνίδι τους η Γαλλία είχε κερδίσει 1-0 τους "κόκκινους διαβόλους" στα ημιτελικά του Mundial, το 2018. Αυτή ήταν η πρώτη επίσημη συνάντησή τους μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986, όταν είχαν επικρατήσει ξανά οι Γάλλοι με 4-2, στον μικρό τελικό τότε.

Στοιχηματικά, δεν είναι εύκολο να γίνει ξεκάθαρη εκτίμηση για το σημείο. Η Γαλλία δεν βρίσκεται στην καλύτερή της κατάσταση και το Βέλγιο συνήθως "εξαφανίζεται" στα μεγάλα ραντεβού. Το Nations League πάντως είναι μία πιο "χαλαρή" διοργάνωση και με δεδομένο ότι οι δύο ομάδες έχουν επιθετικούς παγκόσμιας κλάσης προξενεί εντύπωση ότι δίνεται αουτσάιντερ στο 1,90+ να σκοράρουν αμφότερες.

ΠΡΟΤΑΣΗ
21:45 Βέλγιο - Γαλλία: G/G (1.90)

TAGS BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ