BIG GAMES BET

Τσέλσι - Τότεναμ: Προγνωστικά και Ανάλυση για το μεγάλο ντέρμπι του Λονδίνου

Ο Αντόνιο Κόντε στον πάγκο της Τότεναμ σε ματς για την Premier League κόντρα στη Λίβερπουλ
Ο Αντόνιο Κόντε στον πάγκο της Τότεναμ σε ματς για την Premier League κόντρα στη Λίβερπουλ © 2022 JON SUPER/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το ντέρμπι του Λονδίνου ανάμεσα στην Τσέλσι και την Τότεναμ. Με θετική παράδοση οι "μπλε", σε καλύτερο αγωνιστικό φεγγάρι τα "σπιρούνια".

Το μεγάλο ματς της ημέρας είναι αδιαμφισβήτητα το λονδρέζικο ντέρμπι ανάμεσα στην Τσέλσι και την Τότεναμ (18:30 Novasports Premier League, Live από το SPORT24), για τη δεύτερη αγωνιστική της Premier League.

Ασφαλώς, πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο ματς, κυρίως λόγω της παρουσίας του Αντόνιο Κόντε στον πάγκο της Τότεναμ. Υπενθυμίζεται, ότι ο Ιταλός τεχνικός δούλεψε για μία διετία στην Τσέλσι και κατέκτησε μαζί της ένα πρωτάθλημα και ένα κύπελλο. Οι δρόμοι του δεν χώρισαν ομαλά με τους "μπλε" και τώρα ο Κόντε επιστρέφει για τρίτη φορά ως αντίπαλος στο Στάμφορντ Μπριτζ μέσα στο 2022.

Τσέλσι - Τότεναμ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Ο έμπειρος τεχνικός ανέλαβε την Τότεναμ τον περασμένο Νοέμβριο και τον Ιανουάριο γνώρισε τρεις ήττες από την πρώην ομάδα του μέσα σε διάστημα 18 ημερών!

Στις 5 Ιανουαρίου, η Τότεναμ έχασε στο Στάμφορντ Μπριτζ με 2-0 από την Τσέλσι στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τα ημιτελικά του Λιγκ Καπ. Μία εβδομάδα μετά, ακολούθησε η ρεβάνς στο Τότεναμ Στέντιουμ, όπου η ομάδα του Τόμας Τούχελ σφράγισε με νέα νίκη (1-0) την πρόκριση στον τελικό. Το κακό για την Τότεναμ τρίτωσε στο πρωτάθλημα, καθώς στις 23 Ιανουαρίου ηττήθηκε ξανά με 2-0 στην έδρα της Τσέλσι.

Από τότε πάντως, η Τότεναμ με τον Κόντε στον πάγκο της έχει πραγματοποιήσει αλματώδη πρόοδο. Τα "σπιρούνια" έκαναν εξαιρετικό φίνις την περασμένη σεζόν και με ρεκόρ 4-1-0 (η ισοπαλία στο Ανφιλντ με τη Λίβερπουλ) στα τελευταία πέντε παιχνίδια τους, τερμάτισαν στην τέταρτη θέση και εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στο Champions League.

Επίσης, η Τότεναμ ήταν καταιγιστική στην πρεμιέρα με τη Σαουθάμπτον. Παρότι έμεινε πίσω στο σκορ μόλις στο 12', έφτασε πανεύκολα στην ανατροπή και επικράτησε με 4-1. Το πιο ενθαρρυντικό είναι ότι κατάφερε να κερδίσει άνετα τους "αγίους" χωρίς να έχει κανένα μεταγραφικό της απόκτημα στην ενδεκάδα, κάτι που σημαίνει ότι διατηρεί σημαντικά περιθώρια βελτίωσης.

Σημειώνεται, ότι ο Ρισάρλισον (Έβερτον) εξέτισε την ποινή του και απόψε θα είναι διαθέσιμος. Το πιθανότερο πάντως είναι ότι θα ξεκινήσει από τον πάγκο, όπως και οι άλλοι δύο νεοφερμένοι, ο Πέρισιτς (Ιντερ) και ο Μπισουμά (Μπράιτον), που στην πρεμιέρα έκαναν ντεμπούτο ως αλλαγή. Μοναδικές απουσίες απόψε για τον Κόντε ο χαφ Σκιπ και ο νεοαποκτηθείς στόπερ Λενγκλέ (Μπαρτσελόνα).

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Αγγλία: Ψάχνεται ακόμη η Τσέλσι

Στον αντίποδα, η Τσέλσι έκανε ποδαρικό με νίκη 1-0 επί της Έβερτον στο Γκούντισον Παρκ, ωστόσο δεν είχε το ίδιο πειστική εικόνα όπως η Τότεναμ. Αμυντικά δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα, μπροστά πάντως οι περισσότερες ενέργειές της έμειναν ανολοκλήρωτες και τελικά το τρίποντο ήρθε με ένα πέναλτι του Ζορζίνιο στις καθυστερήσεις του πρώτο ημιχρόνου.

Στην πρεμιέρα, ο Τούχελ χρησιμοποίησε βασικούς τους νεοφερμένους Κουλιμπαλί (Νάπολι) και Στέρλινγκ (Μάντσεστερ Σίτι), ενώ απόψε αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του και ο Κουκουρέγια (Μπράιτον), παίρνοντας στην ενδεκάδα τη θέση του Τσίλγουελ.

Η Τσέλσι πάντως δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη το μεταγραφικό της σχεδιασμό. Τη στιγμή που ο Βέρνερ επέστρεψε στη Λειψία και ο Αλόνσο οδεύει προς την Μπαρτσελόνα, οι "μπλε" είναι έτοιμοι να τα... σκάσουν χοντρά για να πάρουν επιθετικό, στόπερ και χαφ.

Η κινητικότητα λοιπόν είναι έντονη και είναι φανερό πως το τελικό ρόστερ των "μπλε" θα το δούμε μάλλον στα τέλη Αυγούστου. Στην Τότεναμ αντίθετα το πλάνο έχει τρέξει πολύ πιο έγκαιρα και τα "σπιρούνια" δείχνουν αυτή τη στιγμή να βρίσκονται πιο μπροστά σε επίπεδο ετοιμότητας και χημείας.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Το αρνητικό για την Τότεναμ είναι ότι έχει κερδίσει μόνο μία φορά στο Στάμφορντ Μπριτζ από το 1990 σε επίπεδο πρωταθλήματος. Μάλιστα, η νίκη της είχε έρθει τη σεζόν 2017/2018, όταν τεχνικός της Τσέλσι ήταν ο Κόντε. Γενικά, η Τσέλσι παραδοσιακά "έχει" την Τότεναμ, αφού σε 60 συνολικά συναντήσεις τους σε επίπεδο Premier League το ρεκόρ είναι 33-20-7 υπέρ των "μπλε".

Στην παρούσα φάση πάντως, η Τότεναμ αγωνιστικά είναι σε θέση να αμφισβητήσει τη θετική παράδοση της Τσέλσι. Επίσης, ας βάλουμε στην εξίσωση και τον ποδοσφαιρικό εγωισμό του Κόντε, ο οποίος μετά τις τρεις διαδοχικές ήττες, που γνώρισε τον περασμένο Ιανουάριο από την πρώην ομάδα του, σίγουρα θα θέλει να δώσει απαντήσεις.

Συμπερασματικά, το διπλό σε τιμές που αγγίζουν το 3.40 αξίζει και με το παραπάνω το ρίσκο, καθώς ποντάρουμε στην καλύτερη επίθεση της Premier League μέσα στο 2022 με 51 γκολ!

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Τσέλσι – Τότεναμ: 2 (απόδοση 3.40), 18:30
TAGS BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΓΓΛΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ