BIG GAMES BET

Τσέλσι - Λίβερπουλ: Προγνωστικά και Ανάλυση για τον μεγάλο τελικό

Μονομαχία του Σάντιο Μανέ με τον Αντόνιο Ρούντιγκερ στον τελικό του Λιγκ Καπ ανάμεσα στη Λίβερπουλ και την Τσέλσι
Μονομαχία του Σάντιο Μανέ με τον Αντόνιο Ρούντιγκερ στον τελικό του Λιγκ Καπ ανάμεσα στη Λίβερπουλ και την Τσέλσι © 2022 ALASTAIR GRANT/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον τελικό κυπέλλου Αγγλίας ανάμεσα στην Τσέλσι και τη Λίβερπουλ. Φαβορί οι Reds, τρεις ισοπαλίες έχουν φέτος στα μεταξύ τους ματς.

Τσέλσι και Λίβερπουλ θα διεκδικήσουν απόψε στο κατάμεστο Γουέμπλεϊ το 141ο κύπελλο Αγγλίας (18:45 Cosmote Sport 3HD, Live από το SPORT24). Για τις δύο ομάδες είναι ο δεύτερος τελικός μέσα σε τρεις μήνες, αφού τον Φεβρουάριο είχαν αναμετρηθεί και για το Λιγκ Καπ. Τότε, το ματς είχε λήξει ισόπαλο με 0-0 και το τρόπαιο πήγε τελικά στη Λίβερπουλ με 11-10 στα πέναλτι.

Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Τσέλσι έχει κατακτήσει το FA Cup οκτώ φορές και φέτος φτάνει για τρίτη διαδοχική χρονιά στον τελικό και πέμπτη στις τελευταίες έξι. Το 2020 έχασε τον τίτλο από την Αρσεναλ, με τον Φρανκ Λάμπαρντ τότε στον πάγκο, ενώ το 2021 ηττήθηκε από τη Λέστερ.

Από την πλευρά της, η Λίβερπουλ επανεμφανίζεται σε τελικό κυπέλλου Αγγλίας για πρώτη φορά μετά το 2012. Τότε είχε χάσει με 2-1 από την Τσέλσι. Η τελευταία κατάκτηση της Λίβερπουλ πάει πίσω το 2006, όταν είχε λυγίσει τη Γουέστ Χαμ στα πέναλτι. Έκτοτε, οι Reds δεν έχουν γευτεί τη χαρά της κατάκτησης στο συγκεκριμένο θεσμό, σε αντίθεση με την Τσέλσι που κατέκτησε πέντε φορές το FA Cup με πιο πρόσφατη το 2018, επικρατώντας στον τελικό με 1-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η Λίβερπουλ έχει κατακτήσει το κύπελλο συνολικά επτά φορές. Επίσης, ο Γιούργκεν Κλοπ πάει για τον έκτο του τίτλο, ως προπονητής των Reds. Επίσης, έγινε ο πρώτος τεχνικός στην ιστορία, που φτάνει σε τελικό Champions League, FA Cup και Λιγκ Καπ, μέσα στην ίδια σεζόν. Από την άλλη, για τον Τόμας Τούχελ ο αποψινός τελικός, είναι ο τέταρτος με την Τσέλσι μέσα σε λιγότερο από 1,5 χρόνο.

Προγνωστικά Αγγλία: Οι απουσίες και τα πλάνα

Η Λίβερπουλ προέρχεται από τη νίκη με 2-1 στο Μπέρμιγχαμ επί της Αστον Βίλα. Συμπλήρωσε έτσι 15 σερί επίσημα ματς για όλες τις διοργανώσεις χωρίς ήττα (12-3-0). Η Τσέλσι, μετά το 2-2 με τη Γουλβς, όπου ισοφαρίστηκε με γκολ στο 97' και ενώ είχε προηγηθεί με 2-0 στο 58', αντέδρασε κερδίζοντας εύκολα στο Ελαντ Ρόουντ τη Λιντς με 3-0, την Τετάρτη, σε ένα ματς βέβαια, που έπαιξε με παίκτη παραπάνω από το 24'.

Στα αγωνιστικά νέα των δύο ομάδων, αμφίβολη θεωρείται η συμμετοχή του Κόβατσιτς, ο οποίος τραυματίστηκε μεσοβδόμαδα από το "εγκληματικό" τάκλιν του Ντάνιελ Τζέιμς. Επίσης, από τεστ ετοιμότητας θα περάσει ο Καντέ. Μία δεδομένη απουσία έχει η Λίβερπουλ, αυτή του Φαμπίνιο.

Ο Κλοπ θα κατέβει με το κλασικό του 4-3-3 και τους Αλισον, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Κείτά, Χέντερσον, Τιάγκο, Σαλάχ, Μανέ, Ντίας.

Ο Τούχελ επιμένει σε σύστημα με τρεις στόπερ και λογικά θα παρατάξει την ομάδα του με 3-4-2-1. Μεντί, Αθπιλικουέτα, Τιάγκο Σίλβα, Ρούντιγκερ, Τζέιμς, Ζορζίνιο, Μάρκος Αλόνσο, Μάουντ και Χάβερτς θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένοι για την ενδεκάδα. Αν προλάβει ο Καντέ θα ξεκινήσει δίπλα στον Ζορζίνιο, ειδάλλως θα παίξει μάλλον ο Λόφτους-Τσικ. Στην επίθεση, είτε θα πάει στην κορυφή ο Λουκάκου, είτε θα προτιμηθεί αντί του Βέλγου ο Πούλισικ, συνεπώς θα παίξει ως εννιάρι ο Χάβερτς με τον Αμερικανό και τον Μάουντ από πίσω του.

Η γερμανική κόντρα των πάγκων και η προϊστορία

Φυσικά, η γερμανική μονομαχία του Κλοπ με τον Τούχελ είναι πολύ ιδιαίτερη και αναμένεται ξανά με μεγάλο ενδιαφέρον. Πρόκειται για δύο προπονητές που ξεκίνησαν από τη Μάιντς, συνέχισαν στην Ντόρτμουντ και εν συνεχεία μεταπήδησαν σε συλλόγους εκτός Γερμανίας.

Συνολικά, έχουν αναμετρηθεί 18 φορές, με τον Κλοπ να μετράει 10 νίκες και τον Τούχελ μόλις τρεις. Οι περισσότερες πάντως νίκες του Κλοπ, ήταν την εποχή που εκείνος καθοδηγούσε την Ντόρτμουντ και ο Τούχελ τη Μάιντς. Ως τεχνικός της Λίβερπουλ, ο Κλοπ έχει ρεκόρ 3-3-2 απέναντι στον Τούχελ.

Φέτος, Λίβερπουλ και Τσέλσι έχουν έρθει ισόπαλες τρεις φορές. Πέρα από το 0-0 στον τελικό του Λιγκ Καπ, όπου κρίθηκε στα πέναλτι, ισόπαλα έληξαν και τα δύο παιχνίδια τους στην Premier League. 2-2 στο Στάμφορντ Μπριζ και 1-1 στο Ανφιλντ.

Γενικά η προϊστορία των μεταξύ τους αναμετρήσεων είναι εντυπωσιακά ισορροπημένη. Από τη σεζόν 1989/90 και μετά, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί 90 φορές. Η Λίβερπουλ μετράει 31 νίκες, η Τσέλσι 30, ενώ 29 ματς έληξαν ισόπαλα.

Οι μπουκ λογικά προσφέρουν σε τιμές φαβορί λίγο πάνω το 2.00 τη Λίβερπουλ, η οποία φέτος έχει κάνει μία απίστευτη πορεία σε όλες τις διοργανώσεις. Από την άλλη, οι τελικοί πάντα κρύβουν παγίδες και ετούτος εδώ, είναι για την Τσέλσι πραγματικά το ματς της χρονιάς, αφού αν κερδίσει θα μπορέσει να σώσει μία σεζόν, που στράβωσε σε όλα τα επίπεδα, τόσο αγωνιστικά, όσο και διοικητικά, με όσα συνέβησαν με τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Η Τσέλσι, παρότι δεν είναι στα καλύτερά της, έχει αποδείξει την τρέχουσα σεζόν ότι μπορεί να κοντράρει και να βάλει δύσκολα στη Λίβερπουλ. Δεν θα προξενήσει συνεπώς καμία έκπληξη, αν δούμε και τέταρτο μεταξύ τους ματς φέτος να λήγει ισόπαλο στο 90λεπτο. Σε τιμές άνω του 3.50 το Χ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Τσέλσι - Λίβερπουλ: Χ (απόδοση 3.55), 18:45
TAGS BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΓΓΛΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ