TIPS ΤΣΑΡΛΥ

Τσάρλυ Προγνωστικά: Σπάει την παράδοση η Αγγλία, νέα εποχή στην Πορτογαλία

Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ στην προπόνηση της εθνικής Πορτογαλίας μαζί με τον βοηθό του, Αντονι Μπάρι
Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ στην προπόνηση της εθνικής Πορτογαλίας μαζί με τον βοηθό του, Αντονι Μπάρι © 2023 ARMANDO FRANCA/ASSOCIATED PRESS

Ο Τσάρλυ αναλύει το στοιχηματικό πρόγραμμα της Πέμπτης και ποντάρει σε μία δυνατή τριάδα από τα προκριματικά του Euro.

Με μεγάλο ντέρμπι ξεκινά η προκριματική φάση για το Euro 2024. Για τον τρίτο όμιλο, η Ιταλία υποδέχεται στη Νάπολη την Αγγλία (21:45 Novasports Premier League/ALPHA, Live από το SPORT24). Είναι πραγματικότητα πως της έχει πάρει τον αέρα στις τελευταίες αναμετρήσεις. Οι Ιταλοί κατέκτησαν στον τελικό, στο Wembley το Euro 2020, πήραν ισοπαλία 0-0 για το πρόσφατο Nations League στο Molineux και κέρδισαν 1-0 με γκολ του Ρασπαντόρι στο 68o λεπτό, στο Σαν Σίρο, για την ίδια διοργάνωση.

Οι Άγγλοι, παρότι είχαν τον έλεγχο και στα δύο πρόσφατα παιχνίδια που έδωσαν με τους Ιταλούς, δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Κάπου αυτή η παράδοση πρέπει να σπάσει. Ο Σαουθγκέιτ παρέμεινε στον πάγκο της Εθνικής Αγγλίας. Η εικόνα της ομάδας στο πρόσφατο Μουντιάλ ήταν πολύ καλύτερη από την πορεία της. Αποκλείστηκε άδοξα στα προημιτελικά από την Γαλλία. Οι Ιταλοί απέτυχαν να πάνε για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε τελική φάση Μουντιάλ.

Ξέμεινε από φορ

Στον Μαντσίνι δόθηκε το δικαίωμα να φτιάξει την ομάδα που θα υπερασπιστεί τον τίτλο της Ιταλίας στο Euro 2024 στη Γερμανία, αλλά και που θα την επαναφέρει σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι Ατζούρι πάντως, έμειναν χωρίς φορ εν όψει Αγγλίας. Ιμόμπιλε και Ρασπαντόρι είναι τραυματίες, ενώ ο Μπελότι δεν έχει γκολ στο πρωτάθλημα! Ο Μαντσίνι κάλεσε αναγκαστικά τον Ματέο Ρετέγκι της Τίγκρες, Αργεντινός, με ιταλικό διαβατήριο. Πέτυχε πέρυσι 18 γκολ σε 27 παιχνίδια, φέτος μετρά έξι τέρματα σε οκτώ συμμετοχές. Δύσκολο να χάσει δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στην Ιταλία η ομάδα του Σάουθγκέιτ. Το Χ2Δ στο 1.45 στο μέσο όρο των εταιριών.

Απλά μία κακή παρένθεση το Κατάρ

Για τον όγδοο όμιλο οι Δανοί υποδέχονται τους Φινλανδούς (21:45 Novasports 1HD, Live από το SPORT24). Η Δανία ήταν η μεγάλη απογοήτευση του Μουντιάλ. Η ομοσπονδία όμως κράτησε τον Κάσπερ Χιούλμαντ, αναγνωρίζοντας πως στις δικές του ημέρες ήρθε η μεγάλη πορεία στο προηγούμενο Euro, ως τα ημιτελικά και εντυπωσιακές προκριματικές φάσεις. Οι Δανοί τρέχουν ένα ρεκόρ 8-0-2 εντός έδρας και θέλουν να αποδείξουν πως το Κατάρ για εκείνους ήταν απλά μία κακή παρένθεση.

Έχουν έναν βατό όμιλο για να προκριθούν στην τελική φάση με Φινλανδία, Σλοβενία, Καζακστάν, Βόρεια Ιρλανδία και Σαν Μαρίνο, που τους επιτρέπει να κάνουν παρέλαση και να φτιάξουν την αυτοπεποίθηση τους. Ο άσος με over 1,5 στο 1.65.

Κίνητρο από την αλλαγή προπονητή

Για τον 10ο όμιλο έχουμε αλλαγή προπονητή στην εθνική Πορτογαλίας και υπάρχει ο κατάλληλος αντίπαλος για μία εμφατική νίκη. Η εποχή Φερνάντο Σάντος ολοκληρώθηκε, τη θέση του πήρε ο πρώην ομοσπονδιακός της εθνικής Βελγίου, ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.

Με τον Σάντος οι Πορτογάλοι κατέκτησαν ένα Euro και ένα Nations League. Σίγουρα στην ιστορία θα μείνει ως απόλυτα πετυχημένος, όμως οι τελευταίες τρεις διοργανώσεις, δύο Μουντιάλ κι ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ήταν αποτυχημένες. Δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την εντυπωσιακή φουρνιά που είχε στα χέρια του τα τελευταία χρόνια.

Τη θέση του πήρε ο σαφώς πιο επιθετικογενής Ρομπέρτο Μαρτίνεθ. Δεν είναι ξεκάθαρο πάντως αν το πέρασμα του από την εθνική Βελγίου ήταν επιτυχημένο η όχι. Σίγουρα, το Βέλγιο στα 6,5 χρόνια της παρουσία του εκεί, είχε πολλές νίκες. Κρατήθηκε για μεγάλο διάστημα στην πρώτη θέση στη βαθμολογία της FIFA, όμως στο τέλος αυτή η χρυσή γενιά, που είχε στα χέρια του, δεν κατέκτησε το παραμικρό. Του δίνεται ξανά ένα σπουδαίο ρόστερ για να διαχειριστεί. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα εφαρμόσει και στην Πορτογαλία το 3-4-3 και αν το κάνει πώς θα το προσαρμόσει. Αντίπαλος στην πρεμιέρα είναι ένας σάκος του μποξ (21:45 Novasports 2HD, Live από το SPORT24)

Τελευταίοι απέναντι στους χειρότερους

Το Λιχνενστάιν μετρά 13 ήττες με τέρματα 1-39 και ο προπονητής Μάρτιν Στοκλάσα αποχώρησε για να αναλάβει τη Βαντούζ, έχοντας απολογισμό 0-1-19. Στο αποψινό παιχνίδι θα κάτσει στον πάγκο ο τεχνικός διευθυντής Ρενέ Πάουριτς, ως υπηρεσιακή λύση. Ο Πάουριτς, από το 2012 ως το 2018, είχε διατελέσει προπονητής στο Λιχτενστάιν. Δεν χρειάζονται πολλές αναλύσεις. Το Λιχνενστάιν βγήκε τελευταίο χωρίς βαθμό στην τέταρτη κατηγορία του Nations League με 6 ήττες και τέρματα 1-11 κόντρα σε αντιπάλους όπως η Λετονία, η Μολδαβία και η Ανδόρα!

Οι Πορτογάλοι δεν έχουν ιδιαίτερα αλλαγές στην αποστολή, στην οποία μετέχει και ο Κριστιάνο, επομένως θα βάλουν όσα γκολ θέλουν. Έχουν σαν κίνητρο να εντυπωσιάσουν τον νέο τους προπονητή. Το over 5,5 στο 1.60

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ιταλία - Αγγλία: Χ2Δ (απόδοση 1.45), 21:45
  • Πορτογαλία - Λιχνενστάιν: Over 5,5 (απόδοση 1.60), 21:45
  • Δανία - Φιλανδία: 1 & Over 1,5 (απόδοση 1.65), 21:45
TAGS TIPS ΤΣΑΡΛΥ ΤΣΑΡΛΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ