TIPS ΤΣΑΡΛΥ

Τσάρλυ Προγνωστικά: Ο τελικός θα έχει γκολ, σασπένς και πληρώνει 2.10

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ κόντρα στον Τόνι Κρόος  σε αναμέτρηση της Λίβερπουλ κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης στο Άνφιλντ για το Champions League
Ο Μοχάμεντ Σαλάχ κόντρα στον Τόνι Κρόος © 2022 JON SUPER/ASSOCIATED PRESS

Ο Τσάρλυ προέρχεται από δύο σερί ταμεία και αναλύει τον τελικό του Champions League μεταξύ Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης καταλήγοντας σε ποντάρισμα του 2.10.

Ήρθε η μεγάλη ώρα για τον πλανήτη του ποδοσφαίρου. Ο τελικός της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ανάμεσα σε δύο συλλόγους που έχουν αφήσει το στίγμα τους στη διοργάνωση. Ρεάλ και Λίβερπουλ (22:00 MEGA, COSMOTE SPORT 1 , LIVE από το SPORT24) βρίσκονται στο κλειστό κλαμπ των 6 ομάδων που έχουν το αυθεντικό τρόπαιο στο σπίτι τους.

Για να κρατήσει ένας σύλλογος το αυθεντικό τρόπαιο θα πρέπει είτε να έχει κατακτήσει για 3 συνεχόμενες φορές τη διοργάνωση, είτε να μετρά συνολικά 5 κατακτήσεις. Η Ρεάλ είναι η μοναδική ομάδα που πληροί και τα δύο κριτήρια . Συνολικά 6 σύλλογοι έχουν αφήσει το στίγμα τους τόσο έντονα στη διοργάνωση και έχουν την τιμή να βρίσκονται σε αυτή την ειδική λίστα. Ρεάλ Μίλαν, Λίβερπουλ, Μπάγερν, Μπαρτσελόνα και Άγιαξ.

Τελικός Champions League Προγνωστικά: Παράσταση νίκης δίνουν στη Λίβερπουλ

Στο Σταντ Ντε Φρανς θα αναμετρηθούν 19 Κύπελλα. Δεκατρείς φορές έχει κατακτήσει τη διοργάνωση η Ρεάλ, 6 η Λίβερπουλ. Οι εταιρίες σε αυτή την μάχη έχουν ανοίξει σαν φαβορί τη Λίβερπουλ. Υπολογίζοντας πως η ομάδα του Κλοπ παίζει σε πιο υψηλή ένταση, βγάζει περισσότερα τρεξίματα στο παιχνίδι της. Να κατακτήσει το τρόπαιο η Λίβερπουλ δίνεται στις εταιρίες από το 1.55 με 1.60, το να κατακτήσει το τρόπαιο η Ρεάλ ξεκινά από το 2.36 και φθάνει στο 2.47. Υπάρχει λοιπόν μία μικρή, αλλά υπαρκτή παράσταση νίκης υπέρ της Λίβερπουλ.

Το απίθανο ρεκόρ της Ρεάλ στους τελικούς

Η ομάδα του Κλοπ είναι ένα σωστό φαβορί, όμως η Ρεάλ Μαδρίτης δεν γίνεται να είναι αουτσάιντερ. Μιλάμε για έναν σύλλογο που έχει κερδίσει στους 7 τελευταίους τελικούς που έχει δώσει ως Champions League. Συνολικά έχει κερδίσει τους 13/16 τελικούς που έχει δώσει στον θεσμό. Και αν αυτά ανήκουν στο παρελθόν, για το πόσο επικίνδυνο αουτσάιντερ είναι η ομάδα του Αντσελότι, μιλάνε τα φετινά της πεπραγμένα. Η Ρεάλ κατάφερε σαν αουτσάιντερ να περάσει και στους τρεις νοκ άουτ γύρους που έδωσε.

Δεν χρειάζεται να είναι καλύτερη για να κερδίσει

Το γεγονός που την κάνει ακόμη πιο επικίνδυνη είναι πως και τις τρεις προκρίσεις τις πήρε χωρίς να καταφέρει να είναι ανώτερη από τους αντιπάλους της.

Στους 16 της διοργάνωσης τα xG των δύο αγώνων ήταν 2,25 - 2,73 υπέρ της Παρί. Στα προημιτελικά με την Τσέλσι 2,14 - 4,7 και στα ημιτελικά με τη Σίτι 4,31 - 5,11.

Η Ρεάλ κατάφερε σε τρεις σειρές, που ήταν έστω και οριακά κατώτερη, να βρει τρόπο και στο τέλος να πάρει την πρόκριση.

Τα καταφέρνει ακόμα και όταν το αρχικό σχέδιο δεν πετυχαίνει τους στόχους του

Ο Αντσελότι από το πρώτο παιχνίδι με την Τσέλσι και μετά καθιέρωσε μία λογική με 4 καθαρούς χαφ χρησιμοποιώντας τον Βαλβέρδε πιο ψηλά από την τριάδα του άξονα στην απέναντι πλευρά από αυτή που παίζει ο Βινίσιους. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να κερδίσει σε κατοχή μπάλας, να έχει κοντά τις γραμμές και να μην επιτρέψει στους αντιπάλους του να αξιοποιήσουν πως τρέχουν περισσότερο από την ομάδα του και να χτυπήσουν στην τελευταία γραμμή άμυνας.

Η λογική δηλαδή είναι να αφήσει τα δύο επιθετικά του όπλα Βινίσους - Μπενζεμά όσο γίνεται πιο ελεύθερα στην επίθεση και έχοντας απλωμένους 4 χαφ στο γήπεδο, να απορροφήσει την επιθετικότητα του αντιπάλου.

Το περίεργο όμως είναι πως το συγκεκριμένο πλάνο λειτούργησε μόνο στο πρώτο παιχνίδι με την Τσέλσι στο Στάμφορντ Μπριτζ. Παρότι στα υπόλοιπα τρία παιχνίδια νικήθηκε, η Ρεάλ βρήκε τρόπο να φτάσει στον τελικό. Και στις τρεις ρεβάνς στο Μπερναμπέου η Ρεάλ πήρε τον έλεγχο και κέρδισε πολύ όταν μπήκε στο γήπεδο ο Καμαβινγκά.

Βρήκε ένα πουσάρισμα από την είσοδο του και φυσικά στη ρεβάνς με τη Σίτι καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο Ροντρίγκο, που έβαλε τα δύο τέρματα, που έφεραν το παιχνίδι στην παράταση. Το σίγουρο είναι πως η Ρεάλ έβγαλε ψυχικές αντοχές και στις τρεις νοκ άουτ αναμετρήσεις έδειξε πως έχει χαρακτήρα, ψυχικά αποθέματα και έναν προπονητή που στην διάρκεια των αγώνων μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του. Επίσης όπως έχει αποδειχθεί πως ο σεβασμός που δείχνει ο Αντσελότι και γενικά ο σύλλογος στην ιεραρχία κοστίζει στο αρχικό σχέδιο της Ρεάλ.

Πίεση με την επιθετική τριάδα πάνω στο κέντρο άμυνας της Ρεάλ

Είναι σίγουρο πως η Λίβερπουλ είναι σε θέση να πιέσει με την επιθετική της τριάδα και να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην τελευταία γραμμή άμυνας της Ρεάλ. Η ταχύτητα των Σαλάχ - Μανέ και είτε ο Ντίας ξεκινήσει και έρθει από τον πάγκο ο Ζότα, είτε συμβεί το αντίθετο, είναι σε θέση να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα στην άμυνα της Ρεάλ.

Η αποτελεσματικότητα της δουλειάς του Κλοπ, έρχεται από την ικανότητα των Σαλάχ - Μανέ να ξεκινάνε από τα δύο άκρα και να χτυπάνε μόνιμα στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας. Η Λίβερπουλ καταφέρνει να παίζει μόνιμα με τρία φορ χωρίς να χάνει το παραμικρό από το πλάτος της στην ανάπτυξη, αλλά και σε αμυντικές καλύψεις. Δεδομένα η τελευταία γραμμή άμυνας της Ρεάλ θα υποφέρει και θα δεχτεί έντονη πίεση όταν θα προσπαθεί να βγάλει την μπάλα εκτός περιοχής. Είτε ξεκινήσει ο Νάτσο δίπλα στον Μιλιτάο είτε ο Αλάμπα, φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να κρατήσει η άμυνα της Ρεάλ το μηδέν. Να σταματήσει τον τρόπο επίθεσης της Λίβερπουλ.

Δεν χρειάζεται πολλές ευκαιρίες για να σκοράρει

Όμως η Ρεάλ έχει τον τρόπο της να είναι αποτελεσματική και να βρίσει το εύκολο γκολ χωρίς ο Αντσελότι να χρειαστεί να πάρει το παραμικρό ρίσκο.

Η αποτελεσματικότητα και η προσωπικότητα που βγάζει ο Μπενζεμά, η τρομερή κατάσταση που βρίσκεται σε συνδυασμό με την ταχύτητα του Βινίσιους μαζί με την πινελιά που μπορούν να δώσουν στην δημιουργία οι Μόντριτς - Κρόος αποδεικνύονται αρκετά για να έρθουν τα γκολ που χρειάζεται η Ρεάλ.

Όταν αυτό το πλάνο δεν λειτουργεί οι Καμαβινγκά - Ροντρίγκο που έρχονται από τον πάγκο βοηθούν για να δοθεί το τελικό χτύπημα. Είναι μία πραγματικότητα πως η Ρεάλ δεν χρειάζεται και πολλές ευκαιρίες για να σκοράρει.

Αξίζει να το κατακτήσει η Λίβερπουλ

Σαν ομάδα το τρόπαιο αξίζει να το κατακτήσει η Λίβερπουλ. Θα της έδινε προβάδισμα αν δεν είχα διαπιστώσει πως η σοβαρή προσπάθεια που έχει κάνει για να δώσει τη μάχη της σε όλα τα μέτωπα της είχε στοιχίσει σε ενέργεια. Στα τελευταία παιχνίδια δεν είναι τόσο φρέσκια και μιλάμε για ένα σύνολο που το όπλο του είναι τα τρεξίματα του. Επίσης η Ρεάλ δεν χρειάζεται να είναι καλύτερη για να πετύχει τον στόχο της και αυτό δεν γίνεται να το αγνοήσουμε.

Τελικός με γκολ και σασπένς

Ο τελικός είναι ανοιχτός για όλα τα ενδεχόμενα. Πιστεύω πως φέτος υπάρχουν οι συνθήκες για να δούμε έναν πιο πλούσιο τελικό από ό,τι τα τελευταία τρία χρόνια. Το 2019 η Λίβερπουλ ήταν ανώτερη από την Τότεναμ προηγήθηκε, δεν απειλήθηκε, και το γκολ του Οριγκί στο τέλος έγραψε το τελικό 2-0. Το 2020 η Μπάγερν σε έναν τελικό χωρίς κόσμο και με ελάχιστες φάσεις κέρδισε με 1-0. Με το ίδιο σκορ και δίχως ιδιαίτερες συγκινήσεις η Τσέλσι με γκολ του Χάβερτς κατέκτησε τον περσινό τελικό ξανά στο 1-0. Έχουμε λοιπόν τρεις συνεχόμενους τελικούς που σκόραρε μόνο η ομάδα που κατέκτησε το τρόπαιο και ήρθαν στο under 2,5.

Το τελευταίο παιχνίδι που είχε τέρματα και από τις δύο ομάδες ήταν ο τελικός του 2018, όταν η Ρεάλ επικράτησε 3-1 της Λίβερπουλ.

Σήμερα Κάριους δεν υπάρχει στο τέρμα της Λίβερπουλ και ασφαλώς η ομάδα του Κλοπ είναι πιο έτοιμη από ό,τι ήταν στο Κίεβο για να κερδίσει τη Ρεάλ που δεν είναι η ομάδα που έρχεται από δύο συνεχόμενες κατακτήσεις, αλλά έχει φτάσει με υπέρβαση στον τελικό.

Προγνωστικά στοιχήματος

Το φαβορί του τελικού είναι η Λίβερπουλ, όμως η Ρεάλ δεν γίνεται να μπει σε τελικό σαν αουτσάιντερ.

Οι συνθήκες, τα πλεονεκτήματα και οι αδυναμίες των δύο ομάδων με κάνουν να πιστεύω πως θα δούμε έναν τελικό με σασπένς, συγκινήσεις, πρωταγωνιστές, γκολ και από τις δύο ομάδες και over 2,5 τέρματα. Ένα ποντάρισμα Goal/Goal και over 2,5 στο 2.10 στον μέσο όρο των εταιριών.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Λίβερπουλ - Ρεάλ Μαδρίτης: Goal/Goal & over 2 5 (απόδοση 2.10), 22:00
TAGS TIPS ΤΣΑΡΛΥ TIPSTERS ΤΣΑΡΛΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ CHAMPIONS LEAGUE OVER 2.5 ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ