BET CORNER

Τότεναμ - Άρσεναλ: Χίλιες εξακόσιες εξήντα έξι μέρες

Ο Λούκας Μόουρα μαρκάρει τον Έκτορ Μπεγερίν σε Τότεναμ - Άρσεναλ
Ο Λούκας Μόουρα μαρκάρει τον Έκτορ Μπεγερίν σε Τότεναμ - Άρσεναλ AP

Η πρωτοπόρος της Premier League Τότεναμ υποδέχεται την 14η Άρσεναλ και ο Θέμης Καίσαρης γράφει για τις 1.666 μέρες του Λονδρέζικου ντέρμπι.

Χίλιες εξακόσιες εξήντα έξι μέρες. Όταν την Κυριακή στις 18.30 (COSMOTE SPORT 1 HD) η Τότεναμ θα υποδεχθεί την Άρσεναλ, θα έχουν συμπληρωθεί 1.666 ημέρες από την τελευταία φορά που η Άρσεναλ τερμάτισε πάνω από την Τότεναμ στη βαθμολογία της Premier League.

Όχι, δεν τις μετρήσαμε. Αυτό το κάνει καθημερινά το σχετικό ακάουντ στο Twitter, που έχει αφιερωθεί σ’αυτόν τον σκοπό. Ένα tweet την ημέρα, που μετράει τις μέρες που πέρασαν από το φινάλε της σεζόν 2015-16.

Ήταν 15 Μαϊου, η Τότεναμ έχασε από την Νιουκάστλ την τελευταία ημέρα, η Άρσεναλ νίκησε την Άστον Βίλα κι έτσι έγινε η προσπέραση: Άρσεναλ 71, Τότεναμ 70. Έστω και την τελευταία αγωνιστική, έστω επειδή οι Σπερς ήταν απογοητευμένοι που δεν τα κατάφεραν στη μάχη με τη Λέστερ, οι Κανονιέρηδες τερμάτισαν πάνω από τους αντιπάλους τους.

"ΝΑΙ, ΚΑΙ ΤΙ ΚΕΡΔΙΣΑΤΕ"

Έκτοτε ποτέ ξανά. Οι Σπερς είναι πάντοτε από πάνω. Οι φίλοι της Άρσεναλ για να μετριάσουν την πίκρα τους λένε τα δικά τους. “Ναι, τερματίζετε από πάνω, αλλά και τι κερδίσατε; Τίποτα. Ούτε το πρωτάθλημα, ούτε το Champions League που πήγατε τελικό, ούτε Κύπελλο”.

Αλήθεια λένε. Η Τότεναμ δεν έχει κερδίσει κάτι. Στο ίδιο διάστημα, η Άρσεναλ που είναι από κάτω στη βαθμολογία, έχει σηκώσει δύο Κύπελλα, έχει κατακτήσει δύο τρόπαια.

Την ίδια ώρα οι Σπερς, με τη “φιλοσοφία” που έλεγε κι ο Μουρίνιο όταν ήταν αντίπαλός τους, δεν έχουν πάρει τίποτα, “πανηγυρίζουν” μόνο τις σεζόν που τερματίζουν από πάνω.

ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΑΡΣΕΝΑΛ;

Όμως, ας είμαστε ειλικρινείς. Υπάρχει ουδέτερος φίλος της Premier League που θεωρεί πως η Άρσεναλ πηγαίνει καλύτερα από την Τότεναμ τα τελευταία τέσσερα χρόνια επειδή έχει αυτά τα δύο Κύπελλα; Υπάρχει ουδέτερος που συζητάει τους Κανονιέρηδες με πιο κολακευτικά λόγια απ’ότι τους Σπερς;

Ή για να το θέσουμε αλλιώς, υπάρχει κάποιος που υποστηρίζει τη Γιουνάιτεντ, τη Λίβερπουλ, τη Σίτι και φοβάται περισσότερο το ματς με την Άρσεναλ απ’ότι με την Τότεναμ;

Η ΑΤΑΚΑ ΤΟΥ ΦΕΡΓΚΙ

Κάποτε για τους Σπερς ίσχυε πάντα εκείνο που είχε πει στους παίκτες του στα αποδυτήρια του Ολντ Τράφορντ ο Φέργκιουσον. “Παιδιά, η Τότεναμ είναι”. Μη αγχώνεστε, θα νικήσουμε τελικά, με την Τότεναμ παίζουμε.

Τα χρόνια πέρασαν, η Τότεναμ ακόμα προσπαθεί να αποτινάξει στο 100% τον χαρακτηρισμό, αλλά σιγά-σιγά η η φράση έχει γίνει “παιδιά, η Άρσεναλ είναι”.

Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΧΟΡΤΑΡΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Την Κυριακή οι γηπεδούχοι είναι στην πρώτη θέση με 21 βαθμούς, οι φιλοξενούμενοι στην 14η με 13. Ακόμα μεγαλύτερη είναι η απόσταση των δύο ομάδων στο χορτάρι, στις επιδόσεις σε άμυνα και επίθεση. Ιδού.

Η εικόνα των ομάδων της Premier League σε επίθεση και άμυνα μετά από 10 αγωνιστικές
Η εικόνα των ομάδων της Premier League σε επίθεση και άμυνα μετά από 10 αγωνιστικές SPORT24

Ο Μουρίνιο ως γηπεδούχος δεν έχει χάσει ποτέ από την Άρσεναλ και ο άσος της Τότεναμ πληρώνει 2.02 στη Stoiximan.

Ο ΜΟΓΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ

Μιας και είδαμε το γράφημα των Expected goals, κοιτάξτε λίγο που είναι η Γουέστ Χαμ. Την προηγούμενη Κυριακή στηρίξαμε την Σαουθπαμπτον που υποδεχόταν τη Γιουνάιτεντ. Οι Άγιοι προηγήθηκαν 2-0, αλλά η ομάδα του Σόλσκιερ ήταν καλύτερη και ο Καβάνι στις καθυστερήσεις τα χάλασε όλα με το τελικό 2-3.

Η Γουέστ Χαμ έχει μέχρι στιγμής πολύ καλύτερη εικόνα στο χορτάρι και το Σάββατο στις 19.30 (COSMOTE SPORT 1 HD) υποδέχεται τη Γιουνάιτεντ. Οι Κόκκινοι Διάβολοι έχασαν μεσοβδόμαδα από την Παρί, σε ένα ματς που κάλλιστα θα μπορούσαν να πάρουν, σε αγώνα που χειρίστηκε κάκιστα από τον πάγκο ο Σόλσκιερ.

Ο Μόγιες θα ήθελε ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην ομάδα που ανέλαβε μετά τον Φέργκιουσον, ο άσος δίνει 3.60 και 3.50 το Χ στη Stoiximan.

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

TAGS BET CORNER
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ