BIG GAMES BET

Τελικός Champions League Προγνωστικά: Ανάλυση για τα ειδικά στοιχήματα

Ο τεχνικός της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ μετά το παιχνίδι με τη Γουλβς για την Premier League
Ο τεχνικός της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ μετά το παιχνίδι με τη Γουλβς © 2022 JON SUPER/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και ανάλυση για τα ειδικά στοιχήματα του μεγάλου τελικού στο Champions League ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Όλοι δρόμοι το Σάββατο οδηγούν στο Παρίσι, εκεί που θα αναδειχθεί η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης (22:00 Cosmote Sport 1HD/MEGA, Live από το SPORT24). Η Λίβερπουλ διεκδικεί τον έβδομο τίτλο της ιστορίας της και η πολυνίκης Ρεάλ τον 14ο! Φαβορί για τη νίκη στο ενενηντάλεπτο είναι η Λίβερπουλ στο 2.10, ενώ η Ρεάλ παίζει σε τιμές άνω του 3.30.

Λίβερπουλ - Ρεάλ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Οι Reds του Γιούργκεν Κλοπ κατέκτησαν φέτος το κύπελλο Αγγλίας και το Λιγκ Καπ, αλλά έχασαν από τη Μάντσεστερ Σίτι στον πόντο τη συγκλονιστική μάχη της Premier League και μαζί την ευκαιρία να φτάσουν σε ένα ανεπανάληπτο quadruple.

Η χρονιά πάντως της Λίβερπουλ έχει ήδη θετικό πρόσημο μπροστά κι αν έρθει και το δεύτερο Champions League μέσα σε μία τετραετία, ασφαλώς θα κλείσει με απόλυτα επιτυχημένο τρόπο.

Για τον Κλοπ, το να κερδίσει τη Ρεάλ αποτελεί μεγάλη πρόκληση, καθώς απέναντι στη "βασίλισσα" έχει το χειρότερό του ρεκόρ (3-2-4) με μόλις 33% ποσοστό νικών. Υπενθυμίζεται, ότι είχε χάσει στον τελικό του Κιέβου το 2018 με τις απίθανες γκάφες του Κάριους και πέρυσι αποκλείστηκε από τη Ρεάλ στα προημιτελικά της διοργάνωσης (3-1 στη Μαδρίτη, 0-0 στο Λίβερπουλ).

Φέτος πάντως, η Λίβερπουλ μοιάζει σχεδόν ανίκητη. Είναι χαρακτηριστικό πως τελευταία φορά έχασε από την Ιντερ στις 8 Μαρτίου, στον επαναληπτικό αγώνα για τη φάση των "16" του Champions League. Έκτοτε, οι Reds τρέχουν ένα αήττητο σερί 18 αγώνων, μετρώντας μάλιστα εννιά νίκες στα τελευταία 11 παιχνίδια τους.

Η Ρεάλ από την πλευρά της, πρώτευσε με άνεση στο πρωτάθλημα Ισπανίας και πάει τώρα να γράψει τον απόλυτο ευρωπαϊκό άθλο, κατακτώντας το Champions League, σε μία σεζόν, που σε όλα τα νοκ άουτ ματς θεωρούνταν αουτσάιντερ.

Το εντυπωσιακό με τους Μαδριλένους είναι ότι έχουν κερδίσει τους επτά προηγούμενους τελικούς Champions League που έχουν δώσει! Τελευταία φορά που η "βασίλισσα" ηττήθηκε σε τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών ήταν το 1981, κόντρα στη Λίβερπουλ.

Αν η Ρεάλ καταφέρει να σηκώσει το τρόπαιο στον παρισινό ουρανό, ο Κάρλο Αντσελότι θα γράψει ιστορία αφού θα γίνει ο πρώτος τεχνικός με τέσσερα Champions League, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ζινεντίν Ζιντάν και τον Μπομπ Πέισλι, που έχουν από τρία.

Σημειώνεται ότι ο πολύπειρος Ιταλός προπονητής θα αντιμετωπίσει τη Λίβερπουλ για τρίτη φορά στην καριέρα του σε τελικό Champions League. Τις προηγούμενες δύο ήταν στον πάγκο της Μίλαν, το 2005, στον δραματικό τελικό της Κωνσταντινούπολης, όπου οι Reds επικράτησαν με 3-2 στα πέναλτι και το 2007 στην Αθήνα, όπου οι "ροσονέρι" πήραν τη ρεβάνς, κερδίζοντας με 2-1.

Τα xGoals δείχνουν ξεκάθαρη υπεροχή της Λίβερπουλ

Σε ό,τι αφορά στα ειδικά στοιχήματα του τελικού, έχει ενδιαφέρον το ενδεχόμενο η Λίβερπουλ να βρει περισσότερες τελικές στην εστία από τη Ρεάλ. Οι "μερένγκες" στα έξι νοκ άουτ ματς του Champions League με Παρί Σεν Ζερμέν, Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι είχαν κατά μέσο όρο 2,08 xGoals εναντίον τους! Οι συνολικές τελικές ήταν 67-110 και οι τελικές στο στόχο 26-40.

Αντίθετα, η Λίβερπουλ μετράει φέτος 2,11 xGoals υπέρ ανά ευρωπαϊκό ματς και 0,96 xGoals κατά. Παρακάτω παρατίθενται τα συνολικά xGoals της Λίβερπουλ και της Ρεάλ στις τρεις διπλές αναμετρήσεις στη νοκ άουτ φάση του Champions League.

Λίβερπουλ

Ομάδα - xGoals υπέρ - xGoals κατά

  • Ιντερ - 3,27 - 0,82
  • Μπενφίκα - 5,30 - 2,03
  • Βιγιαρεάλ - 3,25 - 1,64

Ρεάλ

Ομάδα - xGoals υπέρ - xGoals κατά

  • Παρί Σεν Ζερμέν - 2,25 - 2,73
  • Τσέλσι - 2,14 - 4,70
  • Μάντσεστερ Σίτι - 4,31 - 5,11

Από τα παραπάνω φαίνεται, ότι η Λίβερπουλ αναμένεται να εκτελέσει τις προσπάθειές της με πολύ καλύτερες προϋποθέσεις απ' ότι η Ρεάλ. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα κερδίσει, ωστόσο έχει πιο μεγάλη πιθανότητα να βρει περισσότερες τελικές προς στην εστία. Άλλωστε, ναι μεν η Ρεάλ έβαλε 14 γκολ στα προηγούμενα πέντε ευρωπαϊκά της ματς, ωστόσο δεν κράτησε σε κανένα νοκ άουτ παιχνίδι φέτος το μηδέν πίσω. Στο 2.20 να βρει δύο τελικές παραπάνω on target η Λίβερπουλ συγκριτικά με τη Ρεάλ.

Με την ίδια λογική μπορούμε να ποντάρουμε και στα κόρνερ. Η Ρεάλ στα έξι παιχνίδια που έδωσε κόντρα σε τρεις από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, όπως είναι η Παρί, η Τσέλσι και η Σίτι, βρέθηκε στο μεγαλύτερο μέρος τους σε φάση άμυνας. Αυτό είχε ως συνέπεια να παραχωρήσει συνολικά 39 κόρνερ και να κερδίσει μόλις 15.

Οι μπουκ τοποθετούν το βασικό line για το ποσοστό κατοχής της Λίβερπουλ στο 56,5%. Οι Reds βέβαια έχουν φέτος στο Champions League 63,1% κατοχή κατά μέσο όρο και απέναντι στη Ρεάλ, η οποία βολεύεται σε reactive παιχνίδι με την ταχύτητα του Βινίσιους και τις ακριβείς μεταβιβάσεις των Μόντριτς και Κρόος, δεν θα προκαλέσει καμία εντύπωση αν το μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα παιχθεί στο μισό των Μαδριλένων.

Η Λίβερπουλ έχει εκτελέσει φέτος περισσότερα κόρνερ από τους αντιπάλους της στα 45 από τα 51 ματς που έχει δώσει σε Premier League και Champions League. Στον αντίποδα, η Ρεάλ στα τέσσερα παιχνίδια που έδωσε την τρέχουσα σεζόν απέναντι σε αγγλικές ομάδες, δηλαδή με την Τσέλσι και τη Σίτι, τα κόρνερ της ήταν 9-30! Στο 2.15 το -2,5 της Λίβερπουλ στην αγορά των κόρνερ.

Προσεκτικός με τις κάρτες ο Τουρπέν

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον τέλος, έχει και το line των καρτών. Η UEFA όρισε να διευθύνει τον μεγάλο τελικό, ο Κλεμάν Τουρπέν. Ο Γάλλος διαιτητής είναι αρκετά φειδωλός με τις κάρτες. Τις περισσότερες φορές επιβάλλεται με την προσωπικότητά του και με παρατηρήσεις. Δεν χρειάζεται δηλαδή να καταφεύγει στο τσεπάκι του για να διατηρήσει τον έλεγχο.

Φέτος έχει σφυρίξει εννιά ευρωπαϊκά ματς σε Champions League και Europa League, μοιράζοντας κατά μέσο όρο 2,8 κάρτες ανά παιχνίδι. Είναι χαρακτηριστικό, πως πολύ δύσκολες αναμετρήσεις, όπως το Τσέλσι – Ρεάλ 1-3 και το Γουέστ Χαμ – Σεβίλλη 2-0 (στην παράταση), τις έβγαλε εις πέρας δείχνοντας μόλις δύο και τρεις κάρτες αντίστοιχα.

Σημειώνεται εξάλλου, ότι στον πρόσφατο τελικό του Europa League ανάμεσα στην Αϊντραχτ και τη Ρέιντζερς βγήκαν μόλις δύο κάρτες στο 90λεπτο. Πέρυσι, στον αγγλικό τελικό για το Champions League, ανάμεσα στην Τσέλσι και τη Μάντσεστερ Σίτι, βγήκαν τρεις. Επίσης, στους δύο τελευταίους τελικούς της Λίβερπουλ, το 2018 με τη Ρεάλ και το 2019 με την Τότεναμ, δόθηκε συνολικά μόνο μία κάρτα! Στο 2.25 το Under 3,5 κάρτες στην κανονική διάρκεια του αγώνα.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Λίβερπουλ – Ρεάλ: Περισσότερες προσπάθειες στην εστία Λίβερπουλ -1,5 (απόδοση 2.20), 22:00
  • Λίβερπουλ – Ρεάλ: Περισσότερα κόρνερ Λίβερπουλ -2,5 (απόδοση 2.15), 22:00
  • Λίβερπουλ – Ρεάλ: Under 3,5 κάρτες (απόδοση 2.25), 22:00
TAGS BIG GAMES BET XGOALS BET ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ CHAMPIONS LEAGUE ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ