XGOALS BET

Τα xGoals δείχνουν διόρθωση της Μπράιτον και 2.50 της Άρσεναλ

Ο Σακά πανηγυρίζει γκολ απέναντι στην Τότεναμ στην Premier League
Ο Σακά πανηγυρίζει γκολ απέναντι στην Τότεναμ © 2021 FRANK AUGSTEIN/ASSOCIATED PRESS

Η Μπράιτον εκπλήσσει ευχάριστα αλλά τα xGoals "φωνάζουν" ότι επίκειται διόρθωση και η Άρσεναλ έρχεται με φόρα μετά τη μεγάλη νίκη επί της Τότεναμ.

Η Μπράιτον είναι η ευχάριστη έκπληξη της φετινής Premier League μέχρι στιγμής, αφού στις πρώτες έξι αγωνιστικές έχει απολογισμό 4-1-1 και με 13 βαθμούς βρίσκεται στο -1 από την κορυφή.

Τα ποιοτικά νούμερα ωστόσο των "γλάρων" προμηνύουν ότι αναμένεται διόρθωση προς τα κάτω. Η ομάδα του Γκράχαμ Πότερ έχει σκοράρει οχτώ γκολ με 6,58 xGoals υπέρ και έχει δεχθεί μόλις πέντε γκολ με 7,10 xGoals κατά. Έχει δηλαδή βγάλει ένα κέρδος 3,52 γκολ συγκριτικά με τις ευκαιρίες που δημιουργεί και δέχεται.

Αν μάλιστα κάνουμε τη μετάφραση των xGoals της σε βαθμούς, οι προσδοκώμενοι πόντοι της (xPoints) θα έπρεπε να είναι 7,40. Στην πραγματικότητα δηλαδή, με βάση τα xGoals η Μπράιτον θα έπρεπε να έχει το πολύ οχτώ βαθμούς. Αντ’ αυτού έχει μαζέψει 13, δηλαδή 5,60 παραπάνω από το προσδοκώμενο. Στον πίνακα της Premier καμία άλλη ομάδα δεν έχει τόσο μεγάλη απόκλιση, είτε θετική, είτε αρνητική, μεταξύ πραγματικών βαθμών και xPoints.

Αυτό λοιπόν μαρτυράει ότι στα επόμενα ματς λογικά η Μπράιτον θα αρχίσει να χάνει έδαφος. Κάτι τέτοιο άλλωστε διαφάνηκε ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν έσωσε το βαθμό με δόση τύχης απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας, ισοφαρίζοντας στο 95’!

Τώρα, η Μπράιτον έχει μπροστά της την πρόκληση της Άρσεναλ. Οι "κανονιέρηδες" διανύουν την καλύτερή τους φόρμα μέσα στη σεζόν με τέσσερις σερί νίκες (η μία για το Λιγκ Καπ) και προέρχονται από τη νίκη-δήλωση με 3-1 στο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου, κόντρα στην Τότεναμ.

Ειδικά το πρώτο ημίχρονο της Άρσεναλ απέναντι στα "σπιρούνια" ήταν το πιο πειστικό επί των ημερών του Μίκελ Αρτέτα, ο οποίος μετά από πολύ καιρό έχει σχεδόν άδειο απουσιολόγιο (εξαίρεση ο τραυματισμός του Τσάκα) και μπορεί επιτέλους να παρατάξει την ομάδα του όπως ακριβώς την οραματίζεται.

Η Αρσεναλ πέρυσι κέρδισε μέσα-έξω την Μπράιτον και θα επιχειρήσει το Σάββατο να τριτώσει το καλό για να δώσει συνέχεια στο θετικό της μομέντουμ. Το διπλό προσφέρεται στο 2.50 και αξίζει το ρίσκο.


ΠΡΟΤΑΣΗ
19:30 Μπράιτον – Άρσεναλ: 2 (2,50)

TAGS XGOALS BET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ