BET CORNER

Στοίχημα τένις: Ο Ναδάλ ολοκληρώνει την αποστολή κόντρα στον ευάλωτο Μεντβέντεφ

Ο Ραφαέλ Ναδάλ πανηγυρίζει την πρόκρισή του στον τελικό του Australian Open μετά τον ημιτελικό με τον Ματέο Μπερετίνι
Ο Ραφαέλ Ναδάλ πανηγυρίζει την πρόκρισή του στον τελικό του Australian Open © 2022 ANDY BROWNBILL/ASSOCIATED PRESS

Ο Ραφαέλ Ναδάλ βρίσκεται εδώ και δύο εβδομάδες σε ιστορική αποστολή στη Μελβούρνη και τελευταίο εμπόδιό του είναι ο Iceman Ντανίλ Μεντβέντεφ. Ποντάρισμα σε τρεις επιλογές από το 1.70 έως το 2.55.

(Μετά τις 10:30) Ραφαέλ Ναδάλ (Νο5) - Ντανίλ Μεντβέντεφ (Νο2): Ο Ραφαέλ Ναδάλ πήγε στη Μελβούρνη με μια ιστορική αποστολή στις αποσκευές του και με μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της καριέρας του. Ο Matador είναι αντιμέτωπος με το Νο21. Ο Φέντερερ δεν πήρε μέρος στο Αυστραλιανό Όπεν, ο Τζόκοβιτς προσπάθησε, αλλά με τη γνωστή ιστορία τέθηκε εκτός αυστραλιανού εδάφους πριν ξεκινήσει το κυρίως ταμπλό. Ο μόνος που μπορούσε να φτάσει -αυτή τη φορά έστω- στο Νο21, στο 21ο δηλαδή Grand Slam, ήταν ο Ναδάλ. Ο Ισπανός θρύλος του τένις όμως είχε περάσει πολλά πέρσι, ταλαιπωρήθηκε από τους τραυματισμούς, πολλοί δεν περίμεναν να φτάσει μακριά. Ο Ναδάλ όμως υπέδειξε τεράστια αυταπάρνηση, ως τώρα έχει παίξει εκπληκτικό τένις και παρά το γεγονός πως πολλοί περίμεναν ότι θα καταρρεύσει και θα μείνει από δυνάμεις έδειχνε συνεχώς φρέσκος.

Μπορεί η σκληρή επιφάνεια να μην είναι η αγαπημένη επιφάνεια του Ισπανού, ωστόσο έκανε ορισμένες πολύ καλές εμφανίσεις. Έφτασε ως τον τελικό και πάει με φουλ αυτοπεποίθηση. Ο Ισπανός έχει το mentality του νικητή, ξέρει πώς να κερδίζει και πότε να αποφορτίζεται, το γεγονός πως έφτασε ως τον τελικό, ύστερα από ένα πολύ δύσκολο 2021 του έδωσε επιπλέον τόνωση ηθικού και το ξέσπασμά του μετά τη λήξη του ημιτελικού με τον Μπερετίνι ήταν ενδεικτικό. Ο Ναδάλ στη Μελβούρνη, τόσο στο Αυστραλιανό Όπεν, όσο και στο τουρνουά προετοιμασίας έδειξε σε καλή κατάσταση και μάλιστα στο Grand Slam ανέβαινε παιχνίδι με παιχνίδι, κάνοντας άρτια διαχείριση της φυσικής του κατάστασης. Ο Σαποβάλοβ στα ημιτελικά τον εξουθένωσε και οδήγησε το ματς στα 5 σετ, αλλά κόντρα στον Μπερετίνι ήταν κυριαρχικός και επικράτησε 3-1 σετ.

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ παραπονιέται στον διαιτητή κατά τη διάρκεια του break από τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Australian Open
Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ παραπονιέται στον διαιτητή κατά τη διάρκεια του break από τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Australian Open © 2022 ANDY BROWNBILL / AP IMAGES

Ο Iceman Μεντβέντεφ από την άλλη βγάζει ανά διαστήματα μεγάλη πίεση στο court, για αυτό το λόγο πολλές φορές στο τουρνουά τα έχει βάλει για διάφορους λόγους με τον umpire ή ακόμα ακόμα και με τον σκηνοθέτη. Ο Ρώσος είχε ένα μονοπάτι μέχρι τα προημιτελικά με λιγότερα ύπουλα εμπόδια σε σύγκριση με τον Ναδάλ. Ο Αλιασίμ στα προημιτελικά έβγαλε στην επιφάνεια πολλά τρωτά σημεία του Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, ο Τσιτσιπάς στον ημιτελικά μέχρι τα μέσα του αγώνα τον αντιμετώπισε στα ίσια, αλλά ο Ρώσος από ένα σημείο και μετά γύρισε τον διακόπτη.

Ο Μεντβέντεφ αυτή τη φορά δεν είναι τόσο ψυχρός και ανέκφραστος, πάει με το βάρος της ευθύνης ότι πρέπει να αποδείξει πολλά και ότι θα πρέπει να στεφθεί πρωταθλητής στη Μελβούρνη ελέω της απουσίας του Νόβακ Τζόκοβιτς. Το Νο2 του κόσμου είναι ένας χαρισματικός αθλητής με πολύ καλό σερβίς, που από τη βασική γραμμή λειτουργεί ως ένας υπολογιστής και δεν μπορείς να τον οδηγήσεις σε πολλά λάθη.

Ο Ραφά Ναδάλ πανηγυρίζει την πρόκριση στον τελικό του Australian Open
Ο Ραφά Ναδάλ πανηγυρίζει την πρόκριση στον τελικό του Australian Open @ 2022 MARK BAKER / AP IMAGES

Ο Ναδάλ είναι ένας πρωταθλητής, έχει το know how σε τέτοιους τελικούς, ακόμα και τώρα όμως που έχει το βάρος του 21ου Grand Slam και να γίνει ο πρώτος στη σχετική λίστα στην κατηγορία των ανδρών, βγάζει διαύγεια στο παιχνίδι του. Αλιασίμ και Τσιτσιπάς διαθέτουν ταλέντο, ουδείς το αμφισβητεί αυτό, ειδικά ο Στέφανος πλησιάζει όλο και περισσότερο στην κατάκτηση ενός Grand Slam, αλλά τώρα ο Ρώσος έχει το απόλυτο εμπόδιο μπροστά του.

Σ’ ένα τελικό Grand Slam τα παιχνίδια μυαλού παίζουν τον δικό τους ρόλο. Ο Ναδάλ δείχνει να έχει καθαρίσει από όλες τις σκέψεις, πάει με απόλυτη συγκέντρωση και διαύγεια στον τελικό. Έχει ξεπεράσει τον εαυτό του με τη συμμετοχή στον τελικό. Η συγκίνησή του μετά τον ημιτελικό ήταν ανθρώπινη, αφού πριν λίγο καιρό σκεφτόταν να αποσυρθεί. Ακόμα και ο εξωγήινος Ναδάλ, όπως πολλοί αναλυτές τον χαρακτηρίζουν, αυτή τη φορά με τα δάκρυά του έβγαλε μια ανθρώπινη στάση. Όταν όμως πατάει στο court γυρνάει ο διακόπτης και μετατρέπεται σ’ έναν αθλητή που είναι συγκεντρωμένος μόνο στο δικό του παιχνίδι και στη νίκη. Τακτικά δεν μπορείς εύκολα να κερδίσεις τον Ναδάλ.

Ο Ραφαέλ Ναδάλ πανηγυρίζει την πρόκρισή του στον τελικό του Australian Open μετά τον ημιτελικό με τον Ματέο Μπερετίνι
Ο Ραφαέλ Ναδάλ πανηγυρίζει την πρόκρισή του στον τελικό του Australian Open © 2022 ANDY BROWNBILL/ASSOCIATED PRESS

Ο Ναδάλ αυτή τη στιγμή είναι πιο έτοιμος για τον τελικό, έχει την εμπειρία, την κλάση και πάει ως αουτσάιντερ όσο και να προκαλεί αυτό εντύπωση. Πάει να διεκδικήσει το 21ο Grand Slam και το πρώτο του Αυστραλιανό Όπεν από το 2009.

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ αντιδράει σε πόντο κόντρα στον Φέλιξ Οζιέ Αλιασίμ στον προημιτελικό του Australian Open
Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ αντιδράει σε πόντο κόντρα στον Οζιέ Αλιασίμ © 2022 TERTIUS PICKARD/ASSOCIATED PRESS

Ο Μεντβέντεφ από την άλλη βρίσκεται στα μισά της διαδρομής, είναι εντυπωσιακά επιρρεπής στα λάθη για τα δεδομένα του, ταλαντούχος μεν σε σκληρή επιφάνεια, αλλά έχει επηρεαστεί από το θυμικό του. Ο Ρώσος δίνει την εντύπωση πως δίνει μάχη με τους δαίμονες που έκρυβε καλά μέσα του τόσο καιρό.

Ο Ναδάλ δείχνει σε καλή κατάσταση, το top spin με το forehand είναι το μεγάλο του όπλο και θα προσπαθήσει να τρέξει στον χώρο τον Ρώσο, ο οποίος παρά το ύψος του είναι καλός σ’ αυτό, αλλά ο Ναδάλ υπερτερεί τακτικά. Ο Μεντβέντεφ θα επιδιώξει από την άλλη να μην επηρεαστεί από τα παιχνίδια μυαλού του αντιπάλου του και πόσο αργεί κάθε φορά να σερβίρει και στη συνέχεια με το μεγάλο του σερβίς να πιέσει από τη βασική γραμμή τον Matador. O Μεντβέντεφ είναι υποχρεωμένος να παίξει πιο επιθετικά αυτή τη φορά, αλλά κόντρα στον Αλιασίμ είδαμε στον προημιτελικό πόσο τρωτός είναι σε τέτοιες περιπτώσεις. Σε ό,τι αφορά στην παράδοση, αυτή είναι με το μέρος του Ναδάλ, ο οποίος σε τέσσερις συναντήσεις μετράει 3 νίκες, οι δύο μάλιστα σε τελικό (US Open 2019, Masters Μόντρεαλ 2019).

Το 2.55 στη Stoiximan υπέρ του Ναδάλ για τα δεδομένα του αγώνα είναι υψηλό και αξίζει το ρίσκο. Από εκεί και πέρα ως πιο ασφαλές ποντάρισμα φαντάζει το over 38,5 games που κυκλοφορεί στο 1.70 στη Stoiximan. Επειδή ο τελικός αναμένεται ιδιαίτερα αμφίρροπος και από ένα σετ ο καθένας μπορεί να κερδίσει, συνυπολογίζοντας και τον χρόνο που ξοδεύει ο καθένας για να σερβίρει, καθώς και το πόσο καλά κρατάνε το σερβίς τους, το over 200,5 λεπτά διάρκεια στον αγώνα στο 1.87 στη Stoiximan είναι ένα ειδικό στοίχημα που μπορεί να μπει στο παιχνίδι, αφού στα ημιτελικά και οι δύο τελείωσαν τα παιχνίδια τους σε λιγότερο από τρεις ώρες και θα έχουν δυνάμεις για έναν τελικό μεγάλο σε χρονική διάρκεια.

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

TAGS BET CORNER STOIXIMAN BET STOIXIMAN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ