BET CORNER

Στέφανος Τσιτσιπάς - Νόβακ Τζόκοβιτς: Προγνωστικά και ανάλυση

Stefanos Tsitsipas of Greece reacts after defeating Karen Khachanov of Russia in their semifinal at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Friday, Jan. 27, 2023.(AP Photo/Ng Han Guan)
Stefanos Tsitsipas of Greece reacts after defeating Karen Khachanov of Russia in their semifinal at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Friday, Jan. 27, 2023.(AP Photo/Ng Han Guan) © 2023 NG HAN GUAN/ASSOCIATED PRESS

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δείχνει πιο ώριμος από ποτέ και είναι έτοιμος να γράψει μια λαμπρή στιγμή για τον ελληνικό αθλητισμό. Συναντά στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν τον θρυλικό Νόβακ Τζόκοβιτς. Ποντάρισμα σε δύο επιλογές σε απόδοση 1.90 και 5.00.

(Κυριακή 10:30) Στέφανος Τσιτσιπάς - Νόβακ Τζόκοβιτς: Το Αυστραλιανό Όπεν φτάνει στην κορύφωσή του για το 2023. Ύστερα από τον θρίαμβο της Αρίνα Σαμπαλένκα το πρωί του Σαββάτου κόντρα στη Γέλενα Ριμπάκινα ήρθε η ώρα του τελικού των ανδρών. Και τι τελικός. Ένα φινάλε με ελληνικό άρωμα. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κοντράρεται με τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Από τη μια ο Έλληνας πρωταθλητής που κυνηγάει το πρώτο του Grand Slam και από την άλλη ο Σέρβος που θέλει να δώσει απαντήσεις για τον περσινό αποκλεισμό του λόγω του κορονοϊού, που κυνηγάει εκτός από το Νο1 όπως ο Στέφανος, το δέκατο Aus Open και μαζί με τον Ναδάλ να γίνουν οι μόνο με διψήφιο αριθμό Grand Slams σ’ ένα μόνο Major. Εάν κερδίσει ο Σέρβος θα φτάσει και τα 22 συνολικά ισοφαρίζοντας τον Matador.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς με εξαίρεση τον πρώτο γύρο έχει προχωρήσει με αργά και σταθερά βήματα ως το φινάλε του πρώτου Major του Tour. Βέβαια οι αποδόσεις δεν λένε πάντα όλη την αλήθεια. Ο θρυλικός Σέρβος είναι σαφώς το φαβορί του ζευγαριού, αλλά παρατηρείται από την αγορά μια τάση υποτίμησης προς τον Τσιτσιπά. Το 1.20 της νίκης του Τζόκοβιτς και κάτι ψιλά δεν αποτυπώνουν το έπακρο τις απαιτήσεις του αγώνα, όπως και τον βαθμό δυσκολίας.

Ο Σέρβος παρά τα χρόνια που έχουν περάσει προσπαθεί να βγάλει φρεσκάδα στο παιχνίδι του, δεν είναι λίγες οι στιγμές όμως που παγώνουν όλα και πάντα υπάρχει μια ανησυχία για τη φυσική κατάστασή του και τους μικροτραυματισμούς που αντιμετωπίζει συχνά. Ενοχλήσεις που δεν τον επηρεάζουν στο τέλος της ημέρας, στη Μελβούρνη τουλάχιστον και ας έχει δεχτεί έντονη κριτική από αντιπάλους του οι οποίοι κάνουν λόγο για θέατρο. Η Μελβούρνη είναι η δική του έδρα, το δεύτερο σπίτι του και το μέρος στο οποίο δεν έχει χάσει ποτέ σε φινάλε.

Ο Στέφανος από την άλλη πλευρά είναι ώριμος, έχει διαύγεια στο παιχνίδι του, είναι απόλυτα προσηλωμένος στον στόχο του από την πρώτη στιγμή. Δεν έχει χάσει ούτε ένα παιχνίδι στο φετινό Tour, όπως και ο αντίπαλός του. 10-0 το ρεκόρ του Στέφανου, 11-0 του Νόλε. Στη μεταξύ τους παράδοση ο Έλληνας πρωταθλητής μετράει τρεις νίκες, έναντι δέκα του Σέρβου. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που κοντράρονται σε τελικό Grand Slam, αφού είναι τεθεί αντιμέτωποι και πριν δύο χρόνια στο Γαλλικό Όπεν εκεί που ο Στέφανος προηγήθηκε με 2-0 σετ, αλλά στη συνέχεια ο Νόλε πήρε τα τρία επόμενα και αναδείχθηκε νικητής.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ποντάρει πολλά στα τρεξίματά του, έχει ένα σταθερό backhand, δυνατό forehand και το βασικότερο παίζει κυριαρχικό τένις δίχως να λυγίζει στα mind games. Είχαμε καιρό να δούμε τόσο ετοιμοπόλεμο τον Τσιτσιπά και δεν είναι υπερβολή να πούμε πως είναι πιο έτοιμος από ποτέ για να κατακτήσει το πρώτο Grand Slam της καριέρας του.

Τα μεταξύ τους παιχνίδια παραδοσιακά τραβάνε σε διάρκεια, δεν έχουν πολλά και μαζεμένα breaks, οπότε περιμένουμε ένα παιχνίδι που θα κρατήσει. Ο Τσιτσιπάς δείχνει σε καλύτερη φυσική κατάσταση έναντι του Σέρβου, αλλά ο Τζόκοβιτς δεν είναι κάποιος χθεσινός, ξέρει να διαχειρίζεται τις δυνάμεις του στο υψηλότερο επίπεδο.

Από τη μια η εμπειρία, από την άλλη το τσαγανό του Τσιτσιπά και το γεγονός πως είναι νοητικά δυνατός αυτή την περίοδο. Δεν είναι μόνο αυτό όμως, ο Στέφανος παίζει εκπληκτικό τένις, αποδίδει ένα παιχνίδι υψηλής ποιότητας στο court. Η συμμετοχή του στον τελικό είναι πέρα για πέρα δίκαιη και οι αντίπαλοι που αντιμετώπισε τον προετοίμασαν κατάλληλα για αυτόν τον blockbuster τελικό. Το aggressive παιχνίδι του από την baseline μπορεί να δοκιμάσει τα όρια του Τζόκοβιτς.

Στο δια ταύτα, το 5.00 για τη νίκη του Τσιτσιπά στη Stoiximan με 0% γκανιότα είναι άξιο προσοχής και αξίζει το ρίσκο. Εναλλακτικά, το +5,5 games για τον Στέφανο στο 1.90 στη Stoiximan με βάση τα παραπάνω δεδομένα κρίνεται μια πιο ασφαλής επιλογή.

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

TAGS BET CORNER STOIXIMAN BET STOIXIMAN BRAND EXPERIENCE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ