BIG GAMES BET

Σε ενδιαφέρουσες αποδόσεις το G/G στον τελικό του Nations League

Ο Φεράν Τόρες και οι συμπαίκτες του πανηγυρίζουν στον ημιτελικό του Nations League με την Ιταλία
Ο Φεράν Τόρες και οι συμπαίκτες του πανηγυρίζουν © 2021 ANTONIO CALANNI/ASSOCIATED PRESS

Ισπανία και Γαλλία συνθέτουν το ζευγάρι του μεγάλου τελικού στο Σαν Σίρο, που θα αναδείξει το νικητή για το Nations League του 2021. Σε ενδιαφέρουσες αποδόσεις το G/G.

Ένας τελικός (21:45 COSMOTE SPORT 1 HD, OPEN TV και Live από το SPORT24) είναι πάντα αμφίρροπος και αυτό ασφαλώς επιβεβαιώνεται και στις αποδόσεις των στοιχηματικών εταιριών, όπου το σετ είναι ιδιαίτερα κλειστό. Ελαφρώς φαβορί προσφέρεται η Γαλλία στο 2,50 κατά μέσο όρο, πρακτικά όμως μιλάμε για πολύ λεπτές ισορροπίες.

Δεν αλλάζει κάτι ο Λουίς Ενρίκε

Η Ισπανία παρά τις πολλές απουσίες σημαντικών ποδοσφαιριστών και με τον 17χρονο Γκάβι να κάνει ντεμπούτο με το εθνόσημο, παίζοντας μάλιστα βασικός, ήταν εξαιρετική στον ημιτελικό με την Ιταλία. Έσπασε το τρομερό αήττητο σερί 37 αγώνων των πρωταθλητών Ευρώπης και με δύο γκολ του Φεράν Τόρες στο πρώτο ημίχρονο προκρίθηκε πανάξια με 2-1 στο μεγάλο τελικό του Nations League, εκμεταλλευόμενη βέβαια και την ανόητη αποβολή του Μπονούτσι στο 42’.

Ο άσος της Σίτι έγινε αναγκαστική αλλαγή μόλις τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του β’ μέρους, ωστόσο δεν είναι κάτι ανησυχητικό και το πιθανότερο είναι πως θα αγωνιστεί κανονικά και κόντρα στη Γαλλία. Όλα δείχνουν λοιπόν ότι ο Λουίς Ενρίκες δεν πρόκειται να «πειράξει» την 11αδα του. Αυτό σημαίνει ότι τριάδα στην επίθεση θα είναι οι Οϊαρθάμπαλ, Σαράμπια, Φεράν Τόρες, τριάδα στους χαφ οι Κόκε, Μπουσκέτς, Γκάβι, τετράδα στην άμυνα οι Αλόνσο, Παού Τόρες, Λαπόρτ, Αθπιλικουέτα και κάτω από τα δοκάρια ο Ουνάι Σιμόν.

Η Γαλλία κόντρα στην κατοχή της Ισπανίας

Στον αντίποδα, η Γαλλία μετά το ηχηρό χαστούκι στο Euro 2020, με τον πρόωρο αποκλεισμό από την Ελβετία, χρειαζόταν μία τονωτική ένεση και τη βρήκε στον ημιτελικό του Nations League κόντρα στο Βέλγιο. Παρά το μουδιασμένο ξεκίνημα και ότι πήγε στο ημίχρονο με δύο γκολ κάτω, εξαπέλυσε αντεπίθεση διαρκείας στην επανάληψη, ισοφάρισε με γκολ των Μπαμπέ και Μπενζεμά και ολοκλήρωσε την επική ανατροπή με γκολ του Τεό Ερναντές στο 90’.

Ο Ντεσάν στις δηλώσεις του εν όψει του τελικού με την Ισπανία, τόνισε πως θα είναι κλειδί για την ομάδα του να μην αφήσει την μπάλα στα πόδια των Ισπανών, όσο το έκαναν οι Ιταλοί. «Είδα τον άλλο ημιτελικό, η Ισπανία έπαιξε καλά και ανάγκασε την Ιταλία να αμυνθεί. Έχουν πάντα την ικανότητα να στερούν την κατοχή από τον αντίπαλο και να τον κουράζουν. Πρέπει να κρατήσουμε την μπάλα και να βρίσκουμε τρόπους να την ανακτούμε», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Γάλλος ομοσπονδιακός.

Ξανά με τρεις στόπερ ο Ντεσάν, εκτός ο Ραμπιό

Κόντρα στο Βέλγιο, ο Ντεσάν όπως αναμενόταν επέλεξε σύστημα με τρεις στόπερ. Το ίδιο θα κάνει εκτός απροόπτου και απέναντι στην Ισπανία. Η τριάδα μπροστά από τον Γιορίς θα είναι οι Κουντέ, Βαράν, Λ. Ερναντές. Τη δεξιά πλευρά θα πάρει ο Παβάρ και την αριστερή ο Τ. Ερναντές. Φυσικά η τριπλέτα μπροστά με Γκριεζμάν, Μπαμπέ, Μπενζεμά δεν σπάει.

Στα κεντρικά χαφ, δίπλα στον Πογκμπά θα παίξει αυτήν τη φορά ο Τσουαμενί, διότι ο Ραμπιό διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό και μπήκε άμεσα σε καραντίνα. Παρά την απώλεια με τον άσο της Γιουβέντους, ο Ντεσάν δεν κάλεσε κάποιον αντικαταστάτη και ως εκ τούτου η Γαλλία θα έχει 21μελη αποστολή στον τελικό του Μιλάνου. Υπενθυμίζεται ότι εκτός είναι και ο Καντέ, ο οποίος επίσης πέρασε κορονοϊό τις τελευταίες ημέρες.

Αφύσικο να έρθει ξανά N/G

Η Ισπανία δεν έχει κερδίσει τίποτα μετά το Euro 2012. Η Γαλλία με τη σειρά της κατέχει μεν τον παγκόσμιο τίτλο από το 2018, ωστόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν έχει κάποιο τρόπαιο από το Euro 2000.

Συνολικά, στις μεταξύ τους αναμετρήσεις υπερέχει με 16 νίκες η Ισπανία. Η Γαλλία έχει 12 νίκες και επτά ματς έληξαν ισόπαλα. Από το 2001 και μετά, δηλαδή την τελευταία 20ετια το ρεκόρ της Ισπανίας είναι 6-1-2! Το εντυπωσιακό είναι πως στις επτά πιο πρόσφατες συναντήσεις τους εμφάνισαν μόνο ένα G/G.

Μάλλον θα είναι αφύσικο να συνεχιστεί αυτό το σερί, ανάμεσα σε δύο ομάδες που διαθέτουν πλούσιο επιθετικό ταλέντο. Η Ρόχα ακόμη και με τις απουσίες της, απέδειξε κόντρα στην Ιταλία ότι δεν μπορεί ποτέ να υποτιμηθεί, ενώ οι «τρικολόρ», έχοντας μπροστά μία τριάδα φωτιά, δεν είναι εύκολο για καμία άμυνα να τους σταματήσει. Σε τιμές άνω του 1,80 το να σκοράρουν και οι δύο ομάδες.

ΠΡΟΤΑΣΗ

21:45 Ισπανία - Γαλλία G/G (1.85)

TAGS BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ