BIG GAMES BET

Ρίβερ Πλέιτ - Μπόκα Τζούνιορς: Superclasico με κόσμο και 2.98

Ο Ζούλιαν Άλβαρεζ της Ρίβερ Πλέιτ κόντρα στον Ντιέγκο Γκονζάλεζ της Μπόκα Τζούνιορς σε ματς για Κύπελλο Αργεντινής
Ο Ζούλιαν Άλβαρεζ της Ρίβερ Πλέιτ κόντρα στον Ντιέγκο Γκονζάλεζ της Μπόκα Τζούνιορς © 2021 AGUSTIN MARCARIAN/POOL VIA ASSOCIATED PRESS

Ώρα Superclasico στο Μονουμεντάλ μεταξύ Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς, με κόσμο μετά από 582 μέρες και η παράδοση οδηγεί σε απόδοση 2.98.

Ιστορικής σημασίας το Superclasico Ρίβερ Πλέιτ - Μπόκα Τζούνιορς καθώς για πρώτη φορά θα λάβει χώρα υπό την παρουσία κόσμου από τότε που ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού. Μετά από 582 μέρες η Ρίβερ θα παίξει στο Μονουμεντάλ έχοντας στο πλευρό της κόσμο. Τελευταίαο ματς ήταν κόντρα στη Ντιφένσα Χουστίσια στις 29/02/2020 (1-1). Επιτρέπεται το 50% της χωρητικότητας (περίπου 36 χιλιάδες κόσμος θα βρεθεί στο γήπεδο). Τελευταίο Superclasico με κόσμο ήταν στο Μπομπονέρα σε ρεβάνς για τα ημιτελικά του Copa Libertadores στις 23/10/2019 (1-0 για την Μπόκα) .

Πού βρίσκονται στη Liga

Στη φάση αυτή το πρωτάθλημα έχει γύρο 25 αγωνιστικών, όλοι αντιμετωπίζουν άπαντες από μια φορά. Η συνολική βαθμολογία θα διαμορφώσει τις 3 συμμετοχές στο Copa Libertadores της επόμενης περιόδου προκύπτει από τις τελευταίες 13 αγωνιστικής της κανονικής περιόδου του προηγούμενου Copa de la Superliga. Συμμετοχή στο Libertadores έχει εξασφαλίσει η Κολόν Σάντα Φε (κάτοχος του Copa de la Superliga), η πρωταθλήτρια της Liga και οι επόμενες τρεις ομάδες της ειδικής βαθμολογίας. Στη δεύτερη θέση με 27 βαθμούς μετά από 13 ματς η Ρίβερ, στην όγδοη η Μπόκα με 21 βαθμούς.

Παράδοση γεμάτη ισοπαλίες

Είναι η πλέον παραδοσιακή μονομαχία της Λατινικής Αμερικής και ένα από τα πιο καυτά ντέρμπι στον ποδοσφαιρικό κόσμο. Οι αψιμαχίες πολλές, τα σκληρά μαρκαρίσματα ακόμα περισσότερα, όπως και τα νεύρα, ενώ τα τελευταία χρόνια επικρατεί έντονη ισορροπία. Ενδεικτικό το γεγονός πως ανεξαρτήτως διοργάνωσης μετράει τέσσερις σερί ισοπαλίες, ενώ αν πάμε ακόμα πιο πίσω τα 7 από τα 9 τελευταία μεταξύ τους ματς δεν είχαν νικητή.

Πατάει πιο γερά η Ρίβερ Πλέιτ

Από τρεις σερί νίκες προέρχεται η Ρίβερ Πλέιτ στο πρωτάθλημα. Στο τελευταίο χρονικά ματς υπέταξε την Σεντράλ Κόρδοβα εκτός έδρας. Έκανε γεμάτη εμφάνιση, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και επικράτησε 3-1. Έκανε ο,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο, δημιούργησε πλειάδα ευκαιριών και τα πόδια της λύθηκαν από το 32’ που πήρε κεφάλι στο σκορ. Στο 62’ έγινε ακόμα πιο εύκολο το έργο, καθώς σκόραρε και δεύτερο, δέχτηκε τη μείωσε στο 71’ με πέναλτι, αλλά δεν καρδιοχτύπησε. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 86’. Μεγάλη ανυπομονησία από όλους για το ντέρμπι, αφού επιστρέφει ο κόσμος στο γήπεδο, ενώ η ομάδα δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση. Με νίκη θα ανέβει έστω και προσωρινά στην κορυφή, καθώς η Ταγέρες που έχει έναν βαθμό παραπάνω, παίζει αύριο. Ο Γκαγιάρδο κρατάει σε μεγάλο βαθμό κλειστά τα χαρτιά του και δεν αποκλείονται οι εκπλήξεις στο δημιουργικό κομμάτι. Δεν είναι ματς που θα αφήσει στη μοίρα του, ενώ έχει μετατραπεί σε εμμονή για τον ίδιο να κατακτήσει τον τίτλο με τους Μιλιονάριος.

Σ’ ένα ισορροπημένο ματς η Μπόκα Τζούνιορς κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Κολόν (1-0) στο Μπομπονέρα. Σκόρερ της αναμέτρησης ο Ορσίνι με υπέροχο σουτ στη μικρή περιοχή στην κίνηση στο 66’. Δεν ξεχωρίζει κάποιος στον πίνακα των σκόρερ, καθώς ο Μπατάλια έχει καταφέρει να χτίσει μια ομάδα με πλουραλισμό. Μεγάλο ερώτημα πως θα διαχειριστεί πάντως ο ίδιος αυτό το ματς, καθώς για πρώτη φορά κάθεται στον πάγκο για superclasico. Έχει βιώσει πολλά, αλλά αυτό είναι το πρώτο ως προπονητής. Ξέρει πώς να τονώσει το ηθικό των παικτών του και να τους συσπειρώσει, την ίδια ώρα πάντως προσπάθησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους.

Απουσιολόγιο

Μετρημένες οι απουσίες του Γκαγιάρδο, καθώς ο τεχνικός της Ρίβερ δεν υπολογίζει στον χρήσιμο στόπερ Μαρτίνες. Επιστρέφει στην αποστολή μετά από μεγάλο διάστημα απουσίας λόγω τραυματισμού ο καταλυτικός στόπερ Πινόλα.

Μεγάλο ερώτημα το πώς θα διαχειριστεί ο Μπατάλια το δημιουργικό κομμάτι, ενώ η απουσία του δεξιού χαφ Ραμίρες είναι κομβική. Επέστρεψε στην αποστολή ο χαφ Βαρέλα, αλλά κυρίως για ψυχολογικούς λόγους, δύσκολα θα αγωνιστεί.

Υπάρχουν λόγοι για το 2.98

Στο δια ταύτα η Ρίβερ κρίνεται δίκαιο φαβορί βάσει μομέντουμ και ποιότητας. Είναι ένα κλικ ανώτερη και ο Γκαγιάρδο έχει γνώση από superclasico και ως προπονητής. Ο Μπατάλια μπορεί να κερδίσει τους παίκτες του, ωστόσο θα παίξει στην πιο εχθρική έδρα για την ομάδα του. Η φόρμα πάει περίπατο σε τέτοιες περιπτώσεις, τα σκληρά μαρκαρίσματα θα είναι πολλά, οι εντάσεις, ενώ και οι δύο πλευρές θα είναι προσεκτικές. Η Μπόκα θα θέλει να κάνει… χαλάστρα στη μισητή αντίπαλό της που δεν θα θέλει να τη δει στην κορυφή της βαθμολογίας. Δεν μπορεί να αγνοηθεί τόσο ισχυρή παράδοση στην ισοπαλία. Στο 2.98 που κυκλοφορεί κατά μέσο όρο έχει λογική το Χ, ενώ με τα τελευταία δείγματα που έχει δείξει η ομάδα του Μπατάλια δύσκολα να ξεφύγει από το under 2,5 το ματς, το οποίο κυκλοφορεί στο 1.52 κατά μέσο όρο στην αγορά, επιλογή πάντως που θα τη θέλαμε λίγο πιο ψηλά.


ΠΡΟΤΑΣΗ
23:00 Ρίβερ Πλέιτ - Μπόκα Τζούνιορς: Χ (2.98)

TAGS BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ