BIG GAMES BET

Ρεάλ - Μπαρτσελόνα: Προγνωστικά και Ανάλυση - Αξίζει το ρίσκο στο 3.55

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι με τον Τόνι Κρόος
Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι με τον Τόνι Κρόος © 2022 MANU FERNANDEZ/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον τελικό του Supercopa ανάμεσα στη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα.

Ρεάλ και Μπαρτσελόνα διεκδικούν απόψε στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, καθώς θα μονομαχήσουν στον μεγάλο τελικό για το ισπανικό Σούπερ Καπ (21:00 Action 24, Live από το SPORT24).

Από το 2020 το Supercopa διεξάγεται με τη μορφή του Final-4. Τόσο η Ρεάλ, όσο και η Μπαρτσελόνα προκρίθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι από τους ημιτελικούς της Τετάρτης και Πέμπτης αντίστοιχα.

Οι Μαδριλένοι ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με τη Βαλένθια στην κανονική διάρκεια. Στην παράταση δεν άλλαξε κάτι και στα πέναλτι μίλησε ασφαλώς η κλάση του Τιμπό Κουρτουά.

Από την άλλη, οι Καταλανοί έφεραν επίσης 1-1 με την Μπέτις στο 90λεπτο. Στην παράταση, η ομάδα του Τσάβι πήρε εκ νέου κεφάλι στο σκορ, με γκολ του Φάτι στο 93', ωστόσο ισοφαρίστηκε στο 101' σε 2-2 και στα πέναλτι, έπιασε δύο ο Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν για να έρθει τελικά η πρόκριση.

Το αποψινό clasico είναι το δεύτερο για την εφετινή σεζόν. Στο πρώτο, για τη La Liga, η Ρεάλ είχε κερδίσει δίκαια με 3-1 την Μπαρτσελόνα, στο "Μπερναμπέου", χάρη σε γκολ των Μπενζεμά (12'), Βαλβέρδε (35') και Ροντρίγκο (πέναλτι, 91'). Ο Φεράν Τόρες είχε μειώσει προσωρινά σε 2-1 στο 83'.

Μετά πάντως από εκείνο το ντέρμπι, η Μπάρτσα έτρεξε ένα σερί 6-1-0 στο πρωτάθλημα και αυτή τη στιγμή έχει τον πρώτο λόγο για τον τίτλο στη La Liga, αφού βρίσκεται στο +3 από τη Ρεάλ. Το θετικό για τον Τσάβι είναι ότι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών, επομένως θα παρατάξει απόψε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Το βασικό δίλημμα είναι αν θα χρησιμοποιήσει τέσσερις χαφ, προωθώντας πιο ψηλά τον Πέδρι, δίπλα σε Λεβαντόβσκι και Ντεμπελέ. Σε αυτή την περίπτωση, θα μείνει εκτός ο Ραφίνια και θα παίξει στους χαφ ο Ντε Γιονγκ, μαζί με Γκάβι και Μπούσκετς. Σε ό,τι αφορά στην άμυνα, μάλλον θα προτιμηθεί η τετράδα Κουντέ, Αραούχο, Κρίστενσεν, Ζόρντι Άλμπα. Θα μείνει δηλαδή εκτός ο Σέρτζι Ρομπέρτο, που έπαιξε βασικός δεξιός μπακ κόντρα στην Μπέτις.

Στον αντίποδα, ο Κάρλο Αντσελότι δεν μπορεί να υπολογίζει στους Αλάμπα και Τσουαμενί. Επίσης, τραυματίστηκε ο Λούκας Βάθκεθ και θα αντικατασταθεί στην ενδεκάδα από τον Καρβαχάλ. Ο πολύπειρος Ιταλός τεχνικός αναμένεται να κάνει ακόμη δύο αλλαγές συγκριτικά με τον ημιτελικό. Τη θέση του Νάτσο λογικά θα πάρει ο Μεντί και αυτή του Καμαβινγκά ο Μόντριτς. Στους στόπερ, χωρίς τον Αλάμπα, συνεχίζει το δίδυμο Ρούντιγκερ-Μιλιτάο. Στους χαφ είναι ακλόνητοι οι Κροος και Βαλβέρδε. Σταθερή επίσης η επιθετική τριάδα με Βινίσιους, Μπενζεμά, Ροντρίγκο και τον Ασένσιο, πιθανότατα, ξανά σε ρόλο τζόκερ από τον πάγκο.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Στοιχήματος

Με βάση την αμυντική συμπεριφορά και των δύο στους ημιτελικούς, είναι λογικό να έρχεται ως πρώτη σκέψη το Goal/Goal και το Over 2,5. Άλλωστε, στα τελευταία έξι clasico, επιβεβαιώνεται σταθερά το Over 2,5, τις πέντε φορές μάλιστα και με αμφίσκορο. Οι αποδόσεις πάντως είναι αρκετά διαβασμένες (1.70 το Over 2,5) και πολλές φορές στα νοκ άουτ παιχνίδια υπάρχει ο κίνδυνος να κολλήσουν στο 1-1.

Προτιμότερο λοιπόν, να πάρουμε το ρίσκο της ισοπαλίας στο 3.55, δεδομένου μάλιστα ότι το ματς γίνεται σε ουδέτερη έδρα. Και στην περσινή τους μονομαχία για το σούπερ καπ στο Ριάντ, είχαν έρθει ισόπαλες 2-2, στον ημιτελικό, με τη Ρεάλ τελικά να παίρνει την πρόκριση στην παράταση, χάρη σε γκολ του Βαλβέρδε.

Η Ρεάλ έχει κατακτήσει δύο φορές το τρόπαιο (2020, 2022) από τότε που διεξάγεται με τη μορφή Final 4 κι αν διατηρήσει φέτος τα σκήπτρα της θα ισοφαρίσει την Μπαρτσελόνα, που έχει συνολικά 13 τίτλους Supercopa. Οι μπουκ πάντως, θεωρούν φαβορί για την κατάκτηση, στο 1.70, τους μπλαουγκράνα, εκτιμώντας ότι ο Τσάβι θα πανηγυρίσει απόψε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του, ως τεχνικός της Μπάρτσα.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ρεάλ – Μπαρτσελόνα: Χ (απόδοση 3.55), 21:00
TAGS BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ