ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Ρεάλ - Εφές: Προγνωστικά και Ανάλυση για τον μεγάλο τελικό

Ο άσος της Εφές Βασίλιε Μίτσιτς μετά τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό στο Final Four του Βελιγραδίου
Ο Βασίλιε Μίτσιτς μετά τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό στο Final Four του Βελιγραδίου INTIME

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον μεγάλο τελικό της EuroLeague ανάμεσα στην Αναντολού Εφές και τη Ρεάλ.

Μετά από δύο συγκλονιστικούς ημιτελικούς, Εφές Αναντολού και Ρεάλ θα διασταυρωθούν απόψε στον μεγάλο τελικό της Stark Arena με έπαθλο το τρόπαιο της EuroLeague (20:00 Novasports Prime, Live από το SPORT24). Η Εφές φιλοδοξεί να κάνει το back to back, μιμούμενη τον Ολυμπιακό της διετίας 2012-2013, ενώ η Ρεάλ βρίσκεται πλέον ένα παιχνίδι μακριά από το να αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης για 11η φορά στην ιστορία της.

Οι αποδόσεις των μπουκ μαρτυρούν ότι αναμένεται να δούμε έναν κλειστό τελικό, που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Στις περισσότερες στοιχηματικές εταιρίες η νίκη της Ρεάλ είναι ελαφρώς φαβορί στο 1.85 κατά μέσο όρο με την Εφές να βρίσκεται στο 1.95-2.00. Παρατηρούνται πάντως αυξομειώσεις στις τιμές και φυσικά υπάρχουν και μπουκ που έχουν μοιράσει τον άσο και το διπλό ακριβώς στη μέση.

Προγνωστικά EuroLeague

Η Εφές απέκλεισε την Πέμπτη τον Ολυμπιακό με το dagger του Βασίλιε Μίτσιτς στην εκπνοή του αγώνα. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν είχε χάσει με πέντε φάουλ τους Ντάνστον και Σίγκλετον, ο Λάρκιν έπαιζε με κράμπα στη γάμπα και έμοιαζε έτοιμη να... παραδοθεί αν πήγαινε το ματς στην παράταση. Ο Μίτσιτς όμως είχε διαφορετική άποψη και υπενθύμισε πως αυτή τη στιγμή είναι ο κορυφαίος παίκτης που παίζει στην Ευρώπη.

Από την άλλη, η Ρεάλ βρέθηκε κάτω με 11 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, έκανε ωστόσο μία καταπληκτική τρίτη περίοδο (26-11) και με πρωταγωνιστές τους Κοζέρ (18 πόντοι), Γιαμπουσέλι (18 πόντοι) και τον αειθαλή Γιουλ (15 πόντοι) τα έφερε όλα τούμπα και κέρδισε την Μπαρτσελόνα.

Στη φετινή regular season οι δύο φιναλίστ μοιράστηκαν από μία νίκη. Η Ρεάλ είχε κερδίσει στη Μαδρίτη με 82-69, με την Εφές να απαντάει στην Πόλη με 93-90. Υπενθυμίζεται, ότι την περσινή σεζόν, οι πρωταθλητές Ευρώπης είχαν αποκλείσει στα πέντε ματς τη "βασίλισσα" στα playoffs, πριν κατακτήσουν τη EuroLeague στο Final Four της Κολωνίας.

Παραδοσιακά, οι ομάδες που κέρδισαν εμφύλιο ημιτελικό, αδειάζουν στον τελικό και συνήθως χάνουν. Βέβαια, η Ρεάλ έδειξε ότι βρίσκεται στο πικ της φόρμας της αυτήν την περίοδο και συμπλήρωσε δέκα σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις. Επίσης, τελείωσε τον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα, με σημαντικά αποθέματα ενέργειας.

Αντίθετα, η Εφές ήταν πολύ κουρασμένη στο τέταρτο δεκάλεπτο με τον Ολυμπιακό. Είναι χαρακτηριστικό, πως πριν σημειώσει το νικητήριο τρίποντο ο Μίτσιτς, οι παίκτες του Αταμάν είχαν σκοράρει μόλις οκτώ πόντους στην τελευταία περίοδο. Βέβαια, η Αναντολού είναι δεδομένο πως υπερτερεί σε ποιοτικά χαρακτηριστικά της Ρεάλ, λόγω κυρίως του Μίτσιτς και του Λάρκιν, οι οποίοι μπορούν να της δώσουν μίνιμουμ 40 πόντους.

Σε κάθε περίπτωση αναμένεται ένας αρκετά αμφίρροπος τελικός και το πιθανότερο είναι πως θα δούμε ξανά μία μάχη μέχρι τελικής πτώσεως, όπως συνέβη και στους δύο ημιτελικούς. Στη λογική λοιπόν ότι θα κριθεί στις λεπτομέρειες, μπορούμε να δώσουμε 5,5 πόντους χάντικαπ στην Εφές και ζητήσουμε παράλληλα ένα βατό Over στους 148,5 πόντους, για να πάρουμε απόδοση διπλασιασμού. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο όριο το έχουν επαληθεύσει και στις οκτώ προηγούμενες συναντήσεις τους.

Προγνωστικά EuroLeague: Τα ειδικά στοιχήματα του τελικού

Σε ατομικό επίπεδο, ο Μίτσιτς αναμένεται να πάρει πολύ παιχνίδι πάνω του απόψε. Ο Σιμόν είναι εκτός, ο Μπομπουά φάνηκε την Πέμπτη πως είναι ανέτοιμος και ο Λάρκιν εξουθενώθηκε στο ματς με τον Ολυμπιακό, παίζοντας πάνω από 38 λεπτά. Ο Σέρβος άσος εκτέλεσε 11 τρίποντα απέναντι στους "ερυθρόλευκους". Διόλου απίθανο να φτάσει ξανά σε διψήφιο αριθμό τριπόντων και απόψε, δεδομένου μάλιστα ότι η Ρεάλ με τους Ταβάρες και Πουαριέ έχει δύο σκιάχτρα τα οποία σκεπάζουν το καλάθι και αποτρέπουν τις διεισδύσεις των αντίπαλων γκαρντ. Στο 2.15 το Over 7,5 εκτελεσμένα τρίποντα του Μίτσιτς.

Από την πλευρά της Ρεάλ, ο Γκερσόν Γιαμπουσέλι ήταν σπουδαίος στον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα, έχοντας 4/6 τρίποντα, σε 33 λεπτά συμμετοχής. Ο Γάλλος πάουερ-φόργουορντ είναι ο πιο αξιόπιστος σκόρερ των Μαδριλένων και το να βάλει μίνιμουμ δύο τρίποντα στον τελικό, σε απόδοση 2.15, είναι ασφαλώς ένα πολύ ενδιαφέρον ενδεχόμενο. Στη regular season, είχε 3/5 στο πρώτο ματς κόντρα στην Εφές και 4/9 στο δεύτερο!

Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται ο Φαμπιάν Κοζέρ. Την Πέμπτη έπαιξε 28 λεπτά, είχε 5/10 δίποντα, 1/2 τρίποντα και 5/5 βολές. Ο Γάλλος γκαρντ αποτελεί παίκτη κλειδί στο επιθετικό ροτέισον του Λάσο και το κάτω όριο των οκτώ πόντων μοιάζει αρκετά βατό για τη φόρμα που βρίσκεται. Αν ζητήσουμε σε κόμπο και μίνιμουμ πέντε ριμπάουντ από τον Γκάμπριελ Ντεκ, χτίζουμε απόδοση άνω του 2.60. Ο δυναμικός Αργεντινός άσος κατέβασε επτά στον ημιτελικό, είχε δέκα στο προηγούμενο ματς κόντρα στην Εφές στη regular season και αναμένεται απόψε να δώσει επικές μάχες κόντρα σε Σίγκλετον και Μοερμάν.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ρεάλ – Εφές: 2 +5,5 & Over 148,5 (απόδοση 2.00), 20:00
  • Ρεάλ – Εφές: Μίτσιτς Over 7,5 εκτελεσμένα τρίποντα (απόδοση 2.15), 20:00
  • Ρεάλ – Εφές: Γιαμπουσέλι Over 1,5 εύστοχα τρίποντα (απόδοση 2.15), 20:00
  • Ρεάλ – Εφές: Κοζέρ 8+ πόντοι & Ντεκ 5+ ριμπάουντ (απόδοση 2.62), 20:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ