BET CORNER

Προγνωστικά Wimbledon: Η πρεμιέρα της Μαρίας Σάκκαρη και η επιστροφή του Σερ

Η Μαρία Σάκκαρη κόντρα στην Μπελίντα Μπέντσιτς στα ημιτελικά του Berlin Open
Η Μαρία Σάκκαρη κόντρα στην Μπελίντα Μπέντσιτς στα ημιτελικά του Berlin Open © 2022 MICHAEL SOHN / AP IMAGES

Ανοίγει η αυλαία στο All England Club για το κυρίως ταμπλό του Wimbledon. Στη μάχη μπαίνει και η Μαρία Σάκκαρη που κοντράρεται με τη Ζόι Χάιβς. Ποντάρισμα σε τρεις επιλογές από το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας του Grand Slam του Λονδίνου.

(UPDATE: μετατέθηκε για την Τρίτη 28/06) Μαρία Σάκκαρη (Νο5) - Ζόι Χάιβς (Νο571): Ύπουλη πρεμιέρα για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, καθώς κοντράρεται με μια άγνωστη αντίπαλο, που δεν την έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν. Η 26χρονη Αυστραλή, ήτοι ένα χρόνο νεαρότερη από την Μαρία, δεν έχει επιδείξει πολλά πράγματα και το σημερινό παιχνίδι το βλέπει ως μια ευκαιρία για να κερδίσει μεγάλη εμπειρία, έχει καλύτερη επίδοση το Νο140 στην παγκόσμια κατάταξη και αυτή είναι η δεύτερη συμμετοχή της στο Wimbledon, πρώτη το 2019 που έμεινε εκτός στα προκριματικά, αυτή τη φορά όμως κατάφερε να περάσει από τη σειρά των τριών αυτών αγώνων με σχετική ευκολία. Η Χον στον τρίτο γύρο ήταν με απόσυρση, ενώ στον δεύτερο γύρο άφησε εκτός με 6-0,6-3 την πιο έμπειρη Βίκερι (Νο238/career high No73), με 6-2,6-4 απέκλεισε τον πρώτο γύρο των προκριματικών την Γκαμπριέλα Λι, Νο149.

Η Μαρία Σάκκαρη δεν έχει χτυπήσει φόρμα ομολογουμένως στη σεζόν του χορταριού. Έχει δώσει βεβαίως απαιτητικά παιχνίδια, αλλά τρέχει ρεκόρ 5-3. Και οι τρεις ήττες ήταν στα τρία σετ, κόντρα σε αξιόλογες αθλήτριες (Χαντάν Μάια, Μπέντσιτς, Καλίνινα). Στο δια ταύτα, η Μαρία Σάκκαρη έχει περισσότερα όπλα, τεράστια εμπειρία και στους πρώτους γύρους δεν συνηθίζει να βγάζει το κακό της πρόσωπο. Θα επιδιώξει μια κυριαρχική παρουσία στην πρεμιέρα κόντρα σε μια παίκτρια που ναι μεν είναι άγνωστη, αλλά δεν έχει εμπειρία από τις μεγάλες παραστάσεις. Ναι μεν είχε κάποια σημεία που ήταν νωθρή στο Tour, αλλά θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη εάν συναντήσει δυσκολίες κόντρα στη Αυστραλή. Στο 1.70 στη Stoiximan η νίκη της Σάκκαρη σε συνδυασμό με το under 17,5 games.

(Μετά τις 20:00) Άντι Μάρεϊ (Νο52) - Τζέιμς Ντάκγουορθ (Νο74): Η επιστροφή του Σερ Άντι Μάρεϊ στο All England Club είναι το σπουδαίο γεγονός της ημέρας, ακόμα σπουδαιότερο και από τη συμμετοχή του Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σκωτσέζος παίζει στην έδρα του, είναι το τουρνουά του και ο κόσμος ανυπομονεί πώς και πώς να τον ξαναδεί σε δράση. Τα χρόνια έχουν περάσει, ο Μάρεϊ έχει αλλάξει προπονητές, έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς, έχει κάνει επεμβάσεις, αλλά δεν παύει να είναι ένας λαϊκός ήρωας και μια προσωπικότητα που χαίρει εκτίμησης. Δεν θα μπορούσε να μην αγωνιστεί κάπου αλλού εκτός από το κεντρικό court σήμερα.

Αντίπαλός του ο Αυστραλός Τζέιμς Ντάκγουορθ, Νο74 της παγκόσμιας κατάταξης, με career high το Νο46. Δεν φημίζεται για τις καλές πορείες του στο Wimbledon, έχει φτάσει ως τον τρίτο γύρο, πέρσι μάλιστα, όπου τον άφησε εκτός ο Σονέγκο στα τρία σετ. Καθόλου εύκολη πρεμιέρα, αφού ο Σκωτσέζος, που στο παρελθόν έχει φτάσει μέχρι το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, ναι μεν έχει φτάσει τα 35 του χρόνια και έχει ταλαιπωρηθεί, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι κάτοχος δύο Wimbledon, δύο Χρυσών Ολυμπιακών Μεταλλίων, καθώς και ενός US Open.

Ο υγιής Μάρεϊ δεν θα δυσκολευτεί σε μια τέτοια πρεμιέρα και έχοντας τον κόσμο στο πλευρό του, ειδικά από τη στιγμή που ο Ντάκγουορθ προέρχεται από τραυματισμό και δεν είναι στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση. Ο Μάρεϊ περίμενε πώς και πώς την επιστροφή στο χορτάρι και έδειξε στα ματς που έπαιξε ικανός και άνετος σ’ αυτό, πάει στο All England Club με ρεκόρ 7-2, ειδικά στη Στουτγάρδη έπαιξε με τσαγανό και άντεξε παρά το δύσκολο ταμπλό που είχε, έχασε στον τελικό από τον Μπερετίνι με 2-1 σετ, σ’ ένα τουρνουά που πέταξε εκτός Ο’Κόνελ, Μπούμπλικ, Τσιτσιπά, Κύργιο, όλους στα δύο σετ.

Και τις δύο προηγούμενες φορές που οι δυό τους τέθηκαν αντιμέτωποι, ο Σκωτσέζος ήταν αυτός που επικράτησε, καμία από τις δύο συναντήσεις (2-0 στο Μπρίσμπεϊν 2019, 3-1 στο US Open το 2018) ωστόσο δεν ήταν στο χορτάρι. Ο Ντάκγουορθ από την άλλη τρέχει 2-4 στο χορτάρι φέτος. Μάρεϊ δίνει ένα τεστ στα μέτρα του, ο Αυστραλός μπορεί να τον ζορίσει μέχρι ενός σημείου, αλλά τίποτα παραπάνω. Έχει αυτοπεποίθηση και δείχνει άνετος για ένα τέτοιο παιχνίδι ο Σερ Άντι Μάρεϊ. Στο 1.87 στη Stoiximan η επικράτηση του Μάρεϊ σε συνδυασμό με το Under 36,5 games.

(Μετά τις 19:30) Ανζελίκ Κέρμπερ (Νο19) - Κριστίνα Μλαντένοβιτς (Νο120): Μεγάλο ματς ανάμεσα σε δύο μπαρουτοκαπνισμένες αθλήτριες. Η Γερμανίδα έχει φτάσει στο παρελθόν ως το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, πέρσι έφτασε ως τα ημιτελικά, το 2018 το κατέκτησε, ενώ το 2016 ήταν φιναλίστ. Η Μλαντένοβιτς από την άλλη που είναι πιο πολύ αθλήτρια του χώματος, στο παρελθόν έχει φτάσει ως το Νο10 της παγκόσμιας κατάταξης και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί. Είναι ένα crash test για την Κέρμπερ κόντρα στη Γαλλίδα.

Τα χρόνια έχουν περάσει, έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς, ομοίως όμως και η Μλαντένοβιτς που την τελευταία διετία κλήθηκε να αντιμετωπίσει αρκετούς, ενώ μεγάλο βάρος έχει ρίξει στα διπλά, όπου έχει φτάσει ως το Νο1 και έχει κατακτήσει έξι Grand Slam. Η Κέρμπερ δεν έδωσε πολλά παιχνίδια προετοιμασίας ενόψει Wimbledon, έπαιξε μόνο στην πατρίδα της, στο τουρνουά της Έσσης που αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την Αλίς Κορνέ.

Η Μλαντένοβιτς από την άλλη έχει δώσει ένα ματς λιγότερο, έχασε και στα δύο, από τη Μιγιαζάκι σε τουρνουά της ITF και στα προκριματικά του Ίστμπουρν από τη Φλίπκενς με 2-0. Η Κέρμπερ είναι πιο δυναμική αθλήτρια, έχει δυνατά χτυπήματα, αξιόλογο πρώτο σερβίς. Η Μλαντένοβιτς διαθέτει εμπειρία, συνεχίζει όμως να δυσκολεύεται στα μονά, είναι όμως μια παίκτρια που μπορεί να παίξει καλή άμυνα και μέχρι ενός σημείου να αντιμετωπίσει το σαρωτικό παιχνίδι της Κέρμπερ. Οι δυό τους γνωρίζονται πολύ καλά, αφού έχουν τεθεί αντιμέτωπες έξι φορές, με την Κέρμπερ να μετράει 4 νίκες, βέβαια στα 2/3 τελευταία μεταξύ τους κέρδισε η Γαλλίδα. Πιο πρόσφατη συνάντηση το 2019 στο US Open που προκρίθηκε η Μλαντένοβιτς (7-5, 0-6, 6-4). Στο 1.65 στη Stoiximan το Over 17,5 games, είναι ένα βατό όριο που μπορεί να ξεπεραστεί.

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

TAGS BET CORNER STOIXIMAN BET STOIXIMAN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ