ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ

Προγνωστικά Wimbedon: Ματς προσαρμογής για τον Αλκαράθ στην πρεμιέρα

Ο Κάρλος Αλκαράθ πανηγυρίζει απέναντι στον Χατσάνοφ
Ο Κάρλος Αλκαράθ πανηγυρίζει απέναντι στον Χατσάνοφ 2022 AP PHOTO/JEAN-FRANCOIS BADIAS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την αναμέτρηση του Κάρλος Αλκαράθ με τον Γιαν-Λέναρντ Στρουφ, για τον πρώτο γύρο του Wimbledon.

Ξεκινάει σήμερα το Wimbledon και μία από τις πιο ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις στο ταμπλό των ανδρών είναι αυτή του Κάρλος Αλκαράθ (Νο. 7) με τον Γιαν-Λέναρντ Στρουφ (Νο. 158) (16:30 Novasports 2HD, Live από το SPORT24).

Στρουφ - Αλκαράθ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Ο Αλκαράθ πραγματοποιεί φέτος χρονιά εκτόξευσης έχοντας κερδίσει δύο Masters (Μαϊάμι, Μαδρίτη) και δύο ATP 500 (Μπαρτσελόνα, Ρίο ντε Τζανέιρο). Παρόλα αυτά, η παρουσία του στο γρασίδι αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό.

Ο 19χρονος Ισπανός τενίστας αντιμετώπισε έναν τραυματισμό στον αγκώνα και επέλεξε να μην αγωνιστεί σε κανένα τουρνουά σε γρασίδι φέτος. Αυτό σημαίνει, ότι η τελευταία του επίσημη εμφάνιση στη συγκεκριμένη επιφάνεια, ήταν στο περσινό Wimbledon. Εκεί, είχε κερδίσει στον πρώτο γύρο τον χαμηλής δυναμικής Γιασουτάκα Ουτσιγιάμα, πριν χάσει στο δεύτερο από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ με 3-0 σετ.

Βέβαια, θα πρέπει να σημειωθεί πως πέρυσι ο Αλκαράθ, παρότι κέρδισε τον πρώτο του ATP τίτλο και είχε ρεκόρ 48-19 δεν ήταν ακόμη παίκτης δεκάδας. Φέτος, είδαμε για πρώτη φορά τις εντυπωσιακές δυνατότητες του νεαρού Ισπανού, ο οποίος έχει ρεκόρ 32-4 και προέρχεται από τον αποκλεισμό στο Roland Garros, στα προημιτελικά, κόντρα στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Ο Αλκαράθ προετοιμάστηκε για το Wimbledon δίνοντας φιλικές αναμετρήσεις με τους Κάσπερ Ρουντ και Φράνσις Τιάφο, όπου δεν μπόρεσε να κερδίσει κάποιο σετ. Είναι δεδομένο, πως ακόμη δεν είναι έτοιμος να παίξει στο γρασίδι στο ίδιο επίπεδο, όπως στο χώμα, ωστόσο ποιοτικά υπερέχει σαφώς του Στρουφ, ο οποίος τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε καθοδική πορεία.

Ο 32χρονος Γερμανός τενίστας έκανε το πικ στην καριέρα του το διάστημα 2016 – 2019. Έκτοτε έχει υποχωρήσει στην παγκόσμια κατάταξη και το όνομά του ακούγεται όλο και λιγότερο.

Φέτος έχει ρεκόρ 2-12 και στο γρασίδι 1-3. Κέρδισε στα τρία σετ τον Μάρκος Γκιρόν στον πρώτο γύρο, στο ATP 250 της Στουτγάρδης, πριν αποκλειστεί στη συνέχεια από τον Λορέντσο Σονέγκο με 7-6, 7-6. Εν συνεχεία έχασε στα τρία σετ από τον Ιλια Ιβάσκα στον πρώτο γύρο του Χάλε και με 2-0 από τον Φερνάντο Βερντάσκο στα προκριματικά της Μαγιόρκα.

Ο Στρουφ είχε κερδίσει πέρυσι στο Roland Garros με 3-0 σετ τον Αλκαράθ, στη μοναδική τους συνάντηση. Φέτος, δεν δείχνει ικανός να κάνει κάτι παρόμοιο, έστω κι αν το γρασίδι δεν είναι η αγαπημένη επιφάνεια του Αλκαράθ.

Προγνωστικά Τένις

Ο Γερμανός πάντως μπορεί να φανεί ως ένα σημείο ανταγωνιστικός, δεδομένου ότι έχει καλό σερβίς και βαρύ forehand, στοιχεία που στο Wimbledon είναι πολύ σημαντικά. Επίσης, μέχρι ο Αλκαράθ να συνηθίσει την επιφάνεια, θα χρειαστεί λίγο χρόνο και πιθανότατα θα δυσκολευτεί στα return games.

Πάνω σε αυτή τη λογική, μπορούμε να ζητήσουμε τη νίκη του Αλκαράθ με Over 33,5 games σε τιμές άνω του 2.00, καθώς το πρώτο επίσημο παιχνίδι του για φέτος στο γρασίδι, δεν αναμένεται υγιεινός περίπατος. Αντίθετα, δεν αποκλείεται να χρειαστεί και πάνω από τρία σετ για να προκριθεί στον δεύτερο γύρο.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Στρουφ – Αλκαράθ: Νικητής Αλκαράθ & Over 33,5 games (απόδοση 2.05), μετά τις 16:30
TAGS ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ