BIG GAMES BET

Προγνωστικά Τένις: Με το 3.30 στην τιτανομαχία του Τσιτσιπά κόντρα στον Αλκαράθ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει πόντο κόντρα στον Σβάρτσμαν
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει πόντο κόντρα στον Σβάρτσμαν 2023 AP PHOTO/JEAN-FRANCOIS BADIAS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τη σπουδαία αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά κόντρα στον Κάρλος Αλκαράθ στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του γαλλικού Open.

Το μεγάλο ματς της ημέρας αδιαμφισβήτητα είναι ο προημιτελικός του Roland Garros ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά και το νέο παιδί θαύμα του παγκόσμιου τένις, τον Κάρλος Αλκαράθ.

Οι δύο τενίστες έχουν συναντηθεί τέσσερις φορές στο παρελθόν, με τον Αλκαράθ να έχει το απόλυτο των νικών (4-0) κόντρα στον Έλληνα πρωταθλητή. Η πρώτη τους συνάντηση ήταν το 2021, στο US Open, όταν προσέφεραν μία συγκλονιστική μονομαχία, που κρίθηκε στα πέντε σετ.

Εν συνεχεία αναμετρήθηκαν στο 2022 στο Μαϊάμι και τη Βαρκελώνη, ενώ φέτος έπαιξαν ξανά στο Open της Βαρκελώνης, με τον Αλκαράθ να κερδίζει τον Στέφανο στον τελικό, με 2-0 σετ (6-3, 6-4).

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε την πορεία του στο φετινό Roland Garros κάπως μουδιασμένα. Κέρδισε μεν τον Γίρι Βέσελι, ωστόσο παραχώρησε ένα σετ. Από το δεύτερο ματς και μετά όμως έχει ανεβάσει αισθητά στροφές και οι εμφανίσεις του είναι η μία καλύτερη από την άλλη.

Καθάρισε διαδοχικά τους Ρομπέρτο Καρμπάγες Μπαένα, Ντιέγκο Σβάρτσμαν και Ζεμπάστιαν Οφνερ χωρίς να χάσει κανένα σετ. Ειδικά στους "16", ο Στέφανος ήταν επιβλητικός απέναντι στον Αυστριακό και έκλεισε το ματς σε μόλις μία ώρα και 50 λεπτά!

Είναι χαρακτηριστικό, πως ο Τσιτσιπάς δέχθηκε μόλις ένα break από τον Οφνερ (Νο. 118), στο πρώτο game του αγώνα! Έκτοτε, υπερασπίστηκε άριστα το σερβίς του. Μάλιστα, κέρδισε το 76% των πόντων από το πρώτο σερβίς και τελείωσε την αναμέτρηση με έξι breaks σε 11 συνολικά ευκαιρίες.

Ο Στέφανος συμπλήρωσε 17 νίκες φέτος σε 21 αγώνες στο χώμα και βελτίωσε το συνολικό του ρεκόρ σε 31-8. Υπενθυμίζεται, ότι δεν έχει κερδίσει μέσα στο 2023 κάποιον τίτλο, ωστόσο έχει να επιδείξει δύο τελικούς, στη Βαρκελώνη και στο Australian Open.

Ισοπεδωτικός ο Αλκαράθ

Όπως ο Τσιτσιπάς, έτσι και ο Αλκαράθ έχει προχωρήσει μέχρι τα προημιτελικά του γαλλικού Open, έχοντας χάσει μόνο ένα σετ στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια. Στους "32" το Νο. 1 του κόσμου ήταν εντυπωσιακό κόντρα στον Ντένις Σαποβάλοφ (Νο. 32) και έφτασε στη νίκη με 6-1, 6-4, 6-2.

Εξίσου απολαυστικός ήταν ο Αλκαράθ και στους "16" απέναντι στον Λορέντσο Μουζέτι (Νο. 18), ο οποίος δεν είχε χάσει κανένα σετ στους πρώτους τρεις γύρους. Ο Ιταλός κέρδισε τα πρώτα δύο games της αναμέτρησης, όμως στη συνέχεια ο 20χρονος Ισπανός επικράτησε στα 18 από τα επόμενα 23! Έσπασε συνολικά επτά φορές το σερβίς του Μουζέτι, έβγαλε 42 winners (!) και έφτασε πανεύκολα στο 3-0.

Ο Αλκαράθ έχει φέτος απολογισμό 34-3 και 24 νίκες σε 26 χωμάτινους αγώνες. Ειδικά στο Roland Garros το ρεκόρ του είναι 10-2 και αν λυγίσει απόψε το Νο.5 του κόσμου θα προκριθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στον ημιτελικό του γαλλικού Open, όπου είναι το φαβορί για την κατάκτησή του στο 2.20, μπροστά ακόμη και από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, που προσφέρεται στο 2.65. Υπενθυμίζεται, ότι ο νικητής από το αποψινό προημιτελικό, θα συναντήσει στα ημιτελικά, πιθανότατα τον Νόλε, ο οποίος κοντράρεται σήμερα στους "8" με τον Κάρεν Κατσάνοφ.

Για τον Τσιτσιπά το σημερινό ματς είναι αναμφίβολα μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της καριέρας του, δεδομένου ότι ο Αλκαράθ είναι ένα απίστευτο κράμα αθλητικότητας και πνευματικής προσήλωσης. Ο νεαρός Ισπανός έχει στην καριέρα του 63 νίκες σε 76 ματς στο χώμα και μπορεί να επιστρέψει μπάλες από κάθε πιθανή και απίθανη γωνία.

Φυσικά, για να μπορέσει ο Στέφανος να βάλει δύσκολα απέναντι στο No.1 του κόσμου, θα πρέπει να πιέσει τις επιστροφές του Ισπανού όταν σερβίρει και να υπερασπιστεί όσο το δυνατόν με μεγαλύτερη συνέπεια το σερβίς του. Επίσης, θα πρέπει να έχει έτοιμο το αντίδοτο στην ευκολία με την οποία ο Αλκαράθ βρίσκει winners με drop shots αλλάζοντας απότομα το ρυθμό στα ράλι. Είναι χαρακτηριστικό, πως στον τελικό της Βαρκελώνης, ο Ισπανός ολοκλήρωσε με winner 10 drop shots απέναντι στον Τσιτσιπά!

Από την άλλη βέβαια και για τον Αλκαράθ, ο Στέφανος είναι το πρώτο πολύ υψηλό εμπόδιο και σοβαρό τεστ που αντιμετωπίζει στο φετινό Roland Garros. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Τσιτσιπάς έχει ρεκόρ 94-29 στο χώμα και τέσσερις τίτλους καριέρας. Επίσης, σε επίπεδο Roland Garros, ήταν φιναλίστ το 2020 και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά το 2021.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Στοιχηματικά, μπορεί οι μπουκ να δίνουν το ξεκάθαρο προβάδισμα στον Αλκαράθ, με απόδοση 1.20, ωστόσο θεωρούν ότι ο Τσιτσιπάς θα πάρει τουλάχιστον ένα σετ, αφού προσφέρουν στο 1.65 το ενδεχόμενο να κερδίσουν και οι δύο παίκτες σετ.

Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει η αγορά των άσων, όπου ο Τσιτσιπάς προσφέρεται στο 1.90 για να έχει περισσότερους. Ο Στέφανος έχει βγάλει μέχρι στιγμής 27 άσους στο φετινό Roland Garros έναντι μόλις 11 του Αλκαράθ. Εξάλλου, στις τρεις από τις τέσσερις προηγούμενες αναμετρήσεις τους, ο Τσιτσιπάς είχε περάσει πιο πολλούς άσους και ειδικά απόψε είναι κομβικό για τον Έλληνα πρωταθλητή να βρει μεγάλα σερβίς για να μπορέσει να διεκδικήσει τη νίκη. Αν ταυτόχρονα, ο Στέφανος κερδίσει και τουλάχιστον ένα σετ, τότε χτίζουμε ένα καλοπληρωμένο combo σε απόδοση 3.30

Τέλος, στη λογική ότι το ματς αναμένεται να κριθεί σε Over 3,5 σετ, μπορούμε να στραφούμε στις αγορές διάρκειας και να ζητήσουμε το 1.85 στο Over 173,5 λεπτά. Ουσιαστικά, εδώ ψάχνουμε το παιχνίδι να πάει περίπου στις τρεις ώρες για να επαληθευτεί το στοίχημα μας. Στην πρώτη τους συνάντηση σε Grand Slam, το 2021, η αναμέτρηση είχε διάρκεια πάνω από τέσσερις ώρες, αφού παίχθηκαν και δύο tiebreaks. Το ενδεχόμενο να κριθεί και απόψε τουλάχιστον ένα σετ στο tiebreak προσφέρεται στο 2.15.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Αλκαράθ – Τσιτσιπάς, 21:15

  • Περισσότεροι άσοι Τσιτσιπάς και να κερδίσει τουλάχιστον ένα σετ (απόδοση 3.30)
  • Over 0,5 tiebreaks (απόδοση 2.15)
  • Διάρκεια αναμέτρησης Over 173,5 λεπτά (απόδοση 1.85)
TAGS BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ