ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Ολυμπιακός: Οι αποδόσεις για να προκριθεί στους ομίλους του Champions League

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε απέναντι στον Άρη
Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε απέναντι στον Άρη INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός καλείται να ξεπεράσει τρεις προκριματικούς γύρους για να επιστρέψει στους ομίλους του Champions League. Δείτε πώς βλέπουν οι στοιχηματικές εταιρίες το συγκεκριμένο ενδεχόμενο.

Η ευρωπαϊκή περιπέτεια του Ολυμπιακού ξεκινάει φέτος από τον Ιούλιο. Οι πρωταθλητές Ελλάδος καλούνται να ξεπεράσουν τρεις γύρους για να επιστρέψουν στους ομίλους του Champions League μετά την περσινή απουσία τους.

Οι "ερυθρόλευκοι" κληρώθηκαν στον δεύτερο προκριματικό γύρο με την πρωταθλήτρια του Ισραήλ, Μακάμπι Χάιφα. Σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρίες, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είναι το καθαρό φαβορί για την πρόκριση στον τρίτο γύρο, σε αποδόσεις οριακά που αγγίζουν το 1.35. Αντίθετα, η Μακάμπι Χάιφα προσφέρεται στο 3.35.

Ολυμπιακός - Champions League: Προγνωστικά και Ανάλυση

Ο Ολυμπιακός, από τη σεζόν 2016/17 και μετά, έχει εμπλακεί πέντε φορές στα προκριματικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, καταφέρνοντας στις τρεις από αυτές να φτάσει μέχρι τους ομίλους.

Το 2016/17 αποκλείστηκε στον τρίτο προκριματικό γύρο από τη Χάποελ Μπερ Σεβά του Μπαράκ Μπακχάρ, που είναι τώρα προπονητής της Μακάμπι Χάιφα. Την επόμενη σεζόν επέστρεψε στους ομίλους, αφού απέκλεισε την Παρτιζάν και τη Ριέκα. Το 2019/20 πέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία του τρεις προκριματικούς γύρους για να μπει στους ομίλους, καθώς απέκλεισε κατά σειρά τη Βικτόρια Πλζεν, την Μπασακσεχίρ και την Κράσνονταρ. Το 2020/21 χρειάστηκε να ξεπεράσει μόνο το εμπόδιο της Ομόνοιας για να φτάσει στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης και πέρυσι ξεκίνησε με πρόκριση επί της Νέφτσι στον δεύτερο γύρο, αλλά αποκλείστηκε στον τρίτο από τη Λουντογκόρετς.

Το σενάριο ο Ολυμπιακός να επαναλάβει φέτος την πορεία του 2019/20, δηλαδή να κάνει τρεις προκρίσεις στα προκριματικά και να μπει στους ομίλους του Champions League, προσφέρεται στο 2.80. Το ενδεχόμενο οι "ερυθρόλευκοι" να μην τα καταφέρουν δίνει 1.40, απόδοση που μαρτυράει πόσο δύσκολο είναι το έργο της ελληνικής ομάδας. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι από το μονοπάτι των πρωταθλητών, προβλέπονται μόνο τέσσερα εισιτήρια για τα γκρουπ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Πρέπει να σημειώσουμε επίσης, ότι πέρα από τη Μακάμπι Χάιφα, την οποία ο Ολυμπιακός θα επιχειρήσει να αποκλείσει στον δεύτερο προκριματικό, το σύνολο του Πέδρο Μαρτίνς μπορεί να βρει μπροστά του, στους επόμενους γύρους, εξίσου επικίνδυνες ομάδες όπως η πρωταθλήτρια Ελβετίας, Ζυρίχη, η πρωταθλήτρια Νορβηγίας, Μπόντο Γκλιμτ, η πρωταθλήτρια Ουγγαρίας Φερεντσβάρος, η πρωταθλήτρια Σουηδίας Μάλμε, η πρωταθλήτρια Βουλγαρίας Λουντογκόρετς και φυσικά τον πρωταθλητή Κύπρου, Απόλλων Λεμεσού. Επίσης, ας έχουμε υπόψιν μας, ότι αν ο Ολυμπιακός φτάσει ως τα playoffs, εκεί θα έχει ως υποψήφια αντίπαλο και την πρωταθλήτρια Τουρκίας, Τράμπζονσπορ.

Σε ό,τι αφορά στη Μακάμπι Χάιφα, βασίζεται κυρίως σε γηγενείς ποδοσφαιριστές. Στις τελευταίες κλήσεις του Αλόν Χαζάν για το Nations League, συμπεριλήφθηκαν πέντε παίκτες της Μακάμπι στην αποστολή του Ισραήλ. Πρόκειται για τον στόπερ Γκόλντμπεργκ, τον κεντρικό χαφ Αμπού Φανί, τον εξτρέμ Χαζίζα, που είχε 11 γκολ πέρυσι σε όλες τις διοργανώσεις, τον αμυντικό χαφ Τζαμπέρ και τον εξτρέμ Ατζίλι, που ήταν πέρυσι ο πρώτος σκόρερ της Μακάμπι με 28 γκολ (20 στο πρωτάθλημα).

Τελευταία συμμετοχή της Μακάμπι Χάιφα στους ομίλους του Champions League ήταν το 2009/10, όταν είχε καταφέρει να αποκλείσει κατά σειρά τις Γκλέντοραν (Β. Ιρλανδία), Ακτόμπε (Καζακστάν) και Ζάλτσμπουργκ. Το 2011/12 είχε αποκλειστεί στον τρίτο γύρο από τη Μάριμπορ. Πέρυσι αποκλείστηκε πρόωρα στον πρώτο γύρο από την Καϊράτ (Καζακστάν) και υποβιβάστηκε στο Conference League.

Εκεί έκανε τρεις προκρίσεις στα προκριματικά με Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία), Τόρσχαβν (Νησιά Φερόε) και Νέφτσι (Αζερμπαϊτζάν) και μπήκε στους ομίλους. Η κλήρωση όμως αποδείχθηκε αρκετά δύσκολη, αφού έπεσε με τη μετέπειτα φιναλίστ Φέγενορντ, τη γερμανική Ουνιόν Βερολίνου και τη Σλάβια Πράγας. Στα έξι ματς που έδωσε στο γκρουπ μάζεψε τέσσερις βαθμούς και μοιραία αποκλείστηκε, αφού τερμάτισε στην τελευταία θέση.

TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ