BETMARKET TIPS

Προγνωστικά Στοιχήματος: Σαν την Α1 μπάσκετ της δεκαετίας του 90’

Ο Στουάνι πανηγυρίζει γκολ με τη φανέλα της Ζιρόνα στο Μοντιλίβι
Ο Στουάνι πανηγυρίζει γκολ με τη φανέλα της Ζιρόνα © 2022 MANU FERNANDEZ/ASSOCIATED PRESS

Το BetMarket θυμάται πως παιζόταν το μπάσκετ στην Α1 της δεκαετίας του 1990 για να βγάλει στοιχηματική επιλογή από το κυριακάτικο ποδοσφαιρικό πρόγραμμα!

Η στήλη συνέχισε τα θετικά της αποτελέσματα με τον καλοπληρωμένο άσο της Πατριότας μεσοβδόμαδα. Λόγω της διακοπής για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων το κυριακάτικο ποδοσφαιρικό πρόγραμμα αποτελείται από αγώνες στις μικρότερες κατηγορίες των πρωταθλημάτων.

Μια από τις εκείνες που έχουν κανονικά αγωνιστική είναι η Σεγούντα της Ισπανίας. Εκεί όπου δεν υπάρχουν οι πολλοί διεθνείς που θα οδηγούσαν σε διακοπή του πρωταθλήματος, αλλά δεν λείπουν οι απουσίες που μπορούν αλλάξουν τα δεδομένα. Ειδικά όταν κάποιοι ποδοσφαιριστές είναι τόσο σημαντικοί στις ομάδες του.

Η παρομοίωση του τίτλου δεν είναι και τόσο υπερβολική. Τη δεκαετία του 1990 στην κατακόρυφη άνοδο του επιπέδου στο ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 συντέλεσαν οι παιχταράδες ξένοι που ερχόταν ακόμη και σε μικρομεσαίες ομάδες. Αστέρια που έφταναν να σκοράρουν μέχρι και το 80% των πόντων μιας ομάδας στα παιχνίδια της. Τα περίφημα "δίδυμα των ξένων" όπως τα αποκαλούσαμε, οι δύο μη Έλληνες δηλαδή που σχεδόν πάντα ήταν οι κορυφαίοι των ομάδων τους.

Στη Σεγούντα μπορεί να μην υπάρχουν δύο… εξωγήινοι Αμερικανοί σε κάθε ομάδα αλλά ορισμένοι Σύλλογοι πληγώνονται ανεπανόρθωτα με τις απουσίες συγκεκριμένων διεθνών ποδοσφαιριστών. Στο Σπόρτινγκ Χιχόν-Καρταχένα χθες η γηπεδούχος έκανε ειδικό αίτημα για να πάρει άδεια από την Εθνική Μαυροβουνίου ο επιθετικός Ούρος Τζόρζεβιτς. Χωρίς εκείνον στο ημίχρονο το ματς ήταν στο 1-1. Μπήκε στο ματς στο 46’ και με δύο γκολ και μια ασίστ οδήγησε την ομάδα του στο άνετο 4-1.

Μια αντίστοιχη περίπτωση είναι ο Νιγηριανός Σαντίκ στην Αλμερία. Ο 25χρονος φορ είναι 4ος σκόρερ στην κατηγορία, αλλά κάλλιστα θα μπορούσε να είναι πρώτος αν δεν έλειπε έναν μήνα στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής τον Ιανουάριο. Σε τέσσερα παιχνίδια χωρίς τον Σαντίκ η Αλμερία έβαλε δύο γκολ, έχασε τα τρία από αυτά και μάζεψε μόλις έναν πόντο.

Επέστρεψε στις νίκες όταν ο Σαντίκ έπαιξε ξανά 90 λεπτά, βάζοντας ένα γκολ και μοιράζοντας μια ασίστ στο 2-0 επί της Ίμπιθα στις αρχές Φεβρουαρίου. Συνολικά μετρά 15 γκολ και 10 ασίστ και σήμερα η Αλμερία θα πρέπει και πάλι να παίξει χωρίς αυτόν, καθώς μετέχει με την Εθνική του στα μπαράζ για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Μάλιστα το πράγμα είναι χειρότερο, καθώς εκτός από τον Σαντίκ θα λείψουν ο εξτρέμ Ραμαζάνι των 7 γκολ και ο ανερχόμενος και βασικότατος αμυντικός χαφ Σαμού Κόστα.

Η Ζιρόνα (22:00 NOVASPORTS 1, LIVE από το SPORT24) βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, κερδίζει εδώ και τρεις αγωνιστικές ούσα φανταστική παραγωγικά, καθώς έχει σκοράρει 10 φορές στο διάστημα αυτό.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Aλμερία - Ζιρόνα: 2 dnb (απόδοση 2.30), 22:00

Για στοιχηματικές αναλύσεις που δεν θα βρεις αλλού και όλες τις εξελίξεις για τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες στην Ελλάδα, επισκέψου καθημερινά το BetMarket.gr!

TAGS BETMARKET TIPS ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ