ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ

Προγνωστικά στοιχήματος: Οριακός ο ημιτελικός του Τσιτσιπά με τον Μεντβέντεφ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε στιγμιότυπο του αγώνα με τον Τέιλορ Φριτζ για τον 4ο γύρο του Australian Open 2022, Μελβούρνη | Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2022
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε στιγμιότυπο του αγώνα με τον Τέιλορ Φριτζ για τον 4ο γύρο του Australian Open 2022, Μελβούρνη | Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2022 © 2022 TERTIUS PICKARD/ASSOCIATED PRESS

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκει απέναντί του τον Ντανίλ Μεντβέντεφ σ’ έναν ημιτελικό blockbuster που κοντράρονται δύο από τους πιο χαρισματικούς αθλητές της νέας γενιάς στο Tour. Ποντάρισμα στο 1.56 και το 1.71.

(Μετά τις 10:30) Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο4) - Ντανίλ Μεντβέντεφ (Νο2): Σπουδαία αναμέτρηση, είναι ίσως και το νέο clasico στο τένις, αυτό που διαδέχεται το Fedal και ας ακούγεται ως ιεροσυλία. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκει απέναντί του μια μηχανή, το αντίπαλο δέος, ένα σούπερσταρ όπως είναι και ίδιος στο πλαίσιο των ημιτελικών του Αυστραλιανού Όπεν(μετά τις 10:30 EUROSPORT 1 , LIVE από το SPORT24 ). Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ έχει μετατραπεί σε κακό δαίμονα του Στέφανου Τσιτσιπά, φαντάζει ως ένα καλοπρογραμματισμένο ρομπότ.

Για να φτάσει όμως σ’ αυτό το επίπεδο ο Ρώσος είχε να διαχειριστεί πάρα πολλές καταστάσεις, τόσο στη Ρωσία, όσο και στη Γαλλία που μετακόμισε αργότερα με την οικογένειά του σε μικρή ηλικία. Ο Ρώσος μπορεί εκ πρώτης όψεως να φαντάζει ως ένας ψυχρός αθλητής, που είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στον στόχο του, ωστόσο για να φτάσει σ’ αυτό το σημείο, έπρεπε να διαχειριστεί τις στιγμές αδυναμίας του, της εκρήξεις και να βρει την απόλυτη διαύγεια ώστε να μείνει προσηλωμένος μόνο στο δικό του παιχνίδι. Δεν είναι λίγες οι φορές που ξεφεύγει από την τάση που τον χαρακτηρίζει, αλλά αμέσως γυρίζει τον διακόπτη.

Ο Μεντβέντεφ δεν είναι ένα καθόλου εύκολο εμπόδιο για τον Στέφανο, παρά το ύψος του (1.98) είναι ένας χαρισματικός αθλητής, τρέχει με υποδειγματικό τρόπο στους χώρους όταν χρειάζεται, αλλά είναι και ένας παίκτης που ξέρει πώς να αγωνιστεί από τη βασική γραμμή. Το βασικό όπλο του είναι το πρώτο σερβίς, κάτι που φάνηκε και στο ματς με την πολλά υποσχόμενο Οζιέ Αλιασίμ, ο Καναδός έκανε το ματς της ζωής του στα προημιτελικά, επικράτησε στα δύο πρώτα σετ, αλλά ο Μεντβέντεφ παράμεινε συγκεντρωμένος, σαν να μην συμβαίνει τίποτα και τον υποχρέωσε σε πολλά αβίαστα λάθη από ένα σημείο και έπειτα, ο Μεντβέντεφ είναι ένας clutch αθλητής.

Το θετικό για τον Στέφανο Τσιτσιπά είναι πως ο Μεντβέντεφ έδειξε τρωτός στο παιχνίδι με τον Αλιασίμ, ενώ το γεγονός πως η βροχή έκανε την εμφάνισή της και έπρεπε να κλείσει την οροφή αποδείχθηκε μεγάλο συν για τον Ρώσο, αφού δεν υπήρχε ο παράγοντας άνεμος και υγρασία και μπορούσε να διαχειριστεί καλύτερα τις μπαλιές του νεαρού Καναδού.

Ο Τσιτσιπάς από την άλλη ήταν επιβλητικός κόντρα στον Σίνερ, δεν του έδωσε πολύ χώρο, έκανε ό,τι ήθελε στο παιχνίδι, επικράτησε στα τρία σετ και έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του. Ήταν εμφάνιση ενός πρωταθλητή, ήταν από τις παρουσίες που πρέπει να συνηθίσουμε από εδώ και πέρα. Ο Τσιτσιπάς παρά την επέμβαση του δείχνει σε καλή κατάσταση, σε καλύτερη από ό,τι πολλοί περίμεναν. Είναι μάλιστα εντυπωσιακό πώς διαχειρίστηκε το ματς με τον Σίνερ, παρότι ο Φριτζ στον προηγούμενο γύρο τον είχε ταλαιπωρήσει αρκετά και του είχε παραχωρήσει δύο σετ.

Ο Στέφανος από τους τέσσερις ημιφιναλίστ είναι αυτός με τον λιγότερο χρόνο στο court, ενώ έχει παραχωρήσει μόλις τέσσερα σετ. Ο Μεντβέντεφ έχει περάσει μια ώρα και 16 λεπτά παραπάνω από τον Έλληνα πρωταθλητή (13 ώρες και 43 λεπτά ο Στέφανος, 14 ώρες και 59 λεπτά ο Ντανίλ), ενώ έχει παραχωρήσει και αυτός δύο σετ.

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ αντιδράει σε πόντο κόντρα στον Φέλιξ Οζιέ Αλιασίμ στον προημιτελικό του Australian Open
Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ αντιδράει σε πόντο κόντρα στον Οζιέ Αλιασίμ © 2022 TERTIUS PICKARD/ASSOCIATED PRESS


Η παράδοση είναι με το μέρος του Ρώσου ο οποίος μετράει 6 νίκες, έναντι 2 του Τσιτσιπά. Πιο πρόσφατη συνάντησή τους στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός, πέρσι που κέρδισε ο Έλληνας πρωταθλητής με 3-0 σετ.

Στο δια ταύτα, ο Τσιτσιπάς από παιχνίδι σε παιχνίδι φαντάζει βελτιωμένος και πιο κυριαρχικός, έχει περιορίσει τα λάθη του, έχει πολύ αποτελεσματικό πρώτο σερβίς, κινείται σωστά στους χώρους και έχει ένα πολύ καλό backhand. Ο Μεντβέντεφ δεν φαίνεται ο βιονικός Ντανίλ της Νέας Υόρκης που ήταν επιβλητικός και στον τελικό σκόρπισε τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Ρώσος παρουσιάζει εμφανώς τρωτά σημεία, δείχνει πιο ευάλωτος και επιρρεπής. Τα ξεσπάσματά του στο ματς με τον Αλιασίμ αποτυπώνουν τον εκρηκτικό χαρακτήρα που κρύβει, αλλά προσπαθεί να απομονώσει στο court. O Ρώσος χρειάστηκε να εξαπολύσει 49 winners στο προηγούμενο ματς και να αγωνιστεί 4 ώρες και 41 λεπτά. Βεβαίως, εδώ μιλάμε για αθλητές παγκόσμιας κλάσης, ωστόσο ακόμα και σε αυτό το επίπεδο που ξέρουν πώς να διαχειριστούν την κόπωση, όσο να’ ναι ο οργανισμός θα είναι καταπονημένος.

Οι αποδόσεις ορίζουν ως ακλόνητο φαβορί τον Μεντβέντεφ, ωστόσο θα μπορούσε να είναι πιο ισορροπημένο το σετ και όσο να ’ναι, αυτό το 1.30 και κάτι ψιλά δεν λέει όλη την αλήθεια. Το +4,5 games υπέρ του Στέφανου στο 1.71 είναι μια δίκαιη τιμή. Από εκεί και πέρα επειδή και οι δύο είναι ικανοί στο να κρατάνε το σερβίς τους και θεωρώ πως θα είναι ένας αμφίρροπος ημιτελικός που θα κρατήσει αρκετή ώρα το over 3,5 σετ, ήτοι να κατακτήσει ο καθένας από ένα σετ τουλάχιστον στο 1.56 στον μέσο όρο των εταιριών είναι ένα ποντάρισμα που μπορεί να μπει στο παιχνίδι.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Τσιτσιπάς - Μεντβέντεφ: Τσιτσιπάς με +4,5 games (απόδοση 1.71), μετά τις 10:30
  • Τσιτσιπάς - Μεντβέντεφ: Over 3,5 σετ (απόδοση 1.56), μετά τις 10:30
TAGS ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ