ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά Στοιχήματος: Ο... κρυφός άσος της Σλάβια και το πρέπει της Ρόμα

Οι παίκτες της Σλάβια Πράγας πανηγυρίζουν το γκολ του Γίρα Σορ κόντρα στη Φέγενορντ στα προημιτελικά του Conference League, στο Ντε Κάιπ του Ρότερνταμ
Οι παίκτες της Σλάβια Πράγας πανηγυρίζουν το γκολ του Γίρα Σορ κόντρα στη Φέγενορντ στα προημιτελικά του Conference League © 2022 PETER DEJONG/ASSOCIATED PRESS

Πιεσμένο το Goal/Goal στο ματς της Ρόμα με την Μπόντο Γκλιμτ. Σηκώνει ποντάρισμα ο φορμαρισμένος Σορ της Σλάβια Πράγας.

Το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Μαρσέιγ είναι ασφαλώς το μεγάλο γεγονός της ημέρας σε ό,τι αφορά στο ελληνικό ενδιαφέρον. Στο Conference League πάντως και οι υπόλοιποι τρεις επαναληπτικοί προημιτελικοί είναι ανοιχτοί και αναμένεται να προσφέρουν έντονες συγκινήσεις.

Ρόμα - Μπόντο Γκλιμτ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στο Ολίμπικο, η Ρόμα υποδέχεται την Μπόντο Γκλιμτ (22:00 Cosmote Sport 8HD, Live από το SPORT24), η οποία έχει εξελιχθεί σε κακός της δαίμονας. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο έχει αντιμετωπίσει φέτος τρεις φορές την πρωταθλήτρια Νορβηγίας και καμία δεν κατάφερε να την κερδίσει. Στη φάση των ομίλων διασύρθηκε με 6-1 εκτός έδρας και έφερε 2-2 στη Ρώμη, ενώ την προηγούμενη Πέμπτη στον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό, ηττήθηκε με 2-1.

Η Ρόμα προηγήθηκε στο 43', ωστόσο δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα. Προβληματίστηκε ξανά από τον συνθετικό χλοοτάπητα στο γήπεδο της Μπόντο, οπισθοχώρησε και το πλήρωσε, αφού δέχθηκε την ανατροπή με δύο στατικές φάσεις.

Φυσικά, οι δικαιολογίες για τους τζιαλορόσι κάπου εδώ στερεύουν. Αν δεν καταφέρουν να κερδίσουν την Μπόντο Γκλίμτ για τέταρτη φορά φέτος, θα είναι το μέγιστο φιάσκο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι ο άσος προσφέρεται μόλις στο 1.40, ενώ η Ρόμα είναι το δεύτερο φαβορί αυτή τη στιγμή για την κατάκτηση της διοργάνωσης σε τιμές στο 4.50, πίσω από τη Μαρσέιγ, που δίνει 4.00.

Η αλήθεια βέβαια είναι, πως η Ρόμα συνεχίζει φέτος το "μία κρύο-μία ζέστη". Δεν μπορεί να σταθεροποιήσει την απόδοσή της και είναι καθαρά σε τι μέρα θα βρεθεί. Για παράδειγμα, πριν το ματς με την Μπόντο, κέρδισε πειστικά με 3-0 τη Λάτσιο στο ντέρμπι της Ρώμης και καπάκι έβγαλε ένα κυνικό διπλό (1-0) στη Γένοβα επί της Σαμπντόρια. Την προηγούμενη Κυριακή ωστόσο, είδε και έπαθε για να λυγίσει εντός έδρας, με ανατροπή (2-1) την ουραγό Σαλερνιτάνα, σκοράροντας δύο γκολ μετά το 80'.

Ο μεγαλύτερος εχθρός της Ρόμα, είναι ότι έχει να διαχειριστεί την πίεση της αποτυχίας. Σε αντίθεση με την Μπόντο Γκλιμτ, η οποία παίζει με άγνοια κινδύνου και χωρίς κανένα άγχος, αφού η ευρωπαϊκή της παρουσία κρίνεται ήδη επιτυχημένη.

Αν σε όλα τα παραπάνω, προσθέσουμε και τα όσα συνέβησαν πριν επτά βράδια με το επεισόδιο που είχε ο τεχνικός της Μπόντο Γκλίμτ, Κγέτιλ Κνούτσεν με τον προπονητή τερματοφυλάκων της Ρόμα, Νούντο Σάντος, και τις εκατέρωθεν καταγγελίες, τότε καταλαβαίνετε πως έχει δημιουργηθεί ένα εκρηκτικό μείγμα για το αποψινό ματς.

Στοιχηματικά, τα 1.40 του άσου απορρίπτονται δίχως δεύτερη σκέψη. Πολύ πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση μοιάζει το Goal/Goal, το οποίο επαληθεύτηκε και στις τρεις προηγούμενες συναντήσεις τους φέτος. Εξάλλου, η Μπόντο Γκλιμτ, έχει σκοράρει την τρέχουσα σεζόν στα 17 από τα 19 ευρωπαϊκά παιχνίδια που έχει δώσει. Λογικό, ότι το αμφίσκορο από το 2.10-2.00 υποχώρησε σε τιμές γύρω στο 1.80-1.85 στις περισσότερες εταιρίες. Μπορεί ωστόσο να εντοπιστεί ακόμη και στο 1.90.

Σλάβια Πράγας - Φέγενορντ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Για τέταρτη φορά φέτος θα παίξουν και η Σλάβια Πράγας με τη Φέγενορντ (22:00 Cosmote Sport 9HD, Live από το SPORT24), αφού και αυτές είχαν διασταυρωθεί νωρίτερα στη σεζόν και στους ομίλους του Conference League. Μέχρι στιγμής, όλα τα παιχνίδια τους είναι γεμάτα.

Στον όμιλο, οι Ολλανδοί κέρδισαν 2-1 εντός έδρας και έφεραν ισοπαλία 2-2 στην Πράγα, ενώ την περασμένη Πέμπτη η αναμέτρηση ήταν χορταστική και συνάμα δραματική, με τους Τσέχους να ισοφαρίζουν σε 3-3 με γκολ στο 95'. Φυσικά, εδώ οι αποδόσεις του Goal/Goal είναι πολύ υποψιασμένες, κάτω από το 1.50 κατά μέσο όρο.

Σε αυτό το ματς, έχει μεγαλύτερο νόημα να κυνηγήσουμε κάποιο ειδικό στοίχημα και κυρίως να στραφούμε στον φορμαρισμένο Γίρα Κόλινς Σορ. Ο βραχύσωμος, Νιγηριανός εξτρέμ/φορ αποτελεί χειμερινό απόκτημα της Σλάβια από την Μπάνικ Οστράβα.

Ο 22χρονος άσος δηλώθηκε στην ευρωπαϊκή λίστα και έχει εξελιχθεί στον... κρυφό άσο των πρωταθλητών Τσεχίας στα πέντε ευρωπαϊκά ματς, στη νοκ άουτ φάση του Conference League, καθώς σκόραρε έξι γκολ στα τέσσερα τελευταία!

Πέτυχε δύο τέρματα στη νίκη με 3-2 επί της Φενερμπαχτσέ στην Πράγα. Άλλα δύο στο εντός έδρας 4-1 επί της Λίντσερ. Σκόραρε μία φορά στην ήττα με 4-3 από τη Λίντσερ στην Αυστρία και την προηγούμενη εβδομάδα, είχε γράψει προσωρινά το 1-2 επί της Φέγενορντ στο 67ο λεπτό.

Ο Σορ δημιούργησε στην ολλανδική άμυνα τρομερά προβλήματα με την ταχύτητα και το ξεπέταγμά του και μαζί με τον συμπατριώτη του, τον Πέτερ Ολαγίνκα, θα είναι ξανά οι δύο βασικές επιθετικές απειλές των γηπεδούχων. Στο 2.90 το anytime του Σορ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Σλάβια Πράγας – Φέγενορντ: Σορ Να σκοράρει (απόδοση 2.90), 22:00
  • Ρόμα – Μπόντο Γκλιμτ: Goal/Goal (απόδοση 1.90), 22:00
TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ