ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ

Προγνωστικά Στοιχήματος: Γκρίνια στη Ρουμανία για τον Ιορντανέσκου

Ο τεχνικός της Ρουμανίας, Εντι Ιορντανέσκου με τον ομοσπονδιακό της εθνικής Ελλάδος, Γκουστάβο Πογιέτ
Ο τεχνικός της Ρουμανίας, Εντι Ιορντανέσκου με τον ομοσπονδιακό της εθνικής Ελλάδος, Γκουστάβο Πογιέτ © 2022 ALEXANDRU DOBRE/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις δύο αναμετρήσεις στον τρίτο όμιλο της League B του Nations League ανάμεσα στη Ρουμανία και τη Φινλανδία και το Μαυροβούνιο με τη Βοσνία.

Στον τρίτο όμιλο της League B για το Nations League 2022/23, η Ρουμανία υποδέχεται απόψε τη Φινλανδία, στο Βουκουρέστι, στο πρώτο επίσημο εντός έδρας ματς με τον Εντι Ιορντανέσκου στον πάγκο της (21:45 Novasports 5HD, Live από το SPORT24).

Ρουμανία - Φινλανδία: Προγνωστικά και Ανάλυση

Ο Ιορντανέσκου έχει ξεκινήσει τη θητεία του στην εθνική Ρουμανίας με τρεις ήττες και μία ισοπαλία. Είναι το χειρότερο ξεκίνημα ομοσπονδιακού τεχνικού στα 100 χρόνια ιστορίας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος των Ρουμάνων.

Ήδη στον εγχώριο Τύπο υπάρχει πληθώρα επικριτικών δημοσιευμάτων κατά του Ιορντανέσκου, ενώ δεν λείπουν και οι "φωνές" που αμφισβητούν τον τρόπο με τον οποίο πήρε τη δουλειά, υποστηρίζοντας πως ουσιαστικά αξιοποίησε το επώνυμο του πατέρα του, του Ανχελ Ιορντανέσκου, ο οποίος είχε περάσει και αυτός στο παρελθόν από τον πάγκο της εθνικής Ρουμανίας.

Στα πρώτα δύο ματς του ομίλου, η Ρουμανία ηττήθηκε εκτός έδρας με 2-0 από το Μαυροβούνιο και με 1-0 από τη Βοσνία. Κοινός παρονομαστής αυτών των αναμετρήσεων η σχεδόν ανύπαρκτη επιθετική δραστηριότητα των Ρουμάνων.

Είναι φανερό πως η Ρουμανία διανύει ίσως την πιο φτωχή περίοδο της σύγχρονης ιστορίας της και το χειρότερο είναι πως δεν υπάρχει φως στο τούνελ, αφού παρατηρείται σαφές έλλειμμα στην παραγωγή ποιοτικών ποδοσφαιριστών.

Αρκεί μία ματιά στο πιθανό σχήμα του Ιορντανέσκου για το αποψινό ματς με τη Φινλανδία. Στον άσο θα είναι ο Νίτσα (Σπάρτα Πράγας). Στην άμυνα οι Ράτσιου (Ουέσκα), Κίρικες (Σασουόλο), Μπούρτσα (Κλουζ) και Καμόρα (Κλουζ). Στους χαφ αναμένεται να παίξει η τριάδα Ολάρου (Στεάουα), Κρέτσου (Κραϊόβα) και Τσικαλντάου (Γαλατά) και στην επίθεση η τριάδα Σορέσκου (Ράκοφ), Πούσκας (Πίζα) και Ποπέσκου (Στεάουα), αφού ο φορ Αλιμπετς (Ατρόμητος) τέθηκε νοκ άουτ με τραυματισμό.

Εν ολίγοις, η Ρουμανία θα παραταχθεί με έξι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε ομάδες της εγχώριας λίγκας και θα έχει στην ενδεκάδα της, μόλις έναν παίκτη που παίζει σε πρώτη κατηγορία τοπ πρωταθλήματος, τον πολύπειρο Κίρικες, ο οποίος ετοιμάζεται μάλιστα να αποχωρήσει από την εθνική.

Η Φινλανδία είναι ο ορισμός της σοβαρής και συμπαγούς ομάδας. Ο Κάνερβα κάνει εξαιρετική δουλειά εδώ και έξι χρόνια και αυτό φαίνεται έμπρακτα στα αποτελέσματα, καθώς οι Φινλανδοί το 2017 είχαν πιάσει πάτο ευρισκόμενοι στην 110η θέση στο FIFA ranking και τώρα φιγουράρουν στην 57η!

Η Φινλανδία έχει ξεκινήσει με τέσσερις βαθμούς στον όμιλο και θα μπορούσε να είχε ακόμη και έξι, αφού στο 1-1 με τη Βοσνία, ισοφαρίστηκε με γκολ στο 93'. Σε κάθε περίπτωση, το σύνολο του Κάνερβα δείχνει απόλυτα ικανό να χτυπήσει αποτέλεσμα στο Βουκουρέστι για να παραμείνει σε τροχιά ανόδου.

Για όσους αρέσκονται στο ρίσκο, το διπλό σε τιμές αουτσάιντερ στο 2.90 μπορεί να παιχθεί. Υπάρχει βέβαια και ο αντίλογος ότι πάει πολύ να υποστεί τρίτη σερί ήττα η Ρουμανία, την ώρα μάλιστα που ο Ιορντανέσκου ψάχνει απεγνωσμένα από κάπου να πιαστεί. Δεν αποκλείεται λοιπόν να κολλήσει το ματς και στο Χ.

Η διπλή ευκαιρία της Φινλανδίας παίζει στο 1.50. Αν πάρουμε και το Under 3,5 φτάνουμε στο αξιοπρεπές 1.90. Η μετριότατη ποιοτικά Ρουμανία φαίνεται πως έχει ταβάνι το ένα γκολ. Από την άλλη, οι Φινλανδοί μετρούν 15 Under 3,5 στα 16 τελευταία παιχνίδια τους.

Μαυροβούνιο - Βοσνία: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στον ίδιο όμιλο, το Μαυροβούνιο φιλοξενεί στην Ποντγκόριτσα τη Βοσνία σε ένα αρκετά αμφίρροπο ματς όπως μαρτυράει και το σετ, όπου ο άσος είναι οριακά πάνω από το 3.00 και το διπλό φαβορί στο 2.35-2.40 (21:45 Novasports 6HD, Live από το SPORT24).

Το Μαυροβούνιο είναι σκληροτράχηλο σύνολο και ειδικά εντός έδρας ικανό να για ζημιές. Υπενθυμίζεται ότι στην προκριματική φάση του Μουντιάλ είχε κρατήσει στο 2-2 την Ολλανδία, ενώ τον περασμένο Μάρτιο κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό ματς με 1-0. Επίσης, στην πρώτη αγωνιστική του Nations League, επικράτησε καθαρά με 2-0 της Ρουμανίας, χάρη σε γκολ των Μουγκόσα και Βούκσεβιτς.

Η Βοσνία θεωρητικά έχει μεγαλύτερο ταλέντο και περισσότερες πρωτοκλασάτες επιλογές, παρόλα αυτά ο σταρ της ομάδας, Εντιν Τζέκο αναμένεται να απουσιάσει απόψε, αφού χτύπησε στο προηγούμενο παιχνίδι με τη Ρουμανία.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να βγει μπροστά ξανά ο Σμάιλ Πρέβλιακ. Ο φορ της Εουπεν σκόραρε τόσο το γκολ με το οποίο η Βοσνία ισοφάρισε στο 93' τη Φινλανδία, την πρώτη αγωνιστική, όσο και το νικητήριο τέρμα (1-0, 68') επί της Ρουμανίας.

Όπως και να έχει, το πιθανότερο είναι πως θα δούμε ένα κλασικό βαλκανικό ντέρμπι, που θα κριθεί στις λεπτομέρειες και σε μικρό σκορ. Άλλωστε, στον συγκεκριμένο όμιλο, μέχρι στιγμής έχουμε 4/4 Under 2,5. H Βοσνία προέρχεται από έξι διαδοχικά και το Μαυροβούνιο από τέσσερα. Λογικό φαβορί στο 1.60 το Under 2,5.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ρουμανία – Φινλανδία: Χ2 & Under 3,5 (απόδοση 1.90), 21:45
  • Μαυροβούνιο – Ρουμανία: Under 2,5 (απόδοση 1.62), 21:45
TAGS ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ