ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά Στοιχήματος: Δυάδα στο 4.66 από τον πρώτο όμιλο της League B

Ο Κάλουμ ΜακΓκρέγκορ στο παιχνίδι της Σκωτίας με την Ουκρανία στη Γλασκώβη
Ο Κάλουμ ΜακΓκρέγκορ στο παιχνίδι της Σκωτίας με την Ουκρανία © 2022 SCOTT HEPPELL/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις δύο αναμετρήσεις για τον πρώτο όμιλο της League B στο Nations League.

Το πρόγραμμα στη League B του Nations League 2022/23 συνεχίζεται απόψε με δύο αναμετρήσεις από τον πρώτο όμιλο. Στο "Χάμπντεν Παρκ" της Γλασκώβης η Σκωτία φιλοξενεί την Αρμενία (21:45 Novasports 5HD, Live από το SPORT24).

Σκωτία - Αρμενία: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Σκωτία δεν αγωνίστηκε την πρώτη αγωνιστική, αφού είχε το μπαράζ για το Μουντιάλ με την Ουκρανία. Η ομάδα του Στιβ Κλαρκ ηττήθηκε με 3-1 μέσα στην έδρα της και έτσι το όνειρο της συμμετοχής στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου έσβησε.

Οι Σκωτσέζοι έτρεχαν αήττητο σερί οκτώ αγώνων (6-2-0) πριν χάσουν από την Ουκρανία, σε ένα παιχνίδι που αποδείχθηκαν στην πράξη πολύ κατώτεροι της περίστασης και της σημασίας του. Πλέον, το σύνολο του Στιβ Κλαρκ στρέφει την προσοχή του στο Nations League, όπου θα προσπαθήσει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τον άδοξο αποκλεισμό.

Η Αρμενία θεωρείται ασφαλώς ένας βατός αντίπαλος. Οι Αρμένιοι τον Μάρτιο υπέστησαν μία ταπεινωτική ήττα με 9-0 από τη Νορβηγία σε φιλική αναμέτρηση. Το περασμένο Σάββατο πάντως, η ομάδα του Χοακίν Καπαρός ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις της στο Nations League, κερδίζοντας στο Ερεβάν με 1-0 την Ιρλανδία, χάρη σε ένα σουτ εκτός περιοχής του Σπερτσιάν.

Όπως κόντρα στην Ιρλανδία, όπου η κατοχή ήταν 35-65, έτσι και με τη Σκωτία, η Αρμενία αναμένεται να παίξει πίσω από την μπάλα, με σύστημα 5-3-2. Σημειώνεται, ότι η Αρμενία είναι χωρίς νίκη εκτός έδρας εδώ και επτά αγώνες (0-3-4). Μάλιστα, στους τελευταίους πέντε σκόραρε μόλις μία φορά και έμεινε άσφαιρη κόντρα σε Βόρεια Μακεδονία, Γερμανία, Ρουμανία και Νορβηγία.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε, ότι ο Χένρικχ Μκχιταριάν έχει αποσυρθεί από την εθνική ομάδα, συνεπώς οι κορυφαίοι παίκτες των Αρμένιων είναι πλέον ο στόπερ της Κάδιθ, Χαρογιάν, ο μεσοεπιθετικός της Κράσνονταρ, Σπερτσιάν και ο επιθετικός της Κλαμπ Μπριζ, Ανταμιάν. Οι περισσότεροι πάντως παίκτες της αποστολής αγωνίζονται στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Η Σκωτία έχει δύο δυνατές απουσίες, αυτή του φορ Ντάικς (ΚΠΡ) και του μπακ Τίρνι (Αρσεναλ), συνολικά όμως διαθέτει σαφώς πιο ισχυρό ρόστερ, με ποδοσφαιριστές επιπέδου Premier League όπως ο Ρόμπερτσον (Λίβερπουλ), ο ΜακΤόμινι (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), ο Άνταμς (Σαουθάμπτον) και ο ΜακΓκιν (Αστον Βίλα).

Στη λογική ότι η Σκωτία θα έχει την υπεροχή και θα πιέσει την άμυνα της Αρμενίας, μπορούμε να ζητήσουμε το Over 5,5 κόρνερ των γηπεδούχων. Στο πρώτο ματς στον όμιλο, η Αρμενία παραχώρησε έξι κόρνερ στην Ιρλανδία, εντός έδρας.

Οι Σκωτσέζοι είναι δυνατοί στις στατικές φάσεις και τους αρέσει να κερδίζουν κόρνερ και να γεμίζουν στην αντίπαλη περιοχή. Στα τελευταία πέντε επίσημα παιχνίδια τους, είχαν πέντε κόρνερ με την Ουκρανία, δέκα με τη Δανία, οκτώ με τη Μολδαβία, επτά με τα Νησιά Φερόε και δέκα με το Ισραήλ.

Συμπερασματικά λοιπόν, ο αδιάφορος, αλλά πιθανός άσος του 1.35, μπορεί να ανέβει πάνω από το 2.20, αν παράλληλα η Σκωτία εκτελέσει τουλάχιστον έξι κόρνερ.

Ιρλανδία - Ουκρανία: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Ιρλανδία υποδέχεται στο Δουβλίνο την Ουκρανία (21:45 Novasports 3HD, Live από το SPORT24). Οι Ουκρανοί έκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια την περασμένη εβδομάδα για να προκριθούν στα τελικά του Μουντιάλ. Αρχικά, κέρδισαν με 3-1 στη Σκωτία, όμως στο καθοριστικό μπαράζ, ηττήθηκαν με 1-0 από την Ουαλία στο Κάρντιφ.

Άτυχο αποτέλεσμα, διαμορφώθηκε με ένα αυτογκόλ του Γιαρμολένκο. Η ομάδα του Ολεξάντρ Πετρακόφ είχε ευκαιρίες για να πάει την αναμέτρηση τουλάχιστον στην παράταση, της έλειψε όμως η ψυχραιμία στην τελική προσπάθεια. Μετά τη λήξη, ο Ουκρανός ομοσπονδιακός τεχνικός, σχεδόν δακρυσμένος, ζήτησε συγγνώμη από τους ταλαιπωρημένους, λόγω πολέμου, συμπατριώτες του, που δεν κατάφερε η εθνική ομάδα να τους δώσει μία στιγμή χαράς και περηφάνιας με την πρόκριση στο Μουντιάλ.

Το πιθανότερο είναι πως η Ουκρανία θα παρουσιαστεί εντελώς "άδεια" απόψε στο Δουβλίνο, για ένα ματς πολύ μικρότερης σημασίας. Επίσης, ο Πετρακόφ αναμένεται να φρεσκάρει αρκετά την ενδεκάδα, διότι δεν έχει λόγο τώρα να επιβαρύνει περαιτέρω τους πρωτοκλασάτους παίκτες του. Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι οι Ουκρανοί έχουν μπροστά τους ακόμη δύο παιχνίδια για το Nations League μέχρι τις 14 Ιουνίου.

Στην αντίπερα όχθη, η Ιρλανδία σε ακόμη ένα επίσημο ματς απογοήτευσε, γνωρίζοντας την ήττα στην Αρμενία. Φλύαρη η κατοχή της, δεν μπόρεσε να απειλήσει σοβαρά την καλοστημένη άμυνα της αντιπάλου.

Είναι χαρακτηριστικό πως η Ιρλανδία έχει μόλις δύο νίκες στα τελευταία 15 επίσημα παιχνίδια της (2-6-7). Ειδικά στο Nations League, ψάχνει ακόμη την πρώτη της νίκη, αφού σε σύνολο 11 αγώνων έχει ρεκόρ 0-5-6, μετρώντας 10 διαδοχικά Under 2,5.

Από τη μία λοιπόν έχουμε την απογοητευμένη Ουκρανία και από την άλλη την προβληματική στο γκολ Ιρλανδία, που έχει επαληθεύσει 15 φορές το Under 2,5 στα τελευταία 19 εντός έδρας παιχνίδια της, φιλικά και επίσημα.

Λογικό ότι το Under 2,5 υποχώρησε από το 1.70 σε τιμές στο 1.55 κατά μέσο όρο. Μπορούμε να το ανεβάσουμε στο 2.00+ αν ζητήσουμε παράλληλα να πάρουν και οι δύο ομάδες, από τουλάχιστον μία κάρτα. Η Ουκρανία αντίκρισε συνολικά πέντε κάρτες στα δύο μπαράζ με Σκωτία και Ουαλία. Η Ιρλανδία αντίστοιχα μετράει οκτώ σερί επίσημους αγώνες, που τουλάχιστον ένας παίκτης της τιμωρείται με κάρτα.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Σκωτία – Αρμενία: 1 & Σκωτία Over 5,5 κόρνερ (απόδοση 2.22), 21:45
  • Ιρλανδία – Ουκρανία: Under 2,5 & Να πάρουν και οι δύο ομάδες από μία κάρτα (απόδοση 2.10), 21:45
TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ