ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ

Προγνωστικά πόλο: Κεφάτη η Ελλάδα, μπορεί να επιβεβαιώσει το Over

Ο άσος της εθνικής Ελλάδος, Στέλιος Αργυρόπουλος-Κανακάκης
Ο άσος της εθνικής Ελλάδος, Στέλιος Αργυρόπουλος-Κανακάκης © 2022 MARK HUMPHREY/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον αγώνα της Ελλάδας με τη Γερμανία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου.

Την ευκαιρία να σφραγίσει την πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου έχει απόψε η Εθνική Ελλάδος, η οποία παίζει με τη Γερμανία στο Ντέμπρετσεν, για την τρίτη και τελευταία αγωνιστική των ομίλων, στο τουρνουά της υδατοσφαίρισης (20:30 ΕΡΤ2).

Ελλάδα - Γερμανία: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Ελλάδα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με το ισόπαλο 8-8 κόντρα στην Κροατία, ωστόσο στο παιχνίδι με την Ιαπωνία, για τη δεύτερη αγωνιστική, ήταν καταιγιστική κι έφτασε σε μία επιβλητική επικράτηση με 18-7. Αυτό το αποτέλεσμα φέρνει σε θέση ισχύος τη γαλανόλευκη για την πρώτη θέση στον δεύτερο όμιλο και κατ' επέκταση την απευθείας πρόκρισή της στα προημιτελικά.

Η Εθνική μας είναι ισόβαθμη αυτή τη στιγμή με την Κροατία, με τρεις βαθμούς, όμως υπερισχύει ξεκάθαρα στη διαφορά τερμάτων, αφού οι Κροάτες κέρδισαν μόνο με 13-9 τη Γερμανία την Πέμπτη. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα είναι στο +11 και η Κροατία, η οποία αγωνίζεται σήμερα με την Ιαπωνία, στο +4.

Η Γερμανία είχε χάσει και στην πρεμιέρα από την Ιαπωνία, συνεπώς δεν διατηρεί πλέον μαθηματικές πιθανότητες να διεκδικήσει έστω την τρίτη θέση, που οδηγεί σε αγώνες playoffs. Βέβαια, ακόμη και να είχε ελπίδες πρόκρισης, θα ήταν πολύ μεγάλη έκπληξη αν κατάφερνε να κοντράρει την Εθνική μας.

Γενικά, η Γερμανία δεν βρίσκεται στο κορυφαίο επίπεδο στο πόλο και όταν παίζει με ομάδες πρώτης γραμμής, όχι μόνο χάνει, αλλά συνήθως γνωρίζει συντριβές. Τον Μάρτιο είχε ηττηθεί με 16-7 από την Ισπανία στο World League και πέρυσι είχε χάσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες με 22-8 από την Κροατία και με 17-5 από τη Ρωσία. Στο προηγούμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το 2019, η Ελλάδα είχε κερδίσει τη Γερμανία με 11-6 και το 2018, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με 13-5.

Με βάση τη δυναμική των δύο ομάδων και με δεδομένο ότι το βαθμολογικό κίνητρο είναι πρακτικά μονόπλευρο, είναι λογικό ότι οι μπουκ δίνουν το βασικό χάντικαπ στους 6-7 πόντους. Βέβαια, μπορεί η Ελλάδα να μη χρειαστεί μία τόσο ευρεία νίκη για να πάρει την πρώτη θέση, αφού βρίσκεται ήδη στο +7 από την Κροατία στη διαφορά τερμάτων.

Προγνωστικά Πόλο

Σε κάθε περίπτωση, οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου δείχνουν ότι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση κι αν παίξουν με την ίδια όρεξη, όπως με την Ιαπωνία, μπορεί να επιστρέψουν απόδοση διπλασιασμού βάζοντας ξανά πάνω από 14 γκολ. Σημειώνεται, ότι με τους Ιάπωνες ο Στέλιος Αργυρόπουλος-Κανακάκης ήταν εντυπωσιακός με 6 γκολ σε ισάριθμες προσπάθειες. Από εκεί και πέρα, ο Γιάννης Φουντούλης είχε 3/4 και ο Άγγελος Βλαχόπουλος 3/5.

Εναλλακτικά, στέκεται και η νίκη της Ελλάδας στο πρώτο οκτάλεπτο με -1,5 χάντικαπ σε απόδοση 1.80, στη λογική ότι η Εθνική μας μπαίνει πολύ δυνατά στα παιχνίδια της. Με την Κροατία είχε κερδίσει 4-1 την πρώτη περίοδο και με την Ιαπωνία 3-1. Αντίστοιχα, οι Γερμανοί έχασαν 4-1 την πρώτη περίοδο από τους Κροάτες και 5-2 από τους Ιάπωνες.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ελλάδα – Γερμανία: Ελλάδα Over 14,5 γκολ (απόδοση 2.00), 20:30
TAGS ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ