ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά ΝΒΑ: Οι Γουόριορς αουτσάιντερ αξίζουν ακόμη και κόντρα στους Σανς

Ο Στεφ Κάρι μαρκάρει τον Ντέβιν Μπούκερ σε αγώνα των Γουόριορς κόντρα στους Σανς στο Σαν Φρανσίσκο
Ο Στεφ Κάρι μαρκάρει τον Ντέβιν Μπούκερ © 2021 JEFF CHIU/ASSOCIATED PRESS

Η ματσάρα των δύο κορυφαίων ομάδων στο ΝΒΑ αυτή τη στιγμή, οι απαντήσεις των Λέικερς στους Κινγκς και η... τρίποντη υπεροχή των Νετς στο ντέρμπι της Νέας Υόρκης.

Η μονομαχία που όλοι περίμεναν έρχεται τα ξημερώματα της Τετάρτης. Φοίνιξ (17-3) εναντίον Γκόλντεν Στέιτ (18-2) στο κορυφαίο παιχνίδι μέχρι στιγμής της τρέχουσας regular season στο ΝΒΑ (01/12 05:00 Live από το SPORT24). Φαβορί οι Σανς στο 1.75 κατά μέσο όρο, στο 2.15 παίζει το διπλό των Γουόριορς.

Οι Σανς είναι η πιο "καυτή" ομάδα της λίγκας με 16 συνεχόμενες νίκες και ψάχνουν ακόμη μία για να ισοφαρίσουν το franchise record. Φυσικά στους "ήλιους" ξεχωρίζει η ηγετική παρουσία του Κρις Πολ, ο οποίος μοιράζει 10,1 τελικές πάσες ανά αγώνα.

Για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2015/16 ο CP3 έχει διψήφιο αριθμό ασίστ. Είναι φανερό φέτος πως ο Πολ κοιτάζει κυρίως να πασάρει και να αξιοποιεί τους συμπαίκτες του, κάτι άλλωστε που φαίνεται και από το γεγονός ότι παίρνει τις λιγότερες προσπάθειες (10,7 ανά ματς) και έχει τον μικρότερο μέσο όρο πόντων (14,5) στην καριέρα του.

Το σκοράρισμα για τους Σανς είναι κατά βάση υπόθεση του Ντέβιν Μπούκερ, ο οποίος σημειώνει 23,9 πόντους ανά παιχνίδι και για έκτη σερί σεζόν έχει μέσο όρο πόντων 22+!

Από την άλλη, δεσπόζει ασφαλώς η παρουσία του φοβερού και τρομερού Στεφ Κάρι, που είναι το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο του MVP. Ο ηγέτης των Γουόριορς σημειώνει φέτος 28,6 πόντους κατά μέσο όρο και ευστοχεί σε 5,5 τρίποντα ανά ματς, που είναι η καλύτερη επίδοση της καριέρας του.

Αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος παίκτης στο ΝΒΑ και αρκεί μία σπίθα για να… διαλύσει οποιαδήποτε άμυνα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στο τελευταίο ματς με τους Κλίπερς στο LA, όπου εκνευρίστηκε με μία απόφαση των διαιτητών, τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή και "κόλλησε" στη συνέχεια ως απάντηση τρία απανωτά τρίποντα, ζητώντας ειρωνικά από τους ρέφερι να τον τιμωρήσουν ξανά!

Φοίνιξ - Γκόλντεν Στέιτ: Στοιχηματική Πρόταση

Οι Γουόριορς έχουν το καλύτερο defensive rating (99,4) στο ΝΒΑ και είναι οι μόνοι που δέχονται κάτω από 100 πόντους ανά 100 κατοχές. Εχουν επίσης το δεύτερο καλύτερο offensive rating (113,0) μετά τους Τζαζ. Εκτός έδρας το ρεκόρ τους είναι 7-1 και σε αυτά τα οχτώ παιχνίδια κάλυψαν το χάντικαπ που έδωσαν οι μπουκ έξι φορές.

Τις προηγούμενες δύο φορές που οι στοιχηματικές εταιρίες έδωσαν φέτος αουτσάιντερ τους Γουόριορς εκτός έδρας ήταν κόντρα στους Νετς και στους Λέικερς, όπου η ομάδα του Στιβ Κερ κέρδισε εμφατικά.

Οι Σανς είναι οι πρωταθλητές της Δύσης, πέρυσι κέρδισαν με πάνω από 20 πόντους και τα δύο εντός έδρας παιχνίδια με το Γκόλντεν Στέιτ, φέτος όμως οι "πολεμιστές" είναι τελείως διαφορετική ομάδα. Εχουν το καλύτερο ρεκόρ, την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα, τη δεύτερη καλύτερη επίθεση και τον κορυφαίο αυτή τη στιγμή παίκτη. Με αυτά τα δεδομένα είναι λίγο οξύμωρο να δίνονται αουτσάιντερ, επομένως το διπλό στο 2,15 αξίζει.

Από τα ειδικά παικτών ενδιαφέρον έχει το line στις ασίστ του Πολ, καθώς έχει βγει στο 8,5, κάτω δηλαδή από τον μέσο όρο του. Ο CP3 σε 20 ματς φέτος έχει ξεπεράσει αυτό το όριο 13 φορές. Στο 1.78 να το κάνει ξανά, δηλαδή να μοιράσει 9+ ασίστ.

Σακραμέντο - ΛΑ Λέικερς: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στο Σακραμέντο οι Κινγκς (8-13) υποδέχονται τους Λέικερς (11-11), οι οποίοι πασχίζουν να βελτιώσουν το ρεκόρ τους (01/12 05:00 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24). Πριν πέντε μέρες οι Κινγκς κέρδισαν τους Λέικερς μέσα στο Λος Αντζελες σε ένα επικό ματς που κρίθηκε στην τρίτη παράταση.

Σίγουρα, οι "λιμνάνθρωποι" έχουν ακόμη νωπή αυτή την ήττα στη μνήμη τους και θα ψάξουν απαντήσεις. Οι Κινγκς παίζουν τραγική άμυνα και στα τελευταία τρία παιχνίδια τους δέχθηκαν 128,7 πόντους κατά μέσο όρο!

Στο πιο πρόσφατο κατάφεραν και έχασαν στο Μέμφις με 128-101, παρότι οι Γκρίζλις αγωνίστηκαν χωρίς τον σούπερ σταρ τους, Τζα Μοράντ. Επίσης, οι "βασιλιάδες" έχουν το χειρότερο εντός έδρας ρεκόρ στη Δύση με 3-7, σουτάρουν με το φτωχό 44% μπροστά στο κοινό τους και πετυχαίνουν μόλις 106,8 πόντους.

Παρότι δίνεται αμφίβολος ο Τζέιμς, οι Λέικερς οφείλουν να πάρουν αυτό το παιχνίδι. Αλλωστε και στους Κινγκς, μάλλον δύσκολα θα παίξει ο δεύτερος σκόρερ τους, Χάρισον Μπαρνς (19 πόντοι) και είναι αμφίβολος ο βασικός τους σέντερ Ρισόν Χολμς (14,4 πόντοι). Στο 1.70 το διπλό με -1,5 πόντο χάντικαπ.

Μπρούκλιν - Νέα Υόρκη: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στον ντέρμπι της Νέας Υόρκης (01/12 02:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24) ανάμεσα στους Νετς (14-6) και τους Νικς (11-9) ξεχωρίζει ασφαλώς η είδηση ότι ο Κέμπα Γουόκερ δεν υπολογίζεται πλέον από τον Τομ Τίμποντο, που τον θέτει εκτός ροτέισον.

Ο Γουόκερ υπέγραψε στην offseason διετές συμβόλαιο με 18 εκατ. δολάρια στους Νικς, ωστόσο το αγωνιστικό του στιλ φαίνεται πως δεν κόλλησε ποτέ στα πλάνα του Τίμποντο, που θέλει παίκτες μαχητές. Με τον Γουόκερ στο παρκέ οι Νικς ηττώνται 13,3 πόντους ανά 100 κατοχές, ενώ με αυτόν εκτός κερδίζουν 11,2.

Πλέον αναβαθμίζονται στο ροτέισον οι Μπερκς και Κουίκλι, κάτι που μαρτυράει την ξεκάθαρη πρόθεση του Τίμποντο να ρίξει ξανά το βάρος στην άμυνα.

Οι Νετς από την άλλη έκαναν επτά νίκες στα τελευταία εννιά παιχνίδια τους, χάνοντας σε αυτά μόνο από τους Σανς και τους Γουόριορς, δηλαδή από τις δύο ομάδες με τα καλύτερα ρεκόρ του ΝΒΑ.

Σε αυτή τη σειρά αγώνων ήταν η τέταρτη καλύτερη ομάδα στη λίγκα σε ποσοστό ευστοχίας από το τρίποντο. Στο 1.65 να σημειώσουν περισσότερα τρίποντα από τους Νικς, οι οποίοι προβληματίζουν επιθετικά, μένοντας πέντε φορές κάτω από τους 100 πόντους στα τελευταία οχτώ παιχνίδια τους.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μπρούκλιν – Νέα Υόρκη: Περισσότερα τρίποντα Μπρούκλιν (απόδοση 1.65), 02:30
  • Σακραμέντο – ΛΑ Λέικερς: 2 -1,5 (απόδοση 1.70), 05:00
  • Φοίνιξ – Γκόλντεν Στέιτ: 2 (απόδοση 2.15), 05:00
  • Φοίνιξ – Γκόλντεν Στέιτ: Κρις Πολ over 8,5 ασίστ (απόδοση 1.78), 05:00

S24 BET - Προγνωστικά Στοιχήματος & Αναλύσεις

Η νέα στήλη του S24 BET με αποκλειστικό και μοναδικό περιεχόμενο για το στοίχημα είναι εδώ! Προγνωστικά στοιχήματος για ποδόσφαιρο και μπάσκετ με την έγκυρη υπογραφή των δημοσιογράφων του SPORT24! Ανακαλύψτε περισσότερες ειδήσεις, προγνωστικά και αναλύσεις στο S24 BET.

TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ