ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά ΝΒΑ: Με τους πόντους του Κόλινς και την πρώτη νίκη του Μπίλαπς στο 2.05

Ο τεχνικός των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς Τσόνσι Μπίλαπς
Ο τεχνικός των Μπλέιζερς Τσόνσι Μπίλαπς ©2021 JOHN HEFTI/ASSOCIATED PRESS

Οχτώ αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ΝΒΑ, βγάζει στοίχημα το παιχνίδι στο Πόρτλαντ και ο Κόλινς.

Οι Μπλέιζερς πέρασαν φέτος σε νέα εποχή με τον Τέρι Στοτς να παραδίδει τα κλειδιά του πάγκου στον Τσόνσι Μπίλαπς. Φυσικά έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πώς θα ανταποκριθεί στη rookie του σεζόν ως head coach το άλλοτε "κακό παιδί" των Πίστονς, σε μία ομάδα που τα τελευταία χρόνια παίζει μόνο επίθεση και πίσω μπάζει από παντού.

Είναι γεγονός ότι το Πόρτλαντ δεν ενισχύθηκε ιδιαίτερα στην offseason. Ισως μόνο ο Νανς προσφέρει στοιχεία στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού, που χρειάζεται βελτίωση. Αίσθηση πάντως όλων είναι πως με τον Μπίλαπς στον πάγκο η παρέα των Λίλαρντ-ΜακΚόλουμ θα αποκτήσει σταδιακά ένα πιο σκληρό προφίλ, διότι στη Δύση δεν επιβιώνεις πια μόνο με την επίθεση.

Προγνωστικά ΝΒΑ 23/10

Στο πρώτο παιχνίδι τους, οι Μπλέιζερς έχασαν οριακά εντός έδρας 121-124 από το Σακραμέντο και τώρα θα αντιμετωπίσουν τους πρωταθλητές της Δύσης, Φοίνιξ Σανς.

Οι "ήλιοι" ξεκίνησαν τη σεζόν με την απογοητευτική εμφάνιση κόντρα στο Ντένβερ, όπου ηττήθηκαν 110-98, ωστόσο τα ξημερώματα της Παρασκευής έβγαλαν μεγάλο διπλό στο Λος Αντζελες απέναντι στους Λέικερς με 115-105.

Το αρνητικό για την ομάδα του Μόντι Γουίλιαμς είναι ότι θα δώσει τώρα back to back παιχνίδι εκτός έδρας (24/10 05:00 Live από το SPORT24), με ταξίδι από το LA στο Ορεγκον. Το Πόρτλαντ αναμένεται πιο φρέσκο και κυρίως με μεγαλύτερο κίνητρο, αφού ο Μπίλαπς θα αναζητήσει την πρώτη του νίκη ως head coach σε ομάδα του ΝΒΑ. Ο άσος είναι φαβορί στο 1.70 και μπορεί να ανέβει στο 2.05 με χάντικαπ 3,5 πόντων.

Βατό το line του Κόλινς

Το άλλο παιχνίδι που θα μας απασχολήσει είναι το Κλίβελαντ Καβαλίερς – Ατλάντα Χοκς (24/10 01:00 Cosmote Sport 4 HD, Live SPORT24). Οι Χοκς πέρυσι τρύπησαν το ταβάνι τους φτάνοντας μέχρι τους τελικούς της Ανατολής, με τον Τρέι Γιανγκ να περνάει πλέον στο επίπεδο του σούπερ σταρ.

Για την Ατλάντα δεν θα είναι εύκολο να επαναλάβει το περσινό κατόρθωμα, παρόλα αυτά τα "γεράκια" είναι μία ομάδα με εξαιρετικό και πολλά υποσχόμενο κορμό. Μάλιστα στην πρεμιέρα τους, οι Χοκς ήταν εντυπωσιακοί κερδίζοντας με 113-87 τους Μάβερικς.

Το Κλίβελαντ από την άλλη είναι μία ομάδα με νεανικό ρόστερ και χωρίς ιδιαίτερους στόχους. Για άλλη μία σεζόν αναμένεται στις χαμηλές θέσεις της Ανατολής, παρότι πρόσθεσε τους Ρούμπιο, Μάρκανεν, Φαλ και Τζάρεντ Αλεν. Στα πρώτα δύο ματς της σεζόν οι "ιππότες" έπαιξαν άμυνα με τα μάτια και έχασαν με 11 πόντους διαφορά, τόσο από το Μέμφις όσο και από το Σάρλοτ, με παθητικό 132 και 123 πόντους αντίστοιχα.

Η Ατλάντα τέτοια παιχνίδια οφείλει να τα καθαρίζει αν θέλει να χτυπήσει θέση στην πρώτη τετράδα της Ανατολής. Το διπλό βέβαια είναι χαμηλά (1,30) και το χάντικαπ στους 7,5 πόντους.

Πιο ενδιαφέρον μοιάζει το over 15,5 πόντοι του Τζον Κόλινς, ο οποίος πλέον είναι σταθερή αξία δίπλα στον Γιανγκ. Το line του βγήκε εκεί, επειδή στο πρώτο ματς έβαλε 16 πόντους. Την τελευταία τριετία πάντως, ο πάουερ-φόργουορντ των Χοκς σκοράρει σταθερά κατά μέσο όρο πάνω από 17 πόντους. Το 2018/19 είχε 19,5, το 2019/20 21,6 και την περσινή σεζόν 17,6. Στο 1.87 να βάλει πάνω από 15 κόντρα στη χαλαρή άμυνα των Καβς.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Κλίβελαντ - Ατλάντα: Τζον Κόλινς over 15,5 πόντοι (απόδοση 1.87), 01:00
  • Πόρτλαντ - Φοίνιξ: 1 με -3,5 (απόδοση 2,05), 05:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ