ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά ΝΒΑ: Με την πλάτη στον τοίχο οι Γουόριορς

Ο Στεφ Κάρι μορφάζει στον τρίτο τελικό του ΝΒΑ ανάμεσα στους Μπόστον Σέλτικς και τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς
Ο Στεφ Κάρι μορφάζει στον τρίτο τελικό του ΝΒΑ ανάμεσα στους Μπόστον Σέλτικς και τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς © 2022 MICHAEL DWYER/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον τέταρτο τελικό του NBA ανάμεσα στη Βοστώνη και το Γκόλντεν Στέιτ.

Η Βοστώνη βρίσκεται δύο νίκες μακριά από τον 18ο τίτλο στην ιστορία της και πρώτο μετά το 2008. Οι Σέλτικς κέρδισαν πειστικά με 116-100 το Game 3, πήραν προβάδισμα με 2-1 κόντρα στους Γουόριορς και δείχνουν έτοιμοι απόψε να φτάσουν σε match ball (11/06 Cosmote Sport 4HD, 04:00 Live από το SPORT24).

Βοστώνη - Γκόλντεν Στέιτ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η ομάδα του Ιμε Ουντόκα, στον δεύτερο τελικό σημείωσε μόλις 88 πόντους, ωστόσο στον τρίτο, έβαλε 68 μόνο στο πρώτο ημίχρονο, σουτάροντας με 57% εντός παιδιάς! Το Γκόλντεν Στέιτ έβγαλε αντίδραση στο δεύτερο μέρος, γύρισε ματς 12 πόντων, προηγήθηκε με 83-82, 3:45 πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου, αλλά στην τέταρτη υποτάχθηκε στους "άσχημους" νόμους της Βοστώνης.

Οι Κέλτες αύξησαν κατακόρυφα την ένταση στην άμυνά τους, "τραμπούκισαν" τους Γουόριορς με την αθλητικότητά τους, κατέβασαν αισθητά το pace και κέρδισαν σχεδόν όλες τις 50-50 μπάλες. Το Γκόλντεν Στέιτ δεν μπόρεσε να ματσάρει τη σκληράδα της Βοστώνης, σημείωσε ίσα ίσα 11 πόντους (26-11 το επί μέρους σκορ στην 4η περίοδο) και μοιραία ηττήθηκε.

Ούτως ή άλλως, με defensive rating 122 πόντους, οι Γουόριορς δεν είχαν καμία ελπίδα στο Game 3. Δέχθηκαν 57 μέσα από τη ρακέτα, 17 από λάθη τους, έδωσαν επίσης 24 βολές και επέτρεψαν στη Βοστώνη να κατεβάσει 15 επιθετικά ριμπάουντ!

Ο Στιβ Κερ στις δηλώσεις του αμέσως μετά τον τρίτο τελικό, επικεντρώθηκε στην άμυνα και τα ριμπάουντ. Για να έχουν τύχη οι Γουόριορς απόψε, θα πρέπει να κρατήσουν τους Σέλτικς χαμηλά, πιθανότατα κάτω από τους 105 πόντους.

Ειδικά μάλιστα, μετά τον τραυματισμό του Στεφ Κάρι στον αστράγαλο τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του τρίτου ματς. Ο ηγέτης των Dubs είπε πως θα αγωνιστεί κανονικά στο Game 4, ωστόσο είναι άγνωστο αν θα βρίσκεται στο 100%. Ο 34χρονος άσος κάνει καταπληκτικούς τελικούς με 31,3 πόντους κατά μέσο όρο και 48,7% από το τρίποντο (18/37)!

Με τον Κάρι πληγωμένο και τους Γουόριορς με την πλάτη στον τοίχο, δεν περιμένουμε απόψε σκορ και θέαμα στο TD Garden. Πάνω σε αυτή τη λογική, πρώτη σκέψη είναι το Under 215,5 στο 1.78.

Σε ό,τι αφορά στην αγορά του νικητή, η Βοστώνη έχει και απόψε τον πρώτο λόγο, με τους μπουκ να την προσφέρουν φαβορί στους 3,5 πόντους. Ας έχουμε πάντως υπόψιν μας, ότι στα φετινά playoffs, μετά από νίκη, οι Σέλτικς έχουν ρεκόρ 7-7.

Προγνωστικά NBA

Στα ειδικά των παικτών, δεν γίνεται το Γκόλντεν Στέιτ να ποντάρει μόνο στην περιφέρειά του. Πρέπει οπωσδήποτε να περάσει την μπάλα και λίγο κοντά στο καλάθι. Με τον Ντρέιμοντ Γκριν να είναι αλλού για αλλού (2 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ στο Game 3), όσο κι αν ακούγεται παράξενο, η μοναδική ελπίδα των "πολεμιστών" στη frontline είναι ο Κέβιν Λούνεϊ.

Ο 26χρονος άσος είναι ένας τίμιος ψηλός που θα δώσει τις μάχες του και στις δύο πλευρές του παρκέ και μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο χρήσιμος από τον... μανουριάρη Γκριν, που ενδιαφέρεται μόνο πώς να προβοκάρει τους αντιπάλους. Ο Λούνεϊ έπαιξε 16:49 στο Game 3 και είχε 6 πόντους με 3/4 σουτ.

Απόψε, λογικά ο Κερ θα τον κρατήσει περισσότερο στο παρκέ. Στα πρώτα δύο ματς είχε αγωνιστεί 25 και 21 λεπτά αντίστοιχα. Μάλιστα, στο Game 2 είχε πετύχει 12 πόντους με 6/6 δίποντα. Υπενθυμίζεται, ότι στους τελικούς της Δύσης με το Ντάλας είχε 10,6 πόντους κατά μέσο όρο. Πληρώνει καλά, σε τιμές άνω του 2.40, το να βάλει 8+ στο Game 4.

Στον αντίποδα, ο Ρόμπερτ Γουίλιαμς κάνει καταπληκτική δουλειά στην άμυνα για τους Σέλτικς. Στους πρώτους τρεις τελικούς μετράει ήδη 10 μπλοκ! Στο 2.50 να έχει απόψε τουλάχιστον τρία κοψίματα, κάτι που έκανε στα έξι από τα τελευταία 12 ματς των playoffs, που αγωνίστηκε.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Βοστώνη – Γκόλντεν Στέιτ: Under 215,5 (απόδοση 1.78), 04:00
  • Βοστώνη – Γκόλντεν Στέιτ: Λούνεϊ 8+ πόντοι (απόδοση 2.42), 04:00
  • Βοστώνη – Γκόλντεν Στέιτ: Ρ. Γουίλιαμς 3+ κοψίματα (απόδοση 2.50), 04:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ