ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά ΝΒΑ: Αξιόπιστοι οι Χιτ, σε φόρμα οι Χοκς, για το διπλό οι Μπακς

Ο άσος των Χιτ Μπαμ Αντεμπάγιο κόντρα στους Γουίζαρντς
Ο Μπαμ Αντεμπάγιο κόντρα στους Γουίζαρντς © 2021 NICK WASS/ASSOCIATED PRESS

Πλούσιο και απόψε το πρόγραμμα του ΝΒΑ. Στήριγμα οι ανεβασμένοι Χοκς και οι αξιόπιστοι Χιτ. Μπορούν το διπλό στο Κλίβελαντ οι Μπακς με την επιστροφή του Γιάννη. Καλές αποδόσεις στα ειδικά στοιχήματα των Μοράντ και Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς.

Στο Σαν Αντόνιο, οι Σπερς (18-30) υποδέχονται (27/01 03:30 Live από το SPORT24) τους Γκρίζλις (32-17), οι οποίοι είναι φαβορί με 4,5 πόντους χάντικαπ. Το Μέμφις γνώρισε τρεις ήττες στα τελευταία πέντε ματς, ωστόσο φιγουράρει στην τρίτη θέση της Δύσης και θα παίξει απόψε στο Τέξας έχοντας δύο μέρες ξεκούρασης. Αντίθετα, τα "σπιρούνια" δίνουν back to back παιχνίδι, μετά τη νίκη τους χθες στο Χιούστον.

Στοιχηματικά, έχει ενδιαφέρον το double-double του Τζα Μοράντ. Ο ηγέτης του Μέμφις έκανε δύο double-doubles στα τελευταία τρία ματς. Στην ήττα στο Ντάλας είχε 35 πόντους και 13 ριμπάουντ, ενώ στην ήττα από το Μιλγουόκι είχε 33 πόντους και 14 ασίστ. Ο Μοράντ πλησίασε επίσης το double-double μέσα στον Ιανουάριο, τόσο κόντρα στη Μινεσότα, όπου είχε εννιά ασίστ, όσο και απέναντι στο Ντιτρόιτ, όπου είχε εννιά ριμπάουντ.

Προφανώς, είναι ένας παίκτης που γεμίζει με συνέπεια τη στατιστική του γραμμή και απέναντι στην όχι και τόσο φανατική άμυνα των Σπερς έχει αξία να τον εμπιστευτούμε σε τιμές άνω του 2.60.

Μπρούκλιν - Ντένβερ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στο Μπρούκλιν, οι Νετς (29-18) υποδέχονται τους Νάγκετς (25-21) σε μία δύσκολη περίοδο για την ομάδα του Στιβ Νας. Οι Νετς έχουν ρεκόρ 6-9 στα τελευταία 15 ματς και 2-7 στα τελευταία εννιά εντός έδρας.

Την Τρίτη, έχασαν 106-96 από τους Λέικερς μέσα στο Barclays Center, παρά το triple-double (33 πόντοι, 12 ριμπάουντ, 11 ασίστ) του Τζέιμς Χάρντεν, ο οποίος βέβαια λίγες ώρες πριν το ματς, είχε παραδεχθεί τον εκνευρισμό του για το ροτέισον του Νας και το γεγονός ότι ο Ιρβινγκ παραμένει part-time παίκτης, αφού είναι ανεμβολίαστος.

Γενικά, η κατάσταση δεν είναι η καλύτερη δυνατή για τους Νετς, οι οποίοι πριν χάσουν από τους Λέικερς πραγματοποίησαν τη χειρότερή τους αμυντική εμφάνιση κόντρα στη Μινεσότα με συνέπεια να δεχθούν 136 πόντους. Πλέον το ρεκόρ του Μπρούκλιν είναι 2-3 από τότε που τραυματίστηκε ο Ντουράντ, ενώ για το ματς με το Ντένβερ, που έχει απολογισμό 10-5 στα τελευταία 15 ματς, θα λείψει ξανά και ο Ιρβινγκ, ο οποίος ως γνωστόν δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στα παιχνίδια εντός Νέας Υόρκης.

Με Ντουράντ και Ιρβινγκ ξανά εκτός, λογικά θα το πάρει πάλι όλο πάνω του ο Χάρντεν και πιθανότατα θα γράψει την τρίτη του 30ντάρα τις τελευταίες πέντε ημέρες, μετά από αυτές κόντρα σε Λέικερς και Σπερς. Στο 1.80 το over 27,5 του "μούσια".

Κλίβελαντ - Μιλγουόκι: Προγνωστικά και Ανάλυση

Το Μιλγουόκι (30-19) ολοκλήρωσε επιτυχώς έναν κύκλο τριών σερί αγώνων στο Fiserv Forum, κερδίζοντας διαδοχικά τους Γκρίζλις, τους Μπουλς και τους Κινγκς. Μάλιστα, στο τελευταίο ματς με τους Κινγκς επικράτησε χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο παρκέ και το δίδυμο Μίντλετον-Χολιντέι να σημειώνει μαζί 60 πόντους.

Τώρα ο Γιάννης έχει καλές πιθανότητες επιστροφής για τα "ελάφια", τα οποία θα ψάξουν στο Κλίβελαντ (29-19) το πρώτο τους διπλό έπειτα από τρεις σερί ήττες εκτός έδρας (27/01, 02:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Οι Καβαλίερς μετρούν επτά νίκες στα τελευταία οχτώ ματς μετά το 95-93 επί των Νικς, τη Δευτέρα. Οι "ιππότες" συνεχίζουν να έχουν εκτός τον Μάρκανεν, ενώ ο Τζάρετ Αλεν δίνεται αμφίβολος λόγω ασθένειας. Φυσικά, αν δεν παίξει ο Αλεν, η υπεροχή των Μπακς στη ρακέτα θα είναι ξεκάθαρη, επομένως το διπλό με -2,5 πόντους στο 1.72 έχει τον πρώτο λόγο.

Μαϊάμι - Νέα Υόρκη: Προγνωστικά και Ανάλυση

Εντυπωσιακό το Μαϊάμι (30-17), έχει σκαρφαλώσει στην κορυφή της Ανατολής, παρότι έχουν χάσει 18 ματς ο Τζίμι Μπάτλερ και 25 ο Μπαμ Αντεμπάγιο από την τρέχουσα regular season. Φυσικά, αυτό οφείλεται στη σπουδαία δουλειά του Ερικ Σποέλστρα, ο οποίος αξιοποιεί στο μέγιστο βαθμό το ρόστερ του και αναδεικνύει νέους πρωταγωνιστές όπως ο εξαιρετικός σουτέρ Μαξ Στρους και ο τρομερός ριμπάουντερ Ομέρ Γιουρτσεβέν. Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον Γκέιμπ Βίνσεντ, ο οποίος όσο λείπει ο Λάουρι τα πηγαίνει εξαιρετικά.

Η Νέα Υόρκη (23-25) προσπαθεί να βελτιώσει την εικόνα της, κυρίως με το ανέβασμα του Μπάρετ, ωστόσο στο Μαϊάμι η αποστολή της αναμένεται ιδιαιτέρως δύσκολη, ειδικά από τη στιγμή που επιστρέφει και ο Τάιλερ Χίρο στους Χιτ (27/01 02:30 Live από το SPORT24).

Το Μαϊάμι έχει την 8η καλύτερη άμυνα στο ΝΒΑ και αν παραμείνουν υγιείς οι Αντεμπάγιο και Μπάτλερ, το πιθανότερο είναι πως θα ανέβει στο Τοπ3 μέχρι το φινάλε της κανονικής περιόδου. Λογικά οι Χιτ δεν θα προβληματιστούν με τη μετριότατη επίθεση των Νικς, που μετρούν τέσσερις ήττες στα πέντε προηγούμενα ματς. Στο 1.75 ο άσος με -4,5 πόντους.

Ατλάντα - Σακραμέντο: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Ατλάντα (21-25) ήταν πέρυσι η ευχάριστη έκπληξη της σεζόν και φέτος κινδυνεύει να μην μπει ούτε στο play-in tournament. Οι Χοκς πάντως έχουν αρχίσει να φορτσάρουν εσχάτως, κάνοντας τέσσερις διαδοχικές νίκες με Μπακς, Τίμπεργουλβς, Χιτ και Χόρνετς. Σε αυτό το διάστημα, ο Τρέι Γιανγκ είναι απολαυστικός σημειώνοντας 31,3 πόντους.

Τα "γεράκια", έχοντας δύο ημέρες ξεκούρασης και πίσω από τραυματισμούς τους Καπελά, Γκαλινάρι και Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς λογικά δεν θα συναντήσουν σημαντικές δυσκολίες (27/01 02:30 Live από το SPORT24) απέναντι στους αποκαρδιωτικούς Κινγκς (18-31), που διαλύθηκαν χθες με 53 πόντους διαφορά στη Βοστώνη! Οι "βασιλιάδες" μάζεψαν τα κομμάτια τους από το Garden και δίνουν τα ξημερώματα back to back στην Τζόρτζια, ελπίζοντας απλά σε μία πιο αξιοπρεπή εμφάνιση. Στο 1.78 ο άσος με -8,5 πόντους.

Γιούτα - Φοίνιξ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στη Γιούτα, οι Τζαζ (30-18) υποδέχονται (27/01 05:00 Live από το SPORT24) τους Σανς (37-9) στο rematch της περασμένης Δευτέρας, όπου οι "ήλιοι" επικράτησαν με 115-109 στην Αριζόνα.

Παρά την όγδοη ήττα στα τελευταία δέκα παιχνίδια τους, οι Τζαζ έφυγαν με ένα αίσθημα ικανοποίησης από το Φοίνιξ, αφού κατάφεραν να είναι ανταγωνιστικοί, παρότι είχαν εκτός έξι από τους πρώτους εννιά σκόρερ τους!

Η ομάδα του Κουίν Σνάιντερ θα αγωνιστεί ξανά με σημαντικές απουσίες, καθώς θα λείψουν εκ νέου οι Μίτσελ και Γκομπέρ, ωστόσο επιστρέφουν οι Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, Μάικ Κόνλεϊ, Ρόις Ο'Νιλ και Τζο Ινγλις, άρα η περιφέρεια των μορμόνων αναμένεται πολύ πιο δυνατή.

Οι Σανς από την πλευρά τους, μετρούν επτά σερί νίκες και 10 στα τελευταία 11 ματς, με το δίδυμο Μπούκερ-Πολ να σκορπάει τον τρόμο. Ο Μόντι Γουίλιαμς πάντως θα στερηθεί στο Σολτ Λέικ σημαντικά μέλη του ροτέισον (Εϊτον, Κράουντερ, ΜακΓκι, Κάμερον Πέιν), συνεπώς το ματς δεν αναμένεται εύκολο για τους επικεφαλής της Δύσης.

Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι θα μεταδοθεί σε εθνικό δίκτυο, άρα το κίνητρο των Τζαζ θα είναι αυξημένο. Ελλείψει του Μίτσελ, αναμένεται να βγει μπροστά ο Μπογκντάνοβιτς, ο οποίος στα τελευταία τρία ματς που έπαιξε εκτέλεσε συνολικά 26 τρίποντα. Μέσα στον Ιανουάριο έχει ευστοχήσει πέντε φορές σε πάνω από δύο τρίποντα. Στο 2.20 να σημειώσει over 2,5 κόντρα στους Σανς.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Κλίβελαντ - Μιλγουόκι: 2 -2,5 (απόδοση 1.72), 02:00
  • Μαϊάμι - Νέα Υόρκη: 1 -4,5 (απόδοση 1.75), 02:30
  • Ατλάντα - Σακραμέντο: 1 -8,5 (απόδοση 1.78), 02:30
  • Μπρούκλιν - Ντένβερ: Χάρντεν Over 27,5 πόντοι (απόδοση 1.80), 03:00
  • Σαν Αντόνιο - Μέμφις: Double-double Μοράντ (απόδοση 2.65), 03:30
  • Γιούτα - Φοίνιξ: Μπογκντάνοβιτς Over 2,5 τρίποντα (απόδοση 2.20), 05:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ