ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά ΝΒΑ: Ακάθεκτοι οι Σανς, ψάχνουν αντίδραση οι Τζαζ στο 1.75

Ο Ρούντι Γκομπέρ με την φανέλα των Τζαζ
Ο Ρούντι Γκομπέρ με την φανέλα των Τζαζ Ⓒ 2021 RICK BOWMER/ ASSOCIATED PRESS

Τέσσερα παιχνίδια στο πρόγραμμα του ΝΒΑ. Συνεχίζουν το ακάθεκτοι οι Σανς. Επιστροφή στις νίκες ψάχνουν οι Τζαζ. Χωρίς Κάρι οι Γουόριορς στη Μινεσότα.

Το Φοίνιξ (32-9) έφτασε στα μέσα στη σεζόν έχοντας το κορυφαίο ρεκόρ στο ΝΒΑ. Την Παρασκευή κέρδισε εύκολα 112-94 στην Ιντιάνα με 35 πόντους του Ντέβιν Μπούκερ.

Για τους Σανς, αυτή ήταν η πέμπτη νίκη στα τελευταία έξι παιχνίδια, όπου έχασαν μόνο από το Μαϊάμι. Η ομάδα του Μόντι Γουίλιαμς έχει ρεκόρ 15-4 εκτός έδρας και 12-2 απέναντι σε ομάδες της Ανατολής.

Το Ντιτρόιτ (10-31) από την πλευρά του διανύει μάλλον την καλύτερή του φάση μέσα στη σεζόν, αφού κέρδισε τα τελευταία τέσσερα παιχνίδια στη Little Ceasars Arena, απέναντι σε Σπερς, Μάτζικ, Τζαζ και Ράπτορς.

Κόντρα στους Σανς βέβαια, λογικά αυτό το σερί θα λάβει τέλος (20:00 Cosmote Sport 4HD). Οι Πίστονς πάντως, με βάση τη φόρμα τους εσχάτως, μπορούν ως ένα σημείο να φανούν ανταγωνιστικοί και να βοηθήσουν ώστε το σκορ να ανέβει. Το διπλό με -3,5 πόντους σε κόμπο με το over 200,5 προσφέρεται στο 1.65. Υπενθυμίζεται πως στην Αριζόνα, οι Σανς είχαν κερδίσει 114-103.

Σακραμέντο - Χιούστον: Προγνωστικά και Ανάλυση

Με τον Μάρβιν Μπάγκλεϊ ΙΙΙ να έχει 26 πόντους και τον Φοξ 27, οι Κινγκς (18-27) κέρδισαν τους Ρόκετς (12-32) την Παρασκευή 126-114 και πλέον απέχουν μισό παιχνίδι από τη 10η θέση, που οδηγεί σε play-in στη Δύση.

Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν ξανά τα ξημερώματα, στο ίδιο γήπεδο (17/01 01:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24), με το Σακραμέντο να ψάχνει την τρίτη του διαδοχική νίκη εντός έδρας, καθώς είχε κερδίσει και τους Λέικερς την Τετάρτη.

Από την άλλη, οι Ρόκετς εξακολουθούν να είναι η χειρότερη ομάδα της Δύσης. Μετρούν 12 ήττες στα τελευταία 14 παιχνίδια τους και αυτό που τους ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να αναπτύξουν τους νεαρούς τους παίκτες.

Ενας εξ αυτών, είναι ο Τζέιλεν Γκριν, ο οποίος επιλέχθηκε στο Νο2 του draft, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν δικαιώνει την επιλογή του Χιούστον. Ο ρούκι γκαρντ πρόσθεσε ακόμη μία μέτρια εμφάνιση στο παθητικό του την Παρασκευή, με 5/18 σουτ (1/6 τρίποντα) και 11 πόντους.

Είναι χαρακτηριστικό, πως ο Γκριν πήρε τις περισσότερες προσπάθειες από την πλευρά των Ρόκετς, ωστόσο οι άλλοι τέσσερις παίκτες της πεντάδας (Γουντ, Τέιτ, Γκόρντον, Πόρτερ Τζούνιορ), σημείωσαν άπαντες, παραπάνω πόντους.

Ο Γκριν πάντως, προσπαθεί να δείξει πράγματα και φυσικά στη λογική ότι πρέπει να εξελιχθεί, παίρνει αρκετό χρόνο συμμετοχής και έχει το ελεύθερο να εκτελεί. Μέσα στον Ιανουάριο σημειώνει 15,5 πόντους μέσο όρο, παίρνει 13 σουτ ανά αγώνα (5,8 τρίποντα) και παίζει 29 λεπτά. Σίγουρα, θα προσπαθήσει να είναι καλύτερος και πιο ουσιαστικός στο back to back με τους Κινγκς, συνεπώς το over 14,5 στους πόντους του έχει λογική, αφού ο 19χρονος άσος χρωστάει μία καλή εμφάνιση, μετά από εκείνη που είχε κάνει την πρωτοχρονιά, σκοράροντας 22 πόντους στη νίκη επί των Γουίζαρντς.

Ντένβερ - Γιούτα: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Γιούτα (28-14) διανύει το χειρότερό της σερί φέτος, με τέσσερις διαδοχικές ήττες. Τελευταία της νίκη ήταν στο Ντένβερ, στις 6/1 με 115-109. Τα ξημερώματα οι Τζαζ παίζουν ξανά στο Ντένβερ (17/01 03:00 Live από το SPORT24) και θέλουν να βάλουν τα πράγματα πάλι σε τάξη, έχοντας πίσω και τον Ρουντί Γκομπέρ, ο οποίος έλειψε στα τελευταία πέντε παιχνίδια (ρεκόρ 1-4), αφού είχε μπει στο πρώτοκολλο του κορονοϊού.

Οι Νάγκετς (22-19), κέρδισαν το Σάββατο πανεύκολα τους Λέικερς με triple-double του Γιόκιτς, ωστόσο τώρα δίνουν back to back απέναντι σε μία πολύ πιο οργανωμένη ομάδα, η οποία αναμένεται και φρέσκια, αφού έχει να παίξει από την Τετάρτη.

Ο Σέρβος σούπερ σταρ είχε κάνει εξαιρετική εμφάνιση στο τελευταίο συναπάντημα (26 πόντους, 21 ριμπάουντ, 11 ασίστ) με τη Γιούτα, εκμεταλλευόμενος ότι έλειψε ο Γκομπέρ, ωστόσο δεν αποδείχθηκε αρκετή για τους Νάγκετς. Οι "σβόλοι" είχαν χάσει και τον Οκτώβριο από τη Γιούτα, 122-110, επομένως η σειρά φέτος είναι ήδη στο 2-0 υπέρ των Τζαζ.

Το πιθανότερο είναι πως τα ξημερώματα το σκορ θα γίνει 3-0, κυρίως λόγω του κινήτρου που έχει η Γιούτα να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά από ένα διάστημα, μη αντιπροσωπευτικό των δυνατοτήτων της. Στο 1.75 το διπλό με -3,5 πόντους.

Μινεσότα - Γκόλντεν Στέιτ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Μινεσότα (20-22) μετρούσε τέσσερις διαδοχικές νίκες, πριν χάσει δύο απανωτά ματς από Πέλικανς και Γκρίζλις, με συνέπεια να πέσει ξανά κάτω από το 50%. Τα ξημερώματα πάντως έχει μία καλή ευκαιρία να κερδίσει το Γκόλντεν Στέιτ (31-11), καθώς οι Γουόριορς θα παίξουν στο Target Center χωρίς τους Στεφ Κάρι και Ντρέιμοντ Γκριν (17/01 03:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24).

Προφανώς οι μπουκ έχουν προσαρμοστεί στα δεδομένα και προσφέρουν τους Τίμπεργουλβς φαβορί στο 1.60. Οι "πολεμιστές" βέβαια δεν είναι μόνο ο Κάρι, ειδικά μάλιστα τώρα που επέστρεψε και ο Κλει Τόμπσον. Ο δεύτερος δεν αγωνίστηκε στο επιβλητικό διπλό επί των Μπουλς, ωστόσο στη Μινεσότα θα δώσει κανονικά το "παρών" και αναμένεται να τραβήξει το σκορ μαζί με τους Τζόρνταν Πουλ και Άντριου Γουίγκινς, που ήταν εξαιρετικοί στο Σικάγο με 22 και 21 πόντους αντίστοιχα.

Ο Γουίγκινς μάλιστα, θα παίξει κόντρα στην πρώην ομάδα του. Η Μινεσότα όταν τον είχε επιλέξει το 2014, πίστευε ότι βρήκε τον επόμενο franchise παίκτη της. Τελικά, κατέληξε σε μία win-win ανταλλαγή με τον Ντ' Άντζελο Ράσελ και τώρα επιστρέφει ως αντίπαλος στη Μινεάπολη για να... εκνευρίσει ξανά τους φίλους των Τίμπεργουλβς με το ράθυμο στιλ του. Πρώτη σκέψη λοιπόν το over 17,5 του Γουίγκινς.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ντιτρόιτ – Φοίνιξ: 2 -3,5 & Over 200,5 (απόδοση 1.65), 20:00
  • Σακραμέντο – Χιούστον: Γκριν Over 14,5 (απόδοση 1.87), 01:00
  • Ντένβερ – Γιούτα: 2 -3,5 (απόδοση 1.75), 03:00
  • Μινεσότα – Γκόλντεν Στέιτ: Γουίγκινς Over 17,5, 03:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ