ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Αντιδράει ο Ντόντσιτς, ελπίζουν οι Μάβερικς

Ο Στεφ Κάρι μαρκάρι τον Λούκα Ντόντσιτς στον πρώτο τελικό της Δύσης ανάμεσα στο Γκόλντεν Στέιτ και το Ντάλας
Ο Στεφ Κάρι μαρκάρι τον Λούκα Ντόντσιτς στον πρώτο τελικό της Δύσης ανάμεσα στο Γκόλντεν Στέιτ και το Ντάλας © 2022 JED JACOBSOHN/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον δεύτερο τελικό της Δύσης ανάμεσα στο Γκόλντεν Στέιτ και το Ντάλας.

Μετά την τρίποντη καταιγίδα στο game 7 με τους Σανς, οι Μάβερικς τα... έσπασαν στο Σαν Φρανσίσκο και ηττήθηκαν στον πρώτο τελικό της Δύσης από τους Γουόριορς με 27 πόντους διαφορά.

Το Ντάλας είχε μόλις 11/48 τρίποντα (22,9%), σούταρε με 36% εντός παιδιάς και τελείωσε το παιχνίδι με την αποκαρδιωτική παραγωγή των 87 πόντων. Στον αντίποδα, οι Γουόριορς είχαν επτά παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και έγραψαν το 1-0 ξεκούραστα, αφού η νίκη ουσιαστικά κρίθηκε από το τρίτο δωδεκάλεπτο.

Γκόλντεν Στέιτ - Ντάλας: Προγνωστικά και Ανάλυση

Το Γκόλντεν Στέιτ βρίσκεται πλέον τρεις νίκες μακριά από την επιστροφή του στους τελικούς του ΝΒΑ. Η τριάδα Κάρι, Τόμπσον και Γκριν έχει ενώσει ξανά τις δυνάμεις της και οδηγεί την ομάδα του Στιβ Κερ σε ένα ακόμη πρωτάθλημα στη Δύση.

Βέβαια, οι φετινοί Γουόριορς δεν είναι μόνο οι Splash Brothers και ο σκληροτράχηλος Γκριν. Ο Τζόρνταν Πουλ έχει κάνει φέτος καταπληκτικό step up και σκοράρει στην postseason 19,3 πόντους κατά μέσο όρο με εκπληκτικά ποσοστά ευστοχίας (51% συνολικά, 38% από το τρίποντο). Επίσης, ο Αντριου Γουίγκινς απέδειξε στο game 1 ότι μπορεί να εξελιχθεί σε παίκτης κλειδί για τους "πολεμιστές" στη σειρά, διότι πέρα από τους 19 πόντους που πέτυχε, ανέλαβε με επιτυχία να περιορίσει τον Λούκα Ντόντσιτς.

Γενικά, οι Γουόριορς δείχνουν πιο ισορροπημένο σύνολο, έχουν σπουδαία κίνηση off the ball στην επίθεση και είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστούν από οποιαδήποτε άμυνα, πόσο μάλλον από αυτή των Μάβερικς που δεν έχει κανέναν rim protector. Είναι χαρακτηριστικό, πως οι Dubs στον πρώτο τελικό έβαλαν 44 πόντους μέσα από το ζωγραφιστό, παίρνοντας 14 από επιθετικά ριμπάουντ.

Από την άλλη, το Ντάλας, στην πραγματικότητα, δεν είναι τόσο κακό όσο φάνηκε στο πρώτο ματς, ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως εξαρτάται αποκλειστικά από τα κέφια του Ντόντσιτς και το τρίποντο. Προχθές, ούτε ο Ντόντσιτς τράβηξε, ούτε τα τρίποντα μπήκαν και η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων έμοιαζε χαοτική.

Λογικά, οι Μάβερικς και κυρίως ο Luka-Magic, που έμεινε στους 20 πόντους (6/18 σουτ), θα αντιδράσουν απόψε και θα πραγματοποιήσουν μία πιο ανταγωνιστική εμφάνιση (21/05 04:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Το Ντάλας σουτάρει με 37% από το τρίποντο στην τρέχουσα postseason, αν λοιπόν πιάσει το ποσοστό του, θα προσφέρει σίγουρα ένα πιο κλειστό και ενδιαφέρον game 2. Στο 1.75 να υπερασπιστεί τουλάχιστον ένα χάντικαπ 7,5 πόντων.

Σε ατομικό επίπεδο, αναμένεται να είναι πιο παραγωγικός ο Ντόντσιτς. Δύσκολα, ο Σλοβένος ηγέτης των Μάβερικς θα μείνει ξανά τόσο χαμηλά. Στον δεύτερο γύρο με τους Σανς είχε 32,6 πόντους κατά μέσο όρο, ξεπερνώντας τους 30 στα τέσσερα από τα επτά παιχνίδια της σειράς. Στην κανονική διάρκεια της σεζόν, είχε 31,5 πόντους στα τέσσερα ματς κόντρα στους Γουόριορς.

Στο 1.55 να βάλει απόψε 30+ πόντους ο Ντόντσιτς. Στο 2.30 ανεβαίνει η απόδοση αν κάνει παράλληλα και double-double. Οκτώ μετράει μέχρι στιγμής στα 11 ματς που έχει παίξει στα φετινά playoffs.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Γκόλντεν Στέιτ – Ντάλας: 2 +7,5 (απόδοση 1.75), 04:00
  • Γκόλντεν Στέιτ – Ντάλας: Ντόντσιτς 30+ πόντους & double-double (απόδοση 2.30), 04:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ