ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Ξέρουν να απαντούν οι Σέλτικς μετά από ήττες

Ο Τζέισον Τέιτουμ απέναντι στους Μαξ Στρους και Πι Τζέι Τάκερ στον τρίτο τελικό της Ανατολής ανάμεσα στη Βοστώνη και το Μαϊάμι
Ο Τζέισον Τέιτουμ απέναντι στους Μαξ Στρους και Πι Τζέι Τάκερ στον τρίτο τελικό της Ανατολής ανάμεσα στη Βοστώνη και το Μαϊάμι © 2022 MICHAEL DWYER/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον τέταρτο τελικό της Ανατολής ανάμεσα στη Βοστώνη και το Μαϊάμι.

Τέταρτη πράξη απόψε στους τελικούς της Ανατολής ανάμεσα στη Βοστώνη και το Μαϊάμι (24/05 03:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Οι Σέλτικς έσπασαν την έδρα των Χιτ με εμφατικό τρόπο στο Game 2, όμως η ομάδα του Ερικ Σποέλστρα απάντησε άμεσα, κερδίζοντας μέσα στο TD Garden το Game 3.

Το Μαϊάμι έφτασε μέχρι και στους 26 πόντους τη διαφορά στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο, οι Σέλτικς αντεπιτέθηκαν, αλλά οι Χιτ άντεξαν κι έκαναν το 2-1 επικρατώντας με 109-103.

Βοστώνη - Μαϊάμι: Προγνωστικά και ανάλυση

Η νίκη του Μαϊάμι πήρε επικές διαστάσεις, δεδομένου ότι τραυματίστηκαν τόσο ο Τζίμι Μπάτλερ, όσο και ο Τάιλερ Χίρο, δηλαδή οι δύο καλύτεροι σκόρερ του. Αμφότεροι αγωνίστηκαν μόλις 20 λεπτά, έχοντας από οκτώ πόντους. Μάλιστα, ο Χίρο τέλειωσε το ματς με 0/6 τρίποντα.

Οι Χιτ έκαναν επίδειξη της ανθεκτικότητάς τους στον τρίτο τελικό και έφτασαν στο break, πραγματοποιώντας ρεκόρ οργανισμού με 19 κλεψίματα! Υποχρέωσαν τους Σέλτικς σε 23 συνολικά λάθη, από τα οποία σκόραραν 33 πόντους. Σε επτά λάθη υπέπεσε μόνο ο Τζέιλεν Μπράουν, ο οποίος βέβαια, έκανε παράλληλα career-high στα playoffs με 40 πόντους και 70% ποσοστό ευστοχίας εντός παιδιάς.

Κορυφαίος για τους νικητές, ήταν ο Μπαμ Αντεμπάγιο, ο οποίος είχε 31 πόντους με 15/22 σουτ! Είναι χαρακτηριστικό, πως ο σέντερ του Μαϊάμι στα πρώτα δύο ματς είχε πάρει συνολικά μόνο δέκα προσπάθειες. Εξαιρετικοί ήταν επίσης, ο Τάκερ με 17 πόντους (3/6 τρίποντα) και ο Στρους με 16 (4/7 τρίποντα), επιβεβαιώνοντας ότι οι Χιτ διαθέτουν εξαιρετικό βάθος και μπορούν να βρουν λύσεις και από παίκτες δεύτερης γραμμής.

Για το Game 4, Μπάτλερ και Χίρο δίνονται με ερωτηματικό. Προφανώς, αν δεν καταφέρουν να αγωνιστούν, θα είναι από δύσκολο έως ακατόρθωτο για τους Χιτ να σταθούν ξανά όρθιοι μέσα στη Βοστώνη. Άλλωστε, είναι εντυπωσιακό μέχρι στιγμής, ότι το Μαϊάμι προηγείται στη σειρά παρότι στα πρώτα τρία ματς, έχει κερδίσει μόνο δύο δωδεκαλέπτα! Το τρίτο από το Game 1 με σκορ 39-14 και το πρώτο από το Game 3 με 39-18.

Ερωτηματικά στην injury list έχουν και οι Σέλτικς, καθώς δίνονται questionable οι Σμαρτ (τραυματίστηκε στον αστράγαλο) και Ρόμπερτ Γουίλιαμς. Το θετικό είναι πως ο Τέιτουμ θα αγωνιστεί κανονικά (δίνεται probable) παρότι είχε ενοχλήσεις στον αυχένα μετά το τέλος του τρίτου τελικού. Ο σούπερ σταρ των Κελτών ήταν απογοητευτικός με μόλις 10 πόντους και 3/14 σουτ στο Game 3. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, πήρε μόνο τέσσερις προσπάθειες, αστοχώντας σε όλες.

Προγνωστικά NBA

Λογικά, ο Τέιτουμ θα είναι πολύ πιο aggressive στο τέταρτο παιχνίδι, θα πάρει σαφώς περισσότερα σουτ και θα είναι πολύ πιο συμμετοχικός στο επιθετικό κομμάτι. Άλλωστε, μιλάμε για έναν παίκτη, που είχε 29,5 πόντους κατά μέσο όρο στη σειρά με το Μπρούκλιν, 27,6 στη σειρά με το Μιλγουόκι κι έβαλε 29 και 27 στα δύο πρώτα παιχνίδια με το Μαϊάμι. Διόλου απίθανο, να απαντήσει με τριαντάρα ο Τέιτουμ μετά την κάκιστη εμφάνιση του Σαββάτου. Στο 1.93 το Over 27,5 του ηγέτη των Σέλτικς.

Ενδιαφέρον έχει επίσης η αουτσάιντερ απόδοση στο ενδεχόμενο να κάνουν λιγότερα λάθη οι Σέλτικς. Οι Κέλτες τα έκαναν μαντάρα στο Game 3, αφού "πουλούσαν" τη μία μπάλα μετά την άλλη. Ο Ιμε Ουντόκα είναι δεδομένο πως θα ζητήσει πολύ μεγαλύτερη συγκέντρωση αυτή τη φορά. Υπενθυμίζεται, ότι στο ματς που η Βοστώνη κέρδισε, είχε κάνει μόλις 9 λάθη έναντι 14 των Χιτ. Αντίθετα, στα δύο που έχασε υπέπεσε σε διψήφιο αριθμό (16 και 23). Στο 2.30 να κάνει λιγότερα λάθη απόψε η Βοστώνη από το Μαϊάμι.

Σε ό,τι αφορά στο ματς αυτό καθαυτό, η αποψινή αναμέτρηση για τους Σέλτικς είναι must win, καθώς αν χάσουν θα δώσουν τρία match ball πρόκρισης στο Μαϊάμι. Η Βοστώνη έχει αποδείξει στην τρέχουσα postseason ότι ξέρει να αντιδράει μετά από αρνητικά αποτελέσματα. Στις τέσσερις προηγούμενες ήττες της στα φετινά playoffs, απάντησε σε όλες με νίκη. Στο 1.65 ο άσος με -4,5 πόντους.

Τέλος, από τα ειδικά των παικτών του Μαϊάμι, μπορούμε να δούμε το Over 2,5 ασίστ του Αντεμπάγιο στο 1.87. Ο σέντερ των Χιτ μοίρασε έξι στο Game 3 και στα τρία ματς της regular season κόντρα στους Σέλτικς είχε 5,7 κατά μέσο όρο! Το line του έχει βγει τόσο χαμηλά, διότι στην postseason έχει 2,8 κατά μέσο όρο. Ο Αντεμπάγιο πάντως, έχει υπερβεί στα φετινά playoffs οκτώ φορές το όριο των 2,5 ασίστ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Βοστώνη – Μαϊάμι: 1 -4,5 (απόδοση 1.65), 03:30
  • Βοστώνη – Μαϊάμι: Σέλτικς λιγότερα λάθη (απόδοση 2.30), 03:30
  • Βοστώνη – Μαϊάμι: Τέιτουμ Over 27,5 πόντοι (απόδοση, 1.93), 03:30
  • Βοστώνη – Μαϊάμι: Αντεμπάγιο Over 2,5 ασίστ (απόδοση 1.87), 03:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ