ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Βατή αποστολή για τους Μπακς, χωρίς Εμπίντ οι Σίξερς

Ο Βούτσεβιτς σε αγώνα των Σικάγο Μπουλς
Ο Βούτσεβιτς σε αγώνα των Σικάγο Μπουλς PHOTO CREDITS: © 2021 CHARLES REX ARBOGAST / AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της ημέρας από το NBA.

Η Ιντιάνα αξιοποίησε στο απόλυτο την έδρα της, κάνοντας 4/4 νίκες στο Gainbridge Fieldhouse (Χοκς, Καβαλίερς, Κλίπερς, Ράπτορς), πριν χάσει στην παράταση από τους Σίξερς στη Φιλαντέλφεια. Απόψε παίζει με τους Μπλέιζερς, από τους οποίους είχε ηττηθεί πριν έναν μήνα στο Πόρτλαντ, με 116-100 (07/02 02:00 Live από το SPORT24).

Απόψε πάντως, τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά. Η ομάδα του Τσόνσι Μπίλαπς έχει ρεκόρ 2-5 στα τελευταία επτά παιχνίδια, κερδίζοντας μόνο τους αδύναμους Πίστονς και Χόρνετς. Εκτός έδρας μάλιστα, μετράει πέντε σερί ήττες και έξι στα επτά πιο πρόσφατα ματς, με μοναδικό διπλό εκείνο στο Χιούστον, κόντρα στους Ρόκετς, που έχουν το χειρότερο ρεκόρ της Δύσης.

Δικαίως φαβορί ο άσος στο 1.80, με δεδομένο μάλιστα ότι είναι αμφίβολος ο Τζέραμι Γκραντ για τους φιλοξενούμενους.

Φιλαντέλφεια - Σικάγο

Έστω και χωρίς τον τραυματία Τζόελ Εμπίντ, οι Σίξερς κατάφεραν να λυγίσουν τους Πέισερς, στην παράταση, με τον Τζέιμς Χάρντεν να έχει 26 πόντους και οκτώ ασίστ. Η ομάδα του Ντοκ Ρίβερς συμπλήρωσε 11 διαδοχικές νίκες εντός έδρας, απόψε όμως το σερί της κινδυνεύει, αφού φιλοξενεί το ανεβασμένο ψυχολογικά Σικάγο (07/02 02:00 Live από το SPORT24).

Μπορεί οι Μπουλς να μην έχουν βρει ακόμη μία στοιχειώδη σταθερότητα στην απόδοσή τους, όμως το τελευταίο δεκαήμερο έχουν πετύχει δύο πολύ μεγάλες νίκες. Στις 29 Δεκεμβρίου λύγισαν το Μιλγουόκι στην παράταση και την Τετάρτη έβαλαν στοπ στο νικηφόρο σερί των Νετς, έχοντας έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Εξ αυτών κορυφαίος ήταν ο Πάτρικ Γουίλιαμς με 22.

Με τον Εμπίντ να βρίσκεται στα πιτς, αγωνίζεται κατά συνθήκη ως σέντερ ο Πι Τζέι Τάκερ, που έχει ύψος 1.96μ. Ο άλλοτε φόργουορντ του Άρη θα καλύψει το κενό στη θέση πέντε μαζί με τον undesized Μοντρέζλ Χάρελ (2,01 μ.). Ευκαιρία λοιπόν για τον Νίκολα Βούτσεβιτς να επιβεβαιώσει το Over 16,5 στο 1.80, αφού η Φιλαντέλφεια απόψε δεν θα έχει παίκτη για να τον ματσάρει. Ο Μαυροβούνιος σέντερ των Μπουλς σημείωσε 21 πόντους με το Μπρούκλιν και 20 κόντρα στο Κλίβελαντ, στα πρώτα δύο ματς της νέας χρονιάς.

Αν ρισκάρουμε παράλληλα και με το διπλό των Μπουλς, η απόδοση φτάνει στο 4.00! Το Σικάγο θα προσπαθήσει απόψε να σπάσει ένα αρνητικό σερί 12 ηττών κόντρα στους Σίξερς, στη regular season.

Νέα Ορλεάνη - Μπρούκλιν

Το Μπρούκλιν έπειτα από 12 διαδοχικές νίκες, ηττήθηκε στο Σικάγο με 121-112, παρά τους 44 πόντους του Κέβιν Ντουράντ (15/22 σουτ). Αυτή ήταν η πρώτη ήττα των Νετς εκτός έδρας μετά τις 25 Νοεμβρίου.

Απόψε, η ομάδα του Ζακ Βον δοκιμάζεται στη Νέα Ορλεάνη (07/02 02:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24) και ασφαλώς θέλει να επιστρέψει άμεσα στις επιτυχίες. Αν δεν τα καταφέρει, θα χάσει δύο σερί ματς για πρώτη φορά μετά τις 15 Νοεμβρίου.

Οι Πέλικανς, πέρα από τον Μπράντον Ινγκραμ, έχουν εκτός και τον Ζάιον Γουίλιαμσον, συνεπώς το διπλό είναι λογικό φαβορί στο 1.50. Άλλωστε, οι Νετς μετρούν 16 νίκες στα τελευταία 18 παιχνίδια τους. Μαζί με τους 24+ πόντους Σι Τζέι ΜακΚόλουμ, που αναμένεται να τραβήξει το σκορ για τους γηπεδούχους, ελλείψει Ζάιον, συνθέτουμε ένα combo σε απόδοση 2.50+. Στα πρώτα δύο ματς της νέας χρονιάς, ο πολύπειρος γκαρντ έβαλε 28 πόντους κόντρα στο Χιούστον και 26 απέναντι στη Φιλαντέλφεια.

Μιλγουόκι - Σάρλοτ

Το Μιλγουόκι έκανε τα πάντα για να... αυτοκτονήσει στο Τορόντο την Τετάρτη, αλλά τελικά κατάφερε να φύγει με τη νίκη από τον Καναδά. Οι Μπακς βρέθηκαν πάνω στο σκορ με 90-69 3:50 πριν τη λήξη κι όμως επέτρεψαν στους Ράπτορς να στείλουν το ματς στην παράταση. Παρά το σοκ της απώλειας μίας διαφοράς 21 πόντων, σε λιγότερο από τέσσερα λεπτά, τα "ελάφια" βρήκαν την ψυχραιμία και το σθένος να κερδίσουν στον έξτρα χρόνο.

Συμπλήρωσαν έτσι τρεις νίκες στα τελευταία τέσσερα ματς και ενώ προηγουμένως είχαν υποστεί τέσσερις διαδοχικές ήττες. Απόψε, οι Μπακς φιλοξενούν τους Χόρνετς (07/02 03:00, Live από το SPORT24) και προφανώς είναι το απόλυτο φαβορί. Υπενθυμίζεται, ότι το Μιλγουόκι είχε κερδίσει στη Σάρλοτ, στις 3 Δεκεμβρίου, με 105-96, παρά την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Απόψε, ο τρίτος σκόρερ της λίγκας (32,7 πόντους φέτος) αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά. Ο Greek Freak σημείωσε 55 και 30 πόντους αντίστοιχα στις back to back νίκες των Μπακς την Τρίτη και την Τετάρτη κόντρα σε Ουάσινγκτον και Τορόντο. Πιθανότατα θα επιστρέψει απόψε και ο Τζρου Χολιντέι, επομένως τα "ελάφια" δεν αναμένεται να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερο πρόβλημα απέναντι στο χειρότερο ρεκόρ της Ανατολής.

Ο άσος με ένα βατό χάντικαπ 4,5 πόντων, μαζί με το Over 222,5 μας επιστρέφει απόδοση κοντά στον διπλασιασμό. Οι Μπακς στα τελευταία οκτώ παιχνίδια τους στο Fiserv Forum σημείωσαν επτά φορές πάνω από 120 πόντους. Το ίδιο λογικά θα κάνουν και κόντρα στους Χόρνετς. Την περσινή σεζόν για παράδειγμα, οι Μπακς είχαν κερδίσει εντός έδρας τη Σάρλοτ με 130-106 και με 127-125.

Σαν Αντόνιο - Ντιτρόιτ

Το παιχνίδι των Σπερς με τον Πίστονς δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού και οι δύο ομάδες κάνουν tanking (07/02 04:00, Live από το SPORT24). Στοιχηματικά πάντως, στέκεται το Over 24,5 του Κέλντον Τζόνσον στο 1.90. Το έχει επιβεβαιώσει επτά φορές στα οκτώ ματς, που έλειψε ο Ντέβιν Βασέλ.

Αρκετά πιθανό να το κάνει και απόψε κόντρα στην απογοητευτική άμυνα του Ντιτρόιτ, δεδομένου ότι θα απουσιάσει ξανά ο Βασέλ. Ο Τζόνσον είχε 26 πόντους στην ήττα από τη Νέα Υόρκη την Τετάρτη. Είχε βάλει 30 την Πρωτοχρονιά κόντρα στο Ντάλας και σημείωσε ξανά 30 απέναντι στους Νικς στις 30 Δεκεμβρίου.

Ντένβερ - Κλίβελαντ

Υπό κανονικές συνθήκες, το Ντένβερ – Κλίβελαντ θα ήταν το ματς της βραδιάς, όμως οι Καβαλίερς θα αγωνιστούν απόψε χωρίς τον ηγέτη τους, τον Ντόνοβαν Μίτσελ (07/02 04:00 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24). Επίσης, δίνεται αμφίβολος ο Ντάριους Γκάρλαντ. Με αυτά τα προβλήματα, ο άσος είναι ξεκάθαρο φαβορί, έστω κι αν οι Νάγκετς δίνουν απόψε back to back παιχνίδι.

Στην πραγματικότητα πάντως, δεν υφίσταται παράγοντας κόπωση για το Ντένβερ, το οποίο κέρδισε δια περιπάτου χθες τους Κλίπερς και έτσι ο Μάικλ Μαλόουν, με εξαίρεση τον Κάλντγουελ-Πόουπ, χρησιμοποίησε τους βασικούς του κάτω από 25 λεπτά.

Η παρέα του Νίκολα Γιόκιτς μετράει εννιά σερί νίκες εντός έδρας και το ενδεχόμενο να τις κάνει δέκα απόψε προσφέρεται στο 1.40. Μαζί με το Under 230,5 φτάνουμε στο 2.00. Οι Καβς λογικά θα μείνουν χαμηλά στο σκορ, χωρίς τον Μίτσελ στη σύνθεσή τους. Ούτως ή άλλως, μιλάμε για την ομάδα με το χαμηλότερο pace στο NBA και το κορυφαίο αμυντικό rating (108,5).

Φοίνιξ - Μαϊάμι

Το Φοίνιξ μοιάζει με πλοίο που βυθίζεται χωρίς τον Ντέβιν Μπούκερ. Οι Σανς μετρούν τέσσερις σερί ήττες και έχουν ρεκόρ 2-8 δίχως τον κορυφαίο παίκτη τους στο παρκέ. Ο Μπούκερ αναμένεται να λείψει για ακόμη τρεις εβδομάδες και τα πράγματα είναι σκούρα για την ομάδα του Μόντι Γουίλιαμς, που έχει γνωρίσει 12 ήττες στα τελευταία 16 παιχνίδια της!

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι "ήλιοι" ολοκλήρωσαν την περσινή σεζόν με 64-18 και φέτος έχουν ήδη υποστεί 19 ήττες. Τώρα, το Φοίνιξ επιστρέφει στη βάση του, για να αντιμετωπίσει το Μαϊάμι, μετά από ένα επίπονο road trip έξι αγώνων, όπου έκανε μόνο μία νίκη (07/02 05:00 Live από το SPORT24).

Από την πλευρά τους, οι Χιτ ολοκληρώνουν απόψε μία περιοδεία πέντε αγώνων, έχοντας 2-2 στους προηγούμενους τέσσερις. Ο παίκτης που ξεχωρίζει τις τελευταίες δέκα ημέρες για το σύνολο του Ερικ Σποέλστρα είναι ο Μπαμ Αντεμπάγιο. Ο 25χρονος σέντερ σημείωσε 30+ πόντους στα τρία πιο πρόσφατα ματς με Λέικερς, Κλίπερς και Τζαζ.

Με βάση τη φόρμα του, το Over 21,5 στο 1.78 μοιάζει βατό line για τον Αντεμπάγιο, καθώς το έχει επιβεβαιώσει επτά φορές στις οκτώ τελευταίες συμμετοχές του. Ο Εϊτον δεν είναι αντίπαλος που μπορεί να τρομάξει τον δυναμικό σέντερ των Χιτ. Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο Νοέμβριο, στη Φλόριντα, το Μαϊάμι είχε κερδίσει το Φοίνιξ 123-122 με τον Αντεμπάγιο να σκοράρει 30 πόντους.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ιντιάνα – Πόρτλαντ: 1 (απόδοση 1.80), 02:00
  • Φιλαντέλφεια – Σικάγο: 2 & Βούτσεβιτς Over 16,5 πόντοι (απόδοση 4.00), 02:00
  • Νέα Ορλεάνη – Μπρούκλιν: 2 & ΜακΚόλουμ 24+ πόντοι (απόδοση 2.52), 02:30
  • Μιλγουόκι – Σάρλοτ: 1 -4,5 & Over 222,5 (απόδοση 1.98), 03:00
  • Σαν Αντόνιο – Ντιτρόιτ: Κέλντον Τζόνσον Over 24,5 πόντοι (απόδοση 1.90), 04:00
  • Ντένβερ – Κλίβελαντ: 1 & Under 230,5 (απόδοση 2.00), 04:00
  • Φοίνιξ – Μαϊάμι: Αντεμπάγιο Over 21,5 πόντοι (απόδοση 1.78), 05:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ