ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Τον πρώτο λόγο οι άμυνες σε Λος Άντζελες και Βοστώνη

Ο άσος των Μαϊάμι Χιτ Ομέρ Γιουρτσεβέν κόντρα στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς
Ο άσος των Μαϊάμι Χιτ Ομέρ Γιουρτσεβέν © 2022 JEFF CHIU/ASSOCIATED PRESS

Εξι παιχνίδια περιλαμβάνει το στοιχηματικό πρόγραμμα του ΝΒΑ. Μιλούν οι άμυνες σε Λος Άντζελες και Βοστώνη, τεστ αντοχής για τους Μπακς στη Σάρλοτ, εκπλήσσει ευχάριστα ο Γιουρτσεβέν στους Χιτ.

Το Μέμφις (26-14) παίζει απόψε στο Λος Άντζελες με τους Κλίπερς (22:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24) και στοχεύει στην όγδοη σερί νίκη του. Οι Γκρίζλις, κερδίζοντας στο ρελαντί 118-88 τους Πίστονς, ισοφάρισαν το καλύτερό νικηφόρο σερί τους από τον Φεβρουάριο του 2021.

Ο Τζα Μοράντ ήταν ξανά ο πρώτος σκόρερ με 22 πόντους. Ο ηγέτης του Μέμφις έλειψε 12 αγώνες, αλλά από τις 20 Δεκεμβρίου, που επέτρεψε στη δράση, σημειώνει κατά μέσο όρο 27 πόντους. Για το ματς πάντως με τους Κλίπερς η συμμετοχή του θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολη λόγω τραυματισμού.

Οι Κλίπερς συνεχίζουν να έχουν σταθερά εκτός τους δύο σούπερ σταρ τους, τον Τζορτζ και τον Λέοναρντ, επομένως μόνο με την άμυνά τους μπορούν να επιβιώσουν. Έχουν το τέταρτο καλύτερο defensive rating (106,5) στη λίγκα κι αν λείψει ο Μοράντ, οι πιθανότητές τους να κρατήσουν χαμηλά το σκορ για να διεκδικήσουν τη νίκη αυξάνονται.

Στο 1.65 το under 218,5, όριο που επαλήθευσαν οχτώ φορές στα τελευταία 13 παιχνίδια τους οι Κλίπερς.

Ιντιάνα - Γιούτα: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Γιούτα (28-11) μετρούσε 10 διαδοχικές νίκες εκτός έδρας, ωστόσο το σερί της, όπως αναμενόταν, έσπασε στο Τορόντο, αφού κατέβηκε με οχτώ απουσίες. Οι Τζαζ πρακτικά έπαιξαν με τα δεύτερα κόντρα στους Ράπτορς και παρότι έχτισαν διαφορά 17 πόντων, με τους Ερικ Πασχάλ (29 πόντοι), Ελάιτζα Χιουζ (26 πόντοι) και Τζάρεντ Μπάτλετ (17 πόντοι) να κάνουν ρεκόρ καριέρας, στο τέλος λύγισαν.

Οι Μίτσελ, Κόνλεϊ και Μπογκντάνοβιτς δεν ταξίδεψαν καν στο Τορόντο, ενώ οι Γκέι, Ο’Νιλ και Κλάρκσον δεν αγωνίστηκαν λεπτό. Με εξαίρεση τους Ο'Νιλ και Γκέι που δίνονται αμφίβολοι, οι υπόλοιποι τέσσερις αναμένεται να αγωνιστούν κανονικά στην Ιντιάνα (09/01 02:00 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24), σε αντίθεση με τους Γκομπέρ και Ινγκλις, που παραμένουν στο πρωτόκολλο.

Για τους Πέισερς, η συγκινητική εμφάνιση του Λανς Στίβενσον, ο οποίος υπέγραψε 10ημερο συμβόλαιο και πέτυχε 30 πόντους, δεν έφτανε για να κερδίσουν τους Νετς. Συμπλήρωσαν έτσι έξι σερί ήττες και εννιά στα τελευταία 11 παιχνίδια τους.

Το θετικό για την Ιντιάνα είναι ότι καθάρισαν με το πρωτόκολλο οι Μπρόγκντον, Ντουάρτε και Λαμπ και "αναβαθμίστηκαν" σε αμφίβολοι εν όψει Τζαζ, άρα έχουν πιθανότητες επιστροφής. Αντίθετα, παραμένει στο πρωτόκολλο ο ΛεΒερτ (17,8 πόντοι).

Όπως και να έχει, οι Τζαζ με τους βασικούς τους, κατά πάσα πιθανότητα πίσω, έχουν το προβάδισμα απέναντι στην απογοητευτική φέτος Ιντιάνα και σίγουρα θα θελήσουν να πάρουν ρεβάνς για την ήττα που είχαν υποστεί τον περασμένο Νοέμβριο μέσα στο Σολτ Λέικ. Στο 1.72 το διπλό με -1,5 πόντο.

Βοστώνη - Νέα Υόρκη: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στη Βοστώνη, οι Σέλτικς (18-21) θα αναμετρηθούν για τέταρτη φορά φέτος (09/01 02:30 Live από το SPORT24) με τους Νικς (19-20). Η σειρά μέχρι στιγμής είναι 2-1 υπέρ της Νέας Υόρκης και μας έχει προσφέρει επικές μονομαχίες.

Την Πέμπτη στο Madison Square Garden, οι Νικς κέρδισαν με απίθανο buzzer beater τρίποντο με ταμπλό του Μπάρετ και ενώ είχε προηγηθεί η ανεπανάληπτη εμφάνιση του Φουρνιέ με 41 πόντους!

Υπενθυμίζεται, ότι στην πρεμιέρα της φετινής σεζόν, οι Νικς είχαν επικρατήσει ξανά στο MSG των Σέλτικς στη δεύτερη παράταση με 138-134.

Για τους Σέλτικς είναι πολύ σημαντικό να απαντήσουν στην ήττα της Πέμπτης με νίκη, καθώς αυτή τη στιγμή βρίσκονται εκτός δεκάδας στην Ανατολή. Η ομάδα του Ιμε Ουντόκα θα επιστρατεύσει ξανά την άμυνά της κι αν ο Φουρνιέ, ο οποίος παρεμπιπτόντως δίνεται αμφίβολος, δεν κάνει πάλι το παιχνίδι της ζωής του, όπως την Πέμπτη, λογικά θα κρατήσει χαμηλά τους Νικς. Αλλωστε, οι Σέλτικς στο Garden δέχονται μόλις 102 πόντους στα τελευταία πέντε ματς.

Καλή άμυνα όμως έχει αρχίσει να παίζει και η Νέα Υόρκη, που συνεχίζει να έχει εκτός τους Γουόκερ και Ρόουζ. Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες η ομάδα του Τίμποντο δέχεται 106,1 πόντους ανά 100 κατοχές, έχει δηλαδή το πέμπτο καλύτερο defensive rating στη λίγκα.

Με δεδομένο ότι οι Νικς πάνε τα παιχνίδια τους σε ρυθμό 90s, έχοντας το πιο αργό pace στο ΝΒΑ και οι Σέλτικς με τη σειρά τους αρέσκονται επίσης στο set παιχνίδι (23ο pace), πρώτη σκέψη είναι το under 211,5 στο 1.60.

Φοίνιξ - Μαϊάμι: Προγνωστικά και Ανάλυση

Οι Σανς (30-8) έγιναν η πρώτη ομάδα φέτος που φτάνει τις 30 νίκες κερδίζοντας τους Κλίπερς στο Λος Άντζελες με triple-double του Κρις Πολ. Τώρα υποδέχονται (09/01 04:00 Live από το SPORT24) τους πάντα σκληρούς και επικίνδυνους Χιτ (24-15), οι οποίοι παρά τις απουσίες συνεχίζουν να βρίσκονται σταθερά στην τετράδα της Ανατολής.

Τα ευχάριστα για το Φοίνιξ είναι ότι καθάρισαν από το πρωτόκολλο οι Εϊτον, ΜακΓκι και Κράουντερ, άρα και οι τρεις αναμένεται να τεθούν στη διάθεση του Μόντι Γουίλιαμς. Αντίθετα, για τους Χιτς παραμένει εκτός ο Αντεμπάγιο, ενώ θεωρείται αμφίβολη η συμμετοχή του Μπάτλερ.

Σε κάθε περίπτωση, το Μαϊάμι είναι πολύ καλά δουλεμένη ομάδα από τον Ερικ Σποέλστρα και δεν είναι τυχαίο ότι φέτος σε εννιά ματς εκτός έδρας, ως αουτσάιντερ, τις επτά φορές κάλυψε ή υπερασπίστηκε το βασικό χάντικαπ των μπουκ.

Η αποκάλυψη των τελευταίων ημερών για τους Χιτ είναι ο Ομέρ Γιουρτσεβέν. Ο 23χρονος σέντερ εκμεταλλεύτηκε τις απουσίες του Αντεμπάγιο και του Ντέντμον και άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις.

Στη νίκη επί των Μπλέιζερς την Πέμπτη, είχε 14 πόντους και 16 ριμπάουντ σε 32 λεπτά συμμετοχής. Κόντρα στους Σανς αναμένεται να παίξει ξανά πάνω από 30 λεπτά, δεδομένου οι "ήλιοι" θα έχουν λογικά πίσω τους δύο πύργους τους, τον Εϊτον και τον ΜακΓκι, άρα ο Σποέλστρα θα χρειαστεί στο παρκέ ένα αντίπαλο δέος, όπως ο Γιουρτσεβέν, που έχει ύψος 2.10 μ.

Στα τελευταία 10 ματς, ο Γιουρτσεβέν μαζεύει 14 ριμπάουντ κατά μέσο όρο και στους τρεις αγώνες του Ιανουαρίου με Σακραμέντο, Γκόλντεν Στέιτ και Πόρτλαντ, κατέβασε κατά μέσο όρο 16,3 ριμπάουντ σε 33,3 λεπτά συμμετοχής. Στο 1.95 να πάρει κόντρα στους Σανς 13+ ριμπάουντ.

Σάρλοτ - Μιλγουόκι: Προγνωστικά και Ανάλυση

Το Μιλγουόκι (26-15) έρχεται από το μεγάλο διπλό στο Μπρούκλιν. Παρά τις απουσίες τους, οι Μπακς κέρδισαν με χαρακτηριστική άνεση τους Νετς του Ντουράντ και του Χάρντεν. Είναι ενδεικτικό ότι ο Γιάννης κυριάρχησε απόλυτα με 31 πόντους, παίζοντας μόλις 27 λεπτά! Επίσης, ο Μίντλετον έμεινε στο παρκέ 30 λεπτά. Εγινε δηλαδή διαχείριση και για το back to back (09/01 02:00 Live από το SPORT24) με τους επικίνδυνους Χόρνετς (20-19).

Οι πρωταθλητές πάντως δυσκολεύονται φέτος στα back to back παιχνίδια. Στα προηγούμενα επτά έχουν ρεκόρ 3-4 και μόλις 101,7 πόντους κατά μέσο όρο.

Η Σάρλοτ είναι κλασική ομάδα run n gun. Εχει το κορυφαίο pace στη λίγκα, την τρίτη καλύτερη επίθεση και το κυριότερο είναι πλήρης και ξεκούραστη, αφού έχει να αγωνιστεί από την Πέμπτη, όταν και συνέτριψε το Ντιτρόιτ με 140-111.

Στα τελευταία έξι ματς οι Χόρνετς σημειώνουν κατά μέσο όρο 119 πόντους. Στις αρχές Δεκεμβρίου είχαν χάσει με 127-125 στο Fiserv Forum από τους Μπακς. Στο 1.60 να σημειώσουν over 115,5 πόντους.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Λ.Α. Κλίπερς – Μέμφις: Under 218,5 (απόδοση 1.65), 22:30
  • Σάρλοτ – Μιλγουόκι: Σάρλοτ Over 115,5 (απόδοση 1.65), 02:00
  • Ιντιάνα – Γιούτα: 2 (απόδοση 1.70), 02:00
  • Βοστώνη – Νέα Υόρκη: Under 211,5 (απόδοση 1.63), 02:30
  • Φοίνιξ – Μαϊάμι: Γιουρτσεβέν Over 12,5 ριμπάουντ (απόδοση 1.95), 04:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ