ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Οι ενισχυμένοι Λέικερς, ο Ζάιον και το 2.45 στο Ντάλας-Μιλγουόκι

Ο Γιάννης Αντετοκούμπο μαρκάρει τον Λούκα Ντόντσιτς
Ο Γιάννης Αντετοκούμπο μαρκάρει τον Λούκα Ντόντσιτς © 2022 AARON GASH/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της ημέρας από το NBA.

Η Ιντιάνα ολοκλήρωσε ένα επίπονο road trip στη Δύση, επτά αγώνων σε 11 ημέρες. Φυσιολογικά έκλεισε με αρνητικό πρόσημο (2-5). Τώρα όμως επιστρέφει στη βάση της, όπου έχει φέτος ρεκόρ 7-4 και παίζει με την Ουάσινγκτον (10/12 02:00 Live από το SPORT24), η οποία βρίσκεται εμφανώς σε φάση κάμψης με τέσσερις διαδοχικές ήττες και επτά στα τελευταία οκτώ παιχνίδια της.

Οι Πέισερς έχουν αμφίβολο τον Τέρνερ, ωστόσο και οι Γουίζαρντς έχουν δεδομένα εκτός τους Μπιλ και Χατσιμούρα, ενώ δίνονται questionable οι Πορζίνγκις και Μπάρτον. Με αυτά τα δεδομένα ο άσος είναι τίμιο φαβορί στο 1.50, για την Ιντιάνα, η οποία έχει ρεκόρ φέτος 9-4 κόντρα σε ομάδες από την ανατολική περιφέρεια.

Αν ζητήσουμε παράλληλα και 16+ πόντους από τον Μπένεντικτ Μάτουριν χτίζουμε απόδοση άνω του 2.20. Ο 20χρονος ρούκι των Πέισερς σκοράρει φέτος 18,1 πόντους κατά μέσο όρο και ειδικά εντός έδρας φτάνει τους 20,2. Στο ντεμπούτο του στο ΝΒΑ, τον περασμένο Οκτώβριο, είχε σημειώσει 19 κόντρα στους Γουίζαρντς.

Μπρούκλιν - Ατλάντα

Το Μπρούκλιν ξεκίνησε απογοητευτικά τη σεζόν, όμως πλέον έχει βρει το δρόμο του και έχει σκαρφαλώσει στην τέταρτη θέση της Ανατολής με ρεκόρ 14-12. Μετράει πέντε νίκες στα τελευταία έξι ματς, έχοντας χάσει μόνο από την εκπληκτική Βοστώνη.

Την Τετάρτη, οι Νετς κέρδισαν 122-116 τους Χόρνετς με τον Ιρβινγκ να σημειώνει 33 πόντους και τον Ντουράντ 29. Οι δύο σούπερ σταρ του Μπρούκλιν έβαλαν τους τελευταίους 15 πόντους για την ομάδα τους και καθάρισαν την μπουγάδα.

Σε αντίθεση με το σύνολο του Ζακ Βον, που φαίνεται να βρίσκεται στο σωστό δρόμο, η Ατλάντα εξακολουθεί να έχει πολλές διακυμάνσεις στην απόδοσή της. Στα τελευταία επτά ματς έχει υποστεί πέντε ήττες. Για απόψε είναι νοκ άουτ ο Μάρεϊ και ο Κόλινς και δίνεται αμφίβολος ο Χάντερ. Επίσης, έχασε την προπόνηση της Πέμπτης, λόγω ασθένειας, ο Τρέι Γιανγκ, αλλά θα αγωνιστεί κανονικά.

Σε κάθε περίπτωση, οι Χοκς αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα και οι Νετς είναι σωστό φαβορί μέσα στο Barclays Center, δεδομένου μάλιστα ότι το ρεκόρ τους είναι 7-1 στα τελευταία οκτώ παιχνίδια εντός έδρας (10/12 02:30 Live από το SPORT24).

Με το ελάχιστο χάντικαπ του 1,5 πόντου ο άσος προσφέρεται στο 1.35-1.40. Αν ζητήσουμε και το κάτω όριο πόντων του Ντουράντ, που είναι στο 26+ χτίζουμε απόδοση διπλασιασμού.

Ο KD σημειώνει φέτος 29,8 πόντους κατά μέσο όρο και έχει πετύχει μίνιμουμ 29 έξι φορές στα προηγούμενα επτά ματς. Ειδικά κόντρα στην Ατλάντα τα νούμερά του είναι εντυπωσιακά. Από τότε που μετακόμισε στο Μπρούκλιν, σε έξι ματς κανονικής περιόδου απέναντι στους Χοκς έχει πετύχει πέντε φορές πάνω από 30 και δεν έχει πέσει ποτέ κάτω από 28. Για την ακρίβεια, μετράει εννιά σερί παιχνίδια με αντίπαλο τα "γεράκια", που γράφει τουλάχιστον 28 πόντους.

Κλίβελαντ - Σακραμέντο

Η σεζόν του Σακραμέντο (13-10) εξελίσσεται επιτυχημένα μέχρι στιγμής. Την Τετάρτη πάντως, οι Κινγκς ξεκίνησαν μία ανατολική περιοδεία έξι αγώνων, χάνοντας στο Μιλγουόκι με 126-113 και απόψε έχουν ένα ακόμη ισχυρό τεστ στο Κλίβελαντ (10/12 02:30 Live από το SPORT24). Το ανησυχητικό είναι ότι τραυματίστηκε ο Φοξ και υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ο Μάικ Μπράουν να τον προστατεύσει απόψε.

Ερωτηματικό υπάρχει και στην injury list των Καβαλίερς, αφού δίνεται αμφίβολος ο Ντόνοβαν Μίτσελ, που έκανε φύλλο και φτερό την άμυνα των Λέικερς, την Τετάρτη, με 43 πόντους. Το θετικό όμως για τους "ιππότες" είναι ότι επέστρεψε ο βασικός τους σέντερ, Τζάρετ Αλεν. Ο Αλεν είναι από τους πιο κομβικούς παίκτες στη λειτουργία των Καβς. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, ότι με αυτόν στο παρκέ έχουν ρεκόρ 13-5, ενώ όταν λείπει ο απολογισμός τους είναι 3-4!

Νορμάλ φαβορί στο 1.65 το Κλίβελαντ, το οποίο μετά την ήττα από τη Μινεσότα στα μέσα Νοεμβρίου, μετράει επτά σερί νίκες στο Rocket Mortgage FieldHouse, όλες με διψήφια διαφορά! Με το βασικό χάντικαπ των 2,5 πόντων φτάνουμε στο 1.90.

Φιλαντέλφεια - Λ.Α. Λέικερς

Ο Λέικερς πριν χάσουν απανωτά από το Κλίβελαντ και το Τορόντο, έτρεξαν ένα ρεκόρ 8-2, ξεκινώντας μάλιστα το ανατολικό road trip με μεγάλες νίκες σε Ουάσινγκτον και Μιλγουόκι. Κόντρα στους Καβς λύγισαν, διότι ο Ντέιβις, όντας άρρωστος, άντεξε στο παρκέ μόλις οκτώ λεπτά. Οσο για το ματς με τους Ράπτορς, ο Ντάρβιν Χαμ επέλεξε να ξεκουράσει τόσο τον AD, όσο και τον Λεμπρόν Τζέιμς.

Απόψε, οι δύο σούπερ σταρ του Λ.Α. θα επιστρέψουν στη δράση και ως εκ τούτου οι Λέικερς θα είναι πολύ πιο ανταγωνιστικοί κόντρα στη Φιλαντέλφεια (10/12 02:30 Live από το SPORT24). Για τους Σίξερς επανήλθε, μετά από απουσία 14 αγώνων, ο Χάρντεν, ωστόσο παραμένει σταθερά εκτός ο Μάξι.

Η ομάδα του Ντοκ Ρίβερς μπορεί να μετράει 6-1 στα τελευταία επτά παιχνίδια της εντός έδρας, όμως με συνολικό ρεκόρ 12-12 βρίσκεται μόλις στην όγδοη θέση της Ανατολής και στην πραγματικότητα δεν τρομάζει κανέναν. Είναι χαρακτηριστικό πως προέρχεται από τρεις διαδοχικές ήττες σε Κλίβελαντ, Μέμφις και Χιούστον. Κατάφερε δηλαδή να χάσει ακόμη και από τους Ρόκετς, που έχουν ήδη χάσει φέτος 17 παιχνίδια!

Όλα δείχνουν λοιπόν, ότι το βράδυ για τον Εμπίντ δεν προμηνύεται εύκολο απέναντι στον σούπερ φορμαρισμένο Ντέιβις. Το αουτσάιντερ διπλό σε τιμές άνω του 2.60 αξίζουν το ρίσκο. Με μεγαλύτερη ασφάλεια μπορούμε να πάρουμε ένα χάντικαπ 6,5 πόντων για μία απόδοση στο 1.75.

Νέα Ορλεάνη - Φοίνιξ

Οι Πέλικανς από πέρυσι φαινόταν ότι πάνε να χτίσουν κάτι πολύ ενδιαφέρον, μετά την ανταλλαγή που έφερε τον Σι Τζέι ΜακΚόλουμ στη Νέα Ορλεάνη. Με την επιστροφή φέτος του Ζάιον Γουίλιαμσον στη δράση, οι "πελεκάνοι" έχουν αρχίσει να μοιάζουν με την ανερχόμενη δύναμη της Δύσης.

Η ομάδα του Γουίλι Γκριν έχει πλέον σκαρφαλώσει στην κορυφή της περιφέρειας με ρεκόρ 16-8, αφού έκανε εννιά νίκες στα τελευταία 11 παιχνίδια της. Απόψε, οι Πέλικανς έχουν την ευκαιρία με ακόμη μία, να εδραιωθούν στην πρώτη θέση της Δύσης, αφού παίζουν με τους Σανς (10/12 03:30 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24), που ακολουθούν στη δεύτερη με 16-9.

Για το Φοίνιξ επέστρεψε στη δράση, την Τετάρτη, ο Κρις Πολ, μετά από απουσία 14 αγώνων. Παρόλα αυτά, η παρουσία του έμπειρου πόιντ-γκαρντ δεν ήταν αρκετή απέναντι στον... τυφώνα Βοστώνη, που πέρασε αέρα από την Αριζόνα με 125-98.

Μολονότι οι Σανς προέρχονται από συντριβή και τρεις ήττες στα τελευταία τέσσερα ματς, προσφέρονται σε τιμές φαβορί, διότι οι Πέλικανς έχουν εκτός τους Ινγκραμ και Χέρμπερτ Τζόουνς και αμφίβολο τον Αλβαράδο.

Ο Ζάιον πάντως θα αγωνιστεί κανονικά και εκτός απροόπτου θα είναι αυτός που θα τραβήξει το σκορ για τους γηπεδούχους. Άλλωστε, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση εσχάτως, αφού μετράει 29,2 πόντους κατά μέσο όρο στα τέσσερα πιο πρόσφατα παιχνίδια, με 66% ποσοστό ευστοχίας εντός παιδιάς! Στο 1.50 να σκοράρει απόψε μίνιμουμ 24 πόντους απέναντι στον αρκετά soft για τα δικά του κυβικά, Εϊτον. Στο 2.00 το combo με τον άσο στο +7,5, στη λογική ότι η φορμαρισμένη Νέα Ορλεάνη θα παλέψει ακόμη και για να το πάρει.

Ντάλας - Μιλγουόκι

Το πρόγραμμα κλείνει με το μεγάλο ματς της βραδιάς ανάμεσα στο Ντάλας και στο Μιλγουόκι (10/12 05:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Οι Μάβερικς δεν εντυπωσιάζουν μέχρι στιγμής και με ρεκόρ 13-11 είναι μόλις στην έβδομη θέση στη Δύση.

Είναι αλήθεια πάντως, πως έχουν αρχίσει να ανοίγουν το γκάζι μέσα στον Δεκέμβριο και μετρούν τέσσερις νίκες στα πέντε προηγούμενα ματς. Κέρδισαν εκτός έδρας τη Νέα Υόρκη και το Ντένβερ, ενώ εντός έδρας είναι αρκετά σταθεροί με απολογισμό 10-3.

Ο Ντόντσιτς είναι πάντα πρώτος σκόρερ (32,9) στη λίγκα και πριν μείνει στους 22 κόντρα στους Νάγκετς την Τετάρτη, έγραψε 41 με τους Γουόριορς, 35 με τους Πίστονς, 30 με τους Νικς και 33 με τους Σανς! Εξίσου καυτός είναι και ο Τιμ Χάρνταγουεϊ Τζούνιορ με 24 πόντους κατά μέσο όρο και πάνω από 40% ποσοστό ευστοχίας από το τρίποντο στα τελευταία πέντε ματς.

Το Μιλγουόκι από την πλευρά του είναι στο 6-1 στα τελευταία επτά ματς, όπου έχασε μόνο από τους φορμαρισμένους Λέικερς. Στα συν ασφαλώς η επιστροφή του Μίντλετον, έστω κι αν ακόμη δεν έχει βρει τα πατήματά του. Ο Γιάννης από την άλλη, συνεχίζει το βιολί του. Έβαλε 35 στο πρόσφατο 126-113 επί του Σακραμέντο και ισοφάρισε το ρεκόρ οργανισμού, του Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, με 30+ πόντους σε οκτώ διαδοχικά ματς!

Ο Greek Freak είναι ο δεύτερος σκόρερ του ΝΒΑ, ακριβώς πίσω από τον Ντόντσιτς με 32,1 πόντους κατά μέσο όρο. Η μονομαχία τους απόψε είναι ασφαλώς το μπασκετικό γεγονός της βραδιάς και φυσικά θα μεταδοθεί σε εθνικό δίκτυο στις ΗΠΑ.

Το ματς αναμένεται ντέρμπι, όπως άλλωστε μαρτυράει και το σετ, με τους μπουκ να δίνουν οριακό φαβορί με 1,5 πόντο τα "ελάφια". Προτιμότερο να μην πάμε σε σημείο και να ποντάρουμε πάνω στους δύο κορυφαίους σκόρερ της λίγκας, περιμένοντας ότι σε ένα τόσο σπουδαίο ραντεβού θα κινηθούν στους μέσους όρους τους. Το ενδεχόμενο να βάλουν και οι δύο από τουλάχιστον 29 πόντους, προσφέρεται στο 2.45.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ιντιάνα – Ουάσινγκτον: 1 & Μάτουριν 16+ πόντοι (απόδοση 2.22), 02:00
  • Μπρούκλιν – Ατλάντα: 1 -1,5 & Ντουράντ 26+ πόντοι (απόδοση 2.02), 02:30
  • Κλίβελαντ – Σακραμέντο: 1 -2,5 (απόδοση 1.90), 02:30
  • Φιλαντέλφεια – Λ.Α. Λέικερς: 2 +6,5 (απόδοση 1.75), 02:30
  • Νέα Ορλεάνη – Φοίνιξ: 1 +7,5 & Ζάιον 24+ πόντοι (απόδοση 2.00), 03:30
  • Ντάλας – Μιλγουόκι: Ντόντσιτς 29+ πόντοι & Γιάννης 29+ πόντοι (απόδοση 2.45), 05:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ