ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Ο Κάρι, ο Τέιτουμ και η υπεροχή των Γουόριορς στην 3η περίοδο

Ο Στεφ Κάρι προσπαθεί να ξεπεράσει το double team των Τζέισον Τέιτουμ και Ντέρικ Γουάιτ στο Game 4 των τελικών του NBA
Ο Στεφ Κάρι προσπαθεί να ξεπεράσει το double team των Τζέισον Τέιτουμ και Ντέρικ Γουάιτ στο Game 4 των τελικών του NBA © 2022 MICHAEL DWYER/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον πέμπτο τελικό του ΝΒΑ ανάμεσα στο Γκόλντεν Στέιτ και τη Βοστώνη. Φαβορί οι Γουόριορς, προτιμότερο το παιχνίδι με τα ειδικά στοιχήματα.

Η Βοστώνη είχε την ευκαιρία να φτάσει σε match ball, αν κέρδιζε το Game 4, ωστόσο λογάριαζε χωρίς τον Στεφ Κάρι. Ο κορυφαίος σουτέρ όλων των εποχών, με μία διαστημική εμφάνιση (43 πόντους, 7/14 τρίποντα), οδήγησε το Γκόλντεν Στέιτ στο break και η σειρά των τελικών του ΝΒΑ είναι εκ νέου στην απόλυτη ισορροπία.

Πλέον, το μομέντουμ ανήκει στους Γουόριορς, οι οποίοι έχουν ξανά το πλεονέκτημα έδρας και ξέρουν ότι αν αξιοποιήσουν απόψε το Chase Center, θα φτάσουν μία νίκη μακριά από το τέταρτο πρωτάθλημά τους την τελευταία οκταετία (14/06 04:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24).

Γκόλντεν Στέιτ - Βοστώνη: Προγνωστικά και Ανάλυση

Μέχρι στιγμής, κανένας από τους πρώτους τέσσερις τελικούς δεν έχει κριθεί με διαφορά μικρότερη των δέκα πόντων, παρόλα αυτά το συνολικό σκορ είναι 422-421 υπέρ των Γουόριορς, κάτι που μαρτυράει πόσο αμφίρροπη είναι συνολικά η σειρά.

Το Γκόλντεν Στέιτ έχει μία ελαφριά υπεροχή στο ποσοστό ευστοχίας εντός παιδιάς (44,9% - 44,2%), στα επιθετικά ριμπάουντ (40 – 39) και στα λάθη (59 – 60). Η Βοστώνη έχει σημειώσει λίγο περισσότερες βολές (57 – 50) και υπερέχει οριακά στα συνολικά ριμπάουντ (171 - 167).

Το πιο εντυπωσιακό απ' όλα είναι ότι οι και δύο φιναλίστ έχουν ευστοχήσει σε 64 τρίποντα, στα πρώτα τέσσερα ματς! Από τα 64 τρίποντα των Γουόριορς, τα 25 ανήκουν στον Στεφ Κάρι, ο οποίος προφανώς έχει τα περισσότερα στους τελικούς.

Ο Κάρι ήταν καθοριστικός στο Game 4 και πρακτικά τράβηξε μόνος του κάρο από τη λάσπη. Παρότι οι Γουόριορς ισοφάρισαν σε 2-2, η γενικότερη εικόνα τους δεν ήταν πειστική και οι Σέλτικς μάλλον θα πρέπει να τα βάλουν με τον εαυτό τους, που δεν μπόρεσαν να κάνουν το 3-1.

Για να ισοφαρίσει η ομάδα του Στιβ Κερ, έπρεπε η Βοστώνη να έχει το αχαρακτήριστο 7/21 στο τέταρτο δωδεκάλεπτο του τέταρτου τελικού. Είναι ενδεικτικό, πως αν βγάλουμε στην άκρη τον Κάρι, ο οποίος στα δύο παιχνίδια στο TD Garden είχε 25/48 σουτ (13/25 τρίποντα) και συνολικά 74 πόντους, οι υπόλοιποι παίκτες των Γουόριορς σούταραν μόλις με 41% και είχαν 17/56 τρίποντα (30,3%).

Το θετικό για τους Dubs είναι ότι στο Σαν Φρανσίσκο νιώθουν πολύ πιο άνετα επιθετικά. Στη φετινή postseason έχουν ρεκόρ 10-1 εντός έδρας και ο μέσος όρος διαφοράς στις νίκες τους φτάνει τους 12,5 πόντους, αφού είναι εξαιρετικά παραγωγικοί, με offensive rating που ξεπερνάει τους 119.

Από την άλλη, το σύνολο του Ιμε Ουντόκα έχει το εκπληκτικό 7-0 μετά από ήττα στην τρέχουσα postseason! Καμία ομάδα φέτος δεν έχει καταφέρει να κερδίσει τη Βοστώνη σε δύο σερί αγώνες στα φετινά playoffs.

Για την ακρίβεια, οι Σέλτικς έχουν να υποστούν δύο απανωτές ήττες από τον περασμένο Μάρτιο, όταν είχαν χάσει διαδοχικά από Χιτ και Ράπτορς, ωστόσο στο δεύτερο παιχνίδι δεν έπαιξαν ούτε ο Τέιτουμ, ούτε ο Μπράουν. Από τις 29 Ιανουαρίου, όπου οι Κέλτες είναι η κορυφαία ομάδα του ΝΒΑ σε επίθεση και άμυνα με βάση το offensive και το defensive rating, το ρεκόρ τους είναι 12-1 μετά από ήττα.

Από τη μία λοιπόν έχουν την εμπειρία των Γουόριορς, τον "καυτό" Κάρι και μία έδρα που θα κοχλάζει και από την άλλη την πιο σκληρή ομάδα του ΝΒΑ, που δεν παραδίνεται ποτέ. Δύσκολο να επιλέξει κανείς νικητή στο Game 5. Τελείως ψυχρά, η στοιχηματική αξία βρίσκεται στο αουτσάιντερ, δηλαδή στη Βοστώνη, η οποία προσφέρεται ακόμη και σε τιμές άνω του 2.40.

Προγνωστικά NBA

Είναι προτιμότερο πάντως, να στραφούμε σε πιο ειδικά στοιχήματα. Ένα από αυτά αφορά την τρίτη περίοδο, όπου οι "πολεμιστές" υπερέχουν συντριπτικά των Σέλτικς. Στα πρώτα τέσσερα ματς, η ομάδα του Στιβ Κερ έχει σημειώσει 136 πόντους στο τρίτο δωδεκάλεπτο έναντι μόλις 87 των πρωταθλητών της Ανατολής.

Τα νούμερα του Γκόλντεν Στέιτ στην τρίτη περίοδο, όπου παίζουν μαζί τα περισσότερα λεπτά ο Κάρι με τον Γουίγκινς, είναι απίστευτα, αφού το net rating των Γουόριορς φτάνει στους 50,6 πόντους! Στον πρώτο τελικό είχαν κερδίσει το τρίτο δωδεκάλεπτο με +14, στον δεύτερο με +21, στον τρίτο με +8 και στον τέταρτο με +6. Σε τιμές άνω του 2.10 να συνεχιστεί το σερί του Γκόλντεν Στέιτ και να κερδίσει την τρίτη περίοδο με τουλάχιστον τρεις πόντους διαφορά.

Σε ατομικό επίπεδο είναι δεδομένο πως η Βοστώνη θα χρειαστεί μία σπουδαία εμφάνιση από τον ηγέτη της για να βγάλει δεύτερο break στο Σαν Φρανσίσκο. Ο Τέιτουμ μπορεί να μην έχει κάνει μέχρι στιγμής ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι σε ό,τι αφορά στο σκοράρισμα, είναι ωστόσο ο κορυφαίος πασέρ των τελικών με 7,8 ασίστ, κατεβάζει επίσης 7 ριμπάουντ κατά μέσο όρο και βοηθάει πολύπλευρα την ομάδα του Ιμε Ουντόκα.

Στους πρώτους τέσσερις τελικούς, ο 24χρονος άσος έχει ήδη γράψει δύο double-double, το ένα με ασίστ (13) και το άλλο με ριμπάουντ (11). Θα μπορούσε να είχε και τρίτο double-double αφού στο Game 3 σταμάτησε στις εννιά ασίστ. Στα τελευταία επτά ματς, ο Τέιτουμ μετράει συνολικά τέσσερα double-double. Στο 3.30 να κάνει ακόμη ένα απόψε.

Σε ό,τι αφορά στον Στεφ Κάρι, είναι δεδομένο πως θα βομβαρδίσει ξανά το καλάθι των Σέλτικς. Είναι ο κορυφαίος σκόρερ στους τελικούς με 34,3 πόντους κατά μέσο όρο και ευστοχεί σε 6,3 τρίποντα ανά ματς στη σειρά με τη Βοστώνη. Είχε επτά στο Game 1, πέντε στο Game 2, έξι στο Game 3 και επτά στο Game 4. Στο 2.42 να βγει ξανά πρώτος σκόρερ του αγώνα και να ευστοχήσει μίνιμουμ σε πέντε τρίποντα.

Συνδυαστικά στοιχήματα

Από εκεί πέρα, πρέπει να σημειωθεί ότι έχει αρχίσει να παίρνει περισσότερο χρόνο ο Ρόμπερτ Γουίλιαμς. Ο σέντερ των Σέλτικς έπαιξε 24 και 14 λεπτά στα πρώτα δύο παιχνίδια με τους Γουόριορς. Στο Game 3 και στο Game 4 αγωνίστηκε 26 και 31 αντίστοιχα, μαζεύοντας συνολικά 22 ριμπάουντ. Στο 2.35 να έχει τουλάχιστον εννιά "σκουπίδια" στον πέμπτο τελικό.

Αν πιάσει και το κάτω όριο των 14 πόντων ο Μάρκους Σμαρτ χτίζουμε απόδοση 3.65. Ο πόιντ-γκαρντ των Σέλτικς έχει 15,5 πόντους κατά μέσο όρο στους τελικούς, ξεπερνώντας τους 14 στα τρία από τα τέσσερα ματς (18, 24 και 18).

Τέλος, ενδιαφέρον έχει το δίδυμο των ψηλών στους Γουόριορς. Ο Γκριν είναι σχεδόν ανύπαρκτος επιθετικά και δεν είναι τυχαίο ότι ο Κερ τον τράβηξε στον πάγκο στην τέταρτη περίοδο του προηγούμενου τελικού, εμπιστευόμενος στο πιο κρίσιμο κομμάτι του ματς τον Λούνεϊ. Ο κόουτς των Dubs δικαιώθηκε απόλυτα, αφού το +/- του Γκριν ήταν 0 και του Λούνεϊ +21 (!), το κορυφαίο ανάμεσα στους εννιά παίκτες που χρησιμοποίησε ο Κερ στο Game 4.

Ο Λούνεϊ εκτός απροόπτου θα πάρει ξανά αρκετό χρόνο συμμετοχής και λογικά θα μπορέσει να κατεβάσει μίνιμουμ οκτώ ριμπάουντ. Στο Game 4 είχε 11 και στη σειρά των τελικών μετράει κατά μέσο όρο 8,5. Ο Γκριν, αν συνεχίσει στο γνωστό του μοτίβο, όντας τσακωμένος με το αντίπαλο καλάθι, τότε θα επαληθεύσει ακόμη μία φορά το Under 7,5 πόντους. Στα δύο παιχνίδια στη Βοστώνη έβαλε συνολικά τέσσερις με 2/11 σουτ και 0/4 βολές. Το Under του Γκριν, μαζί με τα οκτώ ριμπάουντ του Λούνεϊ αγγίζουν τον τριπλασιασμό.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Γκόλντεν Στέιτ – Βοστώνη: Γκόλντεν Στέιτ νικητής 3ης περιόδου με +3 πόντους (απόδοση 2.12), 04:00
  • Γκόλντεν Στέιτ – Βοστώνη: Τέιτουμ double-double (απόδοση 3.30), 04:00
  • Γκόλντεν Στέιτ – Βοστώνη: Κάρι πρώτος σκόρερ του αγώνα & 5+ εύστοχα τρίποντα (απόδοση 2.42), 04:00
  • Γκόλντεν Στέιτ – Βοστώνη: Ρόμπερτ Γουίλιαμς 9+ ριμπάουντ & Σμαρτ 14+ πόντοι (απόδοση 3.65), 04:00
  • Γκόλντεν Στέιτ – Βοστώνη: Λούνεϊ 8+ ριμπάουντ & Γκριν Under 7,5 πόντοι (απόδοση 2.95), 04:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ