ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Ο Κάρι, ο Γκριν, ο x-Factor Γουίγκινς και το Under

Ο Άντριου Γουίγκινς με τον Ντρέιμοντ Γκριν
Ο Άντριου Γουίγκινς με τον Ντρέιμοντ Γκριν © 2022 JED JACOBSOHN/AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον έκτο τελικό του NBA ανάμεσα στη Βοστώνη και το Γκόλντεν Στέιτ.

Το Γκόλντεν Στέιτ βρίσκεται πλέον μόλις μία νίκη μακριά από τον τέταρτο τίτλο του την τελευταία οκταετία. Οι Γουόριορς έγιναν οι πρώτοι φέτος που κερδίζουν τους Σέλτικς σε δύο σερί αγώνες στην postseason και απόψε έχουν την ευκαιρία να τελειώσουν τη σειρά των τελικών. Βέβαια, η Βοστώνη παίζει για την επιβίωσή της και μέσα στο TD Garden είναι δεδομένο πως θα δώσει τα πάντα για να στείλει τους τελικούς σε Game 7 (17/06 04:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24).

Βοστώνη - Γκόλντεν Στέιτ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Οι "πολεμιστές" επικράτησαν στο έκτο ματς παρότι ο Στεφ Κάρι είχε 0/9 τρίποντα και όλη η ομάδα 9/40! Τη διαφορά έκανε η άμυνά τους, αφού κράτησαν τους Σέλτικς μόλις στους 39 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και συνολικά στους 94. Επίσης, οι Dubs είχαν 23 ασίστ (!) για μόλις επτά λάθη, σε αντίθεση με τους Κέλτες που έκαναν 18.

Η Βοστώνη στο τέταρτο ματς δέχθηκε 43 πόντους από τον Κάρι. Στο πέμπτο αποφάσισε ότι δεν θα χάσει ξανά από αυτόν, επικέντρωσε την άμυνά της πάνω του, ωστόσο η ομάδα του Στιβ Κερ απέδειξε ότι μπορεί να κερδίσει και στη μέτρια βραδιά του ηγέτη της. Γουίγκινς και Τόμπσον σημείωσαν συνολικά 47 πόντους, με τον πρώτο να κάνει μάλιστα double-double και τον δεύτερο να έχει 5/11 τρίποντα!

Σε κάθε περίπτωση, για τους Σέλτικς το Game 5 ήταν μία τεράστια χαμένη ευκαιρία, δεδομένου ότι οι Γουόριορς σούταραν μόλις με 41% εντός παιδιάς και ο Κάρι ήταν απελπιστικά άστοχος, ολοκληρώνοντας για πρώτη φορά στην καριέρα του παιχνίδι των playoffs, χωρίς εύστοχο τρίποντο.

Είναι όμως φανερό πως η πεντάδα της Βοστώνης είναι πολύ πιο επιβαρυμένη σωματικά. Οι Κέλτες έδωσαν 14 παιχνίδια κόντρα σε Μπακς και Χιτ για να φτάσουν στους τελικούς και τώρα που οδεύουμε προς το φινάλε των NBA Finals βγαίνει συσσωρευμένη κόπωση. Οι παίκτες του Ουντόκα στο Game 5, το οποίο κρίθηκε με διαφορά 10 πόντων, έχασαν 10 βολές και δέχθηκαν 22 πόντους από δικά τους λάθη.

Οι Σέλτικς στα πρώτα πέντε ματς έχουν μείνει κάτω από τους 100 τρεις φορές και σκοράρουν κατά μέσο όρο 103 πόντους. Με εξαίρεση το Game 1, που πήγε ψηλά (120-108) στους 228 πόντους, τα υπόλοιπα τέσσερα παιχνίδια δεν ξεπέρασαν τους 216. Αν βάλουμε στην εξίσωση και την κρισιμότητα του αποψινού αγώνα και ότι προφανώς θα πέσουν κορμιά στο TD Garden, αφού το ματς είναι do or die για τους γηπεδούχους, πρώτη σκέψη είναι το Under 213,5 στο 1.72.

Σε ό,τι αφορά στην αγορά του νικητή, οι μπουκ δίνουν φαβορί την έδρα στους 3,5 πόντους, ωστόσο όπως προείπαμε οι Σέλτικς είναι αρκετά κουρασμένοι για να τους εμπιστευτούμε. Από την άλλη, δεν έχει νόημα να ανεβάσουμε το χάντικαπ υπέρ των Γουόριορς και να πάμε σε κάποιο συνδυαστικό, διότι όλοι οι τελικοί έχουν κριθεί με διαφορές από 10 πόντους και πάνω. Είτε λοιπόν ρισκάρουμε στο αουτσάιντερ διπλό (2.40), είτε αρκούμαστε με το ταπεινό αλλά αξιοπρεπές Under.

Προγνωστικά NBA

Σε ό,τι αφορά στα ειδικά στοιχήματα, η λογική λέει ότι ο Κάρι δεν θα κάνει δεύτερο κολλητό άσχημο ματς. Πρόκειται για τον κορυφαίο σουτέρ όλων των εποχών, επομένως ό,τι κι αν συνέβη στο Game 5, η αυτοπεποίθησή του όταν σουτάρει δεν δέχεται κανένα πλήγμα.

Φέτος, ο σταρ των Γουόριορς είχε 1/6 τρίποντα κόντρα στο Τορόντο στις 21 Νοεμβρίου και στο επόμενο ματς έβαλε 6/11 απέναντι στη Φιλαντέλφεια. Στις 25 Ιανουαρίου είχε 2/10 με το Ντάλας και καπάκι έγραψε 6/10 κόντρα στη Μινεσότα. Την προηγούμενη φορά που έμεινε χωρίς εύστοχο τρίποντο, στις 8 Νοεμβρίου 2018, ο Κάρι απάντησε με 29/56 (51,8%) στα επόμενα παιχνίδια.

Στο 1.88 να σημειώσει πάνω από 4 τρίποντα απόψε ο Κάρι. Στο 2.25 να πιάσει και το κάτω όριο πόντων, δηλαδή τους 27. Σημειώνεται, ότι στους τελικούς σκοράρει κατά μέσο όρο 30,6.

Ο Ντρέιμοντ Γκριν συνεχίζει να έχει πενιχρή προσφορά στο επιθετικό κομμάτι. Σκοράρει κατά μέσο όρο μόλις πέντε πόντους και όμως οι μπουκ δίνουν στο 2.40 το ενδεχόμενο να έχει απόψε Under 6,5. Υπενθυμίζεται ότι στη σειρά των τελικών, έχει μείνει ήδη τρεις φορές κάτω από τους επτά. Στο Game 5 μπορεί να σημείωσε οκτώ, ωστόσο πήρε μόλις έξι σουτ.

Επιλογή με αξία επίσης, το 4.00 για να αποβληθεί με έξι φάουλ. Ο Γκριν έχει αποβληθεί ήδη τρεις φορές στους τελικούς, μετρώντας συνολικά 24 φάουλ στα πέντε ματς με τη Βοστώνη. Εν ολίγοις, ο Γκριν έχει συνολικά μόλις έναν πόντο (25) παραπάνω από τα φάουλ που έχει κάνει στους πέντε τελικούς.

Ενδιαφέρον τέλος παρουσιάζει και το ενδεχόμενο να κάνει σε τρίτο διαδοχικό ματς double-double ο Αντριου Γουίγκινς. Ο σμολ-φόργουορντ των Γουόριορς έχει εξελιχθεί σε x-Factor των τελικών. Σκοράρει κατά μέσο όρο 18,4 πόντους, κατεβάζει επίσης 9,4 ριμπάουντ και στα τελευταία τρία ματς παίζει σταθερά πάνω από 40 λεπτά.

Στο 2.95 το double-double του Γουίγκινς που μάζεψε 29 ριμπάουντ (!) στους δύο προηγούμενους τελικούς κι έβαλε 43 πόντους.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Βοστώνη – Γκόλντεν Στέιτ: Under 213,5 (απόδοση 1.72), 04:00
  • Βοστώνη – Γκόλντεν Στέιτ: Κάρι 27+ πόντοι & Οver 4,5 εύστοχα τρίποντα (απόδοση 2.25), 04:00
  • Βοστώνη – Γκόλντεν Στέιτ: Γκριν Under 6,5 πόντοι (απόδοση 2.40), 04:00
  • Βοστώνη – Γκόλντεν Στέιτ: Γκριν 6 φάουλ (απόδοση 4.00), 04:00
  • Βοστώνη – Γκόλντεν Στέιτ: Γουίγκινς double-double (απόδοση 2.95), 04:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ