ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Με την πλάτη στον τοίχο το Ντάλας, πάτησε γκάζι η Νέα Ορλεάνη

Ο Μπράντον Ίνγκραμ με την φανέλα των Πέλικανς
Ο Μπράντον Ίνγκραμ με την φανέλα των Πέλικανς Ⓒ 2022 MARTA LAVANDIER/ ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις αναμετρήσεις της ημέρας από το NBA.

Στη Φλόριντα, οι Χιτ υποδέχονται τους Μάβερικς σε ένα κρίσιμο βαθμολογικά παιχνίδι, ειδικά για τους φιλοξενούμενους, που κινδυνεύουν να χάσουν ακόμη και το play in tournament (02/04 02:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Το Ντάλας έχασε την Τετάρτη στη Φιλαντέλφεια με 116-108, πληρώνοντας ότι σημείωσε μόλις 17 πόντους στην τέταρτη περίοδο. Συμπλήρωσε έτσι πέντε ήττες στα τελευταία έξι ματς, έχοντας κερδίσει μόνο την αδιάφορη και γεμάτη απουσίες Ιντιάνα.

Το οξύμωρο της όλης υπόθεσης είναι πως ενώ το Ντάλας ολόκληρη τη σεζόν βασίζεται στην επίθεσή του, στις τέσσερις από τις τελευταίες πέντε ήττες του, σκόραρε κάτω από 110 πόντους. Είναι λοιπόν φανερό, πως το πάντρεμα του Λούκα Ντόντσιτς με τον Καϊρί Ιρβινγκ δεν έχει προς το παρόν αποδώσει.

Από την άλλη, το Μαϊάμι είναι μία ομάδα με τελείως διαφορετική νοοτροπία, αφού βασίζεται κυρίως στην άμυνά του. Είναι ενδεικτικό ότι έχει καλύτερο επιθετικό rating μόνο από τους Ρόκετς, τους Πίστονς, τους Σπερς και τους Χόρνετς, τέσσερις ομάδες δηλαδή που κάνουν tanking! Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται ότι οι Χιτ δεν τα πάνε καλά ούτε στο αμυντικό κομμάτι. Συγκεκριμένα, στα δέκα προηγούμενα ματς δέχθηκαν 119,4 πόντους ανά 100 κατοχές, που είναι η 26η χειρότερη επίδοση στη λίγκα! Στα τρία πιο πρόσφατα μάλιστα, έχασαν από Νικς, Ράπτορς και Νετς και μοιραία οι ελπίδες τους για την πρώτη εξάδα στην Ανατολή μειώθηκαν δραματικά.

Συμπερασματικά, έχουμε να κάνουμε με δύο εντελώς αφερέγγυες ομάδες, που βρίσκονται εμφανώς σε μέτρια αγωνιστική κατάσταση. Τουλάχιστον το Μαϊάμι είναι δεδομένο πως θα παίξει στο play in της Ανατολής. Από την άλλη, το Ντάλας βρίσκεται στην 11η θέση της Δύσης και οφείλει απόψε να εκμεταλλευτεί τη χθεσινή ήττα της Οκλαχόμα στην Ιντιάνα.

Προφανώς δεν είναι απλή έδρα η Miami-Dade Arena, ωστόσο σε τιμές αουτσάιντερ, πάνω από το 2.05 μπορούμε να παίξουμε με το ισχυρό κίνητρο των Μάβερικς, οι οποίοι μετρούν τέσσερις νίκες στα τελευταία πέντε ματς κόντρα στους Χιτ. Στις 20 Ιανουαρίου, είχαν συντρίψει το Μαϊάμι εντός έδρας με 115-90, χάρη σε 34 πόντους του Ντόντσιτς. Τότε βέβαια, δεν είχε γίνει ακόμη το trade του Ιρβινγκ...

Προγνωστικά NBA

Λίγο αργότερα, οι Πέλικανς θα υποδεχθούν στο Smoothie King Center τους Κλίπερς (02/04 03:30 Live από το SPORT24). Η Νέα Ορλεάνη έχει πάρει "φωτιά" με έξι νίκες στα τελευταία επτά ματς. Έχει αυτή τη στιγμή το ίδιο ρεκόρ (39-38) με τους έβδομους Λέικερς και απέχει μόλις 1,5 παιχνίδι από τους πέμπτους Κλίπερς (41-37).

Αυτό σημαίνει, ότι αν κερδίσει απόψε θα θέσει υποψηφιότητα ακόμη και για την πρώτη εξάδα στη Δύση. Ας μην ξεχνάμε ότι οι Πέλικανς έχουν τέσσερα σερί ματς στην έδρα τους και ήδη εξασφαλισμένη την πιθανή ισοβαθμία με τους Κλίπερς, αφού κέρδισαν τα πρώτα δύο μεταξύ τους παιχνίδια στη σεζόν. Το δεύτερο πριν λίγες ημέρες, στις 25 Μαρτίου με 131-110 μέσα στο Λος Άντζελες!

Την Πέμπτη, η ομάδα του Γουίλι Γκριν διέλυσε το Ντένβερ με 107-88, εκμεταλλευόμενη την απουσία του Νίκολα Γιόκιτς. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Μπράντον Ινγκραμ, ο οποίος σημείωσε 31 πόντους και έγραψε το δεύτερο triple-double της καριέρας του.

Στον αντίποδα, οι Κλίπερς έρχονται από δύο κολλητά ματς κόντρα στο Μέμφις. Κέρδισαν το πρώτο την Τετάρτη, σημειώνοντας 141 πόντους (season-high) με κορυφαίο τον Ράσελ Γουέστμπρουκ, αλλά έχασαν χθες με 108-94, παρά το γεγονός ότι επέστρεψε στη δράση ο Καουάι Λέοναρντ. Βέβαια, ο Claw έπαιξε μόλις 18 λεπτά και πρόλαβε να βάλει μόνο 12 πόντους.

Απόψε, πιθανότητα θα πάρει περισσότερο χρόνο, δεδομένου μάλιστα ότι ο Πολ Τζορτζ παραμένει σταθερά εκτός. Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι Πέλικανς είναι εξ ορισμού φαβορί, αφενός διότι βρίσκονται σε καλύτερη φόρμα, αφετέρου γιατί οι Κλίπερς παίζουν back to back. Η ομάδα του Ταϊρόν Λου έχει ρεκόρ φέτος 4-9 στα b2b και ειδικά στα τελευταία δέκα γνώρισε οκτώ ήττες.

Στο 1.65 ο άσος των Πέλικανς, που έχουν πάρει τον αέρα των Κλίπερς φέτος. Στο 2.42 αν σκοράρει ταυτόχρονα μίνιμουμ 26 πόντους ο Ινγκραμ. Ο 25χρονος φόργουορντ πιάνει το συγκεκριμένο όριο οκτώ σερί ματς. Μάλιστα σε αυτό το διάστημα έχει πετύχει πέντε τριαντάρες! Μία εξ αυτών πριν μία εβδομάδα μέσα στην πόλη των αγγέλων (32 πόντοι με 12/22 σουτ) απέναντι στους Κλίπερς.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μαϊάμι – Ντάλας: 2 (απόδοση 2.07), 02:30
  • Νέα Ορλεάνη – Λ.Α. Κλίπερς: 1 & Ινγκραμ 26+ πόντοι (απόδοση 2.42), 03:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ