ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Με Εντουαρντς για το 3/3 η Μινεσότα κόντρα στους Θάντερ

Προγνωστικά NBA: Με Εντουαρντς για το 3/3 η Μινεσότα κόντρα στους Θάντερ
2022 AP FOTO/ANDY CLAYTON-KING

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της ημέρας από το NBA.

Για τους Κλίπερς είναι προφανές, πως μόνο αν είναι υγιείς οι Πολ Τζορτζ και Καουάι Λέοναρντ έχουν πιθανότητες να διεκδικήσουν τον τίτλο. Ο πρώτος έχει παίξει στα 16 από τα 23 φετινά ματς του Λ.Α. και ο δεύτερος μόλις στα πέντε. Αμφότεροι πάντως, έχουν αναβαθμιστεί σε questionable για το αποψινό παιχνίδι με τους Κινγκς, επομένως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιστροφής τους.

Από τότε που έγιναν κάτοικοι Λος Αντζελες, οι Κλίπερς έχουν 69,4% ποσοστό νικών στα παιχνίδια που αγωνίστηκαν και οι δύο. Την τρέχουσα σεζόν, στα λίγα λεπτά, που έχουν παίξει μαζί, η ομάδα του Ταϊρόν Λου βρίσκεται στους +38 πόντους.

Το Σακραμέντο είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν και βρίσκεται σε τροχιά οκτάδας. Μετά από τρεις σερί ήττες, το σύνολο του Μάικ Μπράουν απάντησε, κερδίζοντας άνετα με 137-114 την Ιντιάνα. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, οι Κινγκς ευστόχησαν σε 16 τρίποντα και έβαλαν 23 πόντους παραπάνω από τους Πέισερς στον αιφνιδιασμό.

Οι "βασιλιάδες" έχουν τη δεύτερη καλύτερη επίθεση (119,9 πόντοι) του ΝΒΑ και είναι η τέταρτη πιο εύστοχη ομάδα στη λίγκα. Το πρόβλημα είναι στην άμυνα, καθώς έχουν την πέμπτη χειρότερη επίδοση.

Οι Κλίπερς είναι η πιο Under ομάδα του πρωταθλήματος και απόψε θα αγωνιστούν σίγουρα χωρίς τους Νόρμαλ Πάουελ και Λουκ Κενάρντ (23:00 Live από το SPORT24). Από την άλλη, οι Κινγκς έχουν την τάση να πηγαίνουν τα παιχνίδια τους σε μεγάλα σκορ και υψηλό τέμπο. Στις 22 Οκτωβρίου, οι Κλίπερς είχαν επικρατήσει οριακά με 111-109, χάρη σε 40 πόντους του Τζορτζ.

Πολύ πιθανό να έχουμε ντέρμπι και απόψε με τους Κινγκς να μένουν κοντά μέχρι τέλους. Στο 1.70 το διπλό με +3,5.

Σάρλοτ - Μιλγουόκι

Στο ντεμπούτο για φέτος του Κρις Μίντλετον, το Μιλγουόκι δεν μπόρεσε να κερδίσει τους Λέικερς στο Fiserv Forum. Παρά τους 40 πόντους από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, οι "λιμνάνθρωποι" επικράτησαν με 133-129, χάρη στην τρομερή εμφάνιση του Αντονι Ντέιβις, που πέτυχε 44. Από κοντά βέβαια και ο Λεμπρόν με 28.

Ο Greek Freak σημείωσε σε έκτο σερί ματς 30+ πόντους και για έβδομο διαδοχικό παιχνίδι ήταν ο πρώτος σκόρερ των "ελαφιών". Με την επιστροφή του Μίντλετον, λογικά δεν θα χρειάζεται να κάνει κάθε βράδυ όλη τη δουλειά μόνος του στο επιθετικό κομμάτι. Βέβαια, στην αποψινή αναμέτρηση με τους Χόρνετς (04/12 01:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24), ο Μάικ Μπουντενχόλτσερ απέκλεισε το ενδεχόμενο να αγωνιστεί ο Μίντλετον, ξεκαθαρίζοντας πως θα προστατεύεται στα back to back παιχνίδια.

Σε κάθε περίπτωση, οι Μπακς είναι ανώτερη ομάδα από τη Σάρλοτ, που έχει μόλις την 26η επίθεση στο ΝΒΑ και το δεύτερο χειρότερο ποσοστό ευστοχίας. Αν το Μιλγουόκι παίξει τη γνωστή του άμυνα και όχι αυτή που είδαμε με τους Λέικερς, δεν θα έχει πρόβλημα να περάσει από την έδρα των Χόρνετς. Update (22:30): Ο Μπουντεχόλτσερ πάντως αποφάσισε να δώσει ανάσες σε Γιάννη και Χολιντέι, ενώ δεν αποκλείεται να μείνει εκτός και ο Μπρουκ Λόπεζ για λόγους ξεκούρασης. Αμεσα το line προσαρμόστηκε και από το 6,5 έπεσε στο 1,5, με τους Μπακς βέβαια να παραμένουν φαβορί. Με τα νέα δεδομένα όμως, δεν αξίζει να ασχοληθούμε με το διπλό. Προτιμότερο τώρα είναι να πάμε με τον αουτσάιντερ άσο στο 2.00+.

Μινεσότα - Οκλαχόμα

Η Μινεσότα προσπαθεί να προσαρμοστεί στη ζωή χωρίς τον Καρλ-Αντονι Τάουνς, ο οποίος τραυματίστηκε τη Δευτέρα στην ήττα από την Ουάσινγκτον και θα απουσιάσει τουλάχιστον έναν μήνα. Στο πρώτο ματς χωρίς τον Τάουνς, οι Τίμπεργουλβς κέρδισαν το Μέμφις, εντός έδρας, 109-101 με τον Αντονι Εντουαρντς να σκοράρει 29 πόντους.

Χωρίς τον Τάουνς, ο Εντουαρντς θα είναι ξεκάθαρα το πρώτο επιθετικό βιολί των "λύκων". Δεν αποκλείεται μάλιστα, η πεντάδα του Κρις Φιντς να είναι πιο ισορροπημένη και ορθολογική το επόμενο διάστημα, αφού το πείραμα με Τάουνς και Γκομπέρ στο ίδιο σχήμα δεν έμοιαζε ιδιαίτερα αποδοτικό.

Η Οκλαχόμα είναι από τις καλύτερες επιθέσεις (116 πόντοι ανά ματς) του ΝΒΑ, όμως για το αποψινό ματς (04/12 03:00 Live από το SPORT24) είναι αμφίβολη η συμμετοχή του Γκίλτζιους-Αλεξάντερ. Φυσικά, αν λείψει ο ηγέτης των Θάντερ, οι πιθανότητες των "αστραπών" για νίκη μειώνονται δραματικά, καθώς μιλάμε για έναν παίκτη που σκοράρει 31,1 πόντους ανά ματς!

Ούτως ή άλλως, οι Τίμπεργουλβς έχουν ήδη νικήσει φέτος δύο φορές τους Θάντερ και συμπλήρωσαν έξι σερί νίκες εναντίον τους μέσα στο 2022! Η απλή νίκη της Μινεσότα είναι στο 1.40. Μαζί με τους 24+ πόντους του Εντουαρντς πάμε στο 2.00+. Ο 21χρονος άσος των "λύκων" πιάνει το συγκεκριμένο όριο τέσσερα σερί παιχνίδια και στην πιο πρόσφατη επικράτηση επί των Θάντερ, στις 23 Οκτωβρίου είχε σημειώσει 30 πόντους.

Γιούτα - Πόρτλαντ

Εκεί που οι Τζαζ άρχισαν να δείχνουν ότι ξεφουσκώνουν, έκαναν δύο κολλητές νίκες και φιγουράρουν ξανά στην πρώτη εξάδα της Δύσης. Χθες μάλιστα, έβαλαν 139 πόντους στους Πέισερς, έχοντας έξι παίκτες με τουλάχιστον 16!

Στον αντίποδα, το Πόρτλαντ βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Οι Μπλέιζερς έχασαν τα τρία προηγούμενα παιχνίδια τους και τα οκτώ στα τελευταία δέκα. Την ίδια στιγμή το απουσιολόγιο παραμένει γεμάτο (Λίλαρντ, Χαρτ, Πέιτον, Λιτλ, Τζόνσον).

Το Πόρτλαντ χρειάζεται επειγόντως την επιστροφή του Λίλαρντ. Είναι ενδεικτικό ότι το δίδυμο Σάιμονς-Γκραντ σημείωσε 69 πόντους κόντρα στους Κλίπερς και 49 απέναντι στους Λέικερς, παρόλα αυτά σε καμία από τις δύο περιπτώσεις η επίδοσή τους δεν ήταν αρκετή για τη νίκη. Και αυτό διότι δεν πήραν καθόλου βοήθειες από τους υπόλοιπους.

Παρότι λοιπόν, η Γιούτα θα δώσει back to back παιχνίδι χωρίς ημέρα ξεκούρασης (04/12 04:00 Live από το SPORT24), έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στο ντεφορμέ και χωρίς τον Λίλαρντ, Πόρτλαντ. Στο 1.75 ο άσος με -2,5 πόντους χάντικαπ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Λ.Α. Κλίπερς – Σακραμέντο: 2 +3,5 (απόδοση 1.70), 23:00
  • Μινεσότα – Οκλαχόμα: 1 & Εντουαρντς 24+ πόντοι (απόδοση 2.02), 03:00
  • Γιούτα – Πόρτλαντ: 1 -2,5 (απόδοση 1.75), 04:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ