ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Με άγριες διαθέσεις Σέλτικς και Τέιτουμ

Προγνωστικά NBA: Με άγριες διαθέσεις Σέλτικς και Τέιτουμ
AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της ημέρας από το NBA.

Η μονομαχία της Βοστώνης με το Γκόλντεν Στέιτ θα ξυπνήσει τα ξημερώματα μνήμες από τους περσινούς τελικούς του NBA (02:30 Cosmote 4HD, Live από το SPORT24). Για τους Γουόριορς αυτό θα είναι το πρώτο ματς στο TD Garden μετά το ιστορικό Game 6 του περασμένου Ιουνίου, όπου πανηγύρισαν μέσα στην έδρα των Σέλτικς τον τέταρτο τίτλο τους τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί και τον Δεκέμβριο, στο Σαν Φρανσίσκο, με τους πρωταθλητές τότε να κερδίζουν τους Κέλτες με 123-107. Η Βοστώνη πάντως, τη δεδομένη στιγμή θεωρείται η κορυφαία ομάδα του ΝΒΑ, κάτι άλλωστε που αντικατοπτρίζεται και στο ρεκόρ της (33-12).

Αυτό που ξεχωρίζει φέτος τους Σέλτικς από τους υπόλοιπους οργανισμούς, είναι η σταθερότητά τους. Παρότι ξεκίνησαν το 2023 με δύο βαριές ήττες από Ντένβερ και Οκλαχόμα, απάντησαν στη συνέχεια με επτά σερί νίκες, σκοράροντας αυτό το διάστημα 122,5 πόντους ανά 100 κατοχές! Μάλιστα, στο τελευταίο παιχνίδι με τη Σάρλοτ, ο Τζέισον Τέιτουμ έγραψε ιστορία, αφού σημείωσε 51 πόντους και ξεπέρασε τον Λάρι Μπερντ. Ο Τέιτουμ μετράει πλέον πέντε ματς με τουλάχιστον 50 πόντους, ενώ ο Μπερντ είχε τέσσερα.

Στον αντίποδα, οι Γουόριορς κέρδισαν στην Ουάσινγκτον με 41 πόντους από τον Στεφ Κάρι και πανηγύρισαν τη δεύτερη νίκη τους στα τελευταία τρία ματς εκτός έδρας. Συνολικά πάντως, οι Dubs είναι από τις χειρότερες ομάδες φέτος on the road με 17 ήττες σε 22 ματς μακριά από το Σαν Φρανσίσκο.

Η Βοστώνη αναμένεται πιο διψασμένη απόψε, στη λογική ότι θα ψάξει μία άτυπη ρεβάνς για την απώλεια του τίτλου πέρυσι, αλλά και την ήττα στο πρώτο ματς της φετινής regular season. Παρά το γεγονός λοιπόν, ότι είναι αμφίβολος ο Τζέιλεν Μπράουν, που έλειψε στα τρία προηγούμενα παιχνίδια, δικαίως δίνεται φαβορί η έδρα. Άλλωστε, οι Σέλτικς έχουν φέτος ρεκόρ 5-0 χωρίς τον Μπράουν.

Στο 1.40 ο άσος, στο 2.15 αν σκοράρει και 31+ πόντους ο Τζέισον Τέιτουμ. Ο ηγέτης της Βοστώνης χρωστάει ένα μεγάλο ματς κόντρα στο Γκόλντεν Στέιτ, δεδομένου ότι και στους έξι τελικούς έμεινε κάτω από τους 30. Επίσης, στο παιχνίδι του Δεκεμβρίου είχε βάλει μόλις 18. Μέσα στον Ιανουάριο, ο Τέιτουμ σημειώνει 31,3 πόντους κατά μέσο όρο, έχοντας τουλάχιστον 31 στα πέντε από τα τελευταία έξι ματς.

Φοίνιξ - Μπρούκλιν

Το Μπρούκλιν από την ημέρα που τέθηκε νοκ άουτ ο Κέβιν Ντουράντ μετράει τρεις διαδοχικές ήττες. Στο Σαν Αντόνιο έλειψε και ο Καϊρί Ιρβινγκ, με συνέπεια οι Νετς να σκοράρουν μόλις 98 πόντους και μοιραία να χάσουν.

Απόψε πάντως, ο Ιρβινγκ επιστρέφει και αυτόματα η ομάδα του Ζακ Βον θεωρείται φαβορί απέναντι στους Σανς, που εξακολουθούν να αγωνίζονται δίχως τον Ντέβιν Μπούκερ και έχουν υποστεί 12 ήττες στα 14 πιο πρόσφατα παιχνίδια τους (05:00 Live από το SPORT24).

Από το ξεκίνημα της σεζόν, το Φοίνιξ έχει ρεκόρ 3-13 και σκοράρει μόλις 106,3 πόντους κατά μέσο όρο σε 16 ματς χωρίς τους Μπούκερ. Από την άλλη, οι Νετς στα τελευταία τρία παιχνίδια τους έμειναν δύο φορές κάτω από τους 100 πόντους και κόντρα στην Οκλαχόμα σκόραραν 102.

Πρώτη σκέψη το Under 230,5, που το επιβεβαιώνει πέντε σερί αγώνες το Μπρούκλιν. Μαζί με το Over 2,5 μπλοκ του Νικ Κλάξτον χτίζουμε απόδοση 2.20. Ο σέντερ του Μπρούκλιν κάνει τουλάχιστον τρία κοψίματα εννιά διαδοχικά παιχνίδια!

Πόρτλαντ - Φιλαντέλφεια

Πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση τέλος, είναι αυτή ανάμεσα στο Πόρτλαντ και τη Φιλαντέλφεια, όπου ο Ντέμιαν Λίλαρντ θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Τζόελ Εμπίντ (05:00 Live από το SPORT24). Και οι δύο σούπερ σταρ βρίσκονται σε καταπληκτική φόρμα.

Ο Εμπίντ σημείωσε στα back to back παιχνίδια στο Λος Άντζελες με Λέικερς και Κλίπερς 35 και 41 πόντους αντίστοιχα. Ο ηγέτης των Σίξερς σκοράρει τουλάχιστον 30 εδώ και έξι αγώνες, έχοντας κατά μέσο όρο 35,7 μέσα στον Ιανουάριο!

Ακόμη πιο αστρονομικά είναι τα νούμερα του Λίλαρντ, που έβαλε 40 στη νίκη επί των Μάβερικς την Κυριακή και 44 στην ήττα από τους Νάγκετς την Τρίτη! Ο αστέρας του Πόρτλαντ σημειώνει 33,2 πόντους μέσα στον Ιανουάριο και ειδικά στα τελευταία έξι ματς είναι στους 39 κατά μέσο όρο.

Το ενδεχόμενο να βάλει απόψε μίνιμουμ 30 ο Λίλαρντ και τουλάχιστον 31 ο Εμπίντ μας επιστρέφει ένα combo στο 2.30. Εναλλακτικά, πάμε πιο safe στο Over 230,5 σε απόδοση 1.70, αφού και οι δύο επιθέσεις έχουν πάρει φωτιά. Η Philly μετράει 7/9 Over 230,5 στα πιο πρόσφατα παιχνίδια της και το Πόρτλαντ τέσσερα σερί.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Βοστώνη – Γκόλντεν Στέιτ: 1 & Τέιτουμ 31+ πόντοι (απόδοση 2.15), 02:30
  • Φοίνιξ – Μπρούκλιν: Under 230,5 & Κλάξτον Over 2,5 μπλοκ (απόδοση 2.20), 05:00
  • Πόρτλαντ – Φιλαντέλφεια: Λίλαρντ 30+ & Εμπίντ 31+ (απόδοση 2.30) ή Over 230,5 (απόδοση 1.70), 05:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ