ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Η "ταρίφα" του Μίτσελ και οι Λέικερς που δεν... στρίβουν

Ο νέος σταρ των Καβς Ντόνοβαν Μίτσελ πανηγυρίζει το τρίποντο που πετυχαίνει κόντρα στους Σέλτικς
Ο νέος σταρ των Καβς Ντόνοβαν Μίτσελ πανηγυρίζει το τρίποντο που πετυχαίνει κόντρα στους Σέλτικς © 2022 WINSLOW TOWNSON/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις σημαντικότερες αναμετρήσεις της ημέρας από το NBA.

Βοστώνη και Ουάσινγκτον έχουν ξεκινήσει τη σεζόν με ρεκόρ 3-2 και αμφότερες προέρχονται από ήττα (00:00 Live από το SPORT24).

Οι Σέλτικς έχασαν στην παράταση από τους Καβαλίερς, παρότι έβαλαν 75 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκαν με +15 και το δίδυμο Τέιτουμ-Μπράουν σημείωσε συνολικά 64! Από την άλλοι, οι 31 πόντοι του Μπιλ δεν ήταν αρκετοί για να αποφύγουν οι Γουίζαρντς την ήττα από την Ιντιάνα.

Στοιχηματικά εδώ έχει ενδιαφέρον το Over 24,5 στους πόντους και τα ριμπάουντ του Κάιλ Κούζμα σε απόδοση 1.90. Ο φόργουορντ των Γουίζαρντς έχει ξεπεράσει το συγκεκριμένο line στα τέσσερα από τα πέντε φετινά ματς και έχει 20,4 πόντους και 7,2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Ειδικά κόντρα στους Κέλτες δεν αποκλείεται να πλησιάσει και το double-double, αφού η Βοστώνη χωρίς τον τραυματία Ρόμπερτ Γουίλιαμς είναι από τις χειρότερες ομάδες του NBA στα ριμπάουντ (26ο rate με 48,7). Την περσινή σεζόν, ο Κούζμα σε τρία ματς κόντρα στους Σέλτικς, κατέβασε συνολικά 32 ριμπάουντ!

Κλίβελαντ - Νέα Υόρκη

Το Κλίβελαντ (4-1) πραγματοποιεί το καλύτερό του ξεκίνημα από τη σεζόν 2016/17 όταν είχε εκκινήσει με έξι σερί νίκες. Οι Καβαλίερς κέρδισαν στο τελευταίο τους παιχνίδι μέσα στη Βοστώνη με 132-123 στην παράταση με τους Μίτσελ και ΛεΒερτ να σημειώνουν 41 πόντους έκαστος!

Ο Μίτσελ, ο οποίος στην offseason φλέρταρε έντονα με trade στη Νέα Υόρκη (00:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24), κατέληξε τελικά στο Κλίβελαντ, το οποίο φέτος όλα δείχνουν ότι θα έχει ισχυρό λόγο στην ανατολή. Οι Νικς αρκέστηκαν μόνο με την προσθήκη του Μπράνσον και ουσιαστικά έχασαν την ευκαιρία να αποκτήσουν έναν σούπερ σταρ, δηλαδή ακριβώς αυτό που λείπει από το ρόστερ τους.

Σε κάθε περίπτωση, ο Μίτσελ φαίνεται πως αισθάνεται καλά στο Κλίβελαντ, το οποίο προς το παρόν τα πηγαίνει περίφημα και χωρίς τον τραυματία Γκάρλαντ. Ο πρώην άσος των Τζαζ, έχει στα πρώτα πέντε ματς της σεζόν 31 πόντους κατά μέσο όρο και εκτελεί από το τρίποντο με το εντυπωσιακό 40,5%. Πέρυσι, στα δύο ματς με τους Νικς, έβαλε 32 και 36 πόντους αντίστοιχα. Γενικά, η τριαντάρα πλέον για τον Μίτσελ είναι “ταρίφα”, άρα πάμε με το Over 27,5 πόντοι του άσου των Καβς σε απόδοση 1.83.

Σαν Αντόνιο - Μινεσότα

Για τρίτη φορά μέσα σε μία εβδομάδα (31/10 01:00 Live από το SPORT24) θα λύσουν τις διαφορές τους οι Σπερς (4-2) με τους Τίμπεργουλβς (4-2). Οι δύο ομάδες έπαιξαν back to back στη Μινεσότα την Τρίτη και την Πέμπτη και μοιράστηκαν από μία νίκη.

Το Σαν Αντόνιο κέρδισε το πρώτο παιχνίδι, έχοντας ως πρώτο σκόρερ τον Βασέλ με 23 πόντους. Οι “λύκοι” όμως απάντησαν πειστικά στο δεύτερο επικρατώντας με 134-122.

Μέχρι στιγμής η νεανική ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς είναι η μεγαλύτερη έκπληξη της σεζόν. Κανείς δεν περίμενε ότι μπορεί να κάνει τόσο δυνατό ξεκίνημα, έχοντας κερδίσει αντιπάλους με πολύ μεγαλύτερες φιλοδοξίες, όπως η Φιλαντέλφεια, η Μινεσότα και εσχάτως το Σικάγο. Το Σαν Αντόνιο παίζει ελεύθερο μπάσκετ, έχει το τρίτο πιο γρήγορο pace (104,33) στη λίγκα, τη δεύτερη πιο παραγωγική επίθεση (119,8 πόντους κατά μέσο όρο), αλλά παράλληλα δέχεται 122 πόντους ανά ματς που είναι η δεύτερη χειρότερη επίδοση στο ΝΒΑ.

Η λογική λέει ότι σταδιακά τα “σπιρούνια” θα αρχίσουν να διορθώνουν προς τα κάτω. Άλλωστε, για το αποψινό ματς είναι εκτός και ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας, Βασέλ. Η Μινεσότα έχει πολύ ισχυρή πεντάδα κι αν όντως στόχος της είναι η πρώτη εξάδα της Δύσης, πρέπει τέτοιου είδους παιχνίδια να τα καθαρίζει. Στο 1.70 το διπλό με -3,5 πόντους.

Λ.Α. Λέικερς - Ντένβερ

Το πρόγραμμα κλείνει με το παιχνίδι (31/10 03:30 Live από το SPORT24) των Λέικερς (0-5) κόντρα στους Νάγκετς (3-3). Αυτή θα είναι η δεύτερη μεταξύ τους αναμέτρηση μέσα σε τέσσερις ημέρες. Στην πρώτη, το Ντένβερ κέρδισε 110-99 με τον Νίκολα Γιόκιτς να αγγίζει το triple-double με 31 πόντους, 13 ριμπάουντ και εννιά ασίστ.

Οι προσδοκίες φέτος για την ομάδα του Μάικλ Μαλόουν είναι πολύ μεγάλες, μετά την επιστροφή των Μάρεϊ και Πόρτερ Τζούνιορ. Προς το παρόν το Ντένβερ δεν έχει αποδώσει σύμφωνα με τα αναμενόμενα, στον οργανισμό όμως υπάρχει ψυχραιμία και πίστη ότι πολύ σύντομα η εικόνα θα βελτιωθεί.

Στον αντίποδα, οι Λέικερς έχουν τη μοναδική ικανότητα να εκπλήσσουν σε κάθε αγώνα με το πόσο χειρότερα μπορούν να παίξουν από τον προηγούμενο. Παρότι η ομάδα του Ντράβιν Χαμ έχει το δεύτερο καλύτερο defensive rating (103,8) στη λίγκα, πράγμα που σημαίνει ότι αμυντικά υπάρχει διάθεση, το Net Rating (-7,5) είναι το τέταρτο χειρότερο. Και αυτό ασφαλώς οφείλεται στην άθλια επίθεσή τους, όπου σκοράρουν μόλις 96,2 πόντους ανά 100 κατοχές! Είναι χαρακτηριστικό ότι η δεύτερη χειρότερη επίθεση, που είναι οι Κλίπερς έχουν 102,2 πόντους ανά 100 κατοχές.

Το Λ.Α. είναι αποκαρδιωτικό από το τρίποντο, αφού σουτάρει με 23,7%. Το δεύτερο χειρότερο ποσοστό ανήκει στους Μάτζικ με 29,4%. Την ίδια ώρα, οι Νάγκετς είναι η δεύτερη πιο εύστοχη ομάδα από το τρίποντο (39,8%) και προχθές κέρδισαν άνετα τους Τζαζ 117-101 με τον Χάιλαντ να έρχεται από τον πάγκο και να βάζει 7/12 τρίποντα. Δύο λιγότερα δηλαδή, απ' όσα έβαλαν όλοι μαζί οι Λέικερς στην ήττα από τους Τίμπεργουλβς.

Παρότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να επιστρέψει ο Άντονι Ντέιβις, οι Λέικερς πολύ δύσκολα θα σηκώσουν κεφάλι. Επιλογή το διπλό με -2,5 στο 1.78.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Βοστώνη – Ουάσινγκτον: Κούζμα Over 24,5 πόντοι & ριμπάουντ (απόδοση 1.90), 00:00
  • Κλίβελαντ – Νέα Υόρκη: Μίτσελ Over 27,5 πόντοι (απόδοση 1.83), 00:00
  • Σαν Αντόνιο – Μινεσότα: 2 -3,5 (απόδοση 1.70), 01:00
  • Λ.Α. Λέικερς – Ντένβερ: 2 -2,5 (απόδοση 1.78), 03:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ