ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Η σταθερότητα του Γιάννη και το ξέσπασμα του ΝτεΡόζαν

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με την φανέλα των Μπακς
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με την φανέλα των Μπακς Ⓒ 2022 ADAM HUNGER/ ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της ημέρας από το NBA.

Με τους Τζορτζ και Λέοναρντ να έχουν πλέον επιστρέψει στην αγωνιστική δράση, οι Κλίπερς συνεχίζουν απόψε την ανατολική τους περιοδεία στο Ορλάντο (08/12 02:30 Live από το SPORT24). Οι Μάτζικ το πάλεψαν κόντρα στο Μιλγουόκι, δεν απέφυγαν όμως την ένατη διαδοχική ήττα τους και 11η στα τελευταία 12 ματς, παρά το γεγονός ότι ο Πάολο Μπανκέρο έκανε το δεύτερο double-double (20 πόντους, 12 ριμπάουντ) της καριέρας του.

Το Ορλάντο έχει potential ως ομάδα, από την αρχή της σεζόν ωστόσο, αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών. Για το αποψινό ματς είναι εκτός οι Σαγκς (12,4 πόντοι) και Κάρτερ (16,6 πόντοι), δύο παίκτες δηλαδή που θεωρούνται βασικοί.

Οι Κλίπερς από την άλλη, είναι κλασικά από τις καλύτερες άμυνες της λίγκας (5η με 108.8 πόντους ανά ματς) και διατηρούν εξαιρετική παράδοση κόντρα στο Ορλάντο με 16 νίκες εναντίον του στις 17 προηγούμενες συναντήσεις τους. Μάλιστα από αυτές τις 16 νίκες, οι 14 έχουν έρθει με πάνω από τέσσερις πόντους διαφορά. Στο 1.65 το διπλό με -4,5 πόντους.

Νέα Υόρκη - Ατλάντα

Στο παιχνίδι της Νέας Υόρκης με την Ατλάντα (08/12 02:30 Live από το SPORT24), μπορούμε να στραφούμε στον Τρέι Γιανγκ, ο οποίος συνηθίζει να κάνει μεγάλα ματς κόντρα στους Νικς. Απέναντι στη Νέα Υόρκη, ο ηγέτης των Χοκς έχει σε 14 αγώνες 27,9 πόντους κατά μέσο όρο. Επίσης, είχε 29,2 πόντους στη σειρά των πλέι-οφ το 2021, όταν η Ατλάντα είχε αποκλείσει τους Νικς με 4-1.

Στις αρχές Νοεμβρίου, οι Χοκς είχαν κερδίσει στο Μεγάλο Μήλο με 112-99, με τον Γιανγκ να πετυχαίνει μόλις 17 πόντους, καθώς αποχώρησε με τραυματισμό στο μάτι, στο δεύτερο ημίχρονο. Τώρα ο Γιανγκ επιστρέφει στο Madison Square Garden και δεν αποκλείεται να σημειώσει την ένατη 30αρα του για φέτος. Άλλωστε, με τις απουσίες των Κόλινς και Χάντερ, του αναλογεί ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο από τις επιθετικές προσπάθειες των Χοκς.

Επίσης, μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε ένα ξέσπασμα από τον Γιανγκ, που έλειψε από το παιχνίδι της Παρασκευής με το Ντένβερ, διότι είχε μία διαφωνία με τον προπονητή του, τον Νέιτ ΜακΜίλαν στο πρωινό shootaround. Και οι δύο πάντως σε δηλώσεις τους μπροστά στην κάμερα, τόνισαν ότι το θέμα θεωρείται λήξαν. Μάλιστα, ο ΜακΜίλαν διέψευσε κατηγορηματικά ότι ζήτησε από τον Γιανγκ να μην αγωνιστεί κόντρα στους Νάγκετς.

Στο 2.42 οι 30+ πόντοι του Γιανγκ, ο οποίος στα τελευταία δέκα ματς για τη regular season με τους Νικς, ξεπέρασε έξι φορές το συγκεκριμένο όριο, πετυχαίνοντας μάλιστα τέσσερις 40αρες!

Σικάγο - Ουάσινγκτον

Ξέσπασμα αναμένεται και από τον ΝτεΡόζαν, ο οποίος στα τελευταία δύο ματς σημείωσε μόλις 16 και 18 πόντους κόντρα σε Γουόριορς και Κινγκς αντίστοιχα. Σπάνια, ο ηγέτης των Μπουλς κάνει back to back δύο τόσο μέτριες επιθετικές εμφανίσεις.

Η Ουάσινγκτον των έξι ηττών στα τελευταία επτά ματς μοιάζει ο κατάλληλος αντίπαλος για να επιστρέψει στα στάνταρ του (08/12 03:00 Live από το SPORT24). Οι Γουίζαρντς έχουν μόλις στο 22ο defensive rating στο NBA και στα πιο πρόσφατα ματς η άμυνά τους μοιάζει με ελβετικό τυρί. Δέχθηκαν 55 πόντους από τον Αντονι Ντέιβις στο παιχνίδι με τους Λέικερς, 25 από τον Τέρι Ροζίερ στο ματς με τους Χόρνετς, 39 από τον Κέβιν Ντουράντ στην αναμέτρηση με τους Νετς, 36 από τον Τζέιλεν Μπράουν στο ματς με τους Σέλτικς, 38 από τον Μπαμ Αντεμπάγιο στο παιχνίδι με τους Χιτ και η λίστα συνεχίζεται...

Στο 1.90 το Over 25,5 του ΝτεΡόζαν, όριο που ξεπέρασε σε επτά σερί αγώνες, πριν τις δύο μέτριες εμφανίσεις με Γκόλντεν Στέιτ και Σακραμέντο. Επίσης, με τη φανέλα του Σικάγο, ο 33χρονος άσος έχει γράψει μέσα στο 2022 28, 15, 32 και 32 πόντους κόντρα στην Ουάσινγκτον.

Μέμφις - Οκλαχόμα

Η Οκλαχόμα ίσως να μην είναι η πιο ενδιαφέρουσα ομάδα του ΝΒΑ, όμως φέτος αξίζει κάποιος να την παρακολουθήσει για τον φοβερό και τρομερό Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, που είναι ξεκάθαρα ο πιο βελτιωμένος παίκτης της λίγκας. Ο 24χρονος γκαρντ των Θάντερ σκοράρει 31,3 πόντους κατά μέσο όρο και ουσιαστικά έχει νούμερα All-Star starter!

Είναι εντυπωσιακό, ότι στα τελευταία 11 ματς, έχει σημειώσει μίνιμουμ 30 πόντους δέκα φορές. Δεν τα κατάφερε μόνο στις 19 Νοεμβρίου κόντρα στο Μέμφις, όπου έμεινε στους 15. Απόψε, οι Θάντερ παίζουν ξανά με τους Γκρίζλις και μάλλον κάτι τους χρωστάει (08/12 03:00 Live από το SPORT24). Ούτως ή άλλως, το να έχεις αντίπαλο τον Τζα Μοράντ (επιστρέφει μετά την απουσία του στο νικηφόρο ματς με το Μαϊάμι), είναι σίγουρα ένα έξτρα κίνητρο. Στο 1.95 το Over 29,5 πόντοι του Γκίλτζιους-Αλεξάντερ.

Μινεσότα - Ιντιάνα

Η Μινεσότα έχει υποστεί τέσσερις ήττες στα τελευταία πέντε ματς και ψάχνει απεγνωσμένα ένα θετικό αποτέλεσμα. Το ενθαρρυντικό για την ομάδα του Κρις Φιντς είναι ότι θα δώσει απόψε τρίτο σερί ματς εντός έδρας (08/12 03:00 Live από το SPORT24), άρα δεν είχε κόπωση από ταξίδι και το κυριότερο, είχε τρεις ημέρες ξεκούρασης μετά το απογοητευτικό 135-128 κόντρα στην Οκλαχόμα.

Στον αντίποδα, η Ιντιάνα απόψε ολοκληρώνει ένα road trip επτά αγώνων μέσα σε 11 ημέρες. Ασφαλώς, το πρόγραμμά της ήταν εξοντωτικό και δύσκολα θα βρει τις δυνάμεις να σταθεί όρθια μέσα στο Target Center. Άλλωστε, για το παιχνίδι με τους Τίμπεργουλβς δίνονται αμφίβολοι οι Χαλιμπέρτον, Μάιλς και Τζέιλεν Σμιθ.

Στο 1.75 ο άσος με -3,5 πόντους για τους "λύκους", που στις 24 Νοεμβρίου είχαν κερδίσει και μέσα στην Ιντιανάπολις με 115-101.

Μιλγουόκι - Σακραμέντο

Το Μιλγουόκι κέρδισε το Σάββατο στη Σάρλοτ και τη Δευτέρα στο Ορλάντο. Οι Μπακς θα μείνουν αρκετά στο δρόμο το προσεχές διάστημα, αφού από τα επόμενα 11 παιχνίδια τους, τα οκτώ είναι εκτός έδρας. Απόψε πάντως θα κάνουν μία στάση στο Fiserv Forum για να υποδεχθούν τους Κινγκς (08/12 03:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24), οι οποίοι με ρεκόρ 13-9 φιγουράρουν στην τέταρτη θέση της Δύσης και είναι αν μη τι άλλο από τις ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν.

Στην αναμέτρηση με το Σακραμέντο, αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η κόντρα του Γιάννη με τον Σαμπόνις. Οι δυο τους έχουν συναντηθεί στο παρελθόν 17 φορές, με τον Αντετοκούνμπο να μετράει 12 νίκες.

Μία εξ αυτών την περσινή σεζόν, όταν πλέον ο Σαμπόνις μετακόμισε στους Κινγκς, με τον Γιάννη να σημειώνει 36 πόντους απέναντι στον Λιθουανό. Ο Greek Freak ξεκουράστηκε στο παιχνίδι με τους Χόρνετς και επέστρεψε δριμύτερος κόντρα στους Μάτζικ, όπου πέτυχε 34 πόντους και συμπλήρωσε επτά διαδοχικά ματς με 30+. Στο 1.50 να σημειώσει απόψε τουλάχιστον 29, σε τιμές διπλασιασμού αν παράλληλα νικήσουν και οι Μπακς, οι οποίοι μετρούν πέντε νίκες στα τελευταία έξι παιχνίδια τους και φυσικά έχουν πλέον πίσω τον Κρις Μίντλετον.

Φοίνιξ - Βοστώνη

Το μεγαλύτερο ματς της βραδιάς διεξάγεται στην Αριζόνα (08/12 05:00 Live από το SPORT24), εκεί όπου οι επικεφαλής της Δύσης, Σανς υποδέχονται το κορυφαίο ρεκόρ της Ανατολής και του ΝΒΑ, δηλαδή τους Σέλτικς.

Η Βοστώνη μοιάζει σχεδόν ανίκητη ορισμένες φορές. Έχει σημειώσει 20 νίκες σε συνολικά 25 αγώνες. Χωρίς τους Χόρφορντ και Μπρόγκντον, βρήκε την άκρη προχθές και μέσα στο Τορόντο (116-110), παρότι έδινε back to back παιχνίδι. Ο Τέιτουμ έγραψε το 12ο double-double φέτος και ο Μπράουν σκόραρε μίνιμουμ 20 πόντους για 15 σερί παιχνίδι.

Εξαιρετικά τα πηγαίνει και το Φοίνιξ, μολονότι εδώ και 14 αγώνες λείπει ο Κρις Πολ. Οι "ήλιοι" έκαναν επτά νίκες στα τελευταία εννιά ματς, αλλά έχασαν το πιο πρόσφατο στο Ντάλας με το βαρύ 130-111.

Αν οι Σανς παίξουν τόσο άσχημα αμυντικά όπως κόντρα στους Μάβερικς δεν θα έχουν τύχη απέναντι στην κορυφαία επίθεση του ΝΒΑ (120 πόντοι ανά 100 κατοχές). Στο 1.95 το διπλό της Βοστώνης.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ορλάντο – Λ.Α. Κλίπερς: 2 -4,5 (απόδοση 1.65), 02:30
  • Νέα Υόρκη – Ατλάντα: Γιανγκ 30+ πόντοι (απόδοση 2.42), 02:30
  • Σικάγο – Ουάσινγκτον: ΝτεΡόζαν Over 25,5 πόντοι (απόδοση 1.90), 03:00
  • Μέμφις – Οκλαχόμα: Γκίλτζιους-Αλεξάντερ Over 29,5 πόντοι (απόδοση 1.95), 03:00
  • Μινεσότα – Ιντιάνα: 1 -3,5 (απόδοση 1.74), 03:00
  • Μιλγουόκι – Σακραμέντο: 1 & Γιάννης 29+ πόντοι (απόδοση 2.00), 03:00
  • Φοίνιξ – Βοστώνη: 2 (απόδοση 1.95), 05:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ