ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Η επιστροφή του Ντέιβις, η φόρμα των Μάβερικς και ο Εμπίντ

Ο άσος των Λέικερς Αντονι Ντέιβις κόντρα στους Τίμπεργουλβς
Ο Αντονι Ντέιβις κόντρα στους Τίμπεργουλβς © 2021 JAE C. HONG/ASSOCIATED PRESS

Η επικείμενη επιστροφή του Ντέιβις, οι φορμαρισμένοι Μάβερικς, ο ασταμάτητος Εμπίντ, οι πειθαρχημένοι Κλίπερς και οι βελτιωμένοι Μπλέιζερς, συνθέτουν τις βασικές μας στοιχηματικές επιλογές.

Στη Scotiabank Arena, οι Ράπτορς (22-22) υποδέχονται (26/01 02:00 Live από το SPORT24) τους Χόρνετς (26-21). Το Τορόντο μετράει πέντε ήττες στα τελευταία επτά παιχνίδια του. Η Σάρλοτ αντίθετα, έχει ρεκόρ 7-2 στα εννιά πιο πρόσφατα ματς και βρίσκεται στην έβδομη θέση της Ανατολής.

Η ομάδα του Τζέιμς Μπορέγκο έχει βελτιώσει αισθητά την άμυνά της και μέσα στον Ιανουάριο έχει το πέμπτο καλύτερο defensive rating. Στο ίδιο διάστημα, το σύνολο του Νικ Νερς παίζει την ένατη καλύτερη άμυνα.

Το Τορόντο στα τελευταία οχτώ ματς δεν έχει εμφανίσει κανένα over 220,5 και η Σάρλοτ μόνο ένα. Λογική επιλογή λοιπόν συνεπώς το under 227,5 στο 1.60.

Φιλαντέλφεια - Νέα Ορλεάνη: Προγνωστικά και Ανάλυση

Οι Σίξερς (27-19) βρίσκονται στην έκτη θέση της Ανατολής, ωστόσο έχουν περιθώρια βελτίωσης, δεδομένου ότι δεν έχουν εκμεταλλευτεί όπως θα έπρεπε την έδρα τους μέχρι στιγμής. Είναι χαρακτηριστικό πως το ρεκόρ τους μακριά από τη Φιλαντέλφεια είναι 17-9 και μέσα στο Wells Fargo Center μόλις 10-10.

Τώρα, η ομάδα του Ντοκ Ρίβερς έχει την ευκαιρία να διορθώσει αυτήν την κατάσταση, αφού αρχής γενομένης με την αναμέτρηση κόντρα στους Πέλικανς, έχει μπροστά της πέντε σερί παιχνίδια εντός έδρας.

Οι "πελεκάνοι" μετρούσαν πέντε σερί ήττες εκτός έδρας πριν κερδίσουν την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη. Την Τρίτη επικράτησαν εντός έδρας των Πέισερς, και τώρα δίνουν back to back παιχνίδι, από το οποίο θα απουσιάσουν οι τέσσερις πρώτοι σκόρερ της ομάδας, Ινγκραμ, Γκράχαμ, Χαρτ και Βαλανσιούνας, ο τελευταίος για λόγους ξεκούρασης.

Πρακτικά, η Νέα Ορλεάνη θα κατέβει με τα... δεύτερα στη Φιλαντέλφεια, συνεπώς οι Σίξερς του ασταμάτητου Τζόελ Εμπίντ, αναμένεται να πετύχουν μία άνετη νίκη. Μέσα στον Ιανουάριο ο Καμερουνέζος σούπερ σταρ σημειώνει 33,8 πόντους κατά μέσο όρο (!) και έχει κάνει επτά double-doubles σε 11 ματς. Στα τελευταία 14 παιχνίδια, έπεσε κάτω από τους 30 πόντους μόνο μία φορά. Το πιθανότερο είναι πως θα στήσει ακόμη ένα πάρτι, δεδομένου μάλιστα ότι θα λείψει και ο Βαλανσιούνας. Σε τιμές διπλασιασμού το combo να κερδίσουν οι Σίξερς με -4,5 πόντους και να σημειώσει ο Εμπίντ 30+.

Ουάσινγκτον - Λ.Α. Κλίπερς: Προγνωστικά και Ανάλυση

Οι Γουίζαρντς (23-24) ολοκληρώνουν τα ξημερώματα ένα σερί οχτώ αγώνων στην DC (26/01 02:00 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24). Κοιτώντας πίσω, στα προηγούμενα επτά ματς, το ρεκόρ τους είναι 3-4, συνεπώς δεν αξιοποίησαν όπως θα έπρεπε την έδρα τους.

Οι Κλίπερς (23-25), παρότι συνεχίζουν να παίζουν χωρίς τον Πολ Τζορτζ, παραμένουν ανταγωνιστικοί. Δίχως τον σούπερ σταρ τους, δεν έχουν το ίδιο επιθετικό ταλέντο συγκριτικά με στους πλήρεις Γουίζαρντς, ωστόσο ως ομάδα είναι πολύ πιο πειθαρχημένο σύνολο.

Η Ουάσινγκτον σε 12 ματς μέσα στον Ιανουάριο έχει κάνει μόλις πέντε νίκες και από αυτές μόνο η μία ήρθε με διψήφια διαφορά. Οι δύο νίκες επί του Ορλάντο ήρθαν με 6 και 2 πόντους διαφορά αντίστοιχα, την Οκλαχόμα την κέρδισε με +4 και τη Σάρλοτ με +3.

Οι Κλίπερς είναι σε θέση, τουλάχιστον, να μη χάσουν με μεγάλη διαφορά. Μάλιστα το διπλό με +9,5 σε κόμπο με τους 16+ πόντους του φορμαρισμένου Ρέτζι Τζάκσον προσφέρεται στο 2.20. Ο 31χρονος πόιντ-γκαρντ στα τέσσερα προηγούμενα ματς, έβαλε 26 με τους Νικς, 19 με τους Σίξερς, 28 με τους Νάγκετς και 26 με τους Πέισερς.

Βοστώνη - Σακραμέντο: Προγνωστικά και Ανάλυση

Μετά από διαδοχικές άσχημες εμφανίσεις, ο Τζέισον Τέιτουμ ξεσάλωσε στην Ουάσινγκτον. Σημείωσε 51 πόντους με 18/28 σουτ και οδήγησε τους Σέλτικς (24-24) ίσως στην πιο εύκολη νίκη τους μέσα στη σεζόν.

Οι Κέλτες επιστρέφουν τώρα στο Garden κι έχουν θεωρητικά την ευκαιρία για ακόμη μία εύκολη επικράτηση, αφού παίζουν με τους ντεφορμέ Κινγκς (18-30), οι οποίοι έχουν ρεκόρ 2-8 στα τελευταία δέκα παιχνίδια τους (26/01 02:30 Live από το SPORT24).

Η άμυνα των "βασιλιάδων" είναι απογοητευτική, αφού εδώ και 12 ματς δέχονται σταθερά πάνω από 100 πόντους. Μάλιστα στα εννιά από αυτά τα 12 παιχνίδια δέχθηκαν πάνω από 110! Στο 1.80 το combo άσος με -4,5 και over 203,5 πόντοι.

Μπρούκλιν - Λ.Α. Λέικερς: Προγνωστικά και Ανάλυση

Το μεγάλο παιχνίδι της βραδιάς διεξάγεται στο Μπρούκλιν (26/01 02:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24), όπου οι Νετς (29-17) υποδέχονται τους Λέικερς (23-24). Φυσικά, η είδηση που ξεχωρίζει αφορά την επικείμενη επιστροφή του Αντονι Ντέιβις, ο οποίος αναβαθμίστηκε σε probable και όλα δείχνουν ότι θα αγωνιστεί για πρώτη φορά μετά τις 17 Δεκεμβρίου και τον τραυματισμό του στη Μινεσότα.

Κατά τη διάρκεια της απουσίας του Ντέιβις, το ρεκόρ των Λέικερς είναι 7-10. Προφανώς, με την επιστροφή του AD αλλάζει τελείως η δυναμική της ομάδας και οι μπουκ όπως αναμενόταν προσφέρουν φαβορί το Λ.Α.

Ο Στιβ Νας δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Ντουράντ, και Χάρις, τον ανεμβολίαστο Ιρβινγκ, που ως γνωστόν δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στα εντός έδρας παιχνίδια, ενώ θα λείψει και ο πολύπειρος Μίλσαπ για προσωπικούς λόγους. Με αυτά τα δεδομένα, θα πρέπει να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά ξανά το δίδυμο Χάρντεν-Μιλς, που είχε σημειώσει 70 πόντους στο διπλό των Νετς επί των Λέικετς τα Χριστούγεννα.

Η ομάδα πάντως του Φρανκ Βόγκελ, αναμένεται αυτή τη φορά πιο υποψιασμένη. Αλλωστε, οι Νετς εντός έδρας δεν τα πάνε ιδιαίτερα καλά εσχάτως, μετρώντας έξι ήττες στα τελευταία οχτώ ματς. Μάλιστα, η μία από τις δύο νίκες τους, ήρθε στην παράταση επί των Σπερς. Στο 1.70 το διπλό των Λέικερς, οι οποίοι οφείλουν, κυρίως για λόγους ψυχολογίας και αυτοπεποίθησης, να κερδίσουν αυτό το παιχνίδι.

Πόρτλαντ - Μινεσότα: Προγνωστικά και Ανάλυση

Από τις ευχάριστες εκπλήξεις των τελευταίων ημερών είναι οι Μπλέιζερς (20-26), οι οποίοι παρότι συνεχίζουν να παίζουν με σημαντικές απουσίες, έχουν βελτιώσει κατακόρυφα την απόδοσή τους και μετρούν έξι νίκες στα οχτώ προηγούμενα ματς.

Είναι χαρακτηριστικό, πως στα τελευταία 11 ματς, όπου λείπει ο ηγέτης τους, Ντέμιαν Λίλαρντ, το ρεκόρ τους είναι 7-4. Φυσικά, αυτό οφείλεται κυρίως στις εξαιρετικές εμφανίσεις του Ανφέρνι Σάιμονς και του Σι Τζέι ΜακΚόλουμ. Επίσης, είναι ξεκάθαρο πως έχουν αρχίσει επιτέλους να παίζουν πιο πειθαρχημένα στην άμυνα. Το Πόρτλαντ από το ξεκίνημα της σεζόν έχει τη δεύτερη χειρότερη άμυνα στο ΝΒΑ, ωστόσο στο διάστημα των τελευταίων 11 αγώνων διατηρεί την 17η επίδοση, σημειώνοντας σαφή πρόοδο.

Η ομάδα του Τσόνσι Μπίλαπς θα προσπαθήσει να διατηρήσει το θετικό μομέντουμ (26/01 05:00 Live από το SPORT24) και κόντρα στη Μινεσότα (23-23) και το γεγονός ότι δίνεται αουτσάιντερ μας δίνει το δικαίωμα να ανεβάσουμε το χάντικαπ στους 5,5 πόντους για να πάρουμε τον άσο στο 1.65.

Γκόλντεν Στέιτ - Ντάλας: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στο Σαν Φρανσίσκο τέλος (26/01 05:00 Live από το SPORT24), οι Γουόριορς (34-13) υποδέχονται τους Μάβερικς (27-20) σε ένα ματς που αναμένεται να κυριαρχήσουν οι άμυνες. Το Γκόλντεν Στέιτ έχει το κορυφαίο defensive rating (102,6) στο ΝΒΑ. Ακόμη και χωρίς την παρουσία του Ντρέιμοντ Γκριν, που είναι ο καλύτερος αμυντικός των Dubs και λείπει δέκα εδώ και δέκα ματς, οι "πολεμιστές" δέχονται μόλις 103,9 πόντους ανά 100 κατοχές.

Σε αυτό το διάστημα, καλύτερη άμυνα παίζουν μόνο οι Μάβερικς. Η ομάδα του Τζέισον Κιντ δέχεται μόλις 100,8 πόντους ανά 100 κατοχές στα τελευταία 15 παιχνίδια και το ρεκόρ της είναι 12-3! Στις αρχές Ιανουαρίου το Ντάλας είχε κερδίσει εντός έδρας το Γκόλντεν Στέιτ με 17 πόντους διαφορά, κρατώντας τους Γουόριορς μόλις στους 82.

Με δεδομένο ότι ο Στέφ Κάρι πραγματοποιεί ίσως το χειρότερο μήνα της καριέρας του με 20,8 πόντους κατά μέσο όρο και 35,9% ποσοστό ευστοχίας, οι φορμαρισμένοι Μάβερικς του Λούκα Ντόντσιτς δεν αποκλείεται να κάνουν ξανά τη ζημιά στους Γουόριορς. Αξίζει το ρίσκο στο διπλό σε τιμές αουτσάιντερ, στο 2.45. Πιο συνετά με +5,5 πόντους στο 1.70.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ουάσινγκτον – Λ.Α. Κλίπερς: 2 +9,5 & Ρέτζι Τζάκσον Over 16,5 πόντοι (απόδοση 2.20), 02:00
  • Τορόντο – Σάρλοτ: Under 227,5 (απόδοση 1.60), 02:00
  • Φιλαντέλφεια – Νέα Ορλεάνη: 1 -4,5 & Τζόελ Εμπίντ 30+ πόντοι (απόδοση 1.98), 02:00
  • Βοστώνη – Σακραμέντο: 1 -4,5 & Over 203,5 (απόδοση 1.80), 02:30
  • Μπρούκλιν – Λ.Α. Λέικερς: 2 (απόδοση 1.70), 02:30
  • Πόρτλαντ – Μινεσότα: 1 +5,5 (απόδοση 1.65), 05:00
  • Γκόλντεν Στέιτ – Ντάλας: 2 (απόδοση 2.45), 05:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ