ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Η δήλωση των Γουόριορς και το 1.90 του Γιόκιτς

Ο Νίκολα Γιόκιτς
Ο Νίκολα Γιόκιτς Ⓒ 2022 RICK BOWMER/ ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τους σημαντικότερους αγώνες της ημέρας από το πρόγραμμα του NBA.

Το καλύτερο παιχνίδι της ημέρας στο NBA είναι αναντίρρητα το Βοστώνη – Ντένβερ (12/11 02:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Δύο ομάδες που έχουν ξεκινήσει τη σεζόν με ρεκόρ 8-3 και βρίσκονται σε εξαιρετική φόρμα, αφού προέρχονται από τέσσερις διαδοχικές νίκες.

Στους Νάγκετς ασφαλώς ξεχωρίζει και φέτος η ηγετική παρουσία του Νίκολα Γιόκιτς, ο οποίος κινείται σε επίπεδα triple-double με 21,2 πόντους κατά μέσο όρο, 9,9 ριμπάουντ και 9 ασίστ.

Συγκριτικά με πέρυσι είναι μειωμένοι οι αριθμοί του στην κατηγορία των πόντων και των ριμπάουντ, ωστόσο στις ασίστ κάνει την καλύτερη χρονιά της καριέρας του. Αυτό ασφαλώς οφείλεται στην επιστροφή των Τζαμάλ Μάρεϊ και Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ, που αναπόφευκτα έχουν επηρεάσει και το usage rate (25,5%) του Τζόκερ.

Βέβαια, απέναντι στη Βοστώνη των Τέιτουμ, του Μπράουν και του κορυφαίου offensive rating (117,6) στη λίγκα, το Ντένβερ θα χρειαστεί απόψε μία γεμάτη επιθετική εμφάνιση από τον Γιόκιτς, αν θέλει να φύγει με νίκη από το Garden.

Ο Σέρβος σούπερ σταρ τα βρήκε σκούρα στα τελευταία τρία παιχνίδια κόντρα στους Σέλτικς. Έχοντας απέναντί του τον Ρόμπερτ Γουίλιαμς, σούταρε με κάτω από 40%. Φέτος, χωρίς τον Γουίλιαμς, ο οποίος είναι τραυματίας, οι Σέλτικς έχουν μόλις το 21ο defensive rating στη λίγκα, ενώ πέρυσι είχαν το καλύτερο!

Ευκαιρία λοιπόν για τον Γιόκιτς να επιβεβαιώσει το Over 23,5 σε απόδοση 1.90, κόντρα σε έναν αντίπαλο, ο οποίος έχει κάνει φέτος στροφή 180 μοιρών και κερδίζει μέσα από την επίθεσή του και όχι από την άμυνα.

Μέμφις - Μινεσότα

Πολύς λόγος έχει γίνει για το πείραμα με τον Ρουντί Γκομπέρ στη Μινεσότα (5-7), δίπλα στον Καρλ-Αντονι Τάουνς. Τα δείγματα στα πρώτα έξι ματς της σεζόν ήταν ενθαρρυντικά, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Στα επόμενα έξι παιχνίδια οι Τίμπεργουλβς γνώρισαν πέντε ήττες και κέρδισαν μόνο τους αδύναμους Ρόκετς.

Αναμενόμενα λοιπόν υπάρχει σκεπτικισμός για το αν μπορεί αυτό το πάντρεμα να αποδώσει κι αν στην τελική ωφελεί τη Μινεσότα να παίζει με δίδυμους πύργους στην πεντάδα της, ενώ έχει παράλληλα και τον Αντονι Εντουαρντς, ο οποίος τρέφεται από το run n gun. Κάτι τέτοιο βέβαια, μόνο εύκολο δεν είναι με δύο κλασικούς σέντερ στο ίδιο σχήμα.

Για το αποψινό παιχνίδι (12/11 04:30 Live από το SPORT24) πάντως κόντρα στο Μέμφις (8-4), η παρουσία του Γκομπέρ κρίνεται ιδανική, δεδομένου ότι ο Γάλλος γίγαντας είναι από τους λίγους παίκτες στη λίγκα, που μπορούν να προβληματίσουν τον Τζα Μοράντ. Ο σταρ των Γκρίζλις ως γνωστόν αρέσκεται στο κάθετο παιχνίδι προς το καλάθι, αλλά έχοντας απέναντί του έναν αμυντικό ογκόλιθο, όπως ο Γκομπέρ δεν θα είναι εύκολο να κάνει τα δικά του.

Βέβαια, το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι και ο Μοράντ φέτος δείχνει αρκετά βελτιωμένος από το τρίποντο. Δεν έχει ακόμη αποκτήσει σιγουριά και σταθερότητα, όμως το γεγονός ότι σουτάρει προς το παρόν με 45,1% προκαλεί πονοκέφαλο στους αντιπάλους. Αν ο Μοράντ συνεχίσει να εκτελεί κοντά στο 40%, τότε πολύ απλά θα είναι μη αντιμετωπίσιμος.

Στη λογική λοιπόν ότι η παρουσία του Γκομπέρ θα αναγκάσει τον ηγέτη των Γκρίζλις να πάρει απόψε περισσότερες προσπάθειες μακριά από το καλάθι, πάμε με το ενδεχόμενο να ευστοχήσει σε πάνω από δύο τρίποντα σε απόδοση 2.40! Φέτος το έχει κάνει ήδη τέσσερις φορές αυτό, τελευταία με τη Βοστώνη τη Δευτέρα, όπου είχε 5/12 τρίποντα!

Γκόλντεν Στέιτ - Κλίβελαντ

Πολύ μεγάλο ματς αναμένεται και στο Σαν Φρανσίσκο (12/11 05:00 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24), εκεί όπου οι Γουόριορς (4-7) υποδέχονται τους Καβαλίερς (8-3). Η ομάδα του Στιβ Κερ παραδοσιακά, μετά το 2015/16, όταν έκανε το ρεκόρ περισσότερων νικών στη regular season δεν αντιμετωπίζει με τη μέγιστη σοβαρότητα την κανονική περίοδο.

Φέτος, πάντως το έχει παρακάνει και οι 7 ήττες σε 11 ματς είναι πάρα πολλές για τους πρωταθλητές. Υπενθυμίζεται, ότι πέρυσι, στα πρώτα 15 παιχνίδια, το Γκόλντεν Στέιτ είχε γράψει ρεκόρ 13-2 και είχε το κορυφαίο Net Rating στη λίγκα.

Ο εγωισμός των “πολεμιστών” και κυρίως του Στεφ Κάρι μίλησε στο τελευταίο ματς με τους Κινγκς. Η ηγέτης των Γουόριορς σημείωσε 47 πόντους (season-high) με 17/24 σουτ στη νίκη επί του Σακραμέντο, με την οποία μπήκε ένα στοπ σε ένα σερί πέντε ηττών, πρωτόγνωρο για τα δεδομένα τους.

Μένει τώρα να φανεί αν το comeback απέναντι στους Κινγκς, από τους οποίους έχαναν με 12 πόντους στο ημίχρονο θα αποτελέσει την αρχή της αντεπίθεσης, ή απλά μία έκλαμψη. Το θετικό για τους πρωταθλητές είναι ότι θα υποδεχθούν φρέσκοι τους Καβαλίερς, αφού είχαν τρεις ημέρες ξεκούρασης. Θεωρητικά λοιπόν, το Γκόλντεν Στέιτ έχει απόψε την ευκαιρία να πετύχει ένα αποτέλεσμα δήλωση απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο και παράλληλα να κάνει για πρώτη φορά φέτος back to back νίκες.

Το Κλίβελαντ μετά από ένα επικό σερί οκτώ νικών, εμφάνισε σημάδια κάμψης στα τελευταία δύο ματς, χάνοντας διαδοχικά από Κλίπερς και Κινγκς. Οι Καβαλίερς φημίζονται για τις αμυντικές τους επιδόσεις, όμως σε αυτά τα δύο παιχνίδια δέχθηκαν 125,5 πόντους ανά 100 κατοχές!

Με δεδομένο ότι το Γκόλντεν Στέιτ μετράει 10 διαδοχικές νίκες απέναντι στο Κλίβελαντ (τελευταία ήττα του το 2016), πάμε με τον άσο με 1,5 στο 1.80.

Λ.Α. Λέικερς - Σακραμέντο

Όσοι θεώρησαν ότι η περσινή 11η θέση στη Δύση με ρεκόρ 33-49 ήταν ο πάτος στο βαρέλι των Λέικερς, μάλλον φέτος διαψεύδονται. Το Λ.Α. έχει ξεκινήσει απογοητευτικά με ρεκόρ 2-9 στα πρώτα 11 παιχνίδια και προέρχεται από τέσσερις διαδοχικές ήττες.

Οι αιτίες της παρακμής είναι πολλές. Άλλοι τα ρίχνουν στο Λεμπρόν, άλλοι στο Ντέιβις, άλλοι στον Γουέστμπρουκ. Η ουσία είναι πως οι Λέικερς είναι μία πραγματικά ανεπαρκής ομάδα. Δεν μπορεί να βάλει την μπάλα στο καλάθι (28η επίθεση). Δεν μπορεί να σταματήσει τους αντιπάλους, αφού δέχεται 116,1 πόντους ανά ματς. Δεν σουτάρει καλά από το τρίποντο (29,3%, η μόνη ομάδα με ποσοστό κάτω του 30%).

Αντίθετα, το Σακραμέντο (4-6) αρχίζει να δείχνει κάποια σημάδια ζωής, κερδίζοντας τέσσερα από τα τελευταία έξι ματς. Ακόμη και στις δύο ήττες από Χιτ και Γουόριορς ήταν ανταγωνιστικό και έχασε με 3 πόντους διαφορά. Ο Ντε' Ααρον Φοξ σκοράρει με συνέπεια (25,2 πόντους ανά ματς). Ο Ντομάντας Σαμπόνις ηγείται στα ριμπάουντ (10,4) και στις ασίστ (6,1) και οι δύο προσθήκες που έγιναν στην offseason, ο Κέβιν Χέρτερ (16,6 πόντους) και ο Μαλίκ Μονκ (12,2), προσφέρουν πολύτιμες επιθετικές βοήθειες.

Οι Κινγκς του Μάικ Μπράουν έχουν την ένατη καλύτερη επιθετική επίδοση (115,9 πόντους) στο ΝΒΑ και μπορούν απόψε να εκμεταλλευτούν την απουσία του Λεμπρόν (12/11 05:30 Live από το SPORT24). Μπορεί ο “βασιλιάς” να μην διανύει την πρώτη του νιότη και να σουτάρει φέτος με μόλις 23,9% από το τρίποντο, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι οι Λέικερς είναι καλύτερη ομάδα χωρίς αυτόν. Στο 1.72 το διπλό με -2,5 πόντους.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Βοστώνη – Ντένβερ: Γιόκιτς Over 23,5 πόντοι (απόδοση 1.90), 02:00
  • Μέμφις – Μινεσότα: Μοράντ Over 2,5 εύστοχα τρίποντα (απόδοση 2.40), 04:30
  • Γκόλντεν Στέιτ – Κλίβελαντ: 1 -1,5 (απόδοση 1.80), 05:00
  • Λ.Α. Λέικερς – Σακραμέντο: 2 -2,5 (απόδοση 1.72), 05:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ