ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Για το 12-0 οι Μπακς κόντρα στους Μάτζικ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με την φανέλα των Μπακς
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με την φανέλα των Μπακς Ⓒ 2022 MORRY GASH/ ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τους πιο σημαντικούς αγώνες της ημέρας από το NBA.

Παρότι ο Μάικ Μπουντενχόλτσερ ξεκούρασε χθες τον Γιάννη, τον Κρις Μίντλετον και τον Τζρου Χολιντέι, οι Μπακς δεν είχαν πρόβλημα να κερδίσουν με 105-96 στη Σάρλοτ. Συμπλήρωσαν έτσι τέσσερις νίκες στα τελευταία πέντε ματς.

Απόψε, το big three των "ελαφιών" θα επιστρέψει στη δράση και εκ των πραγμάτων το Μιλγουόκι είναι γκράντε φαβορί απέναντι στο Ορλάντο (06/12 02:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Οι Μάτζικ μετρούν οκτώ διαδοχικές ήττες κι έχουν πλέον το χειρότερο ρεκόρ (5-19) στο NBA. Επίσης, συνεχίζουν να αγωνίζονται με σοβαρές απουσίες (Κάρτερ Τζούνιορ, Γκάρι Χάρις, Αϊζακ, Σαγκς).

Προφανώς δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ των δύο ομάδων. Ο,τι και να κάνουν ο Πάολο Μπανκέρο και ο εντυπωσιακά "μακρύς" Μπολ Μπολ, οι σοβαροί Μπακς μπορούν να κερδίσουν άνετα και με διψήφια διαφορά. Άλλωστε, το Μιλγουόκι έχει επικρατήσει στις 11 τελευταίες αναμετρήσεις της regular season κόντρα στο Ορλάντο, σε όλες μάλιστα από εννιά πόντους και πάνω. Στο 1.90 το διπλό με -9,5.

Ατλάντα - Οκλαχόμα

Τι κι αν δεν αγωνίστηκε ο Τρέι Γιανγκ, η Ατλάντα άλωσε το Ντένβερ με τον Ντεζούντε Μάρεϊ να σκοράρει 34 πόντους και τον ρούκι, Εϊ Τζι Γκρίφιν, να προσθέτει άλλους 24. Απόψε, για το ματς με τους Θάντερ (06/12 02:30 Live από το SPORT24), επιστρέφει ο Γιανγκ, όμως παραμένουν εκτός οι βασικοί Ντε'Αντρε Χάντερ (14,9 πόντους) και Τζον Κόλινς (12,3 πόντους).

Η Οκλαχόμα μπορεί να βρίσκεται στη 13η θέση της Δύσης με ρεκόρ 10-13, έχει όμως κάνει φέτος ουκ ολίγες ζημιές με πρωταγωνιστή τον Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ. Μπορεί το στιλ του να είναι λίγο αναχρονιστικό, αφού για γκαρντ δεν έχει το πιο αξιόπιστο μακρινό σουτ, ωστόσο τα νούμερά του φέτος είναι εντυπωσιακά.

Είναι μακράν ο πιο βελτιωμένος παίκτης στο πρωτάθλημα, αφού συγκριτικά με πέρυσι σκοράρει 7,8 πόντους παραπάνω! Ουσιαστικά αγωνίζεται σαν πενταδάτος All-Star, αφού σημειώνει 31,1 πόντους κατά μέσο όρο. Στα τελευταία έξι ματς δεν έπεσε καμία φορά κάτω από τους 30.

Το ενδεχόμενο απόψε να πιάσει μίνιμουμ τους 29, κόντρα στον μέτριο αμυντικό Γιανγκ, προσφέρεται στο 1.55. Αν παράλληλα οι Θάντερ υπερασπιστούν ένα χάντικαπ 10,5 πόντων χτίζουμε ένα combo άνω του 2.10.

Είναι ενδεικτικό, ότι η Οκλαχόμα έχει υποστεί έξι ήττες στα δέκα προηγούμενα παιχνίδια, ωστόσο καμία με διαφορά άνω των δέκα πόντων.

Τορόντο - Βοστώνη

Η Βοστώνη έκανε ακόμη μία νίκη δήλωση χθες. Παρότι αγωνίστηκε χωρίς τον Μάρκους Σμαρτ, κέρδισε μέσα στο Μπρούκλιν τους εμφανώς βελτιωμένους Νετς και επιβεβαίωσε ξανά ότι είναι αυτή τη στιγμή η κορυφαία ομάδα του ΝΒΑ.

Το γεγονός βέβαια ότι δίνει απόψε back to back παιχνίδι στο Τορόντο (06/12 02:30 Live από το SPORT24), χωρίς ημέρα ξεκούρασης έχει αναγκάσει τους μπουκ να ανοίξουν το διπλό σε τιμές άνω του 1.90. Είναι αλήθεια, πως χτυπάει άσχημα να δίνεται αουτσάιντερ, έστω οριακά, το κορυφαίο ρεκόρ του ΝΒΑ, ωστόσο δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να ξεκουραστούν απόψε ορισμένοι βασικοί. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Βοστώνη ξεκίνησε μία περιοδεία έξι αγώνων και μετά το Τορόντο παίζει στο Φοίνιξ.

Σε ό,τι αφορά στους Ράπτορς είναι από τις πιο δυνατές έδρες της λίγκας με επτά νίκες στα τελευταία οκτώ παιχνίδια τους στην Scotiabank Arena. Το πιθανότερο λοιπόν είναι πως θα φανούν ανταγωνιστικοί και θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την κόπωση των Σέλτικς.

Αν πάμε σε ένα θεωρητικά ασφαλές πλεονέκτημα 7,5 πόντων και ζητήσουμε ταυτόχρονα και μίνιμουμ 5 ασίστ από τον Πασκάλ Σιακάμ, χτίζουμε απόδοση στο 2.15. Ο ηγέτης των Ράπτορς μοιράζει φέτος 7,1 ασίστ ανά παιχνίδι και στο τελευταίο με το Ορλάντο, όπου το Τορόντο κέρδισε 121-108, έκανε double-double με δέκα ασίστ! Φέτος, έχει πιάσει τις πέντε τελικές πάσες δέκα φορές σε 13 αγώνες.

Ντάλας - Φοίνιξ

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το παιχνίδι των Μάβερικς κόντρα στους Σανς (06/12 03:30 Live από το SPORT24). Υπενθυμίζεται πως οι δύο ομάδες συνέθεσαν το περσινό ζευγάρι στα ημιτελικά της Δύσης, με το Ντάλας να κερδίζει 4-3, χάρη σε μία εμφατική νίκη με 33 πόντους διαφορά, στο έβδομο ματς της σειράς, μέσα μάλιστα στην Αριζόνα.

Το Ντάλας φέτος είναι μόλις 10ο στη Δύση με 50% ρεκόρ. Εντός έδρας βέβαια, έχει 9-3. Με εξαίρεση πάντως, τον Λούκα Ντόντσιτς, που είναι ο πρώτος σκόρερ του NBA, οι Μάβερικς δεν έχουν να επιδείξουν κάτι άλλο. Είναι μόλις 18οι στην αναλογία ασίστ-λαθών. Εκτελούν τα περισσότερα τρίποντα στη λίγκα, αλλά είναι 17οι στα εύστοχα. Επίσης είναι 29οι από τη γραμμή των βολών και τελευταίοι στα ριμπάουντ!

Το Φοίνιξ από την άλλη, δεν έχει αποσυντονιστεί από την απουσία του Κρις Πολ. Με τον Ντέβιν Μπούκερ να κάνει οργιαστικές εμφανίσεις βρίσκεται στην κορυφή της Δύσης με 16-7. Οι Σανς για κάθε λάθος τους μοιράζουν σχεδόν δύο ασίστ και έχουν το τέταρτο καλύτερο defensive rating με 109,1 πόντους ανά 100 κατοχές.

Χθες, οι "ήλιοι" διέλυσαν με 133-95 το Σαν Αντόνιο, επομένως οι βασικοί δεν ταλαιπωρήθηκαν ιδιαίτερα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μπούκερ έπαιξε μόλις 28 λεπτά, ενώ κατά μέσο όρο χρησιμοποιείται 36.

Προφανώς δεν είναι εύκολο να κοντράρεις την ομάδα που έχει τον Λούκα Ντόντσιτς στην πεντάδα της, οι Σανς όμως είναι αυτή τη στιγμή το καλύτερο σύνολο της Δύσης και έχουν ισχυρό κίνητρο απέναντι στο Ντάλας, για τον ταπεινωτικό αποκλεισμό, που υπέστησαν τον περασμένο Μάιο. Στο 1.75 το διπλό με +4,5 για τους Σανς, οι οποίοι παρεμπιπτόντως μετρούν 10 σερί νίκες επί των Μάβερικς στη regular season!

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ορλάντο – Μιλγουόκι: 2 -9,5 (απόδοση 1.90), 02:00
  • Ατλάντα – Οκλαχόμα: 2 +10,5 & Γκίλτζιους-Αλεξάντερ 29+ πόντοι (απόδοση 2.15), 02:30
  • Τορόντο – Βοστώνη: 1 +7,5 & Σιακάμ 5+ ασίστ (απόδοση 2.15), 02:30
  • Ντάλας – Φοίνιξ: 2 +4,5 (απόδοση 1.75), 03:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ