ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Δίκαιο φαβορί η Βοστώνη στο Game 3

Ο Αλ Χόρφορντ προσπαθεί να σκοράρει απέναντι στον Ντρέιμοντ Γκριν
Ο Αλ Χόρφορντ προσπαθεί να σκοράρει απέναντι στον Ντρέιμοντ Γκριν © 2022 JED JACOBSOHN/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το τρίτο παιχνίδι στους τελικούς του ΝΒΑ ανάμεσα στη Βοστώνη και το Γκόλντεν Στέιτ.

Σέλτικς και Γουόριορς μοιράστηκαν από μία νίκη στα πρώτα δύο ματς στο Chase Center και απόψε η σειρά των τελικών του ΝΒΑ μεταφέρεται στη Βοστώνη και στο TD Garden (09/06 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24).

Το Game 1 και το Game 2 ακολούθησαν τη γνωστή τάση των φετινών playoffs και κρίθηκαν με μεγάλη διαφορά για τους νικητές. Στο πρώτο παιχνίδι η Βοστώνη επικράτησε με +12 και στο δεύτερο το Γκόλντεν Στέιτ απάντησε με +19.

Βοστώνη - Γκόλντεν Στέιτ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Ένα εκρηκτικό δωδεκάλεπτο αρκούσε για να ισοφαρίσουν τη σειρά οι "πολεμιστές". Η ομάδα του Στιβ Κερ προβληματίστηκε από την άμυνα των Σέλτικς στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο έληξε 52-50. Στην τρίτη περίοδο όμως, το επί μέρους σκορ έγραψε 35-14 και ως εκ τούτου το τελευταίο δωδεκάλεπτο εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία.

Αν πάντως αφαιρέσουμε τα στατιστικά της τρίτης περιόδου, οι Γουόριορς είχαν ποσοστό ευστοχίας 44% εντός παιδιάς και 8/25 τρίποντα (32%). Η εμφάνισή τους εν ολίγοις δεν ήταν ισορροπημένη. Ακόμη και στην άμυνα, που θεωρητικά έκαναν καλή δουλειά, αφού δέχθηκαν μόλις 88 πόντους, επέτρεψαν στους Σέλτικς να ευστοχήσουν σε 15 τρίποντα (15/37, 40,5%)!

Η Βοστώνη στα πρώτα δύο ματς των τελικών σουτάρει με το εξαιρετικό 46,1% από το τρίποντο. Έχει δηλαδή εκτοξεύσει τα νούμερά της συγκριτικά με τους τελικούς της Ανατολής, κόντρα στο Μαϊάμι, που σούταρε μόλις με 34,9%.

Πέρα από το τρίποντο, κλειδί για την ομάδα του Ίμε Ουντόκα, προκειμένου να κάνει το 2-1, είναι και τα λάθη. Στο Game 2 οι Κέλτες υπέπεσαν σε 18 λάθη, δωρίζοντας από αυτά, 33 πόντους στον αντίπαλο. Αντίθετα, στο Game 1, όπου η Βοστώνη θριάμβευσε μέσα στο Σαν Φρανσίσκο, οι παίκτες του Ουντόκα έκαναν μόλις 12 λάθη.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η Βοστώνη θεωρείται φαβορί για τον αποψινό τελικό, επιστρέφοντας επιτέλους στη βάση της για πρώτη φορά μετά τις 27 Μαΐου. Οι Σέλτικς έχουν κάνει θραύση στα φετινά playoffs εκτός έδρας, αφού στα προηγούμενα 11 παιχνίδια τους, πανηγύρισαν οκτώ νίκες. Τώρα όμως οφείλουν να αξιοποιήσουν τη δυναμική του TD Garden, απέναντι σε μία ομάδα που από το 2013, σε 26 διαδοχικές σειρές playoffs μετράει τουλάχιστον ένα break!

Το Γκόλντεν Στέιτ έχει ρεκόρ φέτος 3-4 εκτός έδρας στην postseason και το μεγάλο του πρόβλημα είναι πως μέχρι στιγμής στους τελικούς, ο Κάρι δεν έχει πάρει τις απαραίτητες βοήθειες από Τόμπσον, Γουίγκινς και Πουλ. Στο Game 2 για παράδειγμα Τόμπσον και Γουίγκινς είχαν συνολικά 8/31 σουτ. Ακόμη και ο Πουλ, που είχε ένα απίστευτο buzzer beater από το κέντρο στο ημίχρονο, σημείωσε τους οκτώ από τους 17 συνολικά πόντους του, στην τέταρτη περίοδο, όταν το ματς ουσιαστικά είχε κριθεί.

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Βοστώνη μετράει φέτος 6-0 στα playoffs μετά από ήττα και συνολικά στη σεζόν 26-11. Κοντά σε τιμές διπλασιασμού ο άσος με -3,5 πόντους.

Προγνωστικά NBA

Από τα ειδικά των παικτών, πληρώνει πάνω από 2.20 το ενδεχόμενο ο Αλ Χόρφορντ να κατεβάσει μίνιμουμ 10 ριμπάουντ απόψε. Ο σέντερ των Σέλτικς είχε μόλις 14 στα πρώτα δύο ματς στο Chase Center. Εντός έδρας πάντως, μαζεύει 10,6 φέτος στα playoffs, έχοντας 10+ ριμπάουντ στα έξι από τα εννιά παιχνίδια της Βοστώνης.

Σε καλή τιμή προσφέρεται και το ενδεχόμενο να μοιράσει πάνω από δύο ασίστ ο Τζόρνταν Πουλ, ο οποίος είχε δύο στο Game 1 και 3 στο Game 2. O γκαρντ των Γουόριορς έκλεισε τους τελικούς της Δύσης με 3,8 ασίστ, είχε στον δεύτερο γύρο με το Μέμφις 4,3 και στον πρώτο με το Ντένβερ 5,4. Συνολικά, έχει δώσει Over 2,5 ασίστ στα 14 από τα 18 φετινά ματς των playoffs. Στο 1.95 να το κάνει ξανά.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Βοστώνη – Γκόλντεν Στέιτ: 1 -3,5 (απόδοση 1.98), 04:00
  • Βοστώνη – Γκόλντεν Στέιτ: Χορφορντ 10+ ριμπάουντ (απόδοση 2.22), 04:00
  • Βοστώνη – Γκόλντεν Στέιτ: Πουλ Over 2,5 ασίστ (απόδοση 1.95), 04:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ