ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Under οι Μπακς χωρίς τον Γιάννη

Προγνωστικά NBA: Under οι Μπακς χωρίς τον Γιάννη
2023 AP PHOTO/JESSIE ALCHEH

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της ημέρας από το ΝΒΑ.

Παραδοσιακά το NBA τιμάει τη μνήμη του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ την 16η Ιανουαρίου, αφιερώνοντας όλους τους αγώνες του προγράμματος στον εμβληματικό και ειρηνιστή ιερέα, που έδωσε και τη ζωή του για την ισότητα και τη δικαιοσύνη στις ΗΠΑ, παλεύοντας με όλο του το είναι για τα πολιτικά δικαιώματα των Αφροαμερικανών.

Η σημερινή ημέρα θεωρείται εθνική εορτή για τις ΗΠΑ και ασφαλώς οι αρένες γεμίζουν από νωρίς για να απολαύσουν το θέαμα στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Έτσι επωφελούμαστε και εμείς, αφού οι περισσότεροι αγώνες διεξάγονται σε καλή ευρωπαϊκή ώρα.

Το πρόγραμμα ξεκινάει από τη Σάρλοτ, εκεί όπου οι Χόρνετς φιλοξενούν τους Σέλτικς (20:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Ουσιαστικά πρόκειται για το rematch του Σαββάτου, όπου η Βοστώνη κέρδισε άνετα στο ίδιο γήπεδο με 122-106, παρά την απουσία του Τζέιλεν Μπράουν.

Ο Μπράουν θα απουσιάσει και απόψε, όμως οι Σέλτικς έχουν το βάθος να αναπληρώσουν το κενό του, όπως φάνηκε και προχθές, όπου ο Μάλκολμ Μπρόγκντον έκανε season-high με 30 πόντους.

Η ομάδα του Τζο Ματσούλα μετράει έξι σερί νίκες και δέκα στα τελευταία 12 παιχνίδια της. Αντίθετα, οι Χόρνετς έχουν ρεκόρ 1-7 στα οκτώ πιο πρόσφατα ματς και οι ήττες τους έχουν έρθει με μέσο όρο διαφοράς τους 12,8 πόντους. Στο 1.85 το διπλό με -7,5 πόντους.

Μιλγουόκι - Ιντιάνα

Η δράση συνεχίζεται στο Fiserv Forum, όπου οι Μπακς περιμένουν τους Πέισερς (21:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Το Μιλγουόκι έχασε δύο κολλητά ματς στο Μαϊαμι, παίζοντας χωρίς τον Γιάννη Αντεντοκούνμπο.

Με τον Greek Freak καθηλωμένο στην άκρη του πάγκου με πολιτικά, τα "ελάφια" δυσκολεύτηκαν πολύ στο επιθετικό κομμάτι και σκόραραν μόλις 102 και 95 πόντους αντίστοιχα, στα back to back παιχνίδια με τους Χιτ.

Απόψε πάντως, ο ηγέτης των Μπακς, εκτός απροόπτου, θα επιστρέψει στη δράση (δίνεται probable στην injury list των "ελαφιών") και πιθανότατα θα τους οδηγήσει στη νίκη απέναντι στην Ιντιάνα, που συνεχίζει να αγωνίζεται χωρίς τον υπερπολύτιμο Ταϊρίς Χαλιμπέρτον και έχει αμφίβολο τον Μάιλς Τέρνερ.

Το Μιλγουόκι έχει ρεκόρ 5-8 στα 13 τελευταία ματς και χρειάζεται απόψε μία πειστική εμφάνιση, απέναντι σε έναν αντίπαλο, που τον κερδίζει οκτώ σερί αγώνες. Στο 1.35 ο άσος με ένα βατό χάντικαπ 4,5 πόντων. Σε τιμές διπλασιασμού αν σκοράρει παράλληλα ο Γιάννης 30+ πόντους.

Ο σούπερ σταρ των Μπακς έρχεται από τη χειρότερή του επιθετικά εμφάνιση, κόντρα στην Ατλάντα, όπου έβαλε μόλις επτά πόντους. Παίρνοντας ανάσες στα δύο ματς, στη Φλόριντα, αναμένεται να επανέλθει στα γνωστά του στάνταρ. Άλλωστε, πριν μείνει στους εννιά πόντους στην ήττα από τη Σάρλοτ, στις 7 Ιανουαρίου, ο Γιάννης μετρούσε εννιά σερί ματς εντός έδρας με τουλάχιστον 30. Επίσης, στις τέσσερις προηγούμενες κόντρες απέναντι στους Πέισερς, έχει σημειώσει 50, 26, 30 και 40 πόντους!

UPDATE (8:35): Τελικά, ο Γιάννης θα απουσιάσει για τρίτο διαδοχικό ματς και ως εκ τούτου σε πρώτο πλάνο περνάει το Under 232,5 στο 1.72, καθώς οι Μπακς σε οκτώ ματς φέτος χωρίς τον κορυφαίο τους παίκτη, έχουν ρεκόρ 4-4 με μόλις 107,1 πόντους κατά μέσο όρο.

Κλίβελαντ - Νέα Ορλεάνη

Το Κλίβελαντ ολοκλήρωσε ένα road trip δέκα ημερών, σε πέντε πόλεις και τρεις διαφορετικές ζώνες ώρας, με ρεκόρ 2-3, μετά την ήττα του Σαββάτου με 110-102, στη Μινεσότα. Οι Καβς πλήρωσαν προχθές, ότι ο Ντόνοβαν Μίτσελ έπαιξε άρρωστος κόντρα στους Τίμπεργουλβς και σημείωσε μόλις 14 πόντους με 5/16 σουτ.

Απόψε, οι Καβς επιστρέφουν στη βάση τους για να υποδεχθούν τη Νέα Ορλεάνη, που επίσης ολοκληρώνει μία περιοδεία δέκα ημερών, με πέντε παιχνίδια εκτός έδρας (22:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Οι Πέλικανς, στα προηγούμενα τέσσερα, κέρδισαν στο Ντιτρόιτ και τη Νέα Ορλεάνη, έχασαν όμως στο Ντάλας (-10) και τη Βοστώνη (-11).

Το πιθανότερο είναι πως η ομάδα του Γουίλι Γκριν δεν θα αντέξει μέσα στο Οχάιο, συνεχίζοντας χωρίς τους Μπράντον Ινγκραμ και Ζάιον Γουίλιαμσον. Επίσης, ο Μίτσελ αναμένεται απόψε πολύ πιο έτοιμος συγκριτικά με το Σάββατο.

Στο 1.50 ο άσος με -2,5 πόντους. Στο 2.45 αν μοιράσει και μίνιμουμ επτά ασίστ ο Ντάριους Γκάρλαντ. Το έχει κάνει φέτος 11 φορές σε 15 ματς εντός έδρας.

Νέα Υόρκη - Τορόντο

Στις 21 Δεκεμβρίου, το Τορόντο είχε κερδίσει μέσα στη Νέα Υόρκη με 113-106, καθώς ο Πασκάλ Σιακάμ είχε πραγματοποιήσει την κορυφαία εμφάνιση της καριέρας του με 52 πόντους. Στις 6 Ιανουαρίου, οι Νικς πήραν ρεβάνς από τους Ράπτορς, επικρατώντας με 112-108 μέσα στον Καναδά.

Η ομάδα του Τομ Τίμποντο βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, με επτά νίκες στα οκτώ πιο πρόσφατα παιχνίδια της. Χθες, κέρδισε στο Ντιτρόιτ, 117-104, με τον Τζούλιους Ραντλ να κάνει ακόμη ένα double-double (41 πόντοι, 15 ριμπάουντ).

Αντίθετα, οι Ράπτορς ολοκλήρωσαν με ρεκόρ 3-3 μία σειρά έξι αγώνων εντός έδρας, χάνοντας την Κυριακή από την Ατλάντα, σε ένα ματς που δεν προηγήθηκαν σε κανένα σημείο. Γενικά, η σεζόν των Καναδών εξελίσσεται απογοητευτικά και με δεδομένο ότι θα παίξουν στο δρόμο τα 10 από τα επόμενα 12 παιχνίδια τους, οι οιωνοί μόνο θετικοί δεν είναι (22:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24).

Αν δεν κάνει ξανά όργια ο Σιακάμ, ο άσος στο 1.90 με -3,5 πόντους μπορεί να περάσει, δεδομένου μάλιστα ότι η Νέα Υόρκη είναι η ομάδα με τις περισσότερες νίκες (23) στην ιστορία του ΝΒΑ την ημέρα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Στα υπόψιν και το 5.80 του Τζέιλεν Μπράνσον για να κάνει double-double. Στα δύο προηγούμενα ματς με τους Ράπτορς είχε 8 και 12 ασίστ, συνεπώς δεν είναι τόσο μακρινό σενάριο, όσο εκτιμούν οι μπουκ.

Ατλάντα - Μαϊάμι

Για τους Χοκς η MLK Day είναι πάντα πολύ ιδιαίτερη, καθώς ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ γεννήθηκε στην Ατλάντα. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι τα "γεράκια" έχουν ρεκόρ 21-7 τη συγκεκριμένη ημέρα, έχουν δηλαδή τις περισσότερες νίκες μετά τους Νικς τη 16η Ιανουαρίου.

Απόψε, η ομάδα του Νέιτ ΜακΜίλαν υποδέχεται το Μαϊάμι (22:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24), το οποίο κέρδισε back to back το Μιλγουόκι και συμπλήρωσε έξι νίκες στα τελευταία οκτώ παιχνίδια του. Ο πιο σταθερός παίκτης των Χιτ φέτος είναι αναντίρρητα ο Μπαμ Αντεμπάγιο, με 21,5 πόντους και 10,1 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Ο Αντεμπάγιο σκοράρει διψήφιο αριθμό πόντων εδώ και 55 παιχνίδια, αν συμπεριλάβουμε και τα τελειώματα της περσινής σεζόν. Επίσης, κόντρα στην Ατλάντα, που έχει από τα χειρότερα rating στα ριμπάουντ (27η με 48,3%) είναι πολύ πιθανό να γράψει και σε αυτή τη στατιστική κατηγορία διψήφιο αριθμό. Άλλωστε, το double-double του προσφέρεται μόλις στο 1.50. Στο 1.85 το Over 31,5 του σέντερ των Χιτ σε πόντους και ριμπάουντ. Το επιβεβαίωσε 7/9 φορές στα τελευταία ματς.

Αν πάρουμε κι ένα θεωρητικά ασφαλές χάντικαπ υπέρ της Ατλάντα, στους 8,5 πόντους, χτίζουμε ένα combo στο 2.45+. Το βασικό χάντικαπ είναι στον 1,5 πόντο, καθώς το συγκεκριμένο ματς αναμένεται ντέρμπι.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Σάρλοτ – Βοστώνη: 2 -7,5 (απόδοση 1.85), 20:00
  • Μιλγουόκι – Ιντιάνα: Under 232,5 (απόδοση 1.72), 21:30
  • Κλίβελαντ – Νέα Ορλεάνη: 1 -2,5 & Γκάρλαντ Over 6,5 ασίστ (απόδοση 2.45), 22:00
  • Νέα Υόρκη – Τορόντο: 1 -3,5 (απόδοση 1.90) ή Μπράνσον double-double (απόδοση 5.80), 22:00
  • Ατλάντα – Μαϊάμι: 1 +8,5 & Αντεμπάγιο Over 31,5 πόντοι και ριμπάουντ (απόδοση 2.47), 22:30
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ