ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά NBA: Αφεντικό στην Pacific οι Κινγκς, αξίζει το ρίσκο στο διπλό των Σίξερς

Προγνωστικά NBA: Αφεντικό στην Pacific οι Κινγκς, αξίζει το ρίσκο στο διπλό των Σίξερς
AP PHOTO/RICK SCUTERI

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της ημέρας από το NBA.

Η Βοστώνη ολοκλήρωσε ένα road trip έξι αγώνων με ρεκόρ 4-2. Την Τρίτη, κέρδισε στο Σακραμέντο 132-109 με πρωταγωνιστές ως είθισται τους Τζέισον Τέιτουμ (36 πόντοι) και Τζέιλεν Μπράουν (27 πόντοι). Οι Σέλτικς κυνηγούν τους Μπακς στην πρώτη θέση της Ανατολής και από τα επόμενα εννιά παιχνίδια τους, μέχρι το φινάλε της regular season, τα έξι είναι στο TD Garden.

Απόψε, οι Κέλτες φιλοξενούν την Ιντιάνα, με την οποία έχουν μοιραστεί από μία νίκη φέτος στις μεταξύ τους αναμετρήσεις (25/03 01:00 Live από το SPORT24). Οι Πέισερς είναι 1,5 παιχνίδι κάτω από τη 10η θέση και έχουν αμφίβολο τον Ταϊρίς Χαλιμπέρτον, που έλειψε στα έξι προηγούμενα ματς. Σε αυτό το διάστημα, η ομάδα του Ρικ Καρλάιλ έκανε τρεις νίκες και γνώρισε ισάριθμες ήττες.

Το βασικό χάντικαπ είναι αναμενόμενα ψηλά, πάνω από τους 10 πόντους. Με ένα βατό χάντικαπ 3,5 πόντων για τον άσο και το Over 26,5 του Μπράουν χτίζουμε απόδοση 2.25. Στα τελευταία πέντε παιχνίδια κόντρα στην Ιντιάνα, ο γκαρντ των Σέλτικς έχει πετύχει τρεις φορές 30+ πόντους. Επίσης, μέσα στον Μάρτιο σημειώνει 27,6 και απέναντί του θα βρει μία από τις χειρότερες άμυνες του ΝΒΑ. Είναι ενδεικτικό, ότι στα τρία προηγούμενα ματς με Τορόντο, Σάρλοτ και Φιλαντέλφεια, οι Πέισερς δέχθηκαν 28 πόντους από τον ΦανΦλιτ, 28 από τον Ούμπρε και 31 από τον Μάξεϊ.

Μέμφις - Χιούστον

Μετά από απουσία εννιά αγώνων (οι οκτώ λόγω τιμωρίας), ο Τζα Μοράντ επέστρεψε στη δράση την Τετάρτη για το Μέμφις. Ο σούπερ σταρ των Γκρίζλις έπαιξε 24 λεπτά, ερχόμενος από τον πάγκο, στη νίκη με 130-125 επί των Ρόκετς. Σε αυτό τον χρόνο πρόλαβε να σημειώσει 17 πόντους και είχε επίσης 5 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Το Μέμφις διεύρυνε το νικηφόρο σερί του στα τέσσερα παιχνίδια, κλείδωσε τον τίτλο στη Southwest Division και απόψε φιλοξενεί ξανά το Χιούστον (25/03 02:00 Live από το SPORT24). Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, οι "αρκούδες" θα κάνουν το 4-0 φέτος κόντρα στους Ρόκετς. Ούτως ή άλλως, η ομάδα του Τέιλορ Τζένκινς είναι εξαιρετική εντός έδρας και μετράει 10 διαδοχικές νίκες στο FedExForum.

Δύσκολα οι Ρόκετς θα μπορέσουν να κρατήσουν τόσο χαμηλά τη διαφορά σε δεύτερο διαδοχικό ματς κόντρα στους Γκρίζλις. Υπενθυμίζεται, ότι στις αρχές Μαρτίου, το Μέμφις είχε κερδίσει 113-99 μέσα στο Χιούστον. Εξάλλου, οι έξι από τις τελευταίες εννιά νίκες των Γκρίζλις επί των Ρόκετς ήρθαν με διψήφια διαφορά. Στο 1.55 ο άσος με -9,5. Στο 2.10 αν ταυτόχρονα οι γηπεδούχοι ξεπεράσουν τους 120 πόντους, όπως και προχθές.

Ντάλας - Σάρλοτ

Το Ντάλας έχασε πέντε από τα τελευταία επτά παιχνίδια του και προέρχεται από δύο κολλητές ήττες. Υποχώρησε πλέον στην όγδοη θέση της Δύσης, όντας ισόβαθμο με ακόμη τρεις ομάδες.

Την Τετάρτη, οι Μάβερικς λύγισαν εντός έδρας με 127-125 από τους Γουόριορς, έχοντας πάντως έντονα παράπονα από τη διαιτησία, διότι μετά από ένα timeout στην τρίτη περίοδο, οι ρέφερι επέτρεψαν στο Γκόλντεν Στέιτ να κάνει την επαναφορά και ο Λούνεϊ κάρφωσε ανενόχλητος, την ώρα που οι παίκτες του Ντάλας ήταν στην άλλη πλευρά του παρκέ νομίζοντας ότι η κατοχή ήταν δική τους. Τελικά, το ματς κρίθηκε στους δύο πόντους και το Ντάλας φωνάζει για εκείνο το καλάθι, θεωρώντας ότι δεν έπρεπε ποτέ να μετρήσει.

Το θετικό για την ομάδα του Τζέισον Κιντ είναι ότι επέστρεψε, μετά από πέντε αγώνες, ο Λούκα Ντόντσιτς με 30 πόντους και 17 ασίστ! Τώρα, το Ντάλας έχει μπροστά του δύο κολλητά ματς με την πληγωμένη και αδύναμη Σάρλοτ, που πρέπει οπωσδήποτε να πάρει (25/03 02:30 Live από το SPORT24).

Οι Χόρνετς έχουν ρεκόρ 1-5 στα τελευταία έξι παιχνίδια τους. Χθες έχασαν εύκολα (115-96) στη Νέα Ορλεάνη, καθώς ο Τέρι Ροζίερ και ο Κέλι Ούμπρε αποχώρησαν τραυματίες από το πρώτο ημίχρονο. Ο πρώτος απόψε θα προστατευτεί και ο δεύτερος είναι αμφίβολος. Ούτως ή άλλως, η Σάρλοτ έχει απολογισμό 3-8 σε 11 παιχνίδια φέτος χωρίς ημέρα ξεκούρασης προηγουμένως.

Ανεξαρτήτως αν θα παίξουν ή όχι ο Καϊρί Ιρβινγκ και ο Τιμ Χάρνταγουεϊ, που δίνονται αμφίβολοι, το Ντάλας είναι υποχρεωμένο σήμερα να κερδίσει. Σε περίπτωση που καλύψει ένα βατό χάντικαπ 5,5 πόντων και ο Ντόντσιτς σκοράρει πάνω από 32, παίρνουμε απόδοση στο 2.10+. Στα τελευταία τέσσερα ματς με τους Χόρνετς, ο Σλοβένος σούπερ σταρ έβαλε 37, 34, 12 και 39 πόντους αντίστοιχα.

Γιούτα - Μιλγουόκι

Το Μιλγουόκι πάει με χίλια για την πρώτη θέση στην Ανατολή και το κορυφαίο ρεκόρ σε ολόκληρο το NBA. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται 2,5 παιχνίδια μπροστά από τη Βοστώνη. Έχει ρεκόρ 23-3 στα τελευταία 26 ματς και μέσα στον Μάρτιο έχει κερδίσει με διψήφια διαφορά το Ορλάντο (δύο φορές), το Φοίνιξ, την Ιντιάνα και εσχάτως το Σαν Αντόνιο.

Απόψε οι Μπακς θα παίξουν στο Σολτ Λέικ (25/03 03:00 Live από το SPORT24) χωρίς τους Κρις Μίντλετον και Τζέι Κράουντερ και αύριο έχουν ζόρικο back to back στο Ντένβερ. Η Γιούτα πάντως, έχει εκτός τους τρεις κορυφαίους σκόρερ της (Μάρκανεν, Κλάρκσον, Σέξτον) και στο προηγούμενο παιχνίδι της ηττήθηκε εντός έδρας 127-115 από το Πόρτλαντ που σκέφτεται ήδη την offseason.

Στο χέρι των Μπακς να καλύψουν ένα χάντικαπ 8,5 πόντων για να επαληθευτεί το διπλό στο 1.82. Τον περασμένο Δεκέμβριο είχαν επικρατήσει στο Fiserv Forum με 123-97 των Τζαζ, χωρίς μάλιστα τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που απόψε αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά.

Σακραμέντο - Φοίνιξ

Στο Σακραμέντο, οι Κινγκς περιμένουν τους Σανς σε μία μάχη για την Pacific Division (25/03 04:00 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24). Οι "βασιλιάδες" έχουν προβάδισμα πέντε αγώνων και απόψε ουσιαστικά είναι η τελευταία ευκαιρία του Φοίνιξ να αμφισβητήσει τα πρωτεία τους.

Οι Σανς πάντως, χωρίς τον Κέβιν Ντουράντ και τον Ντιάντρε Εϊτον, που είναι τραυματίες, είναι εμφανές πως δεν έχουν το απαιτούμενο βάθος για να ανταποκριθούν κόντρα σε δυνατούς αντιπάλους. Η ομάδα του Μόντι Γουίλιαμς κέρδισε μόνο το Ορλάντο στα τελευταία έξι παιχνίδια της.

Στον αντίποδα, το Σακραμέντο έχει ρεκόρ 11-4 μετά το All-Star και ειδικά εντός έδρας σκοράρει με άνεση πάνω από 120 πόντους. Οι Κινγκς έχουν το κορυφαίο επιθετικό rating (118,6) στο ΝΒΑ και δικαίως είναι φαβορί στους 3,5 πόντους, απέναντι σε έναν αντίπαλο που μόνο αν κάνει όργια ο Μπούκερ θα επιβιώσει μέσα στο Golden 1 Center. Άλλωστε, πριν 13 ημέρες, το σύνολο του Μάικ Μπράουν είχε κερδίσει μέσα στην Αριζόνα τους Σανς με 128-119.

Γκόλντεν Στέιτ - Φιλαντέλφεια

Πολύ μεγάλο ματς αναμένεται και στο Σαν Φρανσίσκο, εκεί όπου οι Γουόριορς θα αναμετρηθούν με τους Σίξερς (25/03 04:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Το Γκόλντεν Στέιτ πέτυχε μόλις για δεύτερη φορά φέτος δύο κολλητές νίκες εκτός έδρας, κερδίζοντας στο Χιούστον και στο Ντάλας. Η θέση του πάντως στην εξάδα της Δύσης παραμένει επισφαλής. Το θετικό για τους πρωταθλητές είναι ότι έχουν μπροστά τους τέσσερα σερί ματς εντός έδρας. Μέσα στο Chase Center, οι Γουόριορς έχουν ρεκόρ 29-7 και μετρούν οκτώ διαδοχικές νίκες!

Από την άλλη, η Φιλαντέλφεια είναι σταθερά στην τρίτη θέση της Ανατολής, όμως τα δίνει όλα για να προσπεράσει τη Βοστώνη, προκειμένου να έχει το πλεονέκτημα έδρας σε έναν πιθανό ημιτελικό εναντίον της.

Οι Σίξερς είναι στο 9-1 στα τελευταία δέκα παιχνίδια τους. Την Τετάρτη κέρδισαν άνετα στο Σικάγο με 116-91, τους φορμαρισμένους Μπουλς, παρά το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκε ο Τζέιμς Χάρντεν και δεν έπαιξε ούτε δευτερόλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο Τζόελ Εμπίντ. Αμφότεροι δίνονται αμφίβολοι για το αποψινό παιχνίδι, ωστόσο δεν θα προξενήσει καμία έκπληξη αν τελικά αγωνιστούν. Άλλωστε, μία κόντρα με τους πρωταθλητές είναι πάντα μεγάλο δέλεαρ.

Σε κάθε περίπτωση, το 2.78 των Σίξερς είναι value, δεδομένου ότι η ομάδα του Ντοκ Ρίβερς έχει επτά σερί νίκες εκτός έδρας και τα περισσότερα διπλά (23) στη φετινή regular season μετά τη Βοστώνη (24).

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Βοστώνη – Ιντιάνα: 1 -3,5 & Μπράουν Over 26,5 (απόδοση 2.25), 01:00
  • Μέμφις – Χιούστον: 1 -9,5 & Γκρίζλις Over 120,5 (απόδοση 2.10), 02:00
  • Ντάλας – Σάρλοτ: 1 -5,5 & Ντόντσιτς Over 32,5 (απόδοση 2.12), 02:30
  • Γιούτα – Μιλγουόκι: 2 -8,5 (απόδοση 1.82), 03:00
  • Σακραμέντο – Φοίνιξ: 1 -3,5 (απόδοση 1.90), 04:00
  • Γκόλντεν Στέιτ – Φιλαντέλφεια: 2 (απόδοση 2.78), 04:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ NBA NBA ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ