ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά Μπάσκετ: Ο Γουίλι και η υπεροχή των Γάλλων δυάδα στο 4.38

Ο άσος της Ισπανίας Γουίλι Ερνανγκόμεθ κόντρα στον Ιωάννη Παπαπέτρου στο φιλικό με την Ελλάδα στο ΟΑΚΑ
Ο άσος της Ισπανίας Γουίλι Ερνανγκόμεθ κόντρα στον Ιωάννη Παπαπέτρου στο φιλικό με την Ελλάδα στο ΟΑΚΑ ΙΝΤΙΜΕ

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τους αγώνες Ισπανία - Ισλανδία και Γαλλία - Τσεχία στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του MundoBasket.

Η τελική φάση του EuroBasket πλησιάζει, ωστόσο πριν από αυτή προηγείται το παράθυρο για τα προκριματικά του MundoBasket. Το αποψινό πρόγραμμα περιλαμβάνει συνολικά έξι αναμετρήσεις.

Ισπανία - Ισλανδία: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στην Παμπλόνα η Ισπανία υποδέχεται την Ισλανδία (22:00 Live από το SPORT24) στο πλαίσιο του 12ου προκριματικού ομίλου στη ζώνη της Ευρώπης. Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος αποτελείται από έξι ομάδες και στην τελική φάση προκρίνονται οι πρώτες τρεις. Αυτή τη στιγμή Ιταλία, Ισλανδία και Ισπανία ισοβαθμούν με ρεκόρ 3-1. Ακολουθεί η Γεωργία στην τέταρτη θέση με 2-2, η Ουκρανία είναι πέμπτη με 1-3 και ουραγός είναι η Ολλανδία με 0-4.

Η Ισπανία στη β' φάση θα αντιμετωπίσει τις Ιταλία, Ισλανδία και Ολλανδία. Μετά το αποψινό ματς θα παίξει στις 27 Αυγούστου στο Άλμερε με τους Ολλανδούς.

Η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο έχει δώσει τέσσερα φιλικά μέσα στο Αύγουστο, δύο με την Ελλάδα και ισάριθμα με τη Λιθουανία, έχοντας απολογισμό τρεις ήττες και μία νίκη. Η νίκη ήρθε κόντρα στην εθνική μας, σε ένα παιχνίδι που έλειψε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Στο τελευταίο φιλικό η "φούρια ρόχα" έχασε 78-76 στο Βίλνιους από τη Λιθουανία, ωστόσο κρατάει πως ήταν απόλυτα ανταγωνιστική, παρότι έλειψαν οι Ρούντι, Γιουλ και Γουίλι Ερνανγκόμεθ. Και οι τρεις απόψε θα είναι κανονικά διαθέσιμοι. Από τη 12αδα για το ματς με τους Ισλανδούς κόπηκαν ο Λόπεθ-Αροστέγκι και ο Πάρα.

Η Ισλανδία κουβαλάει ως παράσημο από την πρώτη φάση τις δύο νίκες επί της Ολλανδίας και κυρίως τη μία νίκη επί της Ιταλίας στη δεύτερη παράταση με 107-105. Το αρνητικό για τους Ισλανδούς είναι ότι θα παραταχθούν χωρίς τον κορυφαίο τους παίκτη, Μάρτιν Χέρμανσον, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστού και βρίσκεται σε φάση αποκατάστασης.

Παρότι η Ισπανία βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο και δεν έχει το ταλέντο των προηγούμενων ετών, παραμένει ποιοτικά πολλές σκάλες πάνω από την Ισλανδία, την οποία στο παρελθόν έχει αντιμετωπίσει μόνο μία φορά, στο EuroBasket 2015 (είχαν κερδίσει οι Ισπανοί με 99-73).

Στοιχηματικά δεν έχει και πολύ νόημα να ασχοληθούμε με την εξαιρετικά πιθανή νίκη της "φούρια ρόχα" δεδομένου ότι το βασικό χάντικαπ είναι στους 20,5 πόντους. Προτιμότερο είναι να πάμε στα ειδικά των παικτών και να ζητήσουμε το Over 17,5 του Γουίλι Ερνανγκόμεθ σε απόδοση 2.25.

Ο άσος των Πέλικανς αναμένεται να είναι το βασικό επιθετικό όπλο σε αυτή την ανανεωμένη έκδοση της εθνικής Ισπανίας. Σημειώνεται ότι στο φιλικό με την Ελλάδα στο ΟΑΚΑ έπαιξε 21 λεπτά και σημείωσε 15 πόντους. Δύο ημέρες μετά στη "ρεβάνς" της Μαδρίτης αγωνίστηκε 23 λεπτά και πέτυχε 23 πόντους. Τέλος, στο πρώτο φιλικό με τη Λιθουανία, όπου η Ισπανία έχασε 88-77, ο Γουίλι είχε 22 πόντους, 10 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 27 λεπτά συμμετοχής.

Γαλλία - Τσεχία: Προγνωστικά και Ανάλυση

Εξίσου ενδιαφέρουσα αναμέτρηση είναι και αυτή στο Παρίσι ανάμεσα στη Γαλλία και την Τσεχία (21:30 Novasports Prime, Live από το SPORT24) για τον 11ο προκριματικό όμιλο. Οι "τρικολόρ" κουβαλούν από την πρώτη φάση ρεκόρ 5-1 και ουσιαστικά πρέπει απλά να κάνουν τα τυπικά στη δεύτερη φάση για να εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους.

Από την άλλη, η Τσεχία έχει ρεκόρ 3-3 και ουσιαστικά θα προσπαθήσει να "καβαλήσει" το Μαυροβούνιο, το οποίο μπαίνει στη β' φάση με 4-2. Βέβαια, για τους Τσέχους αυτή τη στιγμή προέχει η κατάσταση του Τόμας Σατοράνσκι.

Ο ηγέτης της εθνικής Τσεχίας (388 παιχνίδια NBA) τραυματίστηκε στον αστράγαλο στο φιλικό ματς με τη Γερμανία και είναι δεδομένο πως θα χάσει τόσο το αποψινό παιχνίδι στην Accor Arena, όσο και αυτό του Σαββάτου με την Ουγγαρία. Το ζητούμενο πλέον για το νέο άσο της Μπαρτσελόνα είναι αν θα δώσει το "παρών" στο EuroBasket, αν και το πιθανότερο είναι πως θα συμπεριληφθεί στη 12αδα, έστω κι αν δεν είναι έτοιμος για τα πρώτα παιχνίδια του τουρνουά.

Υπό αυτές τις συνθήκες, δηλαδή με την Τσεχία να στερείται τον κορυφαίο της παίκτη, η Γαλλία λογικά δεν θα αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα απόψε. Το σύνολο του Βενσάν Κολέ έκανε 3/3 νίκες στα φιλικά προετοιμασίας, όντας μάλιστα επιβλητικό στα τελευταία δύο, κερδίζοντας με 100-68 την Ιταλία και 90-71 το Βέλγιο.

Η Γαλλία έχει το ταλέντο και την ποιότητα ακόμη και να ξεπεράσει τους 90 πόντους. Υπενθυμίζεται ότι την τελευταία φορά που συνάντησε την Τσεχία, την κέρδισε με 97-77 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η διψήφια νίκη των Γάλλων απόψε σε συνδυασμό με το Over 159,5, το οποίο επιβεβαιώθηκε άνετα στα δύο πιο πρόσφατα φιλικά τους, δημιουργεί ένα ικανοποιητικό bet builder στο 1.95.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Γαλλία – Τσεχία: 1 -9,5 & Over 159,5 (απόδοση 1.95), 21:30
  • Ισπανία – Ισλανδία: Γουίλι Ερνανγκόμεθ Over 17,5 πόντοι (απόδοση 2.25), 22:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ