ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά μπάσκετ: Με το 1.72 στην πρώτη μάχη του Ιτούδη με τον Αταμάν

Προγνωστικά μπάσκετ: Με το 1.72 στην πρώτη μάχη του Ιτούδη με τον Αταμάν
INTIME SPORTS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον τελικό του τουρκικού Σούπερ Καπ ανάμεσα στη Φενερμπαχτσέ του Δημήτρη Ιτούδη και την Εφές Αναντολού του Εργκίν Αταμάν.

Ο Οκτώβριος πλησιάζει, η έναρξη της EuroLeague είναι προ το πυλών και ασφαλώς έχουμε αρχίσει ήδη να μπαίνουμε σε συλλογικούς ρυθμούς, μετά το EuroBasket.

Απόψε για παράδειγμα κρίνεται ο πρώτος τίτλος στην Τουρκία με τη Φενερμπαχτσέ και την Εφές να διεκδικούν στην Άγκυρα το Σούπερ Καπ. Πρόκειται για μία διοργάνωση που δεν διεξήχθη την προηγούμενη διετία λόγω κορονοϊού. Φέτος πάντως επιστρέφει και ουσιαστικά θα αποτελέσει την πρώτη μάχη του Δημήτρη Ιτούδη με τον Εργκίν Αταμάν, για τη νέα σεζόν.

Φενερμπαχτσέ - Εφές: Προγνωστικά και Ανάλυση

Υπενθυμίζεται, ότι η Φενέρ κατέκτησε πέρυσι το τουρκικό πρωτάθλημα, ενώ η Εφές πανηγύρισε το τουρκικό κύπελλο και αναδείχθηκε back to back πρωταθλήτρια Ευρώπης. Σε επίπεδο Σούπερ Καπ, οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί τρεις φορές από το 2016 μέχρι το 2019, με την Εφές να μετράει δύο νίκες και τη Φενέρ μία.

Η Φενέρ μπορεί να πήρε πέρυσι το πρωτάθλημα, όμως η πορεία της στη EuroLeague ήταν απογοητευτική και για αυτό καλοκαίρι προχώρησε σε πολύ σημαντικές αλλαγές. Αρχικά, αντικαταστάθηκε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς από τον Δημήτρη Ιτούδη και εν συνεχεία έγιναν δραστικές διορθώσεις στο ρόστερ.

Μεταξύ άλλων, αποχώρησαν παίκτες όπως ο Γιαν Βέσελι, ο Νάντο Ντε Κολό, ο Ακίλε Πολονάρα, ο Πιέρια Χένρι και ο Ντανίλο Μπαρτέλ.

Στη θέση τους αποκτήθηκαν ο Σκότι Γουιλμπέκιν (Μακάμπι), ο Νικ Καλάθης (Μπαρτσελόνα), ο Κάρσεν Εντουαρντς (Ντιτρόιτ), ο Νεμάνια Μπιέλιτσα (Γκόλντεν Στέιτ), ο Νάιτζελ Ντέιβις-Χέις (Μπαρτσελόνα), ο Τζόναθαν Μότλεϊ (Λοκομοτίβ Κούμπαν) και ο Τόνι Τζεκίρι (Ούνικς).

Είναι προφανές, πως το ρόστερ της Φενέρ δείχνει φέτος αναβαθμισμένο, δεδομένου ότι παρέμειναν και παίκτες όπως ο Γκούντουριτς, ο Πιερ, ο Μπούκερ και ο Μαχμούτογλου.

Ενισχυμένη όμως είναι και η Εφές. Παρότι λοιπόν η ομάδα του Εργκίν Αταμάν κατέκτησε τις δύο τελευταίες EuroLeague, η δίψα δεν έχει σβήσει και οι κινήσεις της πρωταθλήτριας Ευρώπης μαρτυρούν ότι στόχος φέτος είναι το three-peat.

Η Εφές μπορεί να έχασε τους Αντριέν Μοερμάν, Κρούνο Σιμόν, Κρις Σίνγκλεντον, Τζέιμς Αντερσον και Φίλιπ Πετρούσεφ, έκανε όμως την κορυφαία μεταγραφή του φετινού καλοκαιριού, φέρνοντας από την ΤΣΣΚΑ τον Γουίλ Κλάιμπερν. Δίπλα λοιπόν στους Μίτσιτς και Λάρκιν, η Αναντολού πρόσθεσε ακόμη έναν σούπερ σταρ του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Επίσης, απέκτησε τους Αντε Ζίζιτς (Μακάμπι), Ακίλε Πολονάρα (Φενέρ) και τον ασημένιο πρωταθλητή Ευρώπης με την εθνική Γαλλίας, Αμάτ Εμπαγιέ (Καρσίγιακα).

Σε ό,τι αφορά στο αποψινό παιχνίδι δεν μπορούμε να έχουμε απαίτηση από τις δύο ομάδες να βρίσκονται στο 100% της ετοιμότητας. Είμαστε ακόμη στο ξεκίνημα της σεζόν και η προετοιμασία τους έγινε μετ' εμποδίων, αφού αμφότερες είχαν πολλούς διεθνείς στο EuroBasket.

Η Εφές μετείχε στο τουρνουά "Παύλος Γιαννακόπουλος" και είχε απολογισμό μία νίκη και μία ήττα. Έχασε εύκολα από τον Παναθηναϊκό με 86-71 και κέρδισε στον μικρό τελικό με 87-81 τη Μακάμπι. Με τη σειρά της, η Φενέρ στα τελευταία δύο φιλικά, κέρδισε 98-87 την Καρσίγιακα κι έχασε με 93-89 από την Προμετέι.

Υπενθυμίζεται, ότι από την Εφές είναι εκτός ο τραυματίας Λάρκιν, ο οποίος χτύπησε στο EuroBasket. Στον αντίποδα, ο Δημήτρης Ιτούδης δεν θα έχει στη διάθεσή του, τους νεοαποκτηθέντες Τζεκίρι και Μπιέλιτσα, επίσης λόγω τραυματισμού.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Οι μπουκ δίνουν ελαφρύ φαβορί την Εφές στους 2,5 πόντους, ωστόσο μιλάμε για το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν, επομένως δεν είναι εύκολο να επιχειρηματολογήσουμε υπέρ της μίας ή της άλλης.

Έχοντας πάντως υπόψιν μας ότι πρόκειται για δύο εξαιρετικά ποιοτικές ομάδες, που αρέσκονται σε παιχνίδι πολλών κατοχών, λογικά ο νικητής θα κριθεί πάνω από τους 80 πόντους. Με αυτό το σκεπτικό στέκεται το Over 160,5 στο 1.72. Υπενθυμίζεται, ότι στους περσινούς τελικούς της τουρκικής λίγκας, το Over 160,5 επαληθεύτηκε 4/4 φορές. Το ίδιο συνέβη και στις δύο συναντήσεις τους για τη EuroLeague.

Σε ατομικό επίπεδο, ο Γουιλμπέκιν είναι ένας παίκτης που κατά μέσο όρο παίρνει πάνω από 10 προσπάθειες σε κάθε ματς. Όσο κι αν καλουπωθεί στα χέρια του κόουτς Ιτούδη, το ένστικτο του σκόρερ δεν χαλιναγωγείται. Εφικτό λοιπόν μοιάζει το Over 13,5 πόντοι του Αμερικανού πόιντ-γκαρντ στο 1.90+. Υπενθυμίζεται, ότι στην τελευταία φιλική νίκη της Φενέρ επί της Καρσίγιακα, ο πρώην άσος της Μακάμπι σημείωσε 19 πόντους.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Φενερμπαχτσέ – Εφές: Over 160,5 (απόδοση 1.72) 19:00
  • Φενερμπαχτσέ – Εφές: Γουιλμπέκιν Over 13,5 πόντοι (απόδοση 1.93), 19:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ