ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Προγνωστικά Μπάσκετ: Με ένα combo στο 2.02 στο ντέρμπι ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

Ο Πιέρ Οριόλα
Ο Πιέρ Οριόλα INTIME

Προγνωστικά και ανάλυση για το αθηναϊκό ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό για την Basket League.

Η ΑΕΚ υποδέχεται απόψε στο κλειστό των Άνω Λιοσίων τον Παναθηναϊκό για την Basket League, σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την Ένωση, που κυνηγά την πρώτη τετράδα και το πλεονέκτημα έδρας εν όψει του πρώτου γύρου των playoffs (19:15 ERT3, Live από το SPORT24) Βέβαια, το πρόγραμμα των κιτρινόμαυρων είναι ιδιαιτέρως δύσκολο, διότι μετά το αθηναϊκό ντέρμπι, έχουν να παίξουν με τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό, ενώ εκκρεμεί και το εξ αναβολής παιχνίδι με τον Προμηθέα.

Η ομάδα του Ηλία Γκαντζούρη ηττήθηκε την Τρίτη με 75-65 εντός έδρας από τη Μάλαγα, παρόλα αυτά προκρίθηκε στα προημιτελικά του Basketball Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει τη Χάποελ Ιερουσαλήμ με μειονέκτημα έδρας. Πριν την ήττα από τους ανδαλουσιάνους, η ΑΕΚ είχε τρέξει ένα σερί τεσσάρων νικών σε πρωτάθλημα και Ευρώπη κόντρα σε Ιωνικό, Λιμόζ, Κολοσσό Ρόδου και Γαλατασαράι.

Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός όλα δείχνουν ότι θα τερματίσει στη δεύτερη θέση, στην κανονική περίοδο της Basket League και ουσιαστικά έχει ήδη στρέψει το βλέμμα του στα playoffs. Οι πράσινοι έχουν ρεκόρ 2-4 στα τελευταία έξι επίσημα παιχνίδια τους, ωστόσο είναι φανερό πως παίζουν πολύ πιο ορθολογικό μπάσκετ με τον Χρήστο Σερέλη στον πάγκο τους.

Στο πρωτάθλημα πάντως, γνώρισαν για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια δύο σερί ήττες, χάνοντας διαδοχικά από τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Όσο για τη EuroLeague, ο Παναθηναϊκός το πάλεψε την Πέμπτη κόντρα στη σαφώς πιο ποιοτική Μπαρτσελόνα, παρόλα αυτά δεν απέφυγε την ήττα με 88-74.

Ως γνωστόν, ο Ματ Τόμας δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στις εντός συνόρων υποχρεώσεις των πράσινων. Εξάλλου, τέθηκε νοκ άουτ με διάστρεμμα ο Δημήτρης Αγραβάνης και θα πλαισιώσει στο απουσιολόγο τον επίσης τραυματία Ματέους Πονίτκα. Συν τοις άλλοις, είναι αμφίβολη η συμμετοχή του Νέιτ Γουόλτερς. Αντίθετα, επιστρέφει ο Ντουέιν Μπέικον και αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά απόψε, μετά την απουσία του στο ματς με την Μπαρτσελόνα.

Σε ό,τι αφορά στην ΑΕΚ, είναι δεδομένα εκτός ο Γιάνις Στρέλνιεκς, που θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν, ενώ είναι αβέβαιο αν θα προλάβει ο Κένι Γουίλιαμς.

Προγνωστικά Μπάσκετ

Ο Παναθηναϊκός μετράει πέντε διαδοχικές νίκες απέναντι στην ΑΕΚ, με τελευταία εκείνη του πρώτου γύρου στη φετινή Basket League, με σκορ 71-57. Γενικά, την τελευταία τριετία, σε 11 συνολικά ντέρμπι, το ρεκόρ είναι 9-2 υπέρ του Παναθηναϊκού, ωστόσο μόνο ένα από αυτά τα ματς έληξε με διαφορά άνω των 14 πόντων. Κατά κανόνα η ΑΕΚ είναι είτε ανταγωνιστική, είτε κρατάει το σκορ σε αξιοπρεπή επίπεδα.

Απόψε, το βασικό χάντικαπ είναι στους 10,5 πόντους. Για μεγαλύτερη ασφάλεια μπορούμε να το ανεβάσουμε στους 16,5 και να ζητήσουμε ταυτόχρονα να σκοράρει τουλάχιστον έξι πόντους ο πολύπειρος Πιερ Οριόλα για να πάρουμε απόδοση διπλασιασμού.

Ο Ισπανός πάουερ φόργουορντ, στα τέσσερα προηγούμενα ματς με τη φανέλα της ΑΕΚ είχε 12 πόντους με τη Λιμόζ, 10 με τον Κολοσσό, 7 με τη Γαλατά και 6 με τη Μάλαγα. Ο Παναθηναϊκός από το ξεκίνημα της σεζόν αντιμετωπίζει αμυντικό πρόβλημα στο "4" και στο "5" και με τον Οριόλα η Ένωση μπορεί να χτυπήσει στη συγκεκριμένη αδυναμία των πράσινων.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: 1 +16,5 & Οριόλα 6+ πόντοι (απόδοση 2.02), 19:15
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ